Erişkin(12 Yaş) bir köpek nasıl beslenmeli ???yardım

rmysyl

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2012
232
155
323
Çalıştığım fabrikanın emektar bir evcil köpeği var,rahim ve meme kanseri hastası şimdiye kadar hep artan yemeklerden vermişler fakat hastalığı dolayısıyla iştahı kapalı veteriner bu düzen yaşayabildiği kadar yaşasın ameliyet eziyet olur zaten çok yaşlı dedi ben bu sevimli arkadaşa ne yedirebilirim.Açıkçası yarın için kemik haşlayıp ekmek doğrayıp vermeyi düşünüyorum ama hepte bunu yiyemez ya bana alternatif sunun lütfen, iştahsız, hasta ve yaşlı bir köpekçik söz konusu ...

kemiği mümkünse pişmiş olarak vermeyin. cam gibi oluyorlar ve köpekler için zararlı olabiliyor ne yazık ki.

iştahsız hayvansa kuru mama yemez zaten, onu es geçiyorum.

Benim köpeğimin çok sevdiği belli başlı şeyler var onların tariflerini yazayım belki yardımcı olur size de.

1 kabak - 1 havuç - 2 parça büyük kemik - 1 su bardağı pirinç

Büyük bir tencerede bol suyla kemikleri haşlıyorum. Su kaynar kaynamaz havuçları rendeleyip içine atıyorum. Yirmi dk falan kaynadıktan sonra pirinci ve rendelediğim kabağı ekliyorum. Pişmeye bırakıyorum.

Bu yemeğin sulu kalması lazım, içine yarım ekmek doğrayınca maşallah silip süpürüyor. Bu tariften benim köpeğime 3 akşamlık yemek çıkıyor. (Köpeğim tava yoğurt kaplarında bir tepeleme kap yemek yiyor)

Yapacaksanız mümkünse büyük tencere ve en az 2 3 litre su kullanın.

İsterseniz kemiği daha sonra köpeğe de verirsiniz ama pek önerilmiyor.

Yoğurdu hafif sulandırıp, içine salatalık rendeleyip ekmek doğrayıp verebilirsiniz.

Ama çok tok tutmuyor aklınızda olsun.

(Salatalık yerine çiğ elma, havuç, muz da kullanıldığını okumuştum.)

3 tane yumurtayı ocakta bir dk kaynatıp çıkarınca elinizle sıkıp parçalayın.

İçine biraz hafifçe sulandırılmış yoğurt ve ekmek katıp verebilirsiniz.

Yumurtalar kabuklu ve neredeyse çiğ olacak. (Tüyleri için sağlıklıymış.)

Çevrenizde ciğerci varsa dana akciğeri alıp küçücük doğrayıp bol suda haşlayıp içine pirinç koyup lapa gibi pişirebilirsiniz.

En son çare de et ya da kemik alıp haşlayıp suyuna ekmek doğrayıp vermek.

çok geçmiş olsun. duyarlılığınızdan ötürü tebrik ederim.

12 yaş köpekler için oldukça yaşlı demektir.

şuan ağrı ve sızıları vardır. en azından ağrı kesici ilaçlar iğneler verebilirdi veterineri.

ikkat edilmesi gereken hususlar

Senior bir köpeğin beslenmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar;
- Günlük öğün sayısı artırılırken porsiyon miktarı azaltılmalıdır.
- Sindirilebilirliği yüksek, protein ve yağ oram düşük gıdalar tercih edilmeli.
- Temiz ve yeterli su sürekli olarak hayvanın kolay ulaşabileceği bir yerde bulundurmalı ve sürekli temin edilmeli.
- Gerekli mineral ve vitaminlerin takviyesi mutlaka yapılmalı.
Köpeğin yaşı, günlük ihtiyaçları ve aktivitesi göz önünde bulundurularak yapılar, çalışmalar sonucunda özel olarak formüle edilmiş kuru mamalar mevcuttur

konserve yaş mamaları severek yiyecektir mümkünse bir öğün onlardan da verin. en az 3 öğün parçalar halinde besleyin suyunu sıkça yenileyin.
vitamin hapıyla dstekleyin.

Çok teşekkür ederim slimsigara ve er_ca bu tarifleri iştahla tüketeceğinden eminim süt ürünlerinide severmiş bizim ufaklık yeni keşfettim.Yanlız bir sorun daha var afro bir ev köpeği pamukta öyle bu köpekler bahçede klube içinde yaşatılmaya çalışılıyor onlar bu duruma birtürlü alışamadı kapalı sicak temiz bir mekan istiyorlar sevilmek oyun oynamak istiyorlar yıkanmaları gerekiyor.bazen yanıma alıyorum ama bu seferde gıcık olduğum bir idarecinin fırçasını yiyiyorum bizim fabrikanın iki ortağı var biri köpek merakı ve kızın baskısı ile 2'si evcil olmak üzere 5 köpek sahibi diğeride uzaktan sevmeyi tercih eden biri,fakat bir allah ın kulu bu köpeklerin haline bir çözüm üretmiyor anlatamıyorum sadece karın doyurmakla hayvan bakımının bitmediğini e tabi iş başa düşüyor ,kızlar önümüz kış düşündükçe sinirlerim bozuluyor açıkçası eğer çözüm olacaksa bir hayvan barınağına bırakılmasını düzenli olarak ziyaret edilip bağış yapılmasını teklif etmeyi düşünüyorum ama bu barınaklar ne durumda onu bile doğru düzgün bilmiyorum yok mu bu hayvanların haklarını koruyan ona kucak açan sevgi dolu bir kuruluş veya yuva bir bilginiz varsa paylaşın lütfen...

Barınak olmaz bana kalırsa.
Zira oğlumu barınaktan aldım ben, ilanlarda tombiş tombişti. Aldığımda çöp gibiydi.
Hem hasta, hem yaşlı... Barınakta yapamaz.
Sahiplendiremezsiniz de o hayvanı. Almaz kimse açık olalım. Zira ben de hem hasta hem yaşlı bir hayvanın bakımını üstlenebileceğimi sanmıyorum.
Siz köpek kulübesi yapabilirsiniz onlara. İlla marangozdan tahta olmasına gerek yok. Bu nalburlarda satılan sıkıştırılmış köpükle vs...

slimsigara ,
afro , pamuk ve paşa toprak zemin üzerinde 1'er klübeye sahipler ama yeterince iyi bakılmıyorlar ben balık kaplumbağa ve kuş besledim sadece ve edindiğim deneyime göre sevgi ilgi çok önemli bu ufaklıklar için e bizim küçük arkadaşlar paşa hariç ev köpeği klube ne kadar sağlıklı sence dün zincirinden boşanmış kapıyı zorluyordu afro al beni içeri diye ağladı içim parçalanıyor,ben bir çalışanım onları beslemek için ayırdığım 20-30 dakika bile memleket meselesi oluyor,bir bekçimiz var vijdansız sorumsuzun teki iş başa düşüyor bu şartlar altında ne yapacağımı şaşırmış durumdayım barınakların bu denli kötü olduğunu bilmiyordum artık elimden geleni yapıp bakacağım belli ki ama pamuğu sahiplendirmeye karar verdim henüz 2 yaşında ve sağlıklı bu düşüncemi patronumla paylaşacağım bakalım neler olacak.
İlgin için ayrıca teşekkür ederim ...

Back
X