• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımla dil,din ve yaş farkı

Dinini değiştirebilir çünkü bazı şeyler anlattım ona müslümanlıkla ilgili demişsiniz.Bunlardan etkilenmiş olabilir.Allah'ın bunu kime ne zaman nasip edeceğini hiç birimiz bilemeyiz.

Ancak arada çok çok büyük bir yaş farkı var.Şu an her şey güzel gitse de ileride tepetaklak olabilir.Birde her ilişkide tek tek sorun olabilecek farklar sizin ilişkinizde toplanmış.Sevdiğiniz için ayrılın falan deme hakkımız yok elbette ama gözden geçirmeniz şart.Hele altı ayda evlilik,ciddi düşünce falan çok hızlı.Özellikle kültür ve yaş farkı bir süre sonra kendisini gösterir bence ama inşallah o iyi biridir ve tüm engelleri aşarsınız.​

Benim İngilizce öğretmenimdi. Yeni Zelandalı.

canım bugün kendinden 17 yaş küçük birisi için bu şekilde yaklaşan birisi yarın seninle evlendiğinde sana yaptığı gibi başkasınada yaşlabilir böyle durumları iyi analiz etmek gerekir çok dikkatli ol ve şunu sakın unutmaki o 17 yaşındayken belki bir sevgilisi vardı ama sen daha yeni doğmuştun.

Birincisi, ailen eger asimile olmadiysa boyle bir seyi kabul edeceklerini sanmiyorum. Senden 17 yas buyuk bir insan.Din degistirme meselesi karisik, bir insan sirf karsisindaki insan için inanc ve dusuncelerini degistiriyorsa kisilik zaafiyeti olabilir. Arti bu ecnebilere guven olmaz, onlarin evlilik ve ask anlayislari cok farkli. Bugun sana asik olur evlenir, yarin hevesi geçince (aile kutsalliginin temellerinden bihaber olduklari için) ayrilalim der. Ustelik senin ogretmeninmis çok ilginc bir durum çok. Ya$in daha cok genc, daha neler goreceksin ailene acmadan bitirmelisin, yazik anneciginin yuregine inmesin.

Birincisi, ailen eger asimile olmadiysa boyle bir seyi kabul edeceklerini sanmiyorum. Senden 17 yas buyuk bir insan.Din degistirme meselesi karisik, bir insan sirf karsisindaki insan için inanc ve dusuncelerini degistiriyorsa kisilik zaafiyeti olabilir. Arti bu ecnebilere guven olmaz, onlarin evlilik ve ask anlayislari cok farkli. Bugun sana asik olur evlenir, yarin hevesi geçince (aile kutsalliginin temellerinden bihaber olduklari için) ayrilalim der. Ustelik senin ogretmeninmis çok ilginc bir durum çok. Ya$in daha cok genc, daha neler goreceksin ailene acmadan bitirmelisin, yazik anneciginin yuregine inmesin.

bencede yazık yani annene

Dinini değiştirebilir çünkü bazı şeyler anlattım ona müslümanlıkla ilgili demişsiniz.Bunlardan etkilenmiş olabilir.Allah'ın bunu kime ne zaman nasip edeceğini hiç birimiz bilemeyiz.

Ancak arada çok çok büyük bir yaş farkı var.Şu an her şey güzel gitse de ileride tepetaklak olabilir.Birde her ilişkide tek tek sorun olabilecek farklar sizin ilişkinizde toplanmış.Sevdiğiniz için ayrılın falan deme hakkımız yok elbette ama gözden geçirmeniz şart.Hele altı ayda evlilik,ciddi düşünce falan çok hızlı.Özellikle kültür ve yaş farkı bir süre sonra kendisini gösterir bence ama inşallah o iyi biridir ve tüm engelleri aşarsınız.​

Çok teşekkür ederim, cevap vermem biraz geç oldu ama....

Çok haklısın, çok teşekkürler, ailem benim için daha önemli...

bence büyük bir hata yapıyorsun, dönmende fayda var. dil, din, yaş farkı.. bunlar küçümsenecek problemler değil. doğru dürüst türkçe bilmiyor diyorsun, demekki senin çok iyi bir ingilizcen var. birde din değiştirdiğini söylemekle olmaz. madem öyle birşey düşünüyordu neden senin yanında yapmadı. sorsana nasıl değişmiş anlatsın sana.. sünnet olmuşmu? ben pek sanmıyorum. genç sevgili için yalan söylüyorda olabilir. 17 yaş farta koca bir kuşak farkı, sendekinin geçici bir heves olduğunu düşünüyorum.. okadar genç, yakışıklı, pırıl pırıl delikanlı vardır çevrende.. bence ailene bişey deme ve ilişkinide devam ettirme. gözünün önüne bak "beni gör diye yırtınan" delikanlıları gör :)

Evet evet çok haklısın, aileme söylemeden bu işi bitirmeliyim, zaten bu konuyu açtığımdan beri yaş farkı çok büyük sorun olmaya başladı gözümde, iyi ki varsınız ve iyi ki bu konuyu açmışım, güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, beni bi yanlıştan döndürdünüz kızlar:69:

merhabalar.ben 22 yaşındayım,o 36.ben öğrenciyim,o 15 yıldır çalışıyor.ben müslümanım,o katolik.ben Türk'üm,o İtalyan.o benim sadece mektup arkadaşımdı,şimdi nişanlım.yani istediği yerde tanışsın isterse arasında 17-20 yaş fark olsun,ister müslüman ister hristiyan olsun hiç farketmez eğer ortada bir aşk warsa,bir sewgi yeşeriyorsa,o'na her baktığında kalbin yerinden çıkacak gibi oluyorsa,elini tuttuğunda bayılacak gibi oluyorsan AŞIKSIN ve AŞK engel tanımaz.benim ailem asimile olmuş bir aile değil!ama tanıştılar bana fikirlerini söylediler(ki olumsuz bi şey deselerdi ben istemezdim bu işin buraya kadar gelmesini,ailem çok değerlidir) ki fikirleri son derece olumluydu.çünkü nişanlim ailemin yanında sigara bile içmedi saygısızlık olmasın diye(bazıları için küçük bi ayrıntı ama annem hala söyler çocuk yanımızda sigara bile içmez diye) babam güvenip evimize aldı,o kadar sevdiler ve güvendiler ki benim italyaya yalnız gitmeme bile izin verdiler (babam buzamana kadar bir arkadaşımda bile kalmama izin vermiş biri değildir.)ben onlara o güveni verdim eluca yanlış yapmaz diye bu zamana kadar dikkatli olduğum için de olabilir.ailesi ve aileye verdikleri önem sonsuz! bazı arkadaşımız aile kavramları yok yabancıların demiş,sadece filmlerdeki gibi değil orada hayatlar.nişanlımın ailesi akrabaları,arkadaşlarının aileleriyle tanışma fırsatım oldu ve hepsi Türkler gibi,ölünceye kadar derdi kederi mutluluğu birlikte paylaşmış,paylaşan insanlar.din değiştirmeyi benim ailem asla teklif etmedi,çünkü din Allah'la onun arasında bir şey biz girmeyiz dediler.nişanlım ben dinimi değiştirmek istemiyorum,ama eğer istersen sünnet olurum hem de sağlığımız için iyi olur dedi ve sünnet olacak aralık ayında.ilk başlarda büyük annem büyükbabam çok karşı çıktılar ama hayat benim hayatım,annem ve babam ''eluca istedikten sonra bize laf düşmez,birlikte ömür geçirecek olan o,çocukta iyi biri,biz sevdik zamanla sizde alışırsnız '' dediler.ailesi Türkiyeye geldi perşembe gecesi beni babamdan istediler,cumartesi gecesi nişanımız oldu.kocaman bir aile olduk,beni sevip sayan,ne istedim diye gözümün içine bakan,sen kadınsın bunları yapacaksın demeyen,romantik,futboldan hoşlanmayan :D biri var hayatımda,daha ne isterim Türkmüş,İtalyanmış ne farkeder adam gibi adam olduktan sonra?!

lafı fazla uzattım kusura bakmayın ama söylemeye çalıştığım şey belki 6 ay gibi kısa evliliği düşünmeniz seni korkutmuş olabilir ama seviyorsan,karşına çıkacak bazı dangalaklara karşı göğüs gererim diyorsan hiç ayrılma.

sorun değil, kültür farkından dolayı problemler yaşayacaksınız elbet ama sabır ve sebat gerekiyor, şimdi o en karizmatik yaşlarında, sen de en çıtır yaşlarındasın, sizin ilişkiniz bayaa yoğundur :16::16::16:

ama ben 10 sene sonra da onu çekici bulurum diyor musunuz ?? bilemezsiniz elbet, 49 olacak, gerçi Yeni Zellanda erkekleri de pek bir yakışıklı karizmatik olur :1: yaşlandıklarında bile sağlam yakışıklıdırlar :nazar::nazar:

benim bi arkadaşımla koreli bi çocukla evlendi... o çocukta arkadaşım için müslüman oldu... ben üzüldüm çünkü din değiştirmek kolay iş değildir yani dininin hemen değiştirebilen insan bence kendide hemen değişebilir... kaldı ki yaş farkı da çok...kendini ateşe atma cnm.. bu romantizm çok sürmez araya kültür farkı girdiğinde

benim bi arkadaşımla koreli bi çocukla evlendi... o çocukta arkadaşım için müslüman oldu... ben üzüldüm çünkü din değiştirmek kolay iş değildir yani dininin hemen değiştirebilen insan bence kendide hemen değişebilir... kaldı ki yaş farkı da çok...kendini ateşe atma cnm.. bu romantizm çok sürmez araya kültür farkı girdiğinde

konu sahibinin heyecanını söndürmeye çalışmayın yahu.. gerçekten birbirlerini hissediyorlarsa neden olmasın..
hem bakın biri onun sayesinde Müslüman olmuş, daha ne, belki gerçekten benim dinim meğerse buymuş diyecek.. belki oğlana çok büyük bir iyilik yaptı, hem tamamen kendi benliğiyle hem de diniyle..

sanirim kararini vermissin ama bence de dil din asilir problemler ama yas farki bana da cok geldi. ki ben insanlar birbirini sevince herseyin asilacagini dusunen bi insanim ama 17 yas nasil asilir bilemedim. hadi yine 17 yas olsa bile arada, sen 22 yasindayken degil. bence kendine yazik edersin. bu iliskinin sana kattigi tek sey ingilizce pratik olur bence :))

Ya açıkcası yaş farkı çok fazla. Bu kadar fark olmaması gerekir diye düşünüyorum. Dini inancı sorun çıkarmadığı süre ona kalmış birşeydir.
Annen nasıl karşılar sen bilirsin , onu en iyi tanıyan sensindir.
Ama emin olmadan açma konusunu derim ve çok çok çok iyi düşün.

BEn din değiştirme ısını anlamıyorum, her dının esası baskasının inancına saygı değil mıdır e o zaman ne bu din değiştirsin, benim icin değiştirdi, baska dinden olmaz vs.. Ne sacma. Zaten dinine göre karar veriliyorsa vazgeçmek en iyisi, cok da büyük günah bence

Back
X