ERKEK ARKADASIMLA YASADIGIM SORUN

Merhaba direk konuya giriyorum.
Iyi bir bolumde okuyorum. Erkek arkadasim is imkaninin cok cok az oldugu bir bolumde okuyor. Ailem de benim icin (oncelikle iyi bir ahlaki olan tabiki) iyi bolumde okuyan birisi ile olmami istiyor her ailenin istedigi gibi. Bu konuyu erkek arkadasimla onu kirmadan konusmaya calistigimda ben sinava tekrar girecegim cabalayacagim dedi. Cok mutlu oldum. Fakat hem universite dersleri hem sinava hazirlanma cok zor olacak bir cok insan yapamazsin ya okulu birakacak ya donduracak vb diyor. Ben de umutsuzluga kapildim. Sizin cevrenizde hem okul hem sinav goturebilen var mi? Bana ne tavsiye edersniz
Bence sen kendine yeni sevgili bul, erkek arkadaşının da zamanını harcama, gitsin kendine kendini olduğu gibi seven bir kız arkadaş bulsun, sonuçta sen çok iyi bölümde falan okuyorsun ya, fazlasındır ona.

İnsan önce insan olmalı ya.

ya çocuk kendi okudugu bölumu sevıyorsa.. İş imkanı az olsa da buldugunda çok ii para kazanacaksa.. Sizin bölumun ne ki ? ya siz iş bulamazsanz ? bu işler şimdiden planlanabiliniyor mu ? belli mi oluyor anlamadım ?

Aileniz kendilerince haklı olabilir, kızları dengiyle olsun isteyebilirler (onların kafasındaki denklikten bahsediyorum bu arada).
Onlar ve siz bunu istiyorsunuz diye bunu sağlamak elin oğluna mı düşmeli peki?
Hayır, beğenmiyorsanız ayrılıp "denginizi" bulursunuz, bu kadar basit.

İnsanların hayatında bu kadar söz hakkınız olduğunu size düşündüren nedir?
Çocuğun ailesini düşünüyorum da, onlar açısından ne kötü bir durum. Evlatları kafasına göre karar alıyor, ama kendi kafasına değil, başkasının kafasına göre.

Çocuk bu söylediklerinize tepki vermeden, 2 dk durup düşünmeden "peki, o zaman hemen sınava gireyim balım" demiş ya, sınav konusunda pek ümitli olmayın bence.
Sınava kendi kafasıyla girecek sonuçta.

Keşke erkek arkadaşınızın aileside önce ahlak deseymiş:işsiz:

Erkek arkadaşım okumuyor belki de sen ve ailenin yaa bu da meslek mi diyebileceği bir işte çalışıyor, ben üniversite okuyorum. En başından beri bunu hiç sorun etmedim. Ama ben memur olucam o araba tamircisi diye dusunmek aklıma bile gelmedi daha doğrusu. Nasip olursa 1-2 ay içerisinde kendi dükkanını açacak ama benim üniversiteden sonra atanıp atanmayacağım belli değil mesela. Yani kazanmak için illa doktor, öğretmen olmak gerekmiyor. İnsanları mesleğine, kazancına göre ayırmak da bana kalırsa ahlaksızlık. Kusura bakmayın.

Back
X