Erkeğin şiddete meyilli olduğunu gösteren işaretler nelerdir?

Klnncc1

Yaşamak başka , yaşayabilmek bambaşka
Kayıtlı Üye
23 Mart 2023
601
755
23
26
Merhabalar. Başlıktan anlaşılacağı üzere erkeğin şiddete meyilli olduğu nasıl anlaşılır, psikolojik baskı , sözel olarak öfke kontrolsüzlüğü bir işaret olabilir mi ?

Ben yaklaşık 7 ay önce nişan attım ve karşımdaki kişi psikolojik olarak üzerimde baskı uygulayan biriydi . Bir de kendisine ders öğrenmek için gelen çocuklara sinirlendiğinde vurduğunu söylemişti ben bunu duyunca çok kötü oldum ve sana kesinlikle vurmam ablalarim var onlara da bugüne kadar hiç vurmadım demişti.
Çocuklara da kizdiginda vuruyor ama normalde çok seviyor harçlık veriyo yemeğe götürüyordu. Hatta ailelerinin haberi olduğunu da söylemişti .

Şuan aklımdaki düşüncelere gelecek olursam yeni kisilere şans vermek istiyorum , zor bir süreçten geçtim ayrılık sebebim yalnızca bu değildi bircok şey vardı tabi ki bu gibi konular da etkili oldu , bundan sonra nasıl davranmam gerekiyor, hangi hal ve tavırlardan daha kolay anlaşılabilir psikolojik veya fiziksel şiddet?
Tecrübeli olanların görüşlerini bekliyorum, teşekkürler şimdiden .

Ben biriyle flört etmeye başlayınca flört süresini tanımak için uzun tutarım, en az 2-3 ay karşımdakinin ne mal olduğunu öğrenmeye çalışırım. En çok dikkat ettiğim şey de birkaç kez öfkelendiğinde ne hale geldiğini görmek için yalandan kavga çıkarmak. Sırf sinirlensin diye kavga çıkarıp, sinirlendiğinde neler diyebiliyor, ne tepki veriyor gözlemliyorum. Benim bulduklarım genelde sinirlenince daha duygusal hale gelen tipler olduğu için bu konuda hiç sorun yaşamadım.

Hepimiz insanız, yeri geliyor öfkeleniyoruz ama bu öfkeyi etrafımıza yansıtırken ağzımızdan köpükler saçacak hale geliyorsak kuduz köpek gibi davranırsak gidip tedavi olmamız gerekir. Sinirlenince çocuğa bile vuran insandan her şey beklenir.

Çocuklara vuruyorum ne demek yahu ?
Hayır,üzerini birde bunu normalmis gibi anlatıyor.
Benim çocuğuma vuracak olsa o dakika parçalarım onu..
Sen kim köpek..
Bunu bize sorman bile hata ?
Adama bak ; ablalarima da vurmuyorum diyerek hediye vermiş sanki.
E birde vursaydin, sonrasında yemeğe götürüp,harçlık verirdin zaten.
Bazen akıl tutulmasi yaşıyorsunuz..

Son düzenleme:
hayata karsi tutumlarinda insanlari degerlendirdigim birkac nokta var biraz ozet geceyim belki yardimi olur.

diger insanlari asagilamaya hazir, kücük görecek saygi anlayisina sahipse ve siz birinden arkadasim diye bahsettiginizde cinsiyet sorguluyorsa bir seyler yolunda degildir bunlar onlarin ilerde sozel, fiziksel siddetinin basamaklarinin adimlarina yol acar, zaman icinde kadinlar kaniksadiginda ama beni seviyor ki kiskaniyor dese de durum aksidir.

eger ki insanlarin söylemleriyle davranislari arasinda ucurum, tutarsizlik varsa da kacmak gerek. begenilmek, kabul gormek icin söyledikleriyle "ani gelisen" durum icinde verdikleri reaksiyonlar farkli iki uca kosturuyorsa orada kalinmaz onemli olan zor durumlarda o sukuneti koruyabilmek en azindan cabasinda olmaktir.

mesela hatalarina bakmadan karsisindakini suclamaya meyilli olmasi, herhangi bir yerde sahit oldugu küfür ve siddeti normallestiren biri olmasi da birer ip ucu.

uc noktaya kaymaya müsait (alkol, teknoloji, dini inanc, siyasi gorus, kumar, spor) asiriliklari da bunlardan bagimsiz degildir.

Bence kadınlara bakış açısı kadınlar erkekler ne derse yapmalı vs tarzı olan kadınları pek sevemeyen baskıcı tipler şiddete meyilli oluyor. Bu tipler anne sevgisi görmemiş oluyor ve karısını da sevemiyor. Aynı zamanda özgüvensiz oldukları için baskı kurmaya çalışıyor. İlk başta nazik falan davranıyorlar. İlişki ilerledikçe ilgisizlik, baskıcılık, kıskançlık, annecilik ortaya çıkıyor. Bir dediğini yapmadığında büyük tepkiler veriyorlar. Belli konularda söylediği cümlelerden annesiyle ilişkisinden babasının ataerkil bir tip olmasından belli oluyor. Benim gördüklerim böyleydi. Ayrıca ister çok muhafazakar olsun ister tersi fark etmiyor. Çok özgürlükçü takılıp içten içe kadın düşmanı olan da çok.

Yorumlarınız için teşekkürler ama ben zaten bu kişiden ayrıldım . En başından böyle sorunları olduğunu bilsem böyle biriyle kesinlikle yola cikmazdim .
Şuan demek istediğim yeni taniyacagim kişilerde nelere dikkat etmeliyim ? Hangi sinyalleri gözardı etmemeliyim ?

Onu tanıyor da tarif etmiş gibisiniz. Çok doğru

Onu senden daha iyi kimse bilemez,tanidiginda hissedersin zaten.
Dışardan insanların öve öve biteremedigi bir adam sana inanılmaz derecede rahatsız edici gelebilir.
Yani burdakilerin dile getireceklerini sen bir kadın biliyorsundur illa ki.

Zaten ayrıldığınız kişinin şiddete meyilini bırakın, direkt şiddet uyguluyormuş. Bunu geçiyorum, ilk kez tanışılan erkekler için konuşuyorum.
Valla ben erkeğin aşırı bağıranından korkarım. Böyle höyküre höyküre yüzünüze yüzünüze bağırıyorsa ondan korkun derim.
Bir sonraki adamı bağırmakla beraber bir yumru olabilir.
Kapı çarpmak vs. dışında eşyaya zarar veriyorsa sinir anında, ondan da korkun. Cam vitrine eliyle dalan bir manyak tanıyorum. Bir tanesi de kocaman televizyonu balkondan atmıştı.
Küfrediyorsa, özellikle küfür kadınlığınıza ve ailenize ise ondan da korkun.

Bunu anlayabilmek için hayatınızdaki insanla iletişim kurarak anlayabilirsiniz. Yani buradan nasıl öneride bulunabiliriz ki. Mesela bazı erkekler şakaya vurdurarak kilolusun, zayifsın, şu kız daha güzel giyiniyor sen kendine bak gibi şeyleri rahatça söyleyebiliyor. Bizim kadınlarımız da bunu çoğu zaman şaka yapiyor diye alttan alıyor. Mesela bu benim için psikolojik şiddet işte. Ama dediğim gibi çoğu kadın anlamıyor. Ve kadın bu şekilde içe kapanık özgüveni yerlerde olan bir kadına dönüşüyor. O tarz erkekler olayı abartıyor herşeyi pat pat söyleyince göze batmaya başlıyor. Kadının gözüne batması da ya nişanlanınca yada evlendikten sonra oluyor. Ama herşey geç artık deyip böyle bir erkekle ömür bitirmeye çalışıyor.

Fiziksel şiddet olarak da bazı erkekler tartışma sırasında sürekli küfürler falan eder bazen elini ayağını oraya buraya vurur biz kadınlar zannederiz ki beni sevdiğinden bana zarar veremiyor beni çok seviyor falan diye başlar o işin sonu bir tokatla başlar sonu da gelmez.

Siz en başta msjlari alıp ayrılmışsınız Allah'tan.

Bağırma , telefonu yüzüme kapatma vardı . Küfür yoktu ama aileme karşı hoşuma gitmeyecek şeyler söylüyordu. Hatta bir defasında oturacagimiz eve mutfak dolabı yaptırmışti ve bişey daha yapın derlerse aileni evden kovarim demişti.
Evet yazarken tekrar farkettim Allah kurtarmis

başlığı okuyunca "sinirlenince eşyalara zarar verme durumu oluyor mu ?" diye soracaktım ama zaten direk çocuklara vuruyormuş gücü yettiğine direk şiddetten çekinmiyor daha ne olsun. sormaya bile gerek yok bu durumda.

ay şimdi diğer yazdıklarınızıda okudum gerçekten Allah kurtarmış. hayatınızdaki en doğru kararı vermişssiniz ayrılmakla emin olun

sana vurmayacak olması ama çocuklara vurması normal bir şey mi sence? savunmasız olanı bulunca gerçek yüzünü gösteriyor demek ki. hem ilerde çocuğunuz olursa ona da vuracağını gösterir bu.

Çocuklara vurması demek aynı eve girince sana, çocuklarına vuracağı anlamına geliyor.

Diğer erkekler içinde öfke kontrolü olmayan sinirlendiği an küfür eden ,kendine hakim olmayan ,siniri geçtikten sonra yaptıklarını unutan ,el kaldıran her erkek şiddete meyillidir.

Ben 21 senelik evliyim eşim alkol tedavisi bile görürken dışarıya çıkardı mesela bir kez bile elini kaldırmazdı çocuklara çocuğa kıyabilen ileride kendi çocuklarına da eşine de şiddetle sözünü geçirmeye çalışır yolunuza bakmalısınız ve evleneceğiniz kişiyi iyi tanımalısınız

'Sana vurmam, benim de ablam var" mı diyordu?
Şaka mı bu yahu?
Ablası olmasa vuracak mı yani?
Türk erkeğinin empati duygusu zaten "aynısını senin anana bacına yapsalar"dan öteye geçemedi çoğu yerde.
Kadına askıntı olurlar, hayırı cevap kabul etmezler.
Sevgilin varsa söyle derler.
Kadına değil, gene kendi hemcinsine saygı duyuyorlar. Hayır işte gerizekalı. Sevgilim yoksa da hayır!
Neyse, çok yükseldim.
Konuya dönecek olursam, onunla konuştuğunuzda ve sizin verdiğiniz cevaplara tepkisine bakın. Cevabınızı sorgulamadan kabul mü ediyor, sizi aksi bir şeye ikna etmeye mi çalışıyor? Herkes hep kendi aklını üstün görür ya.
Manipülasyon da bir şiddet türü neticede.

Manipülasyonun alasını uyguladı zaten. Dediği şeyi kabul etemzsem küsüp konuşmama , trip atma. Hayırdan asla anlamayan bir tipti.
Ve çok doğru kendi anası bacısı işin içine girerse anlarlar ancak ama kendi onlar da zaman zaman eşleri tarafından şiddet gördüğünü duymuştum muhtemelen bunu normal görüyordu.
Bir de kendi küçükken ona da vurularak biseyler ogretildigini söylemişti. Nesilden nesile yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…