erkeğin çeyizi?

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
bizler mutfak ve tekstil ürünlerinde beyaz eşyada vs bir sürü çeyiz alıyoruz. erkek tarafı sadece salon tk buzdolabı mı alır yoksa çeyiz gibi bir şeyler getirir mi? kimisi bi kaç parça bile olsa tekstil ürünü getirmeli, erkeğin ve kızın iç çamaşırları falan alınmalı diyor?

valla nisanlim annesinin yaptirdigi yorganlari getirio..:1no2: annem solemis bizimki sevmez die ama kadin cok ugrasmis, yaptirmis..
Baska da bisi getirmez heralde...Ha bi de battaniye vs. almak istiodu kayinvalidem..

Son düzenleme:
benim kayınvalidemde bana bir tek kişilik bide çift kişilik battaniye aldı özel bir pike takımı yaptırdı dantelli felan 2 tane yastık aldı bir uyku seti ve tek kişilik bir yorgan daha alacak o kadar...

benim kayınvalidem nişanda gelirken bi dünya çeyiz getirdi o kadar güzel süslemişlerdiki şimdide aklına geldikçe alıyo bişeyler sağolsun.. kendi kızı yokda bana çalışıyo o yüzden:)

benim kayınvalidem de başörtüler oyalamış. mutfak takımı fln yapmış.. gorumcemde vitrin takımı yapıyormus.yorgnda yapabilir diyor annem
aslında hiç gerek yok ama yapmak lazımmış..

benim kayınvalidem söylüyor, yorgan yaptıracakmış, nevresim ve pike de yaptıracakmış. sonra bornoz takımını biz alalım almadıysan dedi... görüciiizzz :hulya:

banada kayınvalıdem nişanda kız çeyızı gıbı getırmıstı.bız istanbulluyuz bızde bunlara ek erkeğe yemek takımı gundelık kullanılıcak çatal kaşık takımı falanda verırler.

bizde erkek tarafı olarak
-bornoz takımı özdilek
-yemek takımı ve çatal bıçak takımı
su bardağı,çay bardağı
havlular
yorgan
nevresim takımı
fln vermiştik

Erkek tarafı olarak Aşkım ve ailesi :
Tüm beyaz eşyalarımı ,özel yemek takımımı , kahvaltı takımımı, özel çatal kaşık takımımı ,nevresim,bornoz seti, tencere seti,blender seti, hepsini benim zevkime göre aldılar Elektrik süpürgesini de aşkım almak istiyor aldırmıyor bana.
Bunların dışında salon ve oturma odası, mutfak masası takımını, perdeleri, halıları onlar alacaklar.

Bende tüm yatak odasını, ve geri kalan tüm elektrikli ev aletlerini,ev tekstilini, ve günlük ve diğer gerekli mutfak eşyalarını alıyorum.
Paylaşım çok önemli birşey , bir de yeterki huzur olsun

kayınvalidem de ayrıca 2 yorgan, bir nevresim, bir uyku seti aldı.şimdilik, daha alır herhalde o da benim gibi hevesli çünkü:))

oooo pinky şanslısın bea kız çeyizi gibi bakarmısın maşallah nazar değmesin..

evet canım allah razı olsun hep yardımcılar, Aşkımda öyle , bende alıyorum zaten eksiklerimizi ama büyük şeylerde hep yardımcı oldular sağolsunlar.

benim kayınvalidem de hiç heves yok evin tek oğlu ama herşeyi bize yüklemeye çalışıyor ben herşeyimi kendim aldım nerdeyse ufak tefek eksiklerim kaldı açıkçası onlar bişey almadı diye biliyorum hiç bişey söylenmedi bana buzdolabını bile siz alın demişlerdi tabi biz kabul etmedik sorun çıkmadı ama onların alacağı eşyaları (mobilyalar) ve düğünde takıcakları takıların parasını bile evlenince biz kendimiz ödeyecekmişiz duyunca çok şaşırdım acaba böyle başka kaynanalarda varmıdır

sarışekerim86
yeterki sizin huzurunuz olsun onlar kolay şeyler.ödenir gider.hiç kafana takıp da kendini üzme.değmez inan..

sarışekerim86
yeterki sizin huzurunuz olsun onlar kolay şeyler.ödenir gider.hiç kafana takıp da kendini üzme.değmez inan..

canım benim eşyalar felan ödenir dediğin gibi ona takılmıyorum benim üzüldüğüm kendisi ne takıcaksa düğünde bilezik mi artık neyse nişanlımın kredi kartıyla alıcakmış ve düğünden sonra biz ödeyecekmişiz oda çıkıp ortalıkta ben bunu taktım dicek ben ona üzülüyorum şimdi evimizin tamiri yapılıyor geçen gün biraz para vermiş borç olarak sonra alıcam demiş ben bunlara üzülüyorum o garibimde tam anneci ne derse yapıyor

sarısekerim çok şaşırdım birde bunu söyleyebiliyorlar mı. Yani şaştım kaldım, bir de bunu söyleyebiliyor mu yüzünüze çok ayıp canım yani ne desen haklısın, çok iyi anlıyorum. Sen üzülme canım, yani oğulları için yapmalılar diye düşünüyorum herşeyi siz öderseniz evlendikten sonra nasıl sıkıntıda olacağınızı idrak edemiyorlarmıymış. Neyse sinirlendim. Ödenir gider doğru, ama sende de unutulmaz bu yapılanlar.Huzurunu bozma yine de eşinle, eşin ödeyebiliyorsa madem sorun yok.

canım benm nişanlım yeni araba aldı 4 sene onun kredisi var onu ödeyeceğiz zaten ve ailesi evladına nasıl borç verir bunu anlamıyorum artı birde bunlar ve eşyalar ekleniyor birlikte çalışırız öderiz tamam ama illaki zorlanıcaz onların bu düşüncesizlikleri beni üzüyor şimdiye kadar çalışmış çalıştığı bütün maaşını ailesine vermiş bir insan sinirlenmemek elde değil pinkycim benimde 2 erkek kardeşim var henüz söz nişan bişey yok ama ailem şimdiden onlara ne yapabiliriz diye uğraşıyorlar o yüzden çok garip geliyor bana

nişanlıma bişey yansıtmıyorum ama bu durum beni üzmüyor desem yalan olur

üzülmemek elde değil seni anlayabiliyorum. huzur önemli tabikide ama bunlarda insanın zoruna gittiği için huzur bozan şeyşer bence. ama dedim ya evlenirsin ödersin herkese hakettiği degeri verir kapını kapar oturursun.sıkmamaya çalış canını.yerimseniben

......

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…