erkek arkadaşımı nasıl toparlarım,ona nasıl destek olurum?

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
erkek arkadaşım mahvolmuş durumda benimde yıllardır tanıdığım ama çok fazla muhabbet etme fırsatım olmadığı,ama erkek arkadaşımın en yakın arkadaşlarından birini 2 gün önce trafik kazasında kaybettik biz normalde manisalıyız 1 yıldır okul dolayısıyla çanakkalede yaşıyoruz erkek arkadaşımda burda,bu kaybettiğimiz arkadaşıda çocukluk arkadaşı manisadan,çocuk iş dolayısıyla manisadan çanakkaleye geliyor ve burda kaza yapıyor hastaneye kaldırılıyor ,haber erkek arkadaşıma geldiği gibi hastaneye gitti ,ailesinede haber verilmiş ama manisadan burya gelmek uzun sürdüğü için ilk giden erkek arkadaşım olmuş ve vefat etti haberini ilk alanda o olmuş tahmin edersiniz ki yıkılmış...neyse sonra ailesi falan gelmiş cenazeyi alıp memleketimize götürmüşler erkek arkadaşımda gitti onlarla dün toprağa verdiler ,çok acı bir durum yakınını kaybeden çok iyi bilir ama sevgilim resmen hayattan koptu ne doğru düzgün mesaj atıyor, ne telefonda konuşabiliyor berbat bi durumda ..bende çok üzgünüm ailemde ailesini tanıyor hepimiz çok üzüldük ama biz cenazaye gidemedik ,yalnız erkek arkadaşım kat ve kat daha üzgün yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi ,şok olmuş durumda yarın okul ve işleri dolayısıyla buraya dönücek onu nasıl karşılıycam ,nasıl toparlıycam bilemiyorum kazadan 2-3 saat önce görmüştüm onu tabi o zmana birşey yoktu kazadan sonra memlekete giderkende göremedim kaza olduğundan beri yüzyüze hiç görüşemedik,sadece telefonlaşıyoruz içine atma, ağla ,rahatla, acını yaşa diyorum ama nasıl davranacağımı bilemedim, sürekli sana çok ihtiyacım var biran önce yanında olmak istiyorum diyor o böyle dedikçe napıcağımı şaşırdım,onu tekrar nasıl toparlarım, nasıl davranmalıyım?

çok zor bir durum benimde abimin en yakın arkadaşı evlendi arkasından kız kardeşini evlendirdi 1 ay sonra kafasına tek kurşun sıkarak intahar etti ben abimi hiç hıçkıra hıçkıra ağlarken görmemiştim bizde çok sarsılmıştık ama abimin üstüne hiç gitmedik hiç konusunu açmadık neden niçin diye hiç sormadık sende üstüne gitmemelisin yoksa hatırladıkça birileri hatırlattıkça o acı bitmiyor zamanla kendini toparlar başınız sağolsun mekanı cennet olsun İnşallah..

aynen bende erkek arkadaşımı bu kadar ağlarken görmemiştim telefonda ağlamaktan konuşamıyor,üstüne gitmiyorum hiç sıkmıyorum isterse kendi anlatıyor ama onu öyle yıpranmış bi şekilde bilmek benide çok üzüyor

eşim babasını kaybettiğinde bu durumu yaşamıştım.zamana bıraktım üstüne gitmedim.sadece içini dökebileceği ortamlar olduğunda mümkün oldukça konuşturup içini boşaltmasını sağlamaya çalıştım.zamanla alıştı ama kolay değil.Allah yardımcınız olsun

en büyük ihtiyaç zaman sanırım çok sağolun

bencede zaman onu alıstırıcaktır. ıcını dokmesını sagla..ustelık her canlı olumu tadıcaktır..

herkesın alına ne zaman ölcegı yazılmıstır..

dunyaya gelmedık sadece buradan gecıorus...

Son düzenleme:
nacizane fikrim: ne onu çok neşelendirmeye çalışın, ne de onu acının diplerine itin.
orta yolu bulmanız lazım. onunla beraber devamlı siz de oturup ağlar ve üzülürsünüz, beraber depresyona itersiniz kendinizi.
kimler ne acıları unutuyor, zaman sadece zaman...

Anlayışlı ol ve acısına saygı duy

Aradan 1-2 hafta geçince hemen unutma bu olayı çünkü sevgilin unutmayacaktır

Sen çok neşeli olma ben bu kadar üzüntülüyken sen nasıl mutlu olabiliyorsun diyebilir

Beraber sessiz sessiz oturun bu bile yetebilir ona

Biraz da dini açıdan onu rahatlat Allahın emri böyle kabullenmekten başka çaremiz yok gibisinden

canım merhaba öncelikle başınız sağolsun zor bir durum..benımd eerkek arkadaşımın sorunları sıkıntıları var ve hala devm etmekte ama bana açılıyor artık konusmak istıyor eskıden senın erkek arkadaşın gibi böyle durumlardda pek aramaz sormazdı.sana önerim onunla başbaşa kalacağınız biryere gidin sakin biryer olsun öncelıkle senınde çok üzgün olduğunu ve ona yardımcı olmak istediğini yanında ollmak istediğini ona hissettır ve anlat ona zor bi durum olduğuu ama bunların hayatın gerçekleri olduğunu onu birazda olsa iyi hissetırecek şeyler soyle senın yanında olduğunu hissetsn.

basınız sagolsun.. Allah sabrını versın.. Bende babamı kaybettıgım donemde hayatımda o zamakı erkek arkadasım cok destek olmustu..Otobuste yanına gıderken gordugum baba kızları ıcıme atıp aglaya aglaya gıdıp kollarında aglardım..Dunya kadar kızgın olsamda yerı ıcımde ayrı kalmasının nedenı bu yaptıklarıdır..Yerı gelır sessız oturursunuz,yerı gelır sureklı konusursunuz..Buyuk bı bosluk olacaktıt ıcınde.. Yas donemı dort evrede atlatılıyor..Istersenız psıkologtanda destek alabılırsınız..

Ölüm hepimizin başına gelicek bir son...
Başınız sağolsun
Biyere kadar destek olabilirsiniz
O insanın içinde yaşadığı acılara merhem olmak çok zor

bugün geldi gözlerinde o kadar büyük bir acı varki bu kadar beklemiyordum sanki,bana belli etmemeye çalışıyor ama sürekli gözleri doluyor o öyle olunca ben hiç kıyamıyorum bende ağlamaklı oluyorum hemen başka bir şeye yönelip çaktırmamaya çalışlıyorum zamanla geçicek diye düşünüyorum artık

benimde öyle bir içime oturdu ki gecelri rüyama girmeye başlıyordu bende tanıyordum çünkü dediğiniz gibi ben daha kolay utunabilirim ama ona destek olucam gerçekten sessiz bir şekilde üzüntüsünü bile paylaşmak çok şey ifade eder

çok sağol canım sizinde sorunlarınız geçer inşallah..bügun döndü artık ve olayın üzerinden 3 gün geçti biraz daha kabullendi sanırım ,acısı çok büyük o kadar belli oluyor ki ama az az da olsa anlatmaya başladı oturuyoruz mesela birden anlatmaya başlıyor ben dinliyorum anlatıp rahatlıyor biraz zaman geçiyor tekrar anltıyor,böyle böyle toparlanıcak inşallah

sağolun sizinde başınız sağolsun gerçekten dediğniz gibi oldu ,sürekli susuyor sonra birden anlatıp rahatlıyor psikolojik destek alacak konuma gelmez umarım zaman içinde geçer diye umut ediyorum

Ölüm hepimizin başına gelicek bir son... Başınız sağolsun Biyere kadar destek olabilirsiniz O insanın içinde yaşadığı acılara merhem olmak çok zor

aynen hepimizin sonu ölüm ama insan kendi başına gelmedikçe ne bir yakınını kaybedeceğini düşünüyor, nede kendi ölümünü.. hep bizim başımaza gelmez diye düşünülüyor..elbette o yara içinde hep olucak derinlerde bi yerlerde mutlaka kalır ama onun acısını en hafif şekilde yaşamasını sağlamak, destek olamak istiyorum..

seninle konuşsun dertleşsin ağlasın hiç sesini çıkarma canım yanında olduğunu hissettir yeter bir de hepimiz ölücez ölümlü dünya onun da vadesi bu kadarmış gibi manevi konuşmalar yap.zaman herşeyin en iyi ilacı sevgilininde zamanla acısı diner.bu arada ölen gence Allah rahmet eylesin

amin canım sağol ..evet konuşup rahatlamasını sağlayabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…