Erkek arkadaşımın ablalarına hediye..

efftelya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
3.312
1.572
698
arkadaşlar merhaba,

ailemde danısabılecegım kimse olmadıgından ötürü sizlerle paylaşmak istedim..Gelenek-görenek bilmeyince..

erkek arkadasımın ıkı ablası var..Benı öğrenmişler hediye almışlar..gittikleri yerden bir çerçeve..

turistik hatıra gibi.bu beni çok sevindirdi..Kendilerine teşekkür edemedim.

hedıyeyı erkek arkadasım ulastırdı.Telefonla konuşmaya utandım. arkadasım aracılıgıylada teşekkürlerimi iletmesini rica ettim.

bu hareketlerıne karşılık bende ufak bir hediye almak istiyorum onlara.

ama ne denk gider bilemedim.

ikiside ofis işlerinde çalışan bayanlar...Tanımadıgım için ikisinede aynı hediyeyi almak istiyorum.

ofiste kullanabilecekleri güzel bir ofis eşyası almak istiyorum..hani ofiste kullanabuıleceklerı
içine sıcak su koyunca rengi değişen kupalardan almak istiyorum.
bulamazsamda değişik görünüşte farklı iki kupa..

ne dersiniz..bana yardımcı olurmusunuz bu konuda ?

kupa olabilir neden olmasınki... not tutacağı da olabilir şahsen ben çok kullanıyorummmm

bence yüzyüze tanışmadıysanız hediye almayın derim. çünkü zevklerini, neler hoşlanır nelerden hoşlanmazlar bilmiyorusunuz. keşke vaktiyle telefon açıp bizzat kendiniz teşekkür etseydiniz. hem onlar gittikleri yerden sizi hatırlayarak bir hediye almışlar. siz durup dururken alacaksınız. hala çok geç olmadıysa bence telefonla teşekkür edin.

tanışmadık.. cok zarif bir hareket yapmış oldukları. bu davranısına karsılık böyle birşey yapmayı düşündüm.

abisininde kız arkadaşına almışlar..hatta erkek arkadaşımın onun çok becerikli oldugunu, çok güzel el işi,süslemeler,nakışlar yapıp gönderdiğinide söyledi..

telefonda konuşmaya gerçekten çok utanıyorum..Ki ben böyle hiçbirşeyden çekinmezken :79: :79:

ufak bir jest olur diye düşünüyorum..

Bence kupa çok hoş fikir, hatta telefonda konuşmaya utandığını ve bu yüzden kusura bakmamalarını yazdığın bir not iliştirirsen daha hoş olur.

teşekkür ediyorum arkadaşlar görüşleriniz için.

yani tanışıp teşekkür etmeyi isterdim fakat erkek arkadasımın bunu teklif etmesini beklemem gerektiğini düşünüyorum..

işin aile boyutu gerçekten zormuş ..

ben de erkek arkadaşımın ailesinden kimseyi tanıyorum.kışın kendine atkı ördüren kız kardelşi bana da yaptırmıştı,daha 17 yaşında.
ancak ben tanımadan hediye alma konusunda kararsız kaldım ve almadım.
yakında şehir dışına çıkacağım ve uygun bir hediye almak istiyorum.
ancak fazla kafa yormaya da niyetim yok,çünkü çok kasında istediğim gibi hediyelik bulamıyorum

ben erkek arkadaşımın abisi oldugu için ona isim yazılı kalem almıştım.

ağır takıl birşey almana gerek yok bence. körler sağırlar birbirini ağırlar gibi olur. onlar sana aldı sende onlara alıcan karsılıklı gibi

kupa fikrini sevdim, şirin ve yerinde bi hediye tanımadığın için mütevazi hediyeler alman çok doğru..
benim de erkek arkadaşımın ablası hediye olarak bana küpe almış,
telefon açtım teşekkür ettim, beğenir misin bilmiyorum ama almak istedim dedi
beğenirim tabi düşünmen yeter dedim, sonuçta manevi değeri çok daha önemli
sen de biliyorum utanıyorsun tanımadığın için, ben de 2 saat kıvrandım utancımdan arasam mı diye ama çok mutlu oldu
arayana kadar utanıyosun gerisi geliyor, telefon açıp bi teşekkür edebilirsin

Günaydın Kızlar ;

Hemen almamam konusunda yorum yapan arkadaşlarımada teşekkür ederim.Aslında beni tereddütte bırakan bir durumdu..Fakat erkek arkadaşım her aldıgım küçük şeye karşılık, daha büyük bi hediye ile karşılık verir.Aile yapısı olarak bunu gördüğü için bende öyle yapmam gerektiğine karar verdim.Ama bir daha hediye gelirse sadece teşekkür etmekle yetineceğim.

Dün akşam hediyeyi almak niyetindeydim..Destek görünce hemen koştum çarşıya..

Kupa ıcın baktım etrafa istediğim gibi birsey bulamadım...

Bende iki çanta aldım kendilerine, bozuk para koyabilecekleri..

Sabancı Üniversitesinin geri dönüşüm projesinin ürünü bunlar.

''ÇÖp(m)adam ''

Hem sosyal projeye destek olmak , hemde güzel bi hediye olması amacıyla aldım.

Dilerim beğenirler..

Hikayesi :

çöp(m)adam hayatları boyunca hiç para kazanmamış kadınlara fırsat yaratmak amacıyla oluşturulmuş bir projedir. Bilindiği üzere, Türkiye'de kadınlar nüfusun yarısını oluştururken, bunların sadece yüzde 24 işgücü piyasası içerisinde yer almaktadır. Basit bir hesap ile, Türkiye'de her dört kadından sadece bir tanesi çalışmakta; üç kadının ise düzenli geliri veya herhangi bir sosyal güvencesi bulunmamaktadır.
çöp(m)adam projesi, işte toplumun bu kesimini oluşturan kadınlara yönelik tasarlanmış bir kalkınma projesidir. Proje kapsamında geri dönüşümlü malzemeden kullanılabilir ürün üreten kadınlara, hayatlarını kazanabilmeleri ve yaşam kalitelerini artırabilmeleri için yaratıcı ve eğlenceli bir imkan sağlanmaktadır.
çöp(m)adam projesinin bir diğer özelliği ise; çanta yapımında kullanılan tüm malzemenin geri dönüşümlü materyallerden seçiliyor olmasıdır (iplik ve fermuar dışında). Hammaddenin neredeyse tamamına yakını, kolaylıkla çöpe attığımız ve bir daha asla geri dönüştürülmeyen malzemelerden oluşmaktadır. Ancak üretilen ürünler kullanılmadan önce, yapımda kullanılmakta olan hammaddeler yıkanmakta ve sterilize edilmektedir.
çöp(m)adam projesinin özgünlüğü, Türkiye'de yerelde yapılmış veya yapılmakta olan birçok projenin aksine, bu iki kavramı başarılı bir şekilde birleştirmesinden kaynaklanmaktadır. çöp(m)adam kadınlar, kadınlara özgüven kazandırılması, yoksulluğun engellenmesi, çevrenin korunması vb. alanlarda toplum düzeyinde bir farkındalığın oluşturulmasını sağlamaktadır.
Proje kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinde kurulan atölyelerde (Ayvalık, Diyarbakır ve İstanbul) kadınlara geri dönüşümlü malzemeden çanta yapımı, eğitmenler tarafından öğretilmektedir. Kadınlar, öğrendikleri bilgileri ve edindikleri hammaddeleri kullanarak ister mevcut atölyelerde, ister evlerinde çantaları üretmektedirler. Kadınlar ürettikleri çanta başına düzenli bir gelir elde etmektedirler. Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri bünyesinde gerçekleştirilen çöp(m)adam projesinde ürünler, Unilever Türkiye tarafından sağlanan ambalaj malzeme temininin yanısıra Sabancı Üniversitesi ve çeşitli düzeylerdeki birçok okulda toplanan ve çantaların yapıldığı atölyelere gönderilen atık malzemeler ile yapılmaktadır.
Bizler, herkesin insanlık onuruyla yaşama hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. Bizler ayrıca, herkesin dünyanın iyiliği için belli sorumlulukları olduğuna inanıyoruz. Çantalarımızdan birini alarak, hem kadınlarımızın insanlık onuruyla yaşamalarına yardımcı oluyorsunuz; hem de dünyanın iyiliği için üzerinize düşen sorumluluğun bir kısmını yerine getirmiş oluyorsunuz.

arkadaşlar benim bir sorunum var ve ne yapacağımı şaşırdım.size danışmak istiyorum.buranın uygun olacağını düşündüm.ben 2 senedir biriyle ilişkim var.ve ilk başlarda ailem öğrenmişti o zaman istememişlerdi.çünkü üniversite sınavına hazırlanıyordum.şimdi üniversite 2deyim ve hala görüşüyorum.annem arada bir soruyo görüşüyomusun diye ve zaten olmasın diyo.benim sorun sevdiğim insan başka şehirde aramızda fazla yok 2,5saat var sadece gelioz gidioz sorun yok burda. ve daha önümde 3sene daha var okul için ben gizli gizli nasıl götürebilirim bilmiyorum.2 sene o kadar zor geçti ama çok da seviyorum o da böle olmasına rağmen yılmadı hep devam edelim dedi ve hala edioruz.ailem ilişkilere şu şekilde bakar okul bitsin iş güç sahibi olunsun sonra söylensin olcaksada ama ben nasıl dayanacam bilmiyorum söylesem iyide karşılayabilirler kötüde durum belli değil yani anliyacanız ben napabilirim?yani sonradan öğrenmeleri beni çok üzer.sizin yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.21yaşındayım bu arada.aileler bu kadar katımı gerçekten? :)

canım hiç stres yapma sen tadını çıkar bugünlerinin oluruna bırak zamanı geldiğinde anlarsın zaten eminim bi çoğumuzun ailesi böyledir...

Son düzenleme:
arkadaşlar cevap yazanlara çok teşekkür ediyorum ama bir kaç kişinin yorumlarımıda bekliyorum şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar cevap yazanlara çok teşekkür ediyorum ama bir kaç kişinin yorumlarımıda bekliyorum şimdiden teşekkürler.

ayrı bir konu açmalısın bunun için bu başkasının konusu burada konu sahibine haksızlık olur :82:

ayrı bir konu açmalısın bunun için bu başkasının konusu burada konu sahibine haksızlık olur :82:

teşekkür ederim. forumdaş arkadaşım sanırım acemi :)) sorun değil.. aldığı cevaptan duydugu mutluluğa sevindim bende..

bende o yaşlardayken ailemin bu konudaki tüm anlayışına rağmen söylemekten/paylaşmaktan çekinirdim.Zaten ailen hissediyordur :) ilişkin ciddiyetini kazandıktan sonra paylaşabilirsin. ''Hayatının insanı olduğuna gerçekten emin olduktan sonra''

ben hediyelerimi verdim ama şimdide bi düşünce sardı beni.. Çöp(m)adam'ların içeriği çöplerden oluşuyor ve ilk hediye..

sen alıp vermişsin bile,
ama sanırım ben olsam çok teşekkür eder ve karşılığında bişey vermezdim.
böylesi daha kıymetli oluyor sanki, erkek ailesine karşı ne kadar kendini çekersen o kadar kıymetli oluyorsun.
bana da bunu kk öğretti :)
önceleri zırt pırt ablasıyla görüşürdüm sevgilimin, arkamdan demediğini bırakmamış,
şimdiii hiiiiiç düşünmüyorum bile bir kahve içseydik lullaby ile diyormuş,
dicek tabi :) sana da tavsiyem budur. 3-5 kere alırlarsa karşılık ver ama 1e 1 olmasın. hep kendini çek yani anladın işte bu saatte bu kadar anlatabildim:)

teşekkür ederim.. bundan sonrasına özen gösteririm.. fazla laubaly olmadan, acele etmeden zaten çabalıyorum birşeyler olursa diye..

hediyeleri gönderdim..iftar öncesi vermiş hediyelerini.. yemek sırasında rahatsız etmemek ıcın mesaj atmıs..

''görmeden seni bu kadar sevdiler banada hak veriyorlar sende bu yürek bu düşünce varken en fazla iki sene ömür biçiyorum bekarlığıma ''

demiş.. bende mutlu oldum açıkçası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…