Merhabalar. Başlıktan anlaşılacağı üzere erkeğin şiddete meyilli olduğu nasıl anlaşılır, psikolojik baskı , sözel olarak öfke kontrolsüzlüğü bir işaret olabilir mi ?
Ben yaklaşık 7 ay önce nişan attım ve karşımdaki kişi psikolojik olarak üzerimde baskı uygulayan biriydi . Bir de kendisine ders öğrenmek için gelen çocuklara sinirlendiğinde vurduğunu söylemişti ben bunu duyunca çok kötü oldum ve sana kesinlikle vurmam ablalarim var onlara da bugüne kadar hiç vurmadım demişti.
Çocuklara da kizdiginda vuruyor ama normalde çok seviyor harçlık veriyo yemeğe götürüyordu. Hatta ailelerinin haberi olduğunu da söylemişti .
Şuan aklımdaki düşüncelere gelecek olursam yeni kisilere şans vermek istiyorum , zor bir süreçten geçtim ayrılık sebebim yalnızca bu değildi bircok şey vardı tabi ki bu gibi konular da etkili oldu , bundan sonra nasıl davranmam gerekiyor, hangi hal ve tavırlardan daha kolay anlaşılabilir psikolojik veya fiziksel şiddet?
Tecrübeli olanların görüşlerini bekliyorum, teşekkürler şimdiden .
Yorumlarınız için teşekkürler ama ben zaten bu kişiden ayrıldım . En başından böyle sorunları olduğunu bilsem böyle biriyle kesinlikle yola cikmazdim .Çocuklara vuruyorum ne demek yahu ?
Hayır,üzerini birde bunu normalmis gibi anlatıyor.
Benim çocuğuma vuracak olsa o dakika parçalarım onu..
Sen kim köpek..
Bunu bize sorman bile hata ?
Adama bak ; ablalarima da vurmuyorum diyerek hediye vermiş sanki.
E birde vursaydin, sonrasında yemeğe götürüp,harçlık verirdin zaten.
Bazen akıl tutulmasi yaşıyorsunuz..
Onu tanıyor da tarif etmiş gibisiniz. Çok doğruBence kadınlara bakış açısı kadınlar erkekler ne derse yapmalı vs tarzı olan kadınları pek sevemeyen baskıcı tipler şiddete meyilli oluyor. Bu tipler anne sevgisi görmemiş oluyor ve karısını da sevemiyor. Aynı zamanda özgüvensiz oldukları için baskı kurmaya çalışıyor. İlk başta nazik falan davranıyorlar. İlişki ilerledikçe ilgisizlik, baskıcılık, kıskançlık, annecilik ortaya çıkıyor. Bir dediğini yapmadığında büyük tepkiler veriyorlar. Belli konularda söylediği cümlelerden annesiyle ilişkisinden babasının ataerkil bir tip olmasından belli oluyor. Benim gördüklerim böyleydi. Ayrıca ister çok muhafazakar olsun ister tersi fark etmiyor. Çok özgürlükçü takılıp içten içe kadın düşmanı olan da çok.
Onu senden daha iyi kimse bilemez,tanidiginda hissedersin zaten.Yorumlarınız için teşekkürler ama ben zaten bu kişiden ayrıldım . En başından böyle sorunları olduğunu bilsem böyle biriyle kesinlikle yola cikmazdim .
Şuan demek istediğim yeni taniyacagim kişilerde nelere dikkat etmeliyim ? Hangi sinyalleri gözardı etmemeliyim ?
Bunu anlayabilmek için hayatınızdaki insanla iletişim kurarak anlayabilirsiniz. Yani buradan nasıl öneride bulunabiliriz ki. Mesela bazı erkekler şakaya vurdurarak kilolusun, zayifsın, şu kız daha güzel giyiniyor sen kendine bak gibi şeyleri rahatça söyleyebiliyor. Bizim kadınlarımız da bunu çoğu zaman şaka yapiyor diye alttan alıyor. Mesela bu benim için psikolojik şiddet işte. Ama dediğim gibi çoğu kadın anlamıyor. Ve kadın bu şekilde içe kapanık özgüveni yerlerde olan bir kadına dönüşüyor. O tarz erkekler olayı abartıyor herşeyi pat pat söyleyince göze batmaya başlıyor. Kadının gözüne batması da ya nişanlanınca yada evlendikten sonra oluyor. Ama herşey geç artık deyip böyle bir erkekle ömür bitirmeye çalışıyor.Merhabalar. Başlıktan anlaşılacağı üzere erkeğin şiddete meyilli olduğu nasıl anlaşılır, psikolojik baskı , sözel olarak öfke kontrolsüzlüğü bir işaret olabilir mi ?
Ben yaklaşık 7 ay önce nişan attım ve karşımdaki kişi psikolojik olarak üzerimde baskı uygulayan biriydi . Bir de kendisine ders öğrenmek için gelen çocuklara sinirlendiğinde vurduğunu söylemişti ben bunu duyunca çok kötü oldum ve sana kesinlikle vurmam ablalarim var onlara da bugüne kadar hiç vurmadım demişti.
Çocuklara da kizdiginda vuruyor ama normalde çok seviyor harçlık veriyo yemeğe götürüyordu. Hatta ailelerinin haberi olduğunu da söylemişti .
Şuan aklımdaki düşüncelere gelecek olursam yeni kisilere şans vermek istiyorum , zor bir süreçten geçtim ayrılık sebebim yalnızca bu değildi bircok şey vardı tabi ki bu gibi konular da etkili oldu , bundan sonra nasıl davranmam gerekiyor, hangi hal ve tavırlardan daha kolay anlaşılabilir psikolojik veya fiziksel şiddet?
Bağırma , telefonu yüzüme kapatma vardı . Küfür yoktu ama aileme karşı hoşuma gitmeyecek şeyler söylüyordu. Hatta bir defasında oturacagimiz eve mutfak dolabı yaptırmışti ve bişey daha yapın derlerse aileni evden kovarim demişti.Zaten ayrıldığınız kişinin şiddete meyilini bırakın, direkt şiddet uyguluyormuş. Bunu geçiyorum, ilk kez tanışılan erkekler için konuşuyorum.
Valla ben erkeğin aşırı bağıranından korkarım. Böyle höyküre höyküre yüzünüze yüzünüze bağırıyorsa ondan korkun derim.
Bir sonraki adamı bağırmakla beraber bir yumru olabilir.
Kapı çarpmak vs. dışında eşyaya zarar veriyorsa sinir anında, ondan da korkun. Cam vitrine eliyle dalan bir manyak tanıyorum. Bir tanesi de kocaman televizyonu balkondan atmıştı.
Küfrediyorsa, özellikle küfür kadınlığınıza ve ailenize ise ondan da korkun.
Ben 21 senelik evliyim eşim alkol tedavisi bile görürken dışarıya çıkardı mesela bir kez bile elini kaldırmazdı çocuklara çocuğa kıyabilen ileride kendi çocuklarına da eşine de şiddetle sözünü geçirmeye çalışır yolunuza bakmalısınız ve evleneceğiniz kişiyi iyi tanımalısınızMerhabalar. Başlıktan anlaşılacağı üzere erkeğin şiddete meyilli olduğu nasıl anlaşılır, psikolojik baskı , sözel olarak öfke kontrolsüzlüğü bir işaret olabilir mi ?
Manipülasyonun alasını uyguladı zaten. Dediği şeyi kabul etemzsem küsüp konuşmama , trip atma. Hayırdan asla anlamayan bir tipti.'Sana vurmam, benim de ablam var" mı diyordu?
Şaka mı bu yahu?
Ablası olmasa vuracak mı yani?
Türk erkeğinin empati duygusu zaten "aynısını senin anana bacına yapsalar"dan öteye geçemedi çoğu yerde.
Kadına askıntı olurlar, hayırı cevap kabul etmezler.
Sevgilin varsa söyle derler.
Kadına değil, gene kendi hemcinsine saygı duyuyorlar. Hayır işte gerizekalı. Sevgilim yoksa da hayır!
Neyse, çok yükseldim.
Konuya dönecek olursam, onunla konuştuğunuzda ve sizin verdiğiniz cevaplara tepkisine bakın. Cevabınızı sorgulamadan kabul mü ediyor, sizi aksi bir şeye ikna etmeye mi çalışıyor? Herkes hep kendi aklını üstün görür ya.
Manipülasyon da bir şiddet türü neticede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?