Erkek annesi olmak :)

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.599
36.407
1.123
39
Merhabalar herkese,
13 aylik bir oglum var, 7 yasinda da kizim. Kizdan sonra erkek cocuk nasil büyütülür diye endise icindeydim hep, hic beceremeyecekmisim gibi geliyordu.
Yok canim alistim hallediyorum derken bizim küçük adam türlü türlü numaralar cekmeye basladi.
Birkac aydir bezini acinca el dogrudan pipiye gidiyor. Bir ara unutturduk ama son zamanlarda coştu!
El gidiyor gitmeye ama adrese ulastiktan sonra bir kahkahalar bir eglenmeler!
Sinirim bozuldu , kasiniyor herhalde dedim doktora goturdum. Dr guldu bedenini kesfediyor dedi.
Erken değil mi deyince 2 yas civari olur normalde ama bazıları daha erken fark eder dedi.
Niye, ne luzumu var pipiyi fark etmenin?
Daha agzindan bir 'anne ' sözcülüğunu duymuş degilim, Ih asagi Ih yukari, pipi senin neyine?
Uzattım ama tecrubeli erkek annelerine sormak istediğim sey bu durumda ne yapmali, dikkatini baska yone cekemiyorum, eline oyuncak versem alıyor oyuncagi bastiriyor bu sefer de.
Napiyim pipi senin nasilsa al istedigini yap mi diyeyim :)))) yoksa yapma etme diye uyarayim mi? Unutur mu zamanla?

ne kadar süre altı açık kalıyor ki?
2 3 dk ancak. bırak keşfetsin. pipi değil gıdıklanıp güldüğü yer bu arada:KK66:
benimde 2 numara böyle yapardı unutuyorlar merak etme..

Benim kız da mutlaka kukusunu bi eller yani. Sizinkinden birkaç ay büyük. Aynada dönüp poposuna bakar. Göbeğine bakar. Kendi yanaklarını mıncıklar. Anlamayacak ne var ki bunda? Çocuk doğal olarak vücudunu keşfetmeye çalışıyor. Aylarca afedersiniz bön bön ellerine bakıp anlamaya çalışırken sorun yoktu da pipiyi elleyince mi sorun oldu? :)

Allah bağışlasın bu arada :KK51:

ne kadar süre altı açık kalıyor ki?
2 3 dk ancak. bırak keşfetsin. pipi değil gıdıklanıp güldüğü yer bu arada:KK66:
benimde 2 numara böyle yapardı unutuyorlar merak etme..
Tabi 2-3 dk acik kaliyor dedigin gibi ama bilemedim iste.
Hani su surekli elleri ç.kunde gezen oglanlardan falan olmasin sonra diye fikir almak istedim:KK70:

Bunlar doğal Şeyler kızda keşfediyor sadece Erkeğe Özgü birşey değil :)) ayrıca önce anne demekle de ilgisi yok ki bu durumun anne demek başla vücudunu öğrenmesi baska :))
Insan bir anne desin istiyor ne bileyim :))
Pipiyi sundurmek daha sonra olmaliydi gibi dusundum kendimce

Merhabalar herkese,
13 aylik bir oglum var, 7 yasinda da kizim. Kizdan sonra erkek cocuk nasil büyütülür diye endise icindeydim hep, hic beceremeyecekmisim gibi geliyordu.
Yok canim alistim hallediyorum derken bizim küçük adam türlü türlü numaralar cekmeye basladi.
Birkac aydir bezini acinca el dogrudan pipiye gidiyor. Bir ara unutturduk ama son zamanlarda coştu!
Sinirim bozuldu , kasiniyor herhalde dedim doktora goturdum. Dr guldu bedenini kesfediyor dedi.
Erken değil mi deyince 2 yas civari olur normalde ama bazıları daha erken fark eder dedi.
Daha agzindan bir 'anne ' sözcülüğunu duymuş degilim, Ih asagi Ih yukari, pipi senin neyine?
Uzattım ama tecrubeli erkek annelerine sormak istediğim sey bu durumda ne yapmali, dikkatini baska yone cekemiyorum, eline oyuncak versem alıyor oyuncagi bastiriyor bu sefer de.
Napiyim pipi senin nasilsa al istedigini yap mi diyeyim :)))) yoksa yapma etme diye uyarayim mi? Unutur mu zamanla?
Dikkatini başka yöne çekmen gerekmiyor ki. Doğal olanı yapıyor. Oturup saatlerce oynayacak değil. Benimki de aynı evrede. Altını havalandırırken oynuyor kapatana kadar. Hiç müdahale etmiyorum. So ra gidip ellerimizi yıkıyoruz birlikte. Kız ya da erkek çocuklarınıza kendi bedenlerini sevmeyi, saygı duymayı öğretin. Kızınızın da memeleri çıkacak mesela bir süre sonra. Asla utanmasına neden olmayın. Sadece zamanı gelince özel bölgeleri ve neden özel olduklarını anlatın.

Merhabalar herkese,

Gayet normal aslında,kendini tanıma çalışmalarına başlamış kerata..:nazar::nazar:
Çok üstüne gidersen dahada ısrarcı olur,kendi haline bırak bence bir süre sonra sıkılır bırakır..

Oğlu olmayan kız anası olarak doktorun dediklerine katılıyorum:))

işin uzmanı değilim
ama nolur ki ellese?
bi süre sonra sıkılır herhalde
siz tepki verdikçe yanlış bir şey yapıyor hissine kapılabilir belki.
Iste ben de uzman degilim bilemedim.
Birkac defa annem ve kayinvalidem altini degistirdi, mantar falan mi oldu bu niye boyle yapip duruyor bir doktora goturun dedi.
Ben de bu kendi kimligini kesfetme olayinin daha ileri zamanlarda olduğunu okumustum, ellememesi mi gerekiyor ki diye bir dusunce belirdi aklimda.

Benim kizda 13 aylik sayilir ve her alt acmada elini direk goturuyor. Elini cekip bez baglamama izin vermiyor.
Ben yapma etme demiyorum. cee falan yapiyorum onunda eline birsey veriyorum oda ceee yaparken bagliyorum hemen.
Cocuklar ciplak olmayi seviyorlar bence onunla alakalida olabilir. Uzerini soydugumda hemen kollarini yanagina degdiriyor opuyor benimki.
Birseyi yapma dedikce inatla yapiyor bu biciriklar en iyisi gormezden gelmek, dikkat dagitmak galiba.

Geçenlerde otobüste yanıma çocuklu bir kadın oturdu. 4 yaşında falan çocuk. Erkek. Uyudu haliy le. Annesi uyandırmak için kaşıklarından gıdıkladı. Bana da ilginç geldi. Meğerse çocuk annesine kasıklarından gıdıklandığını söylüyormuş. Normal bence böyle şeyler.

Hicbir tepki vermemelisiniz benim 22 aylık oğlum var pipi diye bağırıyor,elliyor sağa sola çekiştiriyor altını alirken ve gülüyor düşünün:)hatta annem ve kayinvalidem birkac kere ayıp falan diyecek oldular susturdum çocuk keşfediyor normal ben hiçbir tepki vermiyorum yani aferin oğluma veya yapmaaa ayıp şeklinde nötr davranıyorum yani

Back
X