Erkek arkadaşımın ailesiyle tanışma..?Yardımınıza ihtiyacım var..

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
198
35
Bu pazar tanışmaya gidiyorum..Uzun süredir erkek arkadaşım bunu istiyordu.1 yıldır görüşüyoruz..
Yalnız benim sorunum genelde sosyal fobi sorunu yaşamam..Gidince ne olacak ne konuşucam hiçbi fikrim yok..
Ailemden kaynaklı olan bazı sorunlarım var..Evin küçüğü olduğum için sözünün tesiri olmayan ve bunun sıkıntılarını yaşayan biriyim..Şimdiyse girdiğim yeni ortamlarda bile hep önce birileri konuşsun ben sonra eklerim diye düşünüyorum..Sanki karşımda babam abim varmış gibi kekeliyorum bazen kelimeler düzensiz oluyor.Yaşım küçükte değil 28 yaşındayım..Özgüvensizliğimi anlamalarını istemiyorum..

Görüşmede annesi ablası ve teyzesi olacak..Kendimle ilgili bu kadar olumsuz fikre sahip olmak istemiyorum ama şartlandırmaktanda yoruldum..Aslında iki tür intiba bıraktığımı söyleyebilirim insanlarda..Bazen çok güler yüzlü samimi sevilen biri oluyorum..Bazende yersiz soğuk enerjiler görüyorum..

Çevremde geniş değil haliyle bi misafirliğe nasıl gidilir sohbet nasıl devam ettirilir..fazlasıyla tecrübesizim..Hani o sohbeti güzel, konuya hakim özgüvenli insan nasıl olunur...Bu süreçleri sizde yaşadınızmı..Özgüvenliymiş gibi davrandığımda bazen işe yarıyor ve karşımdakinden ancak o zaman değer görüyorum.Vereceğiniz fikirlere ihtiyacım var..Selamlaşma anından evlerinden ayrılma anına kadar ne yapmalıyım.hangi konular konuşulmalı sizce..

Acikcasi ben tanismaya gitmedim hep bana ters gelirdi, ama gorusmem gereken /eve gitmemin ters oldugu bir durumda eve yakin bir yerde kafede cay icmistik, sonrada ailemle caya gittik. siz de disarida gorusseniz daha rahat ederdiniz. Birazda onlara bagli rahat insanlar ise daha kolay gececek ama ters insanlarsa ne yapsaniz bos olacak. Akisina birakin.

Acikcasi ben tanismaya gitmedim hep bana ters gelirdi, ama gorusmem gereken /eve gitmemin ters oldugu bir durumda eve yakin bir yerde kafede cay icmistik, sonrada ailemle caya gittik. siz de disarida gorusseniz daha rahat ederdiniz. Birazda onlara bagli rahat insanlar ise daha kolay gececek ama ters insanlarsa ne yapsaniz bos olacak. Akisina birakin.
dışarda görüşme fikrine erkek arkadaşım olumlu bakmadı..Ev ortamı daha samimi olacağını düşündük..Umarım herşey yolunda gider.

ben tanıştığımda annesi ve babası vardı. ikisi de çok sıcakkanlı insanlar zaten annesi hemen sarıldı ay sen oyuncak bebek gibisin keşke benim de kızım olsaydı dedi. :') annesi sıcakkanlıysa bir şekilde halloluyor zaten.

daha sonra onlar ailemle ilgili şeyler sordular nerelisin annen baban ne iş yapıyor vs gibi kısa cevaplar verdim.

annesinin zaten goblen yaptığını biliyordum duvarda görünce hemen konuyu oraya bağladım hiç bilmiyormuş gibi. :)) aa siz mi yaptınız ay çok güzelmiş filan dedim sonra zaten anlatmaya başladı şöyle uğraştım böyle uğraştım diye. ordan hobilere geldik laf lafı açtı baktım saat 12 olmuş sevgilim demese daha konuşuyordum. :halay:

siz de böyle bir konu tutturup hemen oradan devam ederseniz daha kolay ilerletirsiniz. bir de giderken annesine canlı çiçek götürün bence çok hoş olur. umarım iyi geçer :)

Ben ilk tanışmada çok heyecan yaptım ki ben normalde konuşkanımdır. Sosyalimdir. Buna rağmen put gibi kaldım. Mezuniyet töreninde tanışmıştım ben. Hatta bütün fotoğraflarda arka planda tırnağımı yerken çıkmışım :işsiz:
Ablası ile daha sonraki tanışmam da kendisi çok sıcakkanlı olduğu için sürekli konuştuk,güldük.
Daha sonra sevgilime çok gergindi ilk tanistigimizda hak veriyordum ama şimdi çok sevdim kardeşim gibi hissettim demiş.
Siz ne kadar rahat olursanız olun mutlaka stres yaparsınız. Ama 2.de 3.de bunu atlatmış olursunuz .
Bu çok güzel bi an kıymetini bilin,tadını çıkarın. Doğal olun.

Heyecanını fark ederler zaten ya ...
Merak etme bşy olmaz ben 3 senelik Evliyim hala eşimin ailesinin yanında heyecan yapıyorum .

İlk tanışma sürecinde eşiminde benimde gözümiz hep halı desenlerindeydi :) utanıyor insan doğal olarak. Aileler tanıştığında da kimse konuşmuyordu şimdi biraraya geldiklerinde kafam şişiyor. Akışına bırak hiç kasma doağl gelişsin daha güzel oluyor :)))

Back
X