erkek arkadasim evlenince annesinide yaninda istiyor? nasil davranmaliyim?

kaynanayla oturmaktansa ayrılmak daha hayırlı bir iş olur herhalde :27:

yani bana bunu diretmedi, ben sadece onunla bu konuda yuzgoz olmadan once kendi icimde kesin bir karar varmak istiyorum, bana annem kesin bizim yanimizda yasicakta demedi sadece annemi yalniz birakamam diye bir cumle kurdu. bakalim artik, zaten baska konuslarda aklimi celiyor, hepsini oturup dusunuyorum tek tek.

Sorunumuz aynı aslında başta öğrnemek istediğim birşey var oturdukları ev onlarmı artı annesinin geliri varmı... Eğer ev kira değilse geliride varsa sakın kuzum ayrı eve geç yurdısında eğitim gördüm diyosun anladıgım kadarıyla özgürsün ailen fazla karışmaz sana.. Kaynanayla aynı evde oturmak ondan once kalkcaksın demek evin herseyi senin eline bakıyor demek eşinle başbşa tek bir anının kalmıycak ve bunun üstüne aradakii çekememzlikler başlıycak demek... Her arkadaşın sana gelmeye çekinecek sende bu durumu sevmiyeceksin hiçbir zaman senin mutfagın v.b sana özel hiçbirşey kalmayacak... Kaynanan eli ayağı tutyorsa bırak kalsın yanlız ve sana bir tavziye eğer damat adayı ana kuzusuysa bırak gitsin daha hayırlı emin ol... Senin geleceğin var herşey aşk değil bu hayatta babanın evinde huzurluyken kendini ateşe atmak bence akıl işi değil... Şuan kararsızlığın tek nedeni var o evin içine girip yaşamamışsn bende öyleydim düşünki ben aynı apartmanda olmama rağmen yazdım bunları...

evet oturduklari ev onlara ait, annesinin emekliligi var, ayrica corluda baska bir evleri daha var, haftanin birkac gunu oraya gidiyor. zaten yogun bir is tempom olucak yani acikcasi benim evlilik anlayisimda esime bile hizmet etmek yok, neticede hersey ortak, ben nasil calisip para kazaniyorsam, o da evde bana destek olmali ki, o kadar calisip gelip eve birde kimseye hizmet edemem. o yuzden problemler cikarmis gibi geliyor. ama iste kadini dislamakta olmaz, onada vicdanim el vermiyor. o yuzden bole biraz kederlendi bu konu beni.

bu mesele bana biraz ağır geliyor aslında ...hem üzülüyorum hem de yeni evliler de haklı diyorum...yukarısı bıyık aşağısı sakal misali...ben kız annesiyim ama kimin ne olacağı belli değil...sen iyi niyetli düşünüyorsun,belki Allah kalbine göre verir de mesele kendiliğinden hallolur canım...bir de çok sık olmasa da çevreden duyuyoruz iyi kayınvalideleri...gelin işe gidince yemeğini yapar,ortalığı derler toplar,çocuğuna bakar...belki senin ki de böyle olur,baştan diş göstermeden olanı biteni tartmaya çalış derim :34:

insanlarin en hassas olduklari kisim aileleri, o yuzden dikkatli olmak gerek, kimseyi kirmak istemem. ama sirf insanlari kirmamak icinde sevmeyecegim bir hayati yasamakta istemem. yilalrdir tek basima yasiyorum, annem benim herseyim ama ben onunla bile ayni evde yapamiyorum. en basitinden makarna yaparken kullanacagimiz kasik konusunda bile ters dusunuyoruz birbirimize :) bu kadar is guc, stres altindayken aslinda insanlara ters gelen mesefe olgusunu ben daha olumlu buluyorum, cunku o yasadigin gunluk stresleri deger verdigin insanlara yansitmamis oluyorsun. ama iste turk toplumunun sahip oldugu belli sosyal bir yapi var, bunun aksini talep ettiginde karsi taraf yanlis anlasilabiliyor. yani ben yemek, ortalik, cocuk konusunda farkli dusunuyorum, bunca yildir getirdigim bir duzen var. elim erdikce yapiyorum, ermedigi yerde bu isi meslek haline getiren insanlardan yardim almak bana daha mantikli geliyor. iste tamda bu sebepten ayni evde yasamak(hatta cok yakin bile olmak) korkutuyor beni.

yani bana bunu diretmedi, ben sadece onunla bu konuda yuzgoz olmadan once kendi icimde kesin bir karar varmak istiyorum, bana annem kesin bizim yanimizda yasicakta demedi sadece annemi yalniz birakamam diye bir cumle kurdu. bakalim artik, zaten baska konuslarda aklimi celiyor, hepsini oturup dusunuyorum tek tek.

tabi ki sadece o cümleyi kurdu diye ayrılmak olmaz ama ilerde sorun çıkar diye düşünüyorum. kayınvalide ile yaşayıp sorun yaşamayan nerdeyse yok. o yüzden iyi düşün. yeri gelince onunla da konuş ki aranız bu düşünceler yüzünden daha da açılmasın.

kaynanayla oturmaktansa ayrılmak daha hayırlı bir iş olur herhalde :27:

kız alemsin :1:

oncelikle hepinize cok ama cok tesekkur ederim fikirlerinizi benimle paylastiginiz icin. acikcasi dusuncelerim icin vicdan azabi duyuyordum ama cokta yanlis dusunmuyormusum.

Hiç yanlış düşünmüyorsun.

evet oturduklari ev onlara ait, annesinin emekliligi var, ayrica corluda baska bir evleri daha var, haftanin birkac gunu oraya gidiyor. zaten yogun bir is tempom olucak yani acikcasi benim evlilik anlayisimda esime bile hizmet etmek yok, neticede hersey ortak, ben nasil calisip para kazaniyorsam, o da evde bana destek olmali ki, o kadar calisip gelip eve birde kimseye hizmet edemem. o yuzden problemler cikarmis gibi geliyor. ama iste kadini dislamakta olmaz, onada vicdanim el vermiyor. o yuzden bole biraz kederlendi bu konu beni.

Çok yoğun çalışacağın için eve çok yorgun geleceksin.Kaynanan anlayışlı yemek yapar, ev temizliği yapar dersen bile yeterli sebep değil sizinle yaşaması için.

Aksi olsa hizmeti senden beklerse, eşinin evde iş yapmasını istemezse ufaktan arası açar, fiskos yapar oğluyla.

Nerden bakarsan bak aynı evde olmaz canım.

Sürekli yanınızda olacak.Tamamen at diyemeyiz fakat olmuyor.

Bakış açınız çok naif ve hoş, yaşlı bir kadına, bir anneye kıyamıyor ve onu dışlamak istemiyorsunuz.
Bir yanınız da bağımsız yaşamaya alışmış, karşısında emir veren, naz bekleyen ya da otorite kurmak isteyen bulur muyum endişesi taşıyor...

Yalnız yaşamasını engelleyecek bir hastalığı vb varsa elbette bırakılmaz; ancak bu tür bir durum yoksa yen ievli çiftin hiç olmazsa 2-3 sene yalnız bırakılması taraftarıyım.

Yani süreli geliş gidişler hakim olmalı; çünkü bir çift olmaya, aynı evi paylaşmaya alışmaya çalışan insanlara bir başka kişinin sorumluluğu etkilenince ve bu kişi de anne olunca sorunlar çıkma olasılığı olabilir ve geri dönülmez kırgınlıklar yaşanabilir...

Bu bakımdan dikkatli düşünüp karşınızdaki kişi evlenmeyi düşündüğünüz, hayatınızı paylaşacağınıza inandığınız insansa onun kırmayacak cümlelerle fikrinizi ve tedirginliklerinizi anlatmanız gerekir.
Yoksa ileride olabilecek sıkıntılarda çok pişman olursunuz, kırılırsınız ve kırarsınız....

ilerde pişman olursun bana göre.evde ikinizden başkası olması sorun yaratır.bunları konuş sevgilinle.üzülmüde.mecbur değilsin berabar yaşamaya.

insanlarin en hassas olduklari kisim aileleri, o yuzden dikkatli olmak gerek, kimseyi kirmak istemem. ama sirf insanlari kirmamak icinde sevmeyecegim bir hayati yasamakta istemem. yilalrdir tek basima yasiyorum, annem benim herseyim ama ben onunla bile ayni evde yapamiyorum. en basitinden makarna yaparken kullanacagimiz kasik konusunda bile ters dusunuyoruz birbirimize :) bu kadar is guc, stres altindayken aslinda insanlara ters gelen mesefe olgusunu ben daha olumlu buluyorum, cunku o yasadigin gunluk stresleri deger verdigin insanlara yansitmamis oluyorsun. ama iste turk toplumunun sahip oldugu belli sosyal bir yapi var, bunun aksini talep ettiginde karsi taraf yanlis anlasilabiliyor. yani ben yemek, ortalik, cocuk konusunda farkli dusunuyorum, bunca yildir getirdigim bir duzen var. elim erdikce yapiyorum, ermedigi yerde bu isi meslek haline getiren insanlardan yardim almak bana daha mantikli geliyor. iste tamda bu sebepten ayni evde yasamak(hatta cok yakin bile olmak) korkutuyor beni.

kurduğun cümlelerle ne kadar aklı başında olduğunu gösteriyorsun canım...kimseyi kırmadan bu konuya bir çözüm bulabileceğini görüyorum...bence senin gibi bir gelini olacağı için çok şanslı...ömür boyu mutlu olun,haberlerini bekliyorum...:34:

Guzelim hayat sartlari oyle zorki, hersey insanlarin psikolijisine direk etki yapiyor, insanlarimiz cok tahammulsuz, hepimiz oyleyiz...

Evlilikler ilk gunku gibi toz pembe kalmiyor, ayni evde yasadigimiz anne babamiz ile bile sorun yasarken kaldiki cok yabanci olan esimizlede ilk yillar defalarca sorun yasayabiliyoruz karsilikli kabullenemiyoruz birbirimizi...

Tum bunlara ragmen birde annesinin sizinle olmasi demek cok daha buyuk bir yukun omuzuna binmesi demek, inan aile araya giripte devam eden evlilik ornegi oyle cok cok azki piyongo gibi birsey, o acidan ben sizin bu konuyu konusarak halletmenizden yanayim, sicak bakmamanizdan yanayim..

Bende 5-6 yil gibi bir sure esimin ailesi ile yasadim ki benim kadar sabirli,fedekar , sessiz bir insanda az olur ona ragmen arada ne sevgi kaldi ne saygi, simdilerde birbirimizi gormeye tahammulumuz yok, ustelikte psikoljik acidan cok yiprandim...

En iyi karari siz verirsiniz etkimizde kalmayin ama dusunun derim, cunku zor, ben sizin yerinizde olsam kabul etmezdim...
Hersey gonlunuzce olsun...

kayınvalideyle yaşamak her açıdan zordur bence. dünyanın en iyi insanı olsun hiç problem çıkarmasın bütün işlerinde sana yardımcı olsun isterse ama yine de zor.
yeni evli olacaksınız bi de en çok yalnız kalmak isteyeceğiniz zamanlar bunlar... hele de siz özgürlüğe düşkün birine benziyorsunuz çok zorlanırsınız. erkek arkadaşınızı da kırmadan yakın biyerlerde oturarak bi çözüm bulabilirsiniz bence
Allah gönlünüze göre versin;)

kayınvalideyle yaşamak her açıdan zordur bence. dünyanın en iyi insanı olsun hiç problem çıkarmasın bütün işlerinde sana yardımcı olsun isterse ama yine de zor.
yeni evli olacaksınız bi de en çok yalnız kalmak isteyeceğiniz zamanlar bunlar... hele de siz özgürlüğe düşkün birine benziyorsunuz çok zorlanırsınız. erkek arkadaşınızı da kırmadan yakın biyerlerde oturarak bi çözüm bulabilirsiniz bence
Allah gönlünüze göre versin;)

tesekkur ederim, alternatif cozumler bumak en iyisi gibi haklisiniz.

:(( uff ya ben ne yapıcam bende nısanlıyım ... nışanlımınn 8 yasında oglu var dah aonce hıc evlenmemıs ama :(( sımdı o kadınla zaten hıc gorusmuyor.. gayrı meşrru olmus sevmemıs de kadın sırf evlenmek ıcın hamılelıgını gızlemıs.. :((nısanlımda bebegı aldırırsam cınayet ıslerım dusuncesıyle bebek dogduktan sonra almıs kadın ne aramıs ne sormus .. yanı ondan yana bı sorunum yok cok da guvenıyorum kendısine
ama annesıyle yasıcazz .. annesıde cok cadoloz bırısıymıs ben nasıl yapıcam bılmıorum hem oglu hem annesı oglu sorun degıl ona bakarım banda arkadas olur ama :( annesıyle ne yapıcam bılemıorum .. nısanlımı da cok sevıyorum onun gıbı bı ınsan hayatıma hıc gırmedı benı cok dusunuyorr...benımle cok ılgılenıyorr alıştımm herşeyıne ama bana fıkır verın nasıl solerım annesıyle aynı evde kalmak ıstemedıgımı benı yanlıs anlamasınbdan korkuyorum :(( ayrılmakda ıstemıorum

herkese yaptigi yorumlar icin gercekten cok tesekkur ederim, sonuc ne olur bilemiyorum ama yorumlariniz bana yol gosterdi. tekrar tekrar tesekkurler.

canım erkek arkadaşını iyice oturup düşün;
1-başkalarının fikirlerinden konuşmalarından çabucak etkileniyor mu?
2- sna değer vermesi ne kadar az mı fazla mı _
3-sence o seni ne kadar seviyor?
4-sence sen onu ne kadar seviyorsun?
ondan sonra kendini düşün eğer gerçekten çok seviyorsan ona yakınlarda bi yerde ev tutmayı önerebilirsin...konuş güzelce anlaşmaya çalış annesini de yanlız bırakmak ,istemeyişi normal çünkü babası yeni vefat etmiş aslında...bunu zamanla daha ii anlarsın eğer annesinin ağzına bakıp senin fikirlerine bakmıyorsa zaten yürümez evlenmezsin olur biter bunu az ççok nişanlıyken bi insan gösterir...Allah hayırlısını versin hakkında dilerim...

bana yardımcı olucak kimse yok mu :(((((

ailenne diyor canım ?cadaloz di,yorsun şimdiden sana öyle davranan birir evliliğini gerçekten mahvetmeye uğraşabilirr....nekadar sevsen de...iş nişanlında biter annesine ağırlık verp seni ezdirecek bir tipse evlenme derim ne kadar sevsen de inan ki karşına ileride başkaları çıkar...

ailenne diyor canım ?cadaloz di,yorsun şimdiden sana öyle davranan birir evliliğini gerçekten mahvetmeye uğraşabilirr....nekadar sevsen de...iş nişanlında biter annesine ağırlık verp seni ezdirecek bir tipse evlenme derim ne kadar sevsen de inan ki karşına ileride başkaları çıkar...

annem ne desin bana hep güvenıyor.. ben annnesini hiç görmedim anlatmasına göre öyleymıs kadının ne komsusu hıc bırseyı yokmus herkesle kavga edıyormus cok kufurlu konusuyormuss.. ıse asla kufuru sevmem.. bıtane abısı var 15 senelık evlı ama annesı orda kalmamıs gelınle anlasamamıs.. nişanlım gercekten cok efendı bırısı kıbhar anlayıslı annemı sokaga atamam kı dıyor bısey dıyemıyoırum .. esımde benım gıbı ne kufur lu konusma ne sıgara ne ıckısı hıcbırseyı yok :((( ama nasıl anlatsam evlendıgımızde aramızın annesnden dolayı kötü olabılecegı durumunu:(

herkes kayınvalidesinden ne kadar şikayetçi hiç mi iyi olanı yok benim kayınvalidem melek gibi bir insandır.ve yaklaşık 3 sene birlikte oturduk en ufak bir sorunumuz olmadı ve 10 yıllık evliyim karşılıklı anlayış olduktan sonra problem yaşanmaz bence ve ön yargılı olmaktansa onu tanımaya çalış bence nerden biliyosun belkide gerçekten seni kızı gibi görecek ve her sıkıntında yanında olacak ama bence sizin mantığın daha önde çok aşık olsan hiçbirşeyi gözün görmezdi bence

Canım aynı evde yaşamayı asla kabul etme...
Evet arkadaşlarının dediği gibi yakınında olmak da sorun yaratabilir ama iyice uzaklaştırmak da bencillik olur...
Sonuçta eşi ölmüş bir kadın...

Back
X