İyi akşamlar herkese.
Hemen sorunuma geçiyorum.
Kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum hemde hiç iyi hissetmiyorum.
Üniversiteye giden,hayatı gayet iyi giden, saygi ve aşkla ilerleyen güzel bir ilişkisi olan biriyim.
Fakat bazen ben ben olmuyorum.
Erkek arkadaşımı çok seviyorum ona çok güveniyorum.Ama bazen o kadar kıskanç oluyorum ki kendime hakim olamıyorum.
Mesela yoldan biri geçiyor ve erkek arkadaşım o kişiyi görmüş oluyor inanın kıskançlıktan çıldırıyorum. Veya internette dolaşırken mesela sosyal medyada gayet seksi pozlar veren insanlar olunca direk aklıma erkek arkadaşım geliyor.Acaba o görüyor mu bunu bunlara bakıyor mu diye kendimi yiyorum.
Yada herhangi bir kıskançlık meselesi yüzünden erkek arkadaşıma patlıyorum. Kendimde olmuyorum.O ne kadar beni sakinleştirip konuşmaya çalışsa da beceremiyorum o an.
Erkek arkadaşım bu zamana kadar bir yanlış yapmadı. İhanet edecek biri de değil ama ben neden böyleyim.
Diyeceksiniz ki çocuğa hayatı zehir etmeyin. Ama inanın ki ondan daha çok yıpranıyorum. Lütfen kendimi dizginlemem için bana bir akıl verin.
Yaşam konforum kalmadı.
Eski konularından bir alıntı . Aşırı kıskançlık kaybetme korkusu ,kişinin kendine güvenmemesinden veya karşında ki kişiye tam anlamı ile güvenmediğin için kaynaklanıyor olabilir. Yeni bir ilişkiden çıkıp hiç dinlenmeden, kendine zaman ayırmadan içinde ki boşluğu başkası ile doldurmak tam anlamı ile ruh sağlığına darbedir.
Kıskançlık, içerisinde özgüven eksikliği ve yetersizlik duygularını barındırır. Kişinin özgüveninde düşme olduğu zaman, kişi kendini yetersiz, değersiz hissetmeye başlar. Sahip olduğu sevgiyi hak etmediğini ve kaybedeceğini düşünür. Bu endişe de kıskançlık duygusuna ve onunla baş etmek için yapılan sağlıksız davranışlara sebep olur. Aşırı kıskanç kişi, eşini devamlı kontrol eder, takip eder, onun yaşantısını sınırlar ve üzerinde bir baskı oluşturarak onu kaybetmeyeceğini düşünür. Oysa sadakat, tehditle değil sevgiyle sağlanır. Kıskançlık sonucu yapılan hareketler (takip etme, baskı altında tutma, öfke, şüphecilik) karşı tarafı daha da uzaklaştırır.
Geçmişi tam anlamı ile içsel olarak bitirmediğin için ; içinde bir takım korkuları tetikliyor. Kaybetme korkusu , vazgeçme zorunda kalma , ayrı kalma vs.vs. ve acı çekmekten korktuğun için tüm gücünle sevgiline sarılmışsın. Nerede ise , nereye giderse , naparsa hangi filmi izlicekse, hangi müziği dinlicekse, her hangi bir sosyal siteye takılıcaksa, sana bildirmesini içsel olarak istiyorsun bunu dile getiremediğin için bu tarz tepkilere yol açıyor.
Çözüm sende bitiyor ve yapabileceğine inanıyorum kendin ile baş başa kalarak işe başlamalısın; tüm korkuların ile yüzleşmelisin, kaybetmekte doğal bir döngüdür. İnsan her şeyi kaybedebilir...Geleceği bilmiyoruz fakat bugün sergilediğimiz tüm davranışlar, seçimler ile geleceğimizi inşa ediyoruz ! Var olmayan şeylerden bu kadar korkarsan (sevgilini birine kaptırmak korkusu gibi) emin ol o şey başına gelir; çünkü bu zemini sen hazırlamış oluyorsun. Karşı tarafa aşırı bağlanmış ,aşırı aşık ,aşırı kıskanç imajı çiziyorsun ve karşı tarafın soğumasının başlıca sebeplerindendir.
Naçizane tavsiyem kendine yönel, önce kendini sev kendine değer ver.