erkek arkadasımın yanında kendimi ezik gibi hissediyorum :(

Fergul123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
227
156
53
2 yıldır süren bir beraberliğim var .ben 23 erkek arkadasım ise 28 yaşında..ben henüz üniversitede okuyorum ve bi işte çalışmıyorum.. Ve de üniversitede 6. yılıma giriyorum bir yıl hazırlık okudum ve bu yılda uzattıgım yılı okucam.. Erkek arkadaşım ise bir üni. mezunu mezun olur olmaz calışmaya başlamış ve prestijli bir işi var. O bölümü okurken bi yandan acık öğretimden başka bir bölüm daha okumus. bu iki üniyi bitirip çalışmaya başladıktan sonra yeni bir acık öğretime daha başlamış . Ve benle tanışmadan önce tekrar üni sınavına girip hukugu kazanmış ve hukuk son sınıfta ayrıca. Ve üçüncü açık öğretim bölümünede başladı...gecen ay işinde yeterlilik sınavına girdi ve başarılı oldu kademede atladı işinde....Bir yandanda okullarını okadar sıkıntısız okuyor ki.....28 yaş toplamda 5 üni mezunu düşünsenize..

Ben resmen kendimi ezik gibi hissediyorum:( zaten bu başarılarıyla övünmeyi cok seviyor bendende bişiler bekliyor ..Ama başarısız olup yanında ezik kalıcam duygusuyla ben zaten hiçbirşeye adam akıllı konsantre olamıyorum:( kendimi denemek için kpss, yds gibi sınavlara girdim bu yıl ve hepsinden yeterli puan alamadım..çalışmamıştımda ,sadece kendimi denemek içindi ama..o hiç birşeye çalışmadan takır takır geciyor ama ben yapamıyorum..çok kötü hissediyorum bişiler yapmaya çalıştıkca daha cok dibe batıyorum..Kendimi aptal gibi hissediyorum onun yanında

Sanki bu durumda onu benden uzaklaşıyormus gibi geliyor. Elim ayagıma dolanıyor başarılı bişiler yapayım kendimi kanıtlayayım derken. Ne yapacagım ben ?

Tobeler olsun.
Canim benim herkesin bir kapasitesi var, ne bileyim yatkin oldugu konu var. Erkek arkadasin gibi insanlar basari tutkunu olarak anilir.hayati boyunca her yaptigi iste 1 numara olmak, en olmadik kariyer degisikliklerine gitmek onun fitratinda var.
Sen niye zorlayasin ki kendini ona yetismek icin? Yani bunu takinti yapmana gerek yok, ha sana bu konuda baski yapiyorsa bilemem. Seni seven boyle sevsin yahu!

2 yıldır süren bir beraberliğim var .ben 23 erkek arkadasım ise 28 yaşında..ben henüz üniversitede okuyorum ve bi işte çalışmıyorum.. Ve de üniversitede 6. yılıma giriyorum bir yıl hazırlık okudum ve bu yılda uzattıgım yılı okucam.. Erkek arkadaşım ise bir üni. mezunu mezun olur olmaz calışmaya başlamış ve prestijli bir işi var. O bölümü okurken bi yandan acık öğretimden başka bir bölüm daha okumus. bu iki üniyi bitirip çalışmaya başladıktan sonra yeni bir acık öğretime daha başlamış . Ve benle tanışmadan önce tekrar üni sınavına girip hukugu kazanmış ve hukuk son sınıfta ayrıca. Ve üçüncü açık öğretim bölümünede başladı...gecen ay işinde yeterlilik sınavına girdi ve başarılı oldu kademede atladı işinde....Bir yandanda okullarını okadar sıkıntısız okuyor ki.....28 yaş toplamda 5 üni mezunu düşünsenize..

Ben resmen kendimi ezik gibi hissediyorum:KK43: zaten bu başarılarıyla övünmeyi cok seviyor bendende bişiler bekliyor ..Ama başarısız olup yanında ezik kalıcam duygusuyla ben zaten hiçbirşeye adam akıllı konsantre olamıyorum:KK43: kendimi denemek için kpss, yds gibi sınavlara girdim bu yıl ve hepsinden yeterli puan alamadım..çalışmamıştımda ,sadece kendimi denemek içindi ama..o hiç birşeye çalışmadan takır takır geciyor ama ben yapamıyorum..çok kötü hissediyorum bişiler yapmaya çalıştıkca daha cok dibe batıyorum..Kendimi aptal gibi hissediyorum onun yanında

Sanki bu durumda onu benden uzaklaşıyormus gibi geliyor. Elim ayagıma dolanıyor başarılı bişiler yapayım kendimi kanıtlayayım derken. Ne yapacagım ben ?
erkek arkadaşının gözüne girmek içinmi bu kadar debeleniyorsun... seni hakirmi görüyor ... sana gerizekalı muamelesimi yapıyor...seninde bir işine yarayacaksa git oku... sırf bir şeyler kanıtlamak için okunur mu

Ona yetishmeye calishma.Ikinizin de bir kapasitesi var. Sen ona ulashmaya calsihtikca o uzaklasir. Kendin ol sevdiyin seyleri yap mutlu olacagin seyleri yap hayatinda birilerine gzuel gorunsun diye yapacagin seyelr seni mutsuz eder.Kendin oldugun seyleri yapinca guven kazanirsin oda etrafinda pervane olur.

Başarılı olmak istiyosan bence bunu kendin için yapmalısın.Erkek arkadaşın başarılı, senin başarılı olmanıda isteyebilir bu çok doğal ama bunu seni ezmek için ya da sen kendini ezik hisset diye yapmıyo.Herkesin kapasitesi aynı değil biliyosun.Bence başarıya odaklanmalısın kendini kanıtlamaya değil.

Üff tahsil sadece cehaleti alır... adam adam değilse .. istediği kadar okusun. Sevgi tahsile bakmaz. Bi üni oku bi is tamam. Ha beğenmiyormu sallıcksın onu o zmn sevgisinden süphe ediceksn

Ben resmen kendimi ezik gibi hissediyorum:KK43: zaten bu başarılarıyla övünmeyi cok seviyor bendende bişiler bekliyor ..Ama başarısız olup yanında ezik kalıcam duygusuyla ben zaten hiçbirşeye adam akıllı konsantre olamıyorum:KK43: kendimi denemek için kpss, yds gibi sınavlara girdim bu yıl ve hepsinden yeterli puan alamadım..çalışmamıştımda ,sadece kendimi denemek içindi ama..o hiç birşeye çalışmadan takır takır geciyor ama ben yapamıyorum..çok kötü hissediyorum bişiler yapmaya çalıştıkca daha cok dibe batıyorum..Kendimi aptal gibi hissediyorum onun yanında

her telden gibi olmuş.
hepsini başarması çok güzel ama hedefleriyle insan ilişkilerini karıştırmasaymış daha iyiymiş.
başarısıyla övünmesi ve senden de aynı şeyi beklemesi gibi.
bu tür insanlar hayatlarının sonuna kadar bunu ikili ilişkilerinde dahi yüze vurur. Bu da kabak tadı verir.

Ona yetişmeye çalışıyorsun da ondan başarılı olamıyorsun. :KK66: Her şeyi kendini geliştirmek için yapsan böyle olmaz. Zaten çalışmadan girdiğin sınavlardan ne bekliyorsun?

O kadar okul okumak ona hava atmadan başka neler kazandırıyor?
Ayrıca onunla aşık atma yarışı gibi algılama olayı.Senin için ekstra bir bölüm gerekli mi sence ileride iş hayatında onu düşün...
Yoksa tüm duvar diploma çerçevesi olsa nolur!!!
Sevgilin de böyle basit şeylerle övünüyorsa bir yerden sonra sen onu istemezsin.Boğar seni.

O kadar üniversite okumak ne yahu sıkılır insan ! Biri, ikiyi anlarım da sonrası boşuna yük.O kadar derslere koşturana kadar ne tatiller yapar, ne filmler izler, ne kitaplar okurum...Okulunu oku, boş zamanlarında da uzat ayağını bir deniz kenarında, yudumla çayını bak keyfine.Hayat geçip gidiyor, garantimiz mi var...

ya ne alakası var herkez onun gb.okuma aşkıyla dolu olacak değilya senin elinden o kadarı geliyor okadarını yapıyorsun onun isteği üzerinemi birşeyleri yapacaksın hiç uğraşma beyefendi beğenmiyorsa başka kapıya gitsin seni diplomalarına başarılarına göre sevecekse bence hiç olmasın...

valla ben mi gamsızım nedir, eşim doktor da olsa profesör de olsa kendimi ezik hissetmem . bana göre erkek benden kariyer olarak düşük olmasın da istediği kadar yüksek olsun önemli değil. 5 üni diyorsun da sanırım 2 si örgün açıkları bu kadar gözünde büyütme onları sen de bitirebilirsin gayet rahat bi şekilde.

Tobeler olsun.
Canim benim herkesin bir kapasitesi var, ne bileyim yatkin oldugu konu var. Erkek arkadasin gibi insanlar basari tutkunu olarak anilir.hayati boyunca her yaptigi iste 1 numara olmak, en olmadik kariyer degisikliklerine gitmek onun fitratinda var.
Sen niye zorlayasin ki kendini ona yetismek icin? Yani bunu takinti yapmana gerek yok, ha sana bu konuda baski yapiyorsa bilemem. Seni seven boyle sevsin yahu!

evet ama ben şu tek bir okulumu bitirebilmek için kendimi zorluyorum , uzattım zaten .o bu sırada neler neler yaptı ..bi ortama girdiğimizde o başarılarını sıra sıra anlatırken bana ee senin nası gidiyo dediklerinde uzattım bende demek zoruma gidiyor....zaten oda şu sınava gir şu sınavada gir bunu gecmen lazım diye beni teşvik etmeye calışıyor..yaşı ve olgunlugu benden fazla oldugu için bazen bi baba gibi karşısına alıp öğüt veriyo emek olmadan yemek olmaz şunu şöyle yappman lazım falan diye...ama yapamama stresi elimi ayagımı birbirine doluyor onun gibi birçok işi birarada yapamıyorum sonra hepsinde bocalıyorum...ama ona göre normal olan onunki benimki anormal

Herkesin karakteri, bilgisi, ilgi alani kendine hastir.
Belli ki sevgilin okumayi seviyor. Ayni seyi senden beklemesi sacma. Sen normal standartinda devam et, bosver.

Başarılı olmak istiyosan bence bunu kendin için yapmalısın.Erkek arkadaşın başarılı, senin başarılı olmanıda isteyebilir bu çok doğal ama bunu seni ezmek için ya da sen kendini ezik hisset diye yapmıyo.Herkesin kapasitesi aynı değil biliyosun.Bence başarıya odaklanmalısın kendini kanıtlamaya değil.

kendim içinde zaten istiyorum fakat o benden fazlasını istiyor beni başka şeylerde yapmam için teşvik etmeye çalışıyor ,şu sınava gir bunada gir şunu yap bunu yap şundan şu puanı al şu bakanlığa şu şirkete gir emek olmadan yemek olmaz ..sürekli bana birşeyler yaptırmak istiyor..bende onu bunu yapayım derken hepsinde copa düşüyorum...yapamadıgım içinde anormal olan benimki onunki normal olan

kendim içinde zaten istiyorum fakat o benden fazlasını istiyor beni başka şeylerde yapmam için teşvik etmeye çalışıyor ,şu sınava gir bunada gir şunu yap bunu yap şundan şu puanı al şu bakanlığa şu şirkete gir emek olmadan yemek olmaz ..sürekli bana birşeyler yaptırmak istiyor..bende onu bunu yapayım derken hepsinde copa düşüyorum...yapamadıgım içinde anormal olan benimki onunki normal olan
Ben erkegin benden donanimlisini severim ama bana baski yapanini degil. Sen fikir sordugunda gorus belirtebilir ama sana baski yapamaz. Simdiden kendini ezdirirsen onunu alamazsin

seni teşvikten ziyade strese soktugu kesin.
bunu onunla konuşmayı denedin mi ?
-sen beni teşvik etmek istiyorsun farkındayım ama beni bu daha da strese sokuyor ... dedin mi ?

emek olmadan yemek olmuyor da sen zate nokulunu okuyorsun emegini veriyorsun. neyini kasıyor bu kadar anlamış değilim.

Yani sekeri kendi keriyerin kendi bilecegin is, bu adam niye karisiyor ki. O senin kariyer kocun degil sevgilin. Kendin yapmak istiyorsan yap, icinden gelmiyorsan karismamasini, onu ilgilendirmedigini soyle gec. Herkesin kariyeri, basarisi kendine. Herkes kariyer odakli yasamiyor ki. Insanlarin miskin, kariyer-umursamaz , hayatta-kariyeri-birinci-siraya-koymaz, gecienecegim-kadar-param-olsun-bir-isim-olsun-yeter ci olmaya da haklari var. Herkes okuma askiyla yanip tutusmak zorunda degil ki, sen ona soyle, beni boyle kabullen ben senin kadar hirsli degilim de. Bu adam kadar hirsli olmak zorunda degilsin, neysen osun.

5 universite mezunu olmak bence gayet manasiz, isin gucun varsa acikogretime zaman ve caba harcamak bence vakit kaybi, baska bir sey degil. Okumaya bu kadar hevesliyse master, doktora yapsaymis, 5 lisans mezunu olmak bana komik ve garip geldi, okuma askindan cok hayatta ne istedigini bilmeyip ordan oraya savrulmak gibi geldi.

Back
X