• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek ailesi ile tanışma

ahde_vefa_

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
7
0
16
Ankara
mrb arkadaşlar bi konuda fikirlerinize çok ihtiyacım var...şimdi benim dört yıllık bir ilişkim var ve erkek arkadaşım ile farklı şehirlerdeyiz yakın bir tarihte sınav için ankaraya gidecem erkek arkadaşımda ankaraya yakın oturuyor anne ve babası vefat etmiş ve ankaraya gideceğim zaman beni abi ve yengesi ile tanıştırmak istiyor kısmet olursa evlenmeyi düşünüyoruz yanlız bu tanışma konusunda kafam çok karışık gitmelimiyim diye çok sordum kendime ama içinden çıkamadım kafama takılanları şöyle sıralayayım...
1- sınava yanlız gidecem 27 yaşında biriyim ve şayet kabul edersem sevgilim beni ankaradan alıp onlarla tanışmaya gidecez bu karşı tarafın kafasında benle ilgili olumsuz bir izlenim bırakırmı ?
2-gidersem eğer ev sahibesi hanıma bi hediye götürmek konusunda kararsızım tanımıyorum sonuçta şayet götürürsem uygun olurmu ?
3-ne olur beni bu sıkıntıdan kurtarın :)

cvp larınızı dört gözle bekliyorum....

Hımmm, canım koca insansın sınava gidiyormuşsun gitmişken tanışırsın, bence sorun etmezler.. Sende zaten konuşurken söylersin "Ankara'ya sınava geldim" filan diye, belki için rahat eder ozaman :34:
Vee hediye değil de mesela bir tatlı alıp gidebilirsin.. Ne bilim 2 kilo baklava al misal :27:

tşk ler canım ama ne bilim insan heyecanlandığından mıdır nedir bilmiyom ama bazen düşünemiyosun bazı şeyleri dışardan bi göz daha iyi analiz eder bazı şeyleri :)

Normal bir durum,bir iki saatliğine bir tanışma faslı olacak sanırım.olumlu karşılarlar bence.
Hediye olarak da oturduğun yerin meşhur bir şeyi varsa ondan götürebilirsin,yiyecek olabilir süs eşyası olabilir.mesela ben edirnedeyim meyve sabunları var buranın çok güzel onun gibi :34:

bencede gayet normal bi durum...
sınava gitmişken tanışmış olursun...
hediyeye gelinceeeeeeeeeee bence gerek yok tatlı yeter...

canım bana göre bir sakıncası yok durumun, ama, ben de 26 yaşındayım ve çok da doğru düşünemiyor olabilirim.. anneme göre yanlış, uygunsuz bir durum bu.. şöyle örnek vereyim; bu yaz erkek arkadaşımın en yakın arkadaşının nişanı olacak.. çocugu da kız arkadaşını da tanıyoruz, benim de çok sevdiğim insanlar.. ve beni de nişana davet ettiler..nişan onların memleketinde olacak.. anneme gidebilir miyim dediğimde kıyamet kopardı(ki normalde nereye istesem yollarlar, böyle nişan düğün vs olunca, şimdi erkek rkadaşımın memleketi olunca orası izin vermedi) neymiş, gidersem ailesiyle tanışırmışım, sonra onlar derlermiş ki, bak bak ayağımıza geldi, hiç ağırlıkları yok, daha biz istemeden, kalktı geldi buralara vs... bunlar tamamen annemin''aman elalem ne der'' felsefesinin ürünleri.. bana göre sorun edilecek bir durum değil.. yani demem o ki, karşı tarafın ve senin ailenin bu konuda tepkisi nasıl olur onu biraz yoklaman lazım

canım bana göre bir sakıncası yok durumun, ama, ben de 26 yaşındayım ve çok da doğru düşünemiyor olabilirim.. anneme göre yanlış, uygunsuz bir durum bu.. şöyle örnek vereyim; bu yaz erkek arkadaşımın en yakın arkadaşının nişanı olacak.. çocugu da kız arkadaşını da tanıyoruz, benim de çok sevdiğim insanlar.. ve beni de nişana davet ettiler..nişan onların memleketinde olacak.. anneme gidebilir miyim dediğimde kıyamet kopardı(ki normalde nereye istesem yollarlar, böyle nişan düğün vs olunca, şimdi erkek rkadaşımın memleketi olunca orası izin vermedi) neymiş, gidersem ailesiyle tanışırmışım, sonra onlar derlermiş ki, bak bak ayağımıza geldi, hiç ağırlıkları yok, daha biz istemeden, kalktı geldi buralara vs... bunlar tamamen annemin''aman elalem ne der'' felsefesinin ürünleri.. bana göre sorun edilecek bir durum değil.. yani demem o ki, karşı tarafın ve senin ailenin bu konuda tepkisi nasıl olur onu biraz yoklaman lazım

aslında anlatamadığım noktaya sen değindin yani bizim kültürümüzde bu tür şeyler pek hoş karşılanmaz ama karşı tarafı çok iyi tanımıyorum sevgilim ise öyle düşünmeyeceklerini söyledi aslında yanlış bir durumda yok ortada ama maalesef büyükler bu konuda bizim gibi düşünemeyebiliyor ....

Yaşın küçük olsa veya sırf onlar için gitsen gitme denilebilir ama hiç problem olacağını düşünmüyorum sonuçta abla abi yaşları çok büyük olmadığından onlar da daha anlayışlıdır.
Bir pasta veya tatlı alıp gidebilirsin ..

Doğal ol yeter şöyle mi düşünür böyle mi karşılar deme, sen nasıl olmasını normal buluyorsan öyle yap.
Ben kayınvalidemle nasıl tanıştım onu da söyleyeyim, bir gün dolaşıyorduk eşimle - o zamanlar eşim değildi tabi :)- çok evlilik bahsi falan da gecmemiş yani yeni tanışmış sayılırdık
aa annemin işine çok yakındayız gel bir ugrayalım dedi neye ugradıgımı anlamadan gittik. Merhaba nasılsınız falan dedim. eşim de durumu açıkladı zaten ''anne sana bahsetmiştim ya, cemre işte, geziyorduk yakındayken sana da bi uğrayalım dedik'' diye. Sizde de benzeri olur muhtemelen, sınav için gelmişti ben de tanıştırmak istedim falan diye sen kitlensen de sevgilin devreye girer.
Bi tanışmış olduk kahve ikram etti nasılsın napıyorsun okul iş güç havadan sudan konuştuk iyi günler diledik kalktık
Karşındakiler sen ben gibi insan evladı ;) bunu düşün içini rahatlat

Ama kültürlerini bilemem valla, ben erkek arkadaşımı tanıştırmak istediğimde ailem ''öyle tek başına gelmesin, gelecekse ailesiyle gelsinler'' diyip kabul etmemişti. Galiba sizinkiler de bu yapıda. ama erkek arkadasın bişey olmaz diyorsa olmaz elbet. seni veya sizi zorda bırakacak bişey olsa sana teklif etmezdi bunu sanırım.

Bundan tam 1bucuk yil önce hemen hemen ayni konuyu bende acmistim oyüzden seni cok iyi anliyorum. Bende cok kararsizdim arkadasimla türkiyeye gidecektim sevgilimde beni ailesiyle tanistirmak istiyordu cok bocaladim düsündüm ama sonra kabul ettim ve annesi, babasi, dedesi ananesi abisi teyzesi enistesi vs. kim var kim yoksa tanistim hicte pisman degilim iyikide yapmisim diyorum simdi. Bence sende tanismalisin icinde rahat olsun sonucta olgun akli basinda bir bayansin ama tek dikkat etmen gereken nokta tanisacagin insanlar ne tür insanlar? Eger böyle seyleri yanlis görebilcek insanlarsa ozaman tanisma derim.Ileride evlenince bu konu hakkinda olumsuz seni kücük düsürecek bir laf söylerlerse eminim cok canin yanar. Ama bence her kiz evlenmeden sevgilisini yanliz ailesinin yaninda bir görmeli inanin cokfarkli oluroyr. Mesela benim sevgilim benim üstüme cok düser yanlizken elimitutar öper sakalasir hic rahat durmaz sevgisini hep belli eder... ben acaba ailesi yaninda olunca ne yapcak diye cok merak ediyordum ve gördümki ailesinin yanindada bana cok güzel sahip cikiyor. Bu beni öyle onurlandirdi gurulandirdiki bir cok kez bulustuk gezdik tozduk ama ben hic daha onun yaninda ailesinin yanindaykenki kadar mutlu olmamistim. Bir kiz icin cok farkli bir duygu...hediye konusuna gelince ayni sorunu bende yasadim sonunda sadece cikolata götürmeye karar verdim bencede en dogrusu oldu fazla hediye mediye olayina girme bence al güzel bir cikolata veya tatli tarzi birseyler yeter ;-)

Bundan tam 1bucuk yil önce hemen hemen ayni konuyu bende acmistim oyüzden seni cok iyi anliyorum. Bende cok kararsizdim arkadasimla türkiyeye gidecektim sevgilimde beni ailesiyle tanistirmak istiyordu cok bocaladim düsündüm ama sonra kabul ettim ve annesi, babasi, dedesi ananesi abisi teyzesi enistesi vs. kim var kim yoksa tanistim hicte pisman degilim iyikide yapmisim diyorum simdi. Bence sende tanismalisin icinde rahat olsun sonucta olgun akli basinda bir bayansin ama tek dikkat etmen gereken nokta tanisacagin insanlar ne tür insanlar? Eger böyle seyleri yanlis görebilcek insanlarsa ozaman tanisma derim.Ileride evlenince bu konu hakkinda olumsuz seni kücük düsürecek bir laf söylerlerse eminim cok canin yanar. Ama bence her kiz evlenmeden sevgilisini yanliz ailesinin yaninda bir görmeli inanin cokfarkli oluroyr. Mesela benim sevgilim benim üstüme cok düser yanlizken elimitutar öper sakalasir hic rahat durmaz sevgisini hep belli eder... ben acaba ailesi yaninda olunca ne yapcak diye cok merak ediyordum ve gördümki ailesinin yanindada bana cok güzel sahip cikiyor. Bu beni öyle onurlandirdi gurulandirdiki bir cok kez bulustuk gezdik tozduk ama ben hic daha onun yaninda ailesinin yanindaykenki kadar mutlu olmamistim. Bir kiz icin cok farkli bir duygu...hediye konusuna gelince ayni sorunu bende yasadim sonunda sadece cikolata götürmeye karar verdim bencede en dogrusu oldu fazla hediye mediye olayina girme bence al güzel bir cikolata veya tatli tarzi birseyler yeter ;-)

tşk ederim canım tecrübeni paylaştıgın için sanırım bende tanışacam bi aksilik çıkmaz ise hayırlısı artık :)

Back
X