- 21 Aralık 2014
- 2.016
- 1.767
- 333
- 37
Cok tesekkur ederim cevap için.Dikkatini başka yöne çekmen gerekmiyor ki. Doğal olanı yapıyor. Oturup saatlerce oynayacak değil. Benimki de aynı evrede. Altını havalandırırken oynuyor kapatana kadar. Hiç müdahale etmiyorum. So ra gidip ellerimizi yıkıyoruz birlikte. Kız ya da erkek çocuklarınıza kendi bedenlerini sevmeyi, saygı duymayı öğretin. Kızınızın da memeleri çıkacak mesela bir süre sonra. Asla utanmasına neden olmayın. Sadece zamanı gelince özel bölgeleri ve neden özel olduklarını anlatın.
Ne alakası var :)) doktorunuz anlatmıştır zaten bunların bi sıralamasını .Insan bir anne desin istiyor ne bileyim :))
Pipiyi sundurmek daha sonra olmaliydi gibi dusundum kendimce
Doktor da bana 20 aydan sonra karsilasiriz bu durumla genelde dedi ama birak yapsin ya da yapmasin gibi bir sey demedi havada kaldi bu konu, oyuzden fikir almak istedim cok sagolunHicbir tepki vermemelisiniz benim 22 aylık oğlum var pipi diye bağırıyor,elliyor sağa sola çekiştiriyor altını alirken ve gülüyor düşünün:)hatta annem ve kayinvalidem birkac kere ayıp falan diyecek oldular susturdum çocuk keşfediyor normal ben hiçbir tepki vermiyorum yani aferin oğluma veya yapmaaa ayıp şeklinde nötr davranıyorum yani
Hayir hayir asla oyle degil, oglum adam oldu falan gercekten ilgisi yok.Ne alakası var :)) doktorunuz anlatmıştır zaten bunların bi sıralamasını .
Ayrıca aynı şeyi kız çocuk yapsa hiç Lafı bile edilmez Ams erkek yapınca ay oğlum adam olmuş önce bi anne deseydi modu oluyor niyeyse :)))
Sizin kuzu erken başlamış olabilirnasıl ki çocukların yürüme konuşma dönemleri birbirinden farklı demek ki cinsel kimlik oluşma dönemleri de öyle demek ki hiç kafaniza takmayinDoktor da bana 20 aydan sonra karsilasiriz bu durumla genelde dedi ama birak yapsin ya da yapmasin gibi bir sey demedi havada kaldi bu konu, oyuzden fikir almak istedim cok sagolun
Aslında o da tartışmalı bir konu. Kızınız da mutlaka yapmıştır ama sürtünme olduğu için çok fark edilmiyor. Kendi kendine sonmuştur davranış çünkü fark etmediğiniz için üzerine gitmemissinizdir. Bu arada ilginizi çekerse bu konularda pek çok kaynak bulmak mümkün ama bizde bir Adem Güneş furyası olduğu için ne yazık ki anneler daha bebekken çocuklarına ve davranışlarına binlerce anlam yükleyip ket vurmaya çalışıyor.Cok tesekkur ederim cevap için.
Hani su bebek masturbasyonu denilen sey ( kızımda bunu fark etmedim hic yaptıysa da biz gormedik demek ki) oldugunda cocugun dikkatini baska yone cekin zamanla vazgececek falan deniyor ya, o geldi aklima o yuzden sordum.
Iyi ki sormusum :)
Hemen de bir yargilama halleri.Erkek annesi olmakla ne alakası var bunun ? Her çocuk bedenini keşfeder yaklaşık 2 yaş civarı. Kızınızda kaçırdınız galiba bı dönemi,yada pipi olmayınca dikkatinizi çekmedi.
Adem Gunesi ben hic almayim tesekkur ederim ,hic tarzim degil :)Aslında o da tartışmalı bir konu. Kızınız da mutlaka yapmıştır ama sürtünme olduğu için çok fark edilmiyor. Kendi kendine sonmuştur davranış çünkü fark etmediğiniz için üzerine gitmemissinizdir. Bu arada ilginizi çekerse bu konularda pek çok kaynak bulmak mümkün ama bizde bir Adem Güneş furyası olduğu için ne yazık ki anneler daha bebekken çocuklarına ve davranışlarına binlerce anlam yükleyip ket vurmaya çalışıyor.
O zaman çok özür dilerim .Hayir hayir asla oyle degil, oglum adam oldu falan gercekten ilgisi yok.
Ben bu durumdan rahatsiz oldum.
Bir tanıdığımin oglu 5 yas civari, surekli eliyle pipisini oynayarak geziyor,o falan geldi aklima oyle bir sey mi yapacak diye.
Yoksa inanin kiz erkek cocuk cinsiyet ayrimciligi yapacak son insanim.
Allah korusun o kafalardan :)O zaman çok özür dilerim .
Genelde oğlu yapınca ay göster abine kızı yapınca kapat kız elbiseni gibi bir zihniyet var ya toplumda ondan öyle söyledim ya da sandım .
Çok özür dilerim yine :))
Merhabalar herkese,
13 aylik bir oglum var, 7 yasinda da kizim. Kizdan sonra erkek cocuk nasil büyütülür diye endise icindeydim hep, hic beceremeyecekmisim gibi geliyordu.
Yok canim alistim hallediyorum derken bizim küçük adam türlü türlü numaralar cekmeye basladi.
Birkac aydir bezini acinca el dogrudan pipiye gidiyor. Bir ara unutturduk ama son zamanlarda coştu!
El gidiyor gitmeye ama adrese ulastiktan sonra bir kahkahalar bir eglenmeler!
Sinirim bozuldu , kasiniyor herhalde dedim doktora goturdum. Dr guldu bedenini kesfediyor dedi.
Erken değil mi deyince 2 yas civari olur normalde ama bazıları daha erken fark eder dedi.
Niye, ne luzumu var pipiyi fark etmenin?
Daha agzindan bir 'anne ' sözcülüğunu duymuş degilim, Ih asagi Ih yukari, pipi senin neyine?
Uzattım ama tecrubeli erkek annelerine sormak istediğim sey bu durumda ne yapmali, dikkatini baska yone cekemiyorum, eline oyuncak versem alıyor oyuncagi bastiriyor bu sefer de.
Napiyim pipi senin nasilsa al istedigini yap mi diyeyim :)))) yoksa yapma etme diye uyarayim mi? Unutur mu zamanla?
Böyle yap tabiki :) içgüdüsel şeyler bunlar. Bebekler nesneleri tanımak ve keşfetmek için ağızlarına götürürler. Herhangi bir organını ağzına goturemeyecegi için eliyle keşfetmesi normal. Bir kızın cinsel organını görürse sorgulayacaktir niye benimkiyle aynı değil diye. Yakında burnunu karıştırmaya da başlar. Ayak parmaklarının arasına giren pislikleri temizler. Normal yani bunlar.Napiyim pipi senin nasilsa al istedigini yap mi diyeyim :))))
Kahkaha attırdınız bana, Allah da sizi güldürsün :) Oğlum 15 gün sonra 20 aylık olacak, ayaklarına anlamsızca baktığı günleri anımsattınız bana :)))Benim kız da mutlaka kukusunu bi eller yani. Sizinkinden birkaç ay büyük. Aynada dönüp poposuna bakar. Göbeğine bakar. Kendi yanaklarını mıncıklar. Anlamayacak ne var ki bunda? Çocuk doğal olarak vücudunu keşfetmeye çalışıyor. Aylarca afedersiniz bön bön ellerine bakıp anlamaya çalışırken sorun yoktu da pipiyi elleyince mi sorun oldu? :)
Allah bağışlasın bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?