• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım evlilik düşünmüyor

Yeni bir birliktelik olsa bu şekilde davranmasını anlayabilirdim ama 3,5 sene uzun bir zaman. Artık önünüzde okul gibi bir engel de yok mezun olmuşsunuz. Ben olsam açık konuşurdum. En azından düşüncesi ne diye çabalamaz, kafamda kurup stres olmazdım. Bu hemen evleneceğiniz anlamına da gelmiyor. Sevgilinizin değil sizinle belki de herhangi biriyle evliliğe dair hiçbir planı yok. Bunu da bilmek hakkınız. 3,5 sene bir ilişki yaşayıp sırf evlilik meraklısı görünmemek için (ne alaka ise) sessiz kalmayı ben saçma buluyorum. Size açıklama yapabilir. Önceliğim askerlik, iş bulmamız vb. diyebilir. Ama sadece yurtdışı hayalinden bahsedip es geçmesi bana bencil olduğunu düşündürüyor.

Ayrıca, yerinizde olsam babama böyle bir imkan sunmasını istemezdim. Babanızın imkanı ile yurt dışına çıkıp bir bahane ile ayrılalım demesi çok yüksek bir ihtimal. Açıkça konuşun ve ona göre yolunuza bakın derim ben.
 
Merhabalar, ilişkilerde hep süreyi ön planda tutuyorlar ama kişilerin hayat durumları önemli olan. Sizin şu durumunuzda 3,5 sene olmasının bir anlamı yok benim gözümde. Okurken kafanız nispeten rahat, çoğu zaman tek derdimiz vizede ne çıkar, büte kalır mıyız oluyor. Sizin asıl hayatınız şimdi başladı. Şu an düştünüz hayat gailesinin içine. Daha işi bırak ne alana yöneleceğiniz bile meçhulken evliliği nasıl konuşabiliyorsunuz çok tuhaf geldi bana. Yüksek lisans için mesela siz ne adımlar attınız, sevgilinizin sizinle gelecek düşünüp düşünmediğine kafa yorduğunuz kadar buna yordunuz mu? İşe girip, biraz hayatı yaşayıp, para biriktirip evlenmeniz en azında 4-5 sene demek ki bu süre içinde karakteriniz de daha iyi oturup ikili bir ilişkiden veya evlilikten beklentileriniz de netleşecektir. Bir de bence türk toplumu gibi toplumlarda esas kadının yükü artıp hayatı değişirken esas evliliğe “ikna” edilmesi gereken kadınken, iş hayatı, ev sorumluluğu, iki tarafın ailesinin idaresi, olursa hamilelik ve çocuk bakımı derken ailelerin çoğunda yük daha fazla kadında bunu kabul edelim, kadınlar erkeği ikna etmeye çalışıyor. Bekarlık sultanlık lafı kadınlar için edilmiştir bunu unutmayın. :) yani “iş resmiyete binerse babam bizi gönderir” bir kariyer planı değil, hatta çocukça bir teklif. Sevgiliniz daha gerçekçi geldi bana, sizin planlarınız laylaylom. Biraz daha olgunlaşın evliliği dert edersiniz o zaman.
 
Adam evlenmeyi zaten dusunmuyor da asil babanizin size boyle bir yardimda bulunabilecegini nereden cikardiniz? Sanki "benimle evlenirsen yurtdisina cikacak para da bulmus olursun." der gibi olmamis mi? Bunu teklif etmeniz cok sacma geldi.
Aklimdan gecti bu.. yani nasil bir yardimi olabilir🙄 maddi olaraksa ok.. ama burokratik islemlerde ne gibi yardimi olabilirse😐🙄
 
Biraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..

Merhaba hanımlar 24 yaşındayım 3.5 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkinin başlarında hep evlilikten söz ederdi ama ben çok erken bulur pek ciddiye almazdım hatta evliliğe karşı soğuk olduğumu dile getirirdim. Henüz okulumuz bitmemişti vs evlilik konuşmak anlamsız geliyordu. Şu an ise ikimiz de mezunuz yani geçtiğimiz Eylül'de mezun olduk bir süredir iş arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Erkek arkadaşımın askerlik KYK borcu vs aşması gereken birçok engel var evlenebilmemiz için ki ortada henüz bir işimiz bile yok. Ben tüm bunları göz önüne alarak kesinlikle evlilik konusu açmıyorum elde avuçta yok kendini baskı altında hissetmemesi için ama geleceğe dair konuştuğumuzda en ufak bir evlilik planından bahsetmiyor. Tüm derdi bir an önce yurtdışına çıkmak önce çalışma izni almak sonra yıllarca orda kalıp vatandaşlık almak. Askerliği bir yıllık maaşlı yapıp biriktirdiği parayla KYK borcunu ödeyip bir an önce yurtdışına çıkmaktan bahsediyor. İnanın yurtdışı kelimesinden soğuttu beni tek derdi yurtdışı ama bizim geleceğimize dair elle tutulur tek bir yorum yapmıyor. Benim ailemin durumu onunkine göre çok daha iyi, maddi olarak yani. Bugün ona "eğer ilişkimiz babamın gözünde resmiyet kazanırsa bize yurtdışına çıkmamızda yardımcı olur" dedim. Bana "baban bizi ya evlendirir ya ayırır sevgili olarak yollamaz ortası yok sonuçta" dedi. Adama sevgilimle beni yurtdışına yolla diyecek değilim böyle bir şey talep bile etmem. Ben onu seviyorum ayrılmak istemiyorum ama hayat boyu sevgili olmak da salakça geliyor. Ben ona daralmasın diye direkt evlilik bile demiyorum bakın resmiyet diyorum. Ama adamda 0 plan. Rica ediyorum bana bir akıl verin ne yapmalıyım?
Sizinle evlilik düşünmüyor. Bu mevzudan dolayı ayrılabilirsiniz neticede planladığı gelecek sizinle değil. Ama siz ayrıldıktan sonra başkasıyla 4-5 ay sonra bile evlenebilir o zaman lütfen üzülmeyin. Benzer durum benim çok sevdiğim bir arkadaşımın basına geldi, 5 sene (25 yaşından 30 yaşına kadar) bir birlikteliği oldu beyfendi borçlarım vs diye evlenmeyi düşünmediğini söyledi en sonunda ayrıldılar. Adam 1 sene sonra evlendi 🤷🏼‍♀️ Çok fazla ‘neden’ diyip kendini harap etti. Ama işte bunun tam olarak bir nedeni de olmuyor. İlişkiye devam da etseniz değişmeyecek öyle bir planı yok (ki henüz çok gençsiniz). Planlarında kendisi var siz yoksunuz, evlilik ve evlilik sorumluluğu yok. Kararınızı verin, siz de kendi bireysel hayat planlarınızı onsuz yapın.
 
Mutlaka YL kazanip gitmeyi planlayin. Hatta mutlaka gidin YL yapin. Yurtdisi hayallerini siz de onsuz kurun. Onun hayati akip giderken sizinki yerinde saymasin. Ve ne yaparsaniz yapin asla uzak mesafe iliskisine girmeyin. O bu kadar rahat bir sekilde gidecegim diyorsa size uzaktan yurutelim dediginde kabul edeceginizi dusunuyordur. Bu ise omur torpusu ciddi anlamda. Siz de gidin bu kadar kiymetliyse onun gelecegi sizinki daha kiymetli olmali.

Cok benzer bir durum basima geldi ve bu yuzden kindar konusuyorum. Erkekler hayatlarina cok kolay devam ediyor. Sizin kendi hayalleriniz kendi kariyeriniz olunca ama olaylar cok farklilasiyor.

Mesleginiz guzel. Mutlaka yurtdisi YL ve hatta DR yapin durumunuz varsa. Hem akliniz mesgul olursa sevgilinizle ne yasarsaniz yasayin daha kolay atlatirsiniz.
 
Esimle ilk tanistigimizda o da yurtdisi hayalinden bahsetmisti. Hemde surekli her bulusmada. Ama o evli bir şekilde gitmek istiyordu, daha önce de gittigi için bir daha bekar olarak yurtdışında yaşamak istemiyordu. Ikimizde işsizdik, eşim daha askerliğini de yapmamıştı. Evlenelim ben sana destek olurum beraber gideriz yurtdışına dedim. Beraber başladık hayal kurmaya. 2 ay sonra eşim is buldu. 5 ay sonrada ben ise girdim. 1 yıl para biriktirdik evlendik, 1 çocuğumuz oldu.esim askere gitti geldi.. Ve hayalini kurduğumuz yurtdışına şimdi evli ve çocuklu olarak gidiyoruz. Sevgilinin hayallerinde gerçekten sen var misin iyi düşün, ona bu konuyu aç. Evlenmediginiz sürece seni yanında götürmesi zaten çok zor. Seni de götürmek istese evlenmeyi düşünürdü bence. Şuan biraz bencilce hareket ediyor gibi geliyor bana.
 
Bence adamın gelecek planlarında siz varsınız ama önceliği değilsiniz. Askerliği bitirip, borcu ödeyip yurtdışına çıkmak ve mümkünse orada bir hayat kurmak istiyor, siz de bir şekilde onun gittiği ülkeye gider orada olursanız ortak bir geleceğiniz olur, yoksa sizle bir hayat kurabilmek için ekstra çaba sarfetmeyecek gibi algıladım, önceliği kendi hayatı ve geleceği, biz olarak değil ben olarak bakıyor,şartlar uyarsa siz de dahil olacaksınız, olmazsa yollar ayrılabilir. Kalbiyle değil mantığıyla yaklaşıyor, aynısını siz de yapın. Önce kendi yolunuzu çizin, baktınız ortak bir hayat var sizin için birlikte yürürsünüz,
 
4 senelik süreye ne diyelim o zaman? İlişkinin evreleri var bence de ama 4 senedir biriyle konuşuyorsanız ciddi bir şey düşünmek, gelecek planlamak bu kadar uç şeyler gelmemeli. Ayrıca kaldı ki gidip evlensinler demiyorum, bazen insanın karşısındakini gelecek planına dahil etmesi, biz diye konuşması bile yeterli oluyor.

Flört ve yakın arkadaşlık diyelim. " Lisede 4 yıl sevgiliydik " diyerek evlenmek isteyen insanlardan mantıken farkı nedir bu durumun ?

Reşit olmuşlar ancak yetişkin birer birey olamamışlar henüz.

Aileler sayesinde okullar bitmiş , diplomaya hak kazanılmış. Henüz mesleklerini icra etmeye başlamadıkları gibi ; her hangi bir işte çalışıp gelir elde etmiş değiller.

50 sene öncesinin mantığıyla "konuştuğun çocukla daha evlilik yok mu " diyen insanlar gibi mi davranalım.

Allah korusun , bugün babasına birşey olsa , baba çalışamasa , iflas etse ailesine bakabilir mi konu sahibi ?

Burada en büyük hata: " evladım zorluk çekmesin " derken kantarın topuzunu kaçıran anne babalarda.
 
Flört ve yakın arkadaşlık diyelim. " Lisede 4 yıl sevgiliydik " diyerek evlenmek isteyen insanlardan mantıken farkı nedir bu durumun ?

Reşit olmuşlar ancak yetişkin birer birey olamamışlar henüz.

Aileler sayesinde okullar bitmiş , diplomaya hak kazanılmış. Henüz mesleklerini icra etmeye başlamadıkları gibi ; her hangi bir işte çalışıp gelir elde etmiş değiller.

50 sene öncesinin mantığıyla "konuştuğun çocukla daha evlilik yok mu " diyen insanlar gibi mi davranalım.

Allah korusun , bugün babasına birşey olsa , baba çalışamasa , iflas etse ailesine bakabilir mi konu sahibi ?

Burada en büyük hata: " evladım zorluk çekmesin " derken kantarın topuzunu kaçıran anne babalarda.
Ya of bayılıyorum bu tarz hadsizliklere. Yemin ederim en bayıldığım en özendiğim insan tipi. Bilip bilmeden dan dun atıp tutmaya bayılıyorsunuz. Şurda yazdığım iki üç cümleden hayattaki yerimi, birikimimi, gelirimi, aile yapımı ve erkek arkadaşımınkileri de şakır şakır tahmin ettiniz maşallahhh. Siz şimdi büyük oyunu da görüyorsunuzdur dimi?
 
Herkese tek tek yanıt vermek yerine toplu bir cevap vereyim bölümümüzü soranlar olmuş ikimiz de endüstri mühendisliği mezunuyuz. Yurtdışı için belirgin ve her adımı belli olan bir rota henüz çizemedik çünkü erkek arkadaşımın önünde önce KYK borcu ve askerlik var. Onlar için belirli bir süre gerekiyor takdir edersiniz ki.

Evlilik meselesine gelince.. benim derdim direkt evlenmek değil ben anlatamıyorum sanırım derdimi. Bana açık açık "ben evlilik düşünmüyorum, hayat boyu sevgili kalmak istiyorum" dese ben yine tamam o zaman bu bana uygun değil der yoluma bakarım. Benim beklediğim şey dürüstlük ve 3.5 senemi verdiğim insandan bizimle ilgili olumlu ya da olumsuz bir plan bir söylem duymak. Ya anlaşılması zor değil gerçekten uzun denecek bir süredir beraberiz ve gelecekten konuşurken adamın sadece kendisinden bahsetmesi kalbimi kırıyor. O bana hemen evlenelim dese ben zaten saçmalama derim iş güç para hiçbir şey yok. Sadece birkaç bağlılık lafı duymak istiyorum zor bir şey değil bunu anlamak.

Ayrılmasına ayrılırım adamla göbeğim bir kesilmedi ama tek yol bu olmamalı. Bir süre bekleyeceğim en azından yüksek lisansa kabul alana dek. Sonra oturup ciddi bir konuşma yapıcam. Gelecekle ilgili beklentilerimiz uyuşmuyorsa mecbur bitireceğim tabiki zorla beraber olacak halimiz yok

Benim beklediğim şey dürüstlük ve 3.5 senemi verdiğim insandan bizimle ilgili olumlu ya da olumsuz bir plan bir söylem duymak

Mühendislik fakültesini bitiren bir insanın daha gerçekçi olmasını , hesaplama yapabilmesini beklerdim. Konunuzu yeniden okuyun , tüm planlarınız ailenizin üzerinden.

Mesajınızda " 3.5 senemi verdiğim " demişsiniz. Siz eğitim almak üzere o okula ve şehre gittiniz. İkinizde aynı süreyi birbirinizle arkadaşlık ederek geçirdiniz. Bu süre sadece bir taraftan gitmiş gibi davranmak mantıksız.
 
Şehir dışındaydık ben tek başıma eve çıkmıştım o önce yurttaydı sonra iki arkadaşıyla eve çıktı. Ben kredi almadım, o kyk
bursuna başvurdu çıkmayınca kredi aldı ve ailesinin gönderdiği parayla geçindi. Ben de aynı şekilde, ikimiz de çalışmadık.
Benim planım yüksek lisans yapmak akademik kariyer çok çok çok istiyorum üzerine çalışmak istediğim alanlar var hatta o yüzden yurtdışına çıkmak istiyorum çünkü istediğim alanda yüksek lisans eğitimi veren tek okul Kaliforniya da. O hemen işe girip çalışmak istiyordu ama aylardır iş bulamamak ve hayat pahalılığı vs derken ülkeden çok soğudu. Ya mesele zaten yaşayacağımız ülke değil şu an. Öncelikleri olduğunun farkındayım ayrılmak ister ya da istemez saygı duyuyorum ama usülden bizim geleceğimiz için de arada bir konuşsa ben zaten rahatlarım. Bilmiyorum şımarıklık ediyorum belki de

Yeni mezun iş yok guc yok, belli ki ailesinde de para yok. Bir an once calismak hayatina başlamak istiyor biyerden.
Bunlarin derdine düşmüsken oturup issiz haliyle sizinle evlenme hayalleri ve babaniza guvenerek yurtdisi hayalini mi kursaydi? Sonra babam sayesinde geldi, yapti olur. İyi yapiyor cocuk aferim ona
 
Ya of bayılıyorum bu tarz hadsizliklere. Yemin ederim en bayıldığım en özendiğim insan tipi. Bilip bilmeden dan dun atıp tutmaya bayılıyorsunuz. Şurda yazdığım iki üç cümleden hayattaki yerimi, birikimimi, gelirimi, aile yapımı ve erkek arkadaşımınkileri de şakır şakır tahmin ettiniz maşallahhh. Siz şimdi büyük oyunu da görüyorsunuzdur dimi?

Konunuzu anlatan sizsiniz. Bilip bilmeden diyorsunuz , sorulan sorulara verdiğiniz cevaplar kadar bilebiliriz.

Konunun başından beri ailenizin maddi durumu ve babanızın geliri üzerinden yaptığınız planları paylaştınız.

İş bulamadığınızı , henüz çalışmadığınızı paylaştınız. Tüm bunlara bakılarak : şu anda adınıza mevcut bir birikim , gelir , yatırım olsa dahi bunlar da yine ailenizden gelen maddi varlıklar.
 
Konunuzu anlatan sizsiniz. Bilip bilmeden diyorsunuz , sorulan sorulara verdiğiniz cevaplar kadar bilebiliriz.

Konunun başından beri ailenizin maddi durumu ve babanızın geliri üzerinden yaptığınız planları paylaştınız.

İş bulamadığınızı , henüz çalışmadığınızı paylaştınız. Tüm bunlara bakılarak : şu anda adınıza mevcut bir birikim , gelir , yatırım olsa dahi bunlar da yine ailenizden gelen maddi varlıklar.
Konuyu atan benim de herkes cevap verdiğim hanfendi gibi gelişine atıp tutmuyor onu ne yapacağız? Zaten diğer çoğunluk da ne anlatmaya çalıştığımı anlamıyor ki azınlığı tenzih ediyorum. Sanki evimde oturmuşum evlilik teklifi bekliyormuşum gibi davranıyorlar ISRARLA. Ya ben bulunduğu konumun detaylarına hakim olmadığım insanlar hakkında rahat rahat konuşmaya dan dun yorum yapmaya çekinirim utanırım. Eleştiren herkese söylüyorum siz bu tarz bir durumda kalırsanız takmazsınız. Geleceğe yönelik somut bir adım atmakla plan yapmak arasındaki farkı size anlatması gereken ben değilim, adamın sadece kendisi adına konuşması canımı sıktı biz ne diye birlikteyiz o zaman ben onu gideceği yere kadar götürüp sonra bırakacağı bir muavin falan mıyım? Ay şunu anlatamıyorum şaka gibi
 
Nitekim babamdan alabileceğimizi iddia ettiğim yardım salt maddi değildi. Kendisi yurtdışıyla iş yaptığı için pek çok tanıdığı var. Her türlü yardımdan bahsetmiştim. Bana kalsa benim gidişim daha rahat olur çok şükür ama ben kalıp ortak bir gelecek inşa etmeyi düşünebiliyorsam -ki düşünmesem neden beraberliği sürdüreyim- ondan da aynısını bekliyorum, aksi takdirde o neden benimle birlikte?
 
Kesinlikle evlenmekten bahsetmiyorum dediniz ama babanız resmi olduğunda destek olur da demissiniz.

Diğer yorumlara katılıyorum aklında evlilik yok, direk ne düşünüyor sorabilirsin bence yurtdışı için planı olduğunda sen işin neresinde olacaksın gibi gibi.
 
Flört ve yakın arkadaşlık diyelim. " Lisede 4 yıl sevgiliydik " diyerek evlenmek isteyen insanlardan mantıken farkı nedir bu durumun ?

Reşit olmuşlar ancak yetişkin birer birey olamamışlar henüz.

Aileler sayesinde okullar bitmiş , diplomaya hak kazanılmış. Henüz mesleklerini icra etmeye başlamadıkları gibi ; her hangi bir işte çalışıp gelir elde etmiş değiller.

50 sene öncesinin mantığıyla "konuştuğun çocukla daha evlilik yok mu " diyen insanlar gibi mi davranalım.

Allah korusun , bugün babasına birşey olsa , baba çalışamasa , iflas etse ailesine bakabilir mi konu sahibi ?

Burada en büyük hata: " evladım zorluk çekmesin " derken kantarın topuzunu kaçıran anne babalarda.
4 senelik bir flört ya da arkadaşlık dediğiniz gibi ancak lise çağında olur ama biz burada üniversite bitirmiş kişilerden bahsediyoruz. Konuştuğumuz insanlar lise çağında değil, 24-25 yaşında mantıklı düşünebilecek, birey olmuş gerçek kişilerden bahsediyoruz yani pekala da oturup gelecek planı yapabilirler. Ayrıca tekrar belirtiyorum gidip evlensinler demiyorum, 25 yaşında insanlar gelecekle ilgili plan yapıyor ve karşı taraf sevgilisini plana dahil etmiyor asıl sorun bu. Ben sevgilimle ilerde evlenmeyi düşünüyorsam, bu durumu konuşup planlamak isterim ki karşı tarafın kendi ile ilgili başka planları varsa herkes kendi planına göre hayatını yaşayabilsin. 4 senelik bir “yakın arkadaşlıkta” konuşmak en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Ayrıca yazdıklarımla cevap verdiğiniz şeyler arasında bir bağ yok, ben A diyorum siz Z diye cevap veriyorsunuz. Allasen cevap yazmak için de yazmayın ya rica ediyorum, görüşünüzü ayrı belirtin. Karşınızdaki ne diyor bir okuyun sonra yazın. Ben evlensinler demişim gibi gidip bu ailesine bakabilecek mi demişsiniz ya ne alakaaaa neeeee 😂😂 bunu evlenin yazanlara cevap verin shsjdhjdjd
 
4 senelik bir flört ya da arkadaşlık dediğiniz gibi ancak lise çağında olur ama biz burada üniversite bitirmiş kişilerden bahsediyoruz. Konuştuğumuz insanlar lise çağında değil, 24-25 yaşında mantıklı düşünebilecek, birey olmuş gerçek kişilerden bahsediyoruz yani pekala da oturup gelecek planı yapabilirler. Ayrıca tekrar belirtiyorum gidip evlensinler demiyorum, 25 yaşında insanlar gelecekle ilgili plan yapıyor ve karşı taraf sevgilisini plana dahil etmiyor asıl sorun bu. Ben sevgilimle ilerde evlenmeyi düşünüyorsam, bu durumu konuşup planlamak isterim ki karşı tarafın kendi ile ilgili başka planları varsa herkes kendi planına göre hayatını yaşayabilsin. 4 senelik bir “yakın arkadaşlıkta” konuşmak en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Ayrıca yazdıklarımla cevap verdiğiniz şeyler arasında bir bağ yok, ben A diyorum siz Z diye cevap veriyorsunuz. Allasen cevap yazmak için de yazmayın ya rica ediyorum, görüşünüzü ayrı belirtin. Karşınızdaki ne diyor bir okuyun sonra yazın. Ben evlensinler demişim gibi gidip bu ailesine bakabilecek mi demişsiniz ya ne alakaaaa neeeee 😂😂 bunu evlenin yazanlara cevap verin shsjdhjdjd

Benim mesajımı alıntılayıp " ne diyelim " diye soran sizsiniz.

Üniversite öğrenciliği esnasında arkadaşlık etmişler. Okulları vesilesiyle tanışmışlar. Anne babasına maddi olarak bağımlı bireylerin flört dönemini yaşamışlar.

Ortak bir gelecek için plan yapabilecek duruma gelmemişler henüz , maddi bağımsızlıklarını kazanmamışlar.

Gelecekle ilgili plan yapmak isteyen, konu sahibinin kendi planı var mı diye sorduk.

Buyrun cevabımız :

Tek başına öğrenci evi açmak oldukça maliyetli. Ailenizin gelir düzeyi oldukça yüksek bu durumda.

Eğitiminize devam etme noktasında da bu durumda ailenizin eline bakıyor olacaksınız. Kaç kardeşsiniz , mevcut gelir devamlılığı sağlanabilecek mi ?

Ailenizden gelecek maddi gelir olmazsa , bu durum için bir b planınız var mı ?

Erkek arkadaşınızla gelir açısından denk değilsiniz. Ailelerinizin maddi durumları sebebiyle , hayata bakış açılarınızda da farklılıklar olması muhtemel. Şu anda fark etmeseniz de bu ciddi bir sorun.

Ben Allah kısmet ederse yüksek lisansa kabul alır almaz çalışmaya başlayacağım kesinlikle evde oturup babamın eline bakmak gibi bir niyetim yok, Allah korusun bir sağlık engelim vs olmadığı sürece. Maddi olarak eşit koşullarda olmadığımızın bilincindeyim ama ikimiz de bunu dert etmiyoruz yani erkek arkadaşım dert etmiyor gibi görünüyor
 
Benim mesajımı alıntılayıp " ne diyelim " diye soran sizsiniz.

Üniversite öğrenciliği esnasında arkadaşlık etmişler. Okulları vesilesiyle tanışmışlar. Anne babasına maddi olarak bağımlı bireylerin flört dönemini yaşamışlar.

Ortak bir gelecek için plan yapabilecek duruma gelmemişler henüz , maddi bağımsızlıklarını kazanmamışlar.

Gelecekle ilgili plan yapmak isteyen, konu sahibinin kendi planı var mı diye sorduk.

Buyrun cevabımız :
Ben sizin mesajınızı alıntılamadım geri gidip bakarsanız, ben görüş paylaştım siz de görüşüme yanıt yazdığınız için size tekrar yazdım. Takip edin.
 
Geleceğinizi oturup açık açık konuşamadığınız biriyle devam etmeyin. Siz evlilik düşünüyorsunuz onun planları arasında bu yok gayet açık.
 
Back
X