Erkek arkadaşım olduğunu aileme nasıl açıklayabilirim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
şimdiye kadar çok konu açtım...bilenler bilir.Ama artık sanki yorulduğumu hissediyorum..22 yaşındayım...okulda,dışarda çok mutluyum ama eve geldiğimde ağlamak geliyor içimden.Ailemin yanında okuyorum malesef.Onlar için doğru olan okuldan eve evden okula.bazen hak vermiyor değilim ama canım çok sıkılıyo. şu anki derdim bir sevdiğim ve ciddi düşündüğüm bir insan var. Ve ben 2,5 senedir saklamak zorunda kaldım..halada öyleyim.Ben istiyorum ki ailem bilsin ailemle tanışsın ama ailem okurken istemiyor.Keşke onlar ile herşeyi paylaşabilsem...Ayrı şehirlerdeyiz görüşmek bazen zor oluyor..Görüştüğümüz zaman ise günübirlik oluyor..insan sevdiği ile bir günü doya doya yaşamak istiyor bazen.ama olmuyor sınırlı kalıyor.Ve aileme o kadar çok söylemek istedim ki olmuyor.Ağızlarını aradım yine olmuyor..Onun ailesi beni biliyor ben görmesemde..beni çok sevmişler ama keşke ailemde anlayışlı olsalar biraz,ben yanlış birşey yapmak istemiyorum yanımda olsunlar istiyorum ama bunun sonunda öğrendiklerinde okuldan olmada var.okulumuda bırakmak istemiyorum..Okulum bitene kadar beklemek tek çare.Birde aynı zamanda sevdiğim insan hem kürt hem arap hem de şafi.Ve ben arada kaldım aileme hemen söylemelimiyim yoksa beklemelimiyim??? yardım edin kızlar.Ve söylersem de nasıl açmalıyım bu konuları.

aileni tanıyosan tepkilerinide kestirebilirsin o yüzden okulunun bitmesini bekle canım.veya normal bir arkadaşınmış gibi her gün ondan bahset çok iyi bi arkadaşım bana sürekli yardımcı oluyor falan de yavaş yavaş alıştır sonra aranızda bişeylerin başladığından falan bahset birden duymamış olurlar belki tepkileri normal olur.ama zamana bırakman daha mantıklı gibi

aileni tanıyosan tepkilerinide kestirebilirsin o yüzden okulunun bitmesini bekle canım.veya normal bir arkadaşınmış gibi her gün ondan bahset çok iyi bi arkadaşım bana sürekli yardımcı oluyor falan de yavaş yavaş alıştır sonra aranızda bişeylerin başladığından falan bahset birden duymamış olurlar belki tepkileri normal olur.ama zamana bırakman daha mantıklı gibi

teşekkür ederim, arkadaşın olarak tanıştır diyorsun ama onlara göre erkekten normal arkadaş bile olmamalı ahh ahh...aynı zamanda ben erkek arkadaşımla tanıştığımda üniversite sınavına hazırlanıyordum o zaman öğrendiler ve çok kızdılar istemediler nedenide daha okuman gerekiyor dediler o zaman haklılardı ama şimdi o kişi aynı kişi ben nasıl tanıştıracağım kafam çok karıştı...sadece kız arkadaşlarımın olmasını istiyorlar.

teşekkür ederim, arkadaşın olarak tanıştır diyorsun ama onlara göre erkekten normal arkadaş bile olmamalı ahh ahh...aynı zamanda ben erkek arkadaşımla tanıştığımda üniversite sınavına hazırlanıyordum o zaman öğrendiler ve çok kızdılar istemediler nedenide daha okuman gerekiyor dediler o zaman haklılardı ama şimdi o kişi aynı kişi ben nasıl tanıştıracağım kafam çok karıştı...sadece kız arkadaşlarımın olmasını istiyorlar.

arkadaşım senin diğer konularını da okumuştum.madem ailen böyle şeylere karşı sen de ailene söylemezsin.niye bunları kendine dert ediyorsun ki.sabret okulunuz bitsin.iş bulur bulmaz evlenirsiniz olur biter.boş yere bu güzel gençlik yıllarını kendine zehir ediyorsun.

ailen dışarıda fazla vakit geçirmene müsade etmiyorsa,onları değiştirmek te kolay olmadığından; evde yapabileceğin bişeyler bul kendine.böyle kafanda kurup kurup germe kendini.
ünv. bitirnceye kadar sevdiğinle okul ortamında gündüz saatlerinde görüş.
akşamları kitap oku,yabancı dilini geliştirecek bişeyler yap,otur film izle,kişisel gelişimine katkıda bulunacak ev ortamında yapabileceğin her ne varsa otur onları yap.ileride yapmadıkların için pişman olabilirsin.

hayat sürekli sevgiliyle yada arkadaşlarla vakit geçirmekten ibaret değil ki!!!
herkes sosyal olamayabiliyor.sen istersen bu dezavantajı avantaja dönüştürebilirsin.

ailenin yaptıkları senı bunaltsa bile böyle olunca sevgılın ve sevgılının ailesi tarafından daha değer göreceğine inanıyorum nedense öyle oluyor gelin adayı daha bı kıymetlı oluyor

öyle olmayınca sankı dunden razı gönüllü biz bu kızı alırız mantığına bürünüyorlar bence..

bi yandan olumlu bırsey bu

sadece yazmak istiyorum ve yazıyorum bu benim en doğal hakkım herkes herşeyi yazabilirse bende yazarım.
aynı konular olduğunun farkındayım herşey sevgili değil bununda farkındayım ama sadece benim burda öğrenmek
istediğim böyle bir durumu yaşayan kişilerin tecrübelerini almak.
ve ben şimdiye kadar yazdıklarımdan doğru düzgün cevap alamıyorum kimseden.
kimse ilgilenmedi ve bende birileri belki birşey yazar diye tekrar tekrar bu konular üzerinde
duruyorum.ailemin ve benim psikolojimi kimse anlayamaz..herşey çok kolay değil bununda farkındayım.

şimdiye kadar çok konu açtım...bilenler bilir.Ama artık sanki yorulduğumu hissediyorum..22 yaşındayım...okulda,dışarda çok mutluyum ama eve geldiğimde ağlamak geliyor içimden.Ailemin yanında okuyorum malesef.Onlar için doğru olan okuldan eve evden okula.bazen hak vermiyor değilim ama canım çok sıkılıyo. şu anki derdim bir sevdiğim ve ciddi düşündüğüm bir insan var. Ve ben 2,5 senedir saklamak zorunda kaldım..halada öyleyim.Ben istiyorum ki ailem bilsin ailemle tanışsın ama ailem okurken istemiyor.Keşke onlar ile herşeyi paylaşabilsem...Ayrı şehirlerdeyiz görüşmek bazen zor oluyor..Görüştüğümüz zaman ise günübirlik oluyor..insan sevdiği ile bir günü doya doya yaşamak istiyor bazen.ama olmuyor sınırlı kalıyor.Ve aileme o kadar çok söylemek istedim ki olmuyor.Ağızlarını aradım yine olmuyor..Onun ailesi beni biliyor ben görmesemde..beni çok sevmişler ama keşke ailemde anlayışlı olsalar biraz,ben yanlış birşey yapmak istemiyorum yanımda olsunlar istiyorum ama bunun sonunda öğrendiklerinde okuldan olmada var.okulumuda bırakmak istemiyorum..Okulum bitene kadar beklemek tek çare.Birde aynı zamanda sevdiğim insan hem kürt hem arap hem de şafi.Ve ben arada kaldım aileme hemen söylemelimiyim yoksa beklemelimiyim??? yardım edin kızlar.Ve söylersem de nasıl açmalıyım bu konuları.
canım benım okulun bıtene kadar kesınlıkle bekle bak 20 yasında ve evlıyım . kocam acelecı davranmasaydı da kazandıgım o unıversıteyı okumak cok ısterdımm .. o meslegını elıne aldı ben ev hanımlııgında master yapıyorumm . kürt laz alevi her neyse koyulmus tabulara takılma bıtanem . sen sevdıgının elınden tut unıversıtenı bıtır . en azından o zaman aılen sana kesınlıkle saygı duyar .

22 yaşında evlilik düşünmemeni tavsiye ederim.
sevdiğin de seni seviyorsa zaten doğru bir zamanda evlenirsiniz hayırlısıyla.
okulunu bitir. işine başla.
şimdi ailenle tanıştırsan ne olacak ki.
hemen nişan olsun diyecekler.
al başına bir sürü dert.
kolay mı sanıyorsun.
okul bitene kadar nişanlı kalmak.

ben şu an evlenmek istiyorum demedim,sadece ailem keşke bilse de okul bitene kadar da tanısalar diye düşündüm hep.arkadaşlarımın ailelerine özeniyorum belki de biraz,okuyorlar ve aileleri biliyor herşeyi.ben ailemle herşeyi paylaşıp doğruyu yanlışı onlarla görmek isterdim,bazıları yanlış anlamış beni. ama madem izin yok okulun bitmesi tek çözüm aileme göre o zaman.

Son düzenleme:
aileni senin anlattığın şekilde değerlendiriyoruz.
pek tanışmaya hevesli değillermiş.
tanıştırırsan da belli ki ya karşı çıkacaklar takibe alınacaksın,
yada hemen adı konsun diyecekler.
sen sıkıntıya gireceksin. hem okul hem nişanlılık çok zor olur.
yanlış anlaşılan bişey yok.
aileni değiştiremeyiz değil mi canım.

aileni senin anlattığın şekilde değerlendiriyoruz.
pek tanışmaya hevesli değillermiş.
tanıştırırsan da belli ki ya karşı çıkacaklar takibe alınacaksın,
yada hemen adı konsun diyecekler.
sen sıkıntıya gireceksin. hem okul hem nişanlılık çok zor olur.
yanlış anlaşılan bişey yok.
aileni değiştiremeyiz değil mi canım.

evet değiştiremeyiz,sadece biraz hayal kurmak istedim.
başında "keşke" kullandım zaten,keşke öyle olsalardı dedim.
aileler çocukları ile arkadaş olmalı işte olmayınca böyle sorunlar oluşmakta.

Canim senin ailen biraz baskici. Sana pek nefes aldirmiyorlar.

Baskalarinin ailesi anlayisli diye ozeniyorsun ya? Bir de soyle dusun. Bazilarinin ailesi de kizlarini okutmayip kendi cevrelerinden biriyle zorla evlendiriyorlar. Senden iyiye bakma, kotuye bak. Motive olursun o zaman.

Ayrica yasin o kadar kucuk ki. Sevgilini ailenle tanistirma olayini sil kafandan simdilik. Okulunu bitir, meslegini eline al bu arada beraberligin hala devam ederse o zaman dusun. Su akar yolunu bulur. Simdi evlenmeyeceginize gore, sevgilinde ayri sehirde oldugu halde sorun yok. Ailenle herseyi paylasamayacaksin. Onlari boyle kabul et. Bu yastan sonra degismeleri cok zor.

Ailen, sevgilin, tanistirma, baskalarinin aileleri vs. bunlari bir birak ve okuluna konstantre ol. Zamani gelince hersey oluyor emin ol, simdiden beynini bu dusuncelerle yorma bence.

Haklisin ailele herseyi paylasmak cok guzel ve hayati kolaylastiran bir sey. Ama onlar senin ailen uymak zorundasin bir yerde.

Sikma canini sabret biraz. Hem daha okuyormussun. Bitir okulunu. Eskisi gibi degilki hayat bir suru iletisim araci var gorusmek icin.

Ayrica hemen panik yapma, ailen sevdigini begenmez diye. Onyargili olma. Zamani gelsin o zaman yasadiklarina gore kararlar alirsin.

flört döneminin tadını çıkart..ailen okulun bittikten sonra bu konuda yumuşayacaktır:) ben de 20 yaşındayım 2 yıllık üni okuyorum bu mayıs ayında bitiyo hayırlısıyla.. annemin ve ablamın erkek arkadaşımdan haberi var.bu arada ben de baskıcı bi ailede yetiştim ama zamanı gelince her şey çorap söküğü gibi değişeceğine inanıyorum.

Neden acele ediyorsun, okul bitsin.
Mesleğini eline al sonra söylersin...
Gelir, tanışırsın.
İnşallah sorunsuz olur da gelecek planlarına başlarsınız...
Aceleye gerek yok.
Yaşın küçük daha.

sevgilin kaç yaşında ...
çalışıyor mu yoksa okuyor mu?
ailene söylersen öncelikle bunları sorarlar bence sana...
eğer bunların cvp ailenin hoşuna gitmeyecekse hiç söyleme bence..
ayrıca daha 22 yaşındasın..evleme kararı vermek için erken
okulun bitsin bak hayata daha farklı bakacaksın bence.

Daha önce yazdıklarına biraz baktım.
Ailen aşırı korumacı ve baskı altındasın.
Bu sebeple başka sıkıntıların da olmuş.
Daralıp sıkılmakta haklısın.
Ancak bu erkek arkadaş konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Bu kadar baskı altındayken,bu arkadaşı korkarım netten buldun.
O yüzden mi başka şehirlerdesiniz ?
Konuşacak başka kimsen olmadığı için ona bağlanmış olabilirsin.
Uzaktan tanıyarak eş seçmek bana mantıklı gelmiyor.
Sürdürmek senin tercihin ama hayatını bu konu üzerine şekillendirme.
Geleceğini düşün,okulu bitirip işe girince zaten daha özgür olacaksın.

Aşkların hızlı yaşanıp, çabuk tüketildiği günümüzde, senin aşkın derin ve anlamlı görünüyor canım.
Zamanı geldiğinde ailen de tanışmak isteyecektir elbette. İyi gidiyor, devam et.
Uyum içinde, sonsuz saadetler dilerim.

Aile yapını bizden iyi sen biliyorsun canım ciddi bir adım olmada, tanıştırınca sana baskı yapıp hayatını daha çekilmez bir hale sokacaklarsa okulunu bitir hatta işe gir öyle tanıştır ailenin elinde başka mazeret kalmasın yok okulun var derslerine engel olur yok işe giremezsin gibi. Benim de 3,5 yıldır bir ilişkim var mesela geçen yaz bitirdim üniversiteyi 23 yaşındayım çok da büyük değilim senden yani ben bile söylemeyi pek düşünmüyordum babama ama mezuniyetten önce annem söyledi babam da çok anlayışla karşıladı ben bile şaşırdım aslında zaten anlayışla karşılamaması için de bir sebep kalmamıştı okulumu bitirdim çünkü illa hemen evlenicem diye bir istekle de gelmedim işe giricem erkek arkadaşım da askere gidicek işe giricek öyle ciddi adımlar düşünüyoruz dedim onlar da destekledi şu an erkek arkdaşımın da askerden dönmesine 27 güb kaldı hatta.İlla hemen tanıştırdım diye nişanlan sözlen diye baskı yapmadılar ya da bana dışarı çıktığımda nereye çıkıyorsun onla mı buluşmaya gidiyorsun demediler hiç bir zaman. Ama yine diyorum eğer sizin ilişkiniz olumsuz etkilenecekse annen baban öyle söz nişan olmadan gezmenize tozmanıza izin vermeyiz derlerse durduk yer uzun bir nişanlılık süreri geçirip boşuna hep kendinizi hep aşkınızı yıpratmayın derim.

Back
X