Erkeğin şiddete meyilli olduğunu gösteren işaretler nelerdir?

Merhabalar. Başlıktan anlaşılacağı üzere erkeğin şiddete meyilli olduğu nasıl anlaşılır, psikolojik baskı , sözel olarak öfke kontrolsüzlüğü bir işaret olabilir mi ?

Ben yaklaşık 7 ay önce nişan attım ve karşımdaki kişi psikolojik olarak üzerimde baskı uygulayan biriydi . Bir de kendisine ders öğrenmek için gelen çocuklara sinirlendiğinde vurduğunu söylemişti ben bunu duyunca çok kötü oldum ve sana kesinlikle vurmam ablalarim var onlara da bugüne kadar hiç vurmadım demişti.
Çocuklara da kizdiginda vuruyor ama normalde çok seviyor harçlık veriyo yemeğe götürüyordu. Hatta ailelerinin haberi olduğunu da söylemişti .

Şuan aklımdaki düşüncelere gelecek olursam yeni kisilere şans vermek istiyorum , zor bir süreçten geçtim ayrılık sebebim yalnızca bu değildi bircok şey vardı tabi ki bu gibi konular da etkili oldu , bundan sonra nasıl davranmam gerekiyor, hangi hal ve tavırlardan daha kolay anlaşılabilir psikolojik veya fiziksel şiddet?
Tecrübeli olanların görüşlerini bekliyorum, teşekkürler şimdiden .
Her hangi bir durumda sesini, sozlerini kontrol edememek, bir canliya vurmasa dahi yumruk sıkmak, bir eşyaya vurmak falan bunlar şiddet belirtileri. hepimiz sesimizi yukseltiriz bazen ama bunu kontrol ede bilenle bilmeyen insan hemen anlaşilir.

Çocuklara vurmak nedir ya? Çok kötü. Bu adamla evlenme demek istiyorum. İlla evleneceksen (ablalarına da vurmamış ya hiç) siz de tekvando, dövüş sporları vs kurslarına falan gidin bari; adam orantısız güç kullanarak şiddet uyguluyanlardan demek ki, kendinden güçsüzlere vuruyor.

Çocuklara vurmak nedir ya? Çok kötü. Bu adamla evlenme demek istiyorum. İlla evleneceksen (ablalarına da vurmamış ya hiç) siz de tekvando, dövüş sporları vs kurslarına falan gidin bari; adam orantısız güç kullanarak şiddet uyguluyanlardan demek ki, kendinden güçsüzlere vuruyor.
Tavsiyeniz çok hoş 😄
Ama ayrıldım zaten , nişanlıydim ve nişan attım :)

Çocuklara vurmak nedir ya? Çok kötü. Bu adamla evlenme demek istiyorum. İlla evleneceksen (ablalarına da vurmamış ya hiç) siz de tekvando, dövüş sporları vs kurslarına falan gidin bari; adam orantısız güç kullanarak şiddet uyguluyanlardan demek ki, kendinden güçsüzlere vuruyorYani
Yani bilemiyorum bana karşı şiddet uygular mıydı, gerçi psikolojik olarak henüz şimdiden çok yipratmisti devamı da fiziksel gelir miydi kestiremiyorum tipine baksan veya bazı davranışlarına hiç onu yapacak gibi biri değil , çok sessiz sakindi ama sesi bana ve gücü yettiği kimselere çıkıyordu demek ki.
Ama bir kere telefonda konuşurken bir konuda anlaşamadik tartıştık ve bana vurasim geliyo gibi bir ifade kullanmıştı.Belki öylesine söylenmişti bilmiyorum ama öylesine nisanlina söylenecek bir söz değil bana göre bu. O zaman nasıl görmezden geldim bunları bilmiyorum sonra sonra taşlar yerine oturdu.

Benim eşim babasından çok dayak yiyerek büyümüş mesela bu yüzden bu konuda çok hassas duygusal, mesela ona herkes her şeyi tersleyerek ya d abağırıp çağırarak yaptırmış bu yüzden bazı istediklerimi ona kavga etmeden yaptıramıyorum. düzelsin diye çok çaba sarf ettim ama nafile. Yani nasıl ortamda büyüdüğü önemli. Benimk mesela bana sesini bile yükseltmez babasının bu huyundan nefret ettiği içn ama bazıları vardır ki bunu benimseyerek büyür anca kavga grültü keser onları. Birini gerçektwn tanımak istiyorsanız ondan ailesini de tanımaya çalışın, nasıl davrandıkları nasıl bi zihniyette
olduklarına falan bakın yani. Zaten ataerkil kafasında ki çoğu erkek şddeti normalleştiriyor. Neyse yani ben şahsen eşimle nişablılık dönwminde çok kavga ettim gerçekte öfke problwmleri falan var mı diye. Hatta ağza alınmıycak şeyler söyledim ama bir kez olsun elini kaldırmayı bırak sesini yükseltmedi. Hala da öyle

Benim eşim babasından çok dayak yiyerek büyümüş mesela bu yüzden bu konuda çok hassas duygusal, mesela ona herkes her şeyi tersleyerek ya d abağırıp çağırarak yaptırmış bu yüzden bazı istediklerimi ona kavga etmeden yaptıramıyorum. düzelsin diye çok çaba sarf ettim ama nafile. Yani nasıl ortamda büyüdüğü önemli. Benimk mesela bana sesini bile yükseltmez babasının bu huyundan nefret ettiği içn ama bazıları vardır ki bunu benimseyerek büyür anca kavga grültü keser onları. Birini gerçektwn tanımak istiyorsanız ondan ailesini de tanımaya çalışın, nasıl davrandıkları nasıl bi zihniyette
olduklarına falan bakın yani. Zaten ataerkil kafasında ki çoğu erkek şddeti normalleştiriyor. Neyse yani ben şahsen eşimle nişablılık dönwminde çok kavga ettim gerçekte öfke problwmleri falan var mı diye. Hatta ağza alınmıycak şeyler söyledim ama bir kez olsun elini kaldırmayı bırak sesini yükseltmedi. Hala da öyle
Kendi bu ortamda büyüyüp size bunu yansitmamasi çok güzel. İşte bazıları da bunun doğru olduğunu saniyo ister istemez kendi bildiği doğrusunu uyguluyor. Kavga ettiğimizde ben genelde alttan alan taraftim ne zaman ki artık yeter diyip karşılık vermeye başladım ondan sonra ipler koptu

başlığı okuyunca "sinirlenince eşyalara zarar verme durumu oluyor mu ?" diye soracaktım ama zaten direk çocuklara vuruyormuş😮 gücü yettiğine direk şiddetten çekinmiyor daha ne olsun. sormaya bile gerek yok bu durumda.

ay şimdi diğer yazdıklarınızıda okudum gerçekten Allah kurtarmış. hayatınızdaki en doğru kararı vermişssiniz ayrılmakla emin olun
Evet Allah kurtardı inşallah bundan sonra daha dikkatli olacağım ama karşıma da hiç bunları dusundurmeyecek biri çıkar inşallah

Yani bilemiyorum bana karşı şiddet uygular mıydı, gerçi psikolojik olarak henüz şimdiden çok yipratmisti devamı da fiziksel gelir miydi kestiremiyorum tipine baksan veya bazı davranışlarına hiç onu yapacak gibi biri değil , çok sessiz sakindi ama sesi bana ve gücü yettiği kimselere çıkıyordu demek ki.
Ama bir kere telefonda konuşurken bir konuda anlaşamadik tartıştık ve bana vurasim geliyo gibi bir ifade kullanmıştı.Belki öylesine söylenmişti bilmiyorum ama öylesine nisanlina söylenecek bir söz değil bana göre bu. O zaman nasıl görmezden geldim bunları bilmiyorum sonra sonra taşlar yerine oturdu.
Şimdi okurken fark ettim. Aynı olayları yaşamışız resmen 😂 Bana da sinirlendiği bir adamdan bahsedersen yapıştırıcan tokadı demişti. Demek ki bunlar önemli.

Tebrik ederim 😊
Kibar , naif adamlar da çok aslında karsimiza da çıkıyor ama guvenebilmek mesele:)
Kibar adamlarada biz şans vermiyoz ki.. nerde hödük dag ayısı güngörmemiş öküz var ona cekiliyoruz cok garip.. bizde de sıkntı var bence😂 allahtan ayrılmıssınız gerck yüzünü göstermekten cekinmemeside cok garip.. adama cok normal geliyo ki bunu anlatıyo saklama gereği duymuyo

Gereksiz biçimde sesini yükselttiği durumlarda dahi anlaşılıyor. Çok değil 3 gün önce bu sebepten gayet şiddete meyilli olabileceğini düşündüğüm biriyle konuşmayı anında kestim.

Kibar adamlarada biz şans vermiyoz ki.. nerde hödük dag ayısı güngörmemiş öküz var ona cekiliyoruz cok garip.. bizde de sıkntı var bence😂 allahtan ayrılmıssınız gerck yüzünü göstermekten cekinmemeside cok garip.. adama cok normal geliyo ki bunu anlatıyo saklama gereği duymuyo
Vermeli miyiz acaba ? Şuan zaten kafam karışık sosyal medyadan biriyle tanıştım ama güvenilir geldi gerçekten tamam desem hemen tanışmak için gelecek . Ah kafam iyice karıştı.
Evet ona göre çok normaldi ki böyle kolayca anlatabildi , benim de normal karsilayacagimi düşündü

Vermeli miyiz acaba ? Şuan zaten kafam karışık sosyal medyadan biriyle tanıştım ama güvenilir geldi gerçekten tamam desem hemen tanışmak için gelecek . Ah kafam iyice karıştı.
Evet ona göre çok normaldi ki böyle kolayca anlatabildi , benim de normal karsilayacagimi düşündü
Ben sosyal medyadan kanka olabiliyom😅 ortak tanıdık olmadgı zaman riskli buluyorm acıkcası farklı sehirdeyse hele birde uff tam kumar

Ben sosyal medyadan kanka olabiliyom😅 ortak tanıdık olmadgı zaman riskli buluyorm acıkcası farklı sehirdeyse hele birde uff tam kumar
Farklı şehir . Kabul etmedim ama ısrarcı biraz. Görüşler uyuşuyor gibi şimdilik ama ilerisini bilemiyorum tabi. Tekrar reddedicem sanırım böyle bir risk alamam ben de

Zaten görüşmeyi beklediğim biri daha var kafa karışıklığı olacak yoksa iyice

zaten düz hödükleri ayırt etmek çok kolay. yarım saat konuşsan mağara adamı seviyesinde zekasını ve davranışlarını anlıyorsun. kadınlar bunu çok çetrefilli sosyal veya kişisel sebeplerden görmezden geliyor ya da sorun etmiyor, orası ayrı.

zor olan belli bir sosyo-kültürel seviyedeki erkeğin manyaklığını tespit etmek. çünkü bu tipler bulundukları çevre gereği efendi ve nazik davranmayı öğrenmişler. belli bir sosyal yaşantıları var, kadınlarla birlikte çalışıyor, sosyalleşiyorlar. toplantılarda kibarlar, garsona kibarlar, sana kibarlar, hayvan seviyorlar. ama içlerindeki mağara adamı sinsi sinsi uyuyor. benim bu konuda gözlemlediğim en önemli şey şu:

abartılı sevgi ve iyi niyet gösterileri. bu sinsi mağara adamları kendilerini kamufle etmek için dünyanın EN kibar ve centilmen erkeği gibi davranır. duygusal ilişkiniz varsa AŞIRI romantiktir. size para da dökerler, manevi olarak çok üstünüze düşer yardımcı olurlar, çok hızlı gelecek planları yaparlar. sonra ilk çatışmanızda BEN SENİN İÇİN NELER YAPTIM diye acayip öfkelenirler ve bu öfke şiddete kadar gider.

çünkü bu tipler içten içe kibar ya da medeni değiller. sadece bulunduklari çevreye uyum sağlıyorlar.

mağara adamı tipli adamlardan kaçın, çok kibar ponçik adamdan daha hızlı kaçın.

Bence kadınlara bakış açısı kadınlar erkekler ne derse yapmalı vs tarzı olan kadınları pek sevemeyen baskıcı tipler şiddete meyilli oluyor. Bu tipler anne sevgisi görmemiş oluyor ve karısını da sevemiyor. Aynı zamanda özgüvensiz oldukları için baskı kurmaya çalışıyor. İlk başta nazik falan davranıyorlar. İlişki ilerledikçe ilgisizlik, baskıcılık, kıskançlık, annecilik ortaya çıkıyor. Bir dediğini yapmadığında büyük tepkiler veriyorlar. Belli konularda söylediği cümlelerden annesiyle ilişkisinden babasının ataerkil bir tip olmasından belli oluyor. Benim gördüklerim böyleydi. Ayrıca ister çok muhafazakar olsun ister tersi fark etmiyor. Çok özgürlükçü takılıp içten içe kadın düşmanı olan da çok.
Bunun aynisiydi

Back
X