erkek arkadasınız evliliği düşünmezse :((

-bella-

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
449
79
118
mrh kızlar benim şuan çok güzel giden bi birlikteliğim var,4 ay falan oldu
gecenlerde öyle bi konusu açılmıştıda evililk üzerine ben evliliği düşünmüyorum dedi bana,şoka girdim.ikimizinde yası 28,çocuk değiliz artık...
nedenini sorduğumda evliliğin sorumluluğunu kaldıramayacağını ve çevresindeki evliliklerin onu nasıl etkilediğini falan anlattı.o gece bu konuşma üzerine ondan ayrıldım ama ayrılamadık,ağladı ilk defa, ayrıldığım için.sevgisinden hiç bi şüphem yok,ama bi insan nası evliliği düşünmez yaaaaa (((
bi erkek evliliğe nası ikna edilir kızlar ya :))
yada ayrılmammı gerek(gerci bu kadar güzel bi aşk yaşarken bitirmek bana çok ağır gelir((

offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Erkeği kadını olmaz ki bu işlerin..
İnsan acı tecrübeler yaşayınca tekrarlanmasından korktuğu için kaçıyor bazı işlerden..
Büyük konuşmuyayım ama ben de asla evlenmeyi düşünmüyorum..:1closedeyes:

ssenınkı 4 ay olmuşş benımkı 2.5 sene hiç lafını etmedi be sonrada basıp gitti saten..

aslına bakarsan onlarada kızmamak lazım. Hayat o kadar zorki her anlamda. Onlarda korkuyor. üstesinden nasıl gelicem diye kara kara düşünüyorlar. Kadın çalışıyorda olsa erkektir evi ayakta tutan (maddi anlamda) kadının çalışma zorunluluğu yoktur. ama erkek her daim çalışmak eve para getirmek zorundadır. bu birçok erkeğin düşüncesi. O yüzdende ona biraz zaman tanı. etrafımda çok fazla var çok seven ama evliliğin sorumluluğundan korkan erkek. ama elbette seninde evlilik düşüncen olduğunu bilsinki , kaybetme korkusu ona biraz evlilik cesareti versin. bide ona hayatın musterek olduğunu herşeyin altından beraber kalkacağınızı falan söyle. hayırlısı inşallah.

Daha 4 aylık bir ilişki için evliklik konuşulması çok ama çok erken..
evliliği istemeyen birisi için ikna çabalarına girmeyin derim,
biraz zaman verin ikinizede..
evlilik gerçekten çok büyük sorumluluk isteyen ve herkesin başarılı olamadığı
bir kurumdur,dolayısıyla şuan için korkularının olması normal,
ama siz ikna etmek için evlilik evlilik diye tutturursanız
belkide iyice soğumasına sebep olacaksınız...
dediğim gibi çok yeni bir ilişki,yapmanız gereken
karşınızdaki insanı iyice tanımak olmalı...

Canım daha 4 aydır birliktesiniz evlilik konusmak icin erken. Ama hayatında biri varken hele de seviyorsa ben evlenmeyi düsünmüyorum demesi yanlıs birsey. Suan erken deseydi ne bileyim yahuu .. Bana garip geldi.

Son düzenleme:
evet kızlar haklısınız 4 aylık bi ilişki için evliliği düşünmek erken, benim kafama taktığım evliliği düşünmüyorum demesi.zaten onada dedim hiç evliliği düşünmüyorum demen bana garip geldi diye,benimle olsun yada benimle düşün demiyorum dedim.
işleri bozuk bu aralar, bide askerliği var daha belki bu sıkıntılardan dolayı düşünmüyorum demiştir maddi ve manevi olarak evliliğin üstesinden gelemeyeciğini düşünüyo bana göre fazlada kurcalayıp sorgulamadım zaten.hatta akşam yine çok az bi bahsi gecti yine aynı şeyi söyledim ben düşünüyorum, kısa vadede olmasada, eninde sonunda evliliği düşünüyorum dedim.
bu kadar onu korkutan seyi anlamıyorum suan düşünmüyo olabilir ama suanki düşüncemde hayatımda evliliğe dair bi düşüncem yok gibisinden konuşmuştu.

Benim sevgilim de ilk 6 ay evlilik kurumunu çok saçma ve gereksiz Bulduğunu söylerdi.. kızlardaki Bu evlilik hevesi nedir Bir türlü anlamam derdi.. Ben de günün Birinde sevdiğim insanla aile kurmayı istediğimi evlenmeyi düşündüğümü söyledim, ayrılmaya çaliştik ayrılamadık.. Bu konuyu konuşmamak üzere kapattık.. nasıl olsa inceldiği yerden kopar, gittiği yere kadar gider Biter gider diye düşündüm.. şimdi 2 senedir Birlikteyiz,yakında askere gidecek Bir an önce evleneBilmek için =) hiç sözünü Bile açmadım kendi haline Bıraktım olursa olur olmazsa zaten ayrılırız diye düşündüm.. Ben zaten nişanlanıp ayrılmış Biriyim alışkınım ayrılıklara, gittiği yere kadar diye düşündüm zorlamadım, akısına Bıraktım.. ama işler kendiliğinden Bu noktaya geldi.. evliliği saçma Bulan adam şimdi Benle oturup hayal kuruyor, gelinliklere Bakıyor sana Bu yakısır şu yakısır diye, çocuklarımızın ismi yüzünden kavga Bile ettik o diyor demirkan Ben diyorum Barış =) son sözü annesi söyledi demir olacak dedi =) evliliği düşünmesinde Benim kadar ailesinin de etkisi vardır muhakkak.. ailesi çoook sever Beni.. herkesle müstakBel gelinimiz diye tanıstırırlar.. ailesi gelip ailemle de tanıstı.. askerlik sorunu ortadan kalkınca nişan olacak.. ama kısmet Böyle şeyler.. yani Benim sevgilim giBi Biri evliliği düşünüyosa onun gercekten kısmetinde Ben varım sanırım ne olduysa ağzi dili Bağlandı.. =) hayırlısı olsun arkadasım sen de akısına Bırak... gittiği yere kadar gitsin.. asla Baskı yapma lafını açma.. ağirdan sat kendini..

canım yaa süper bi hikayeniz var gercekten... nasılken nasıl olmuş
ben hiç konusunu acmıyorum zaten, çok haklısın canım herşey nasip kısmet,ötesine gidilmiyo..benim takıldığım konu bizim ilişkimizin ne olacağı değil aslında, onun evliliği hiç düşünmemesiydi ama insanlar değişebiliyomuş demekki :)) a.s.

ya ben şunu anlamıyorum adam evlenmek istemiyo hadi sonra fikri değişir belki ama değişmedi diyelim tutturanlar oluyo basıyo nikahı sonrada çocuk çocuk çocuk bir erkek bişeyi istemiyosa kesinlikle zorlamayın sonra zararını siz görürsünüz sitede de örnekleri var o yüzden diyorum

insanlar değişiyo canım, fikirleri de değişiyo.. Belki de sevgilin hiç Bi zaman tamam Budur evleneceğim kadın Budur diyeBeleceği bi kadınla karşilaşmamiştir, Bu sen olacaksın Belki de kim Bilir.. Benim sevgilim de kimseyle ciddi düşünmemiş Benden önce.. ailesiyle taniştirdiği ilk kız Benim.. sonra sonra gerçek aşkların evlilikle yuva kurmakla aile olmakla noktalanması gerektiği fikri ona mantıklı gelmeye Başladı.. yani Bazıları vardır evliliği evli kalmayı aile olmayı sever.. Bazıları da vardır ki evlilik normalde gereksiz gelir ama öyle Biriyle karşilaşir ki onla evliliği düşüneBilir anca, Bu da zaman ister.. fikirleri değişeBilir.. yani Ben şuna çook çook eminim ki Ben şimdi sevgilimle ayrılsam kolay kolay evliliği düşünmez.. hele evlenmek için hiç evlenmez.. hele Bu hayali sadece senle kurdum Bu fikri sende Benimsedim kimseyle düşünemem diyor, ama Benim gibiler de vardir ki, mutlaka evlenir yuva kurarım derim mesela.. Ben aile kurmayi çocuk yapmayı istiyorum çünkü.. hayatımda evlilik olacak mutlaka.. evliliği seviyorum yani, kimle evlendiğim de önemli, ama senin sevgilin ve Benim sevgilim giBi insanlar yüreklerine tamamen hitap eden Bi kadın Bulmadan asla evlenmezler..

benim arkadasımda esiyle hic konusmadı soruyodum evlilikle ilgili bisey dedimi yok diyodu hatta senin erkek arkadasın gibi olumsuzdu ama simdi 1 senelik evliler..daha erken ilerledikce dusunmeye baslar

Bir insan evliliği istemiyorsa zorlamamın anlamı yoktur..
Zorla güzellik olmaz.
Ben olsam ayrılırdım , sonu olmayan hiç bir şey bana göre değil
Hep sevgili olarak kalacak değilsiniz harelde..
Hem 28 yaşındaki biri nasıl sorumluluktan kaçar onu anlamıyorum..

burcucum bende benimkinin çevresinde bilindiğim ilk kız arkadasıyım :)
bizim 4ay gibi kısa bi süre oldu ama inanın çok sey paylaştık,çok sey sığdırdık belki 2sene cıkanlardan çok daha öte..
ilk 1ay yüzyüze hiç görüşmedik sadece msnde kamerada, tel.de ama bu şekildeyken aşık olduk,sevdik birbirimizi.. bir aydan sonra ilk görüştüğümüzde sanki ilişkimiz çok uzun süre önce başlamışta araya 1aylık bi hasretlik girmiş gibi sarıldık birbirimize..
ilk bu konu gectiğinde ayrılmaya kalktım zaten ama yapamadım...o da ağladı bende..
galiba akışına bırakmak en doğrusu...
nice evlilik planlarıyla olan ilişkiler bitiyo...
suan seviyorum hemde cokk,mutluyum hemde cokkk....

erkeğe teslim olduğunu hissettirdiğinde seni yük olarak görmeye başlar. bir de şunu eklemek isterim, evlilik düşünmüyorum diyen bir erkek kolay kolay değişmez. istisnalar olabilir

eger sız kesınlıkle evlenmek ıstıyorsanız bence hıc vakıt kaybetmeyın bu ılıskı ıle.

benim erkek arkadaşım tanıştığımızda aynı şeleri söylüyordu 4 yıl önce oluyor ,
yok ben evlenemem öle biri değilim , baba olamam , yok herkes boşanıyor bu devirde nası evlenilir , bir eve bakamam felam vs. vs deyip duruyordu
ne mi oldu ?
2 yıldır nişanlıyım , seneye kasım da düğün inşallah .
nasıl mı yaptım ?
hiç bişeyle , bekledim ...
beni iyice tanımasını , sahiplenmesini iyice içine almasını beni bir parçası gibi görmesini bekledim ...ama ben onu ilk gördüğümde onunla evleneceğim demiştim . sonrası klasik hikaye ...

beklemelisi 28 yaş evliiğe geç kalınmış bir yaş değil ama 4 ay evlilik kararı için çok erken bir zaman ...
siz de onu o da sizi iyice sarmasını bekleyin tüm bedeniyle ruhuyla ,
sonra yok evlenemem düşünmüyorum filan ona da size de vız gelir tırıs gider sengözlerimebaksanab

Tatlim bence dort ay kisa bir sure insanlari tanimak cogu zaman 1 yildan 2 yildan fazla alir. Oluruna birak iyica taniyin birbirinizi... Daha sonra kendiliginden gelisir her sey bak canli ornegi bile var iste:)
Hic gerilmeyin bence

kızlar hepinize çok teşekkür ederim,çok sagolun ilgilenip vakit ayırdığınız için
evet ilişki çok yeni, ben zaten benimle evlensin illa diye demedim, evliliği hiç düşünmüyorum demesiydi benim sıkıntım..
ama görüyorumki insanlar değişebiliyomuş :))
a.s.

bence üstüne gitme fazla 28 bırak ben 30 yasında evlelenleri görüdüm ilişiki ilerledikce sana güveni ve sevgisi arttıkca zaten kendiliğinden evlilik hayalleri kuracaktır fakat tabi sen kurdugun hayalleri onunla paylaski sıkmadan oda alıstıra lıstıra böle seylere sıcak bakmaya baslar zaten malum günümüz evlilikleri cokta güzel gitmiyor evlenenlerin cogu mutsuz fakat bazı nedenlerden dolayı bosanmayı tercih etmiyorlar sevgilinizde bunları göre göre evlilikten sogumus olucaktır onu bence suclamayın cünkü ben küçük yasıma ragmen ablalarımın yada abilerimden gördüğüm kadarıyla onlarda böle mutsuzluklar görünce ciddi anlamda evlenmekten korkar oldular ama bu sizi sevmiyor anlamına gelmez tabiki aklınıza bence öle seyler getirmeyin ama ilişkinin güzelliğinin tadını cıkartırken onuda sıkmadan onu bu düşüncesiyle suclamadan alıstırmaya calısın unutmayın insanların fikirleri değişir bazılarının ki zaman alır bazılarınınki hemen fakat seviliniz sizinle gercekten mutlu olursa sizin yanınızda kendini rahat hissederse zaten onun bunu kendiliğinden asacagına inanıyorum ben Allah yardımcınız olsun hadi kolay gelsin ne diyelim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…