• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek bebekleri olanlar sünnet yaptırmak hakkındaki düşünceleriniz lütfen..

bende allah nasip ederse meleğimi doğar doğmaz sünnet yaptırma taraftarıyımm daha sağlıklı olduğunu söylüyor araştırmalar arkadaşlar hem meleklerimizin canları daha az acıyacakmış bence oğluşları olanlar bu konuyu ele almalılarr sağlıklı doğumlar dilerim hepinize

bende ikiz bebek bekliyorum,biri erkek,ve oğlumu doğduktan sonra,doktor ne zaman uygun görürse sünnet ettirmeyi düşünüyorum,aklı ermeden yapılması en doğrusu,belki o kadarcık bebeğin acı çekmesine katlanmak gaddarlık gibi düşünülebilir,ama birkaç gün sonra çektiği o acıyı hatırlamayacak bile,oysa aklı erdikten sonra yapıldığı zaman
çocuğun psikolojisi bozulabiliyor,etraftan duydukları,arkadaşlarının söyledikleri,gördükleri,yaşayacağı ortam herşey onu etkiliyor,sünnetten ve sünnetçiden kaçmak için,evden kaçan çocuklar duyduk,gördük,bence en doğrusu bebekken yapılması.

günaydın arkadaşlar bende bir erkek annesi olucam kısmetse
bizde eşimle bu konuyu epey konuştuk bende doğumda olmasını istedim ama eşim lazerle yapılan sünnete karşı
bebeğim kısmetse ocakta doğacak sanırım önümüzdeki yaz 6-7 aylık olduğunda eski usul dikişli sünnet yaptıracağız bu arada lazer daha basit belki ama sağlıklık olan eski usulmus

walla benim eşim beni bekliyo bende azcık ayaklansında sünnet kıyafeti pelerin felan alayım da giysin felan istiyorum aslında ama kafamda karıştı. oğlumun pipisi sıyrılmıyo hemen yapılsa daha mı iyi olur şaştım kaldım yaa...

mutlaka bezinden kurtulsun yürümeye başlasın öyle yoksa çok zorluk çekersiz cnm ben yeni yaptırdım şuan 4,5 yaşında ve aslında 2 yılda erteleme yaptık hep bi mani çıkmıştı ama iyki maniler olmuş diyorum çok rahat oldu ilk gün biraz ağladı ama şimdi çok iyi düşünüyorumda bezli olsa bez bağlamaman gerekiyo çocukta altına yapıcak mecburen onun için bezden kurtulması ve azda olsa kendine gelmesi şart bence :)

biz 8 aylıkken yaptıralım dedik ama dr.önermedi.2 yaşı bekleyin dedi. 3-6 arası oidipus komp.si yüzünden kesin yasak zaten..

estağfurullah kız. bizde sağlıkçıyız ya ondan biliyoz. canım pipilerni kaybetme korkusu yaşıyorlar. o yaşlarda en kıymetli organları o... ci
ddi pskolojik hasarlara sebep olabiliyo aman haaa.

hımm anladım canım ya ozaman bi soru daha sorayım madem sağlıkçısın şahabın pipisi ilk doğduğundan beri hiç sıyrılmadı napayım sence yaptırayımmı sünnetini çişini yaparken felan sorun olurmu? peki huysuzluğu hursuzluğu ondan olur mu? ne dersin?bütün gün mız mız mızıldanıp duruyo uykusunada bi yön veremedi yani gece uykusu hala kesik kesik....düzene girmedi gitti...

çişini zor yapıyo olabilir. bide bebek diyip geçme onlarda dikleşiyolar ve sorun varsa buda acı veryor. dr.a mutlaka sor baksın. önerirse bekletme yaptır..

çişini zor yaptıını nasıl anları ki her baktimda bezine çişli ama ondan mı anlayamıyorum nasıl anlarım ki? acaba ondan mı? her dr gitmemde huzursuzluk için baktırıcam oraya gidince unutuyom ya kafam duruyo sanki?

bazen ıkınıyo ama peşinden bi koku sanıyom kaka yapmış ama sona ossurdu die önemsemiyom acaba omu ya korkuttun beni şimdi napsam ki?

korkma ama dr.una danış..sağlık olarak çok sıkıntı çeklseydi büyümeside yavaş olurdu. içini rahat tut ama ihmalde etme..

mutlaka bezinden kurtulsun yürümeye başlasın öyle yoksa çok zorluk çekersiz cnm ben yeni yaptırdım şuan 4,5 yaşında ve aslında 2 yılda erteleme yaptık hep bi mani çıkmıştı ama iyki maniler olmuş diyorum çok rahat oldu ilk gün biraz ağladı ama şimdi çok iyi düşünüyorumda bezli olsa bez bağlamaman gerekiyo çocukta altına yapıcak mecburen onun için bezden kurtulması ve azda olsa kendine gelmesi şart bence :)

İkiz yeğenlerim var. 2 yaşına bastıklarında sünnet oldular henüz bezliydiler.
hatta bir tanesi rahatsızlığından dolayı yürüyemiyor sürekli yerde ya zıplayarak ya da kendisini sürterek hareket ediyordu.
doktor bezli bebeklerde sünnet daha iyi oluyor demişti.
bebek bezine ve bebeğin pipisine krem sürülünce iyileşmesi daha kısalıyor demişti.
yerde zıplayan yeğenimde bile bir sorun çıkmadı.

bende kısmet olursa bebeğim doğar doğmaz daha hastaneden çıkmadan sünnetini yaptırmayı düşünüyorum..

İkiz yeğenlerim var. 2 yaşına bastıklarında sünnet oldular henüz bezliydiler.
hatta bir tanesi rahatsızlığından dolayı yürüyemiyor sürekli yerde ya zıplayarak ya da kendisini sürterek hareket ediyordu.
doktor bezli bebeklerde sünnet daha iyi oluyor demişti.
bebek bezine ve bebeğin pipisine krem sürülünce iyileşmesi daha kısalıyor demişti.
yerde zıplayan yeğenimde bile bir sorun çıkmadı.

bende kısmet olursa bebeğim doğar doğmaz daha hastaneden çıkmadan sünnetini yaptırmayı düşünüyorum..

cnm haklı olabilirsin belki ama bende doktor söylediklerine bakarsak açık hava alması gerekiyo dedi ve çevremdekilerde ayn şekilde ve bilhassa ben oğluma öyle yaptım gayette rahat geçti zaten çocuk bırak bez değirtmeyi bol pijama bile değirtmiyo orasınaki kaldı sen bez bağlamadan bahsediyosun :uhm:

cnm haklı olabilirsin belki ama bende doktor söylediklerine bakarsak açık hava alması gerekiyo dedi ve çevremdekilerde ayn şekilde ve bilhassa ben oğluma öyle yaptım gayette rahat geçti zaten çocuk bırak bez değirtmeyi bol pijama bile değirtmiyo orasınaki kaldı sen bez bağlamadan bahsediyosun :uhm:

ben değil doktor bahsediyor bağlamaktan ki evet gözümün önündelerdi sürekli hiçbir problem yaşamadılar.
ama her doktorun tavsiyesi farklıdır bilindiği gibi.
sizin doktorunuz açık kalmasını tavsiye etmiş memnun kalmışsınız; bizim doktor da kapalı kalmasını tavsiye etti bizde memnun kaldık.
çocuktan çocuğa değişen birşey de olabilir bu tabiki..

ben değil doktor bahsediyor bağlamaktan ki evet gözümün önündelerdi sürekli hiçbir problem yaşamadılar.
ama her doktorun tavsiyesi farklıdır bilindiği gibi.
sizin doktorunuz açık kalmasını tavsiye etmiş memnun kalmışsınız; bizim doktor da kapalı kalmasını tavsiye etti bizde memnun kaldık.
çocuktan çocuğa değişen birşey de olabilir bu tabiki..

haklısın cnm her öğretmen bildiğini okur diye bi söz var o hesap her doktor bildiğini tavsiye eder dediğin gibi çocuktan çocuğada değişir :1rolleyes:

Ben oğlumu doğduğunun ertesi gün daha hastaneden çıkmadan sünnet ettirdim. Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi sanırım. Ne o ne ben hiçbirşey anlamadık. Hemen 1 haftada iyileşti. Acı çekmedi, travma yaşamadı, korkmadı.. Doğduğunda ettirmediyseniz bile ne kadar erken ettirirseniz o kadar iyidir..

kesinlikle katiliyorum.biz de 14. gun yaptirdik ve iyiki de yaptirmisiz buyuyunce belki de etkilenecekti.psikolojik olarak hepimiz icin zor olacakti.hem 15 gunde iyilesti.sadece 2 gun agladi sadece cisini yaptiginda bazen.
tavsiye ederim.ustumden kamyonla yuk kalkti acikcasi nasil olur diyodum iyi oldu

Back
X