Erkek çocuğun ergenliğe girdiği nasıl anlaşılır?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Merhaba kızlar. 2010 subat doğumlu bır oğlum var, yani şubat ayında 9 yasına gırecek.
Son bırkac haftadır çamaşırım ıslanıyor diyip, çıkarıyor.
Çişini mi kaçırıyor ,yoksa başka bısey mı oluyor anlayamıyorum.
Islaklık oluyor az, bende her defasında tuvalete gıtmeyı erteledıgı ıcın kaçırdığını düşünüyorum yanı acaba oluyorum , ama yoksa ergenlik mı bu?
Bunu nasıl anlarım , çiş kaçırma sorunu yok aslında.
Sadece oyuna veya ders yaparken erteledıgını bılıyorum bazen kıvranıyor.

Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum , Ürologa goturecegız ama başka bıseyse de çocukta hassasıyet oluşsun ıstemem. Cok erken degıl mı dıger mesele ıcın 9 yasında daha?

Doktor hormon testiyle anlar. Erken ergenlikse muhtemelen ilaçla durdururlar birkaç sene. Tüylenmesi başlamadıysa muhtemelen ergenlik değildir ama yine de bir doktorun görmesinde fayda var.

Doktor hormon testiyle anlar. Erken ergenlikse muhtemelen ilaçla durdururlar birkaç sene. Tüylenmesi başlamadıysa muhtemelen ergenlik değildir ama yine de bir doktorun görmesinde fayda var.
Tuylenme ozel bolgesınde mı?Bıraz var cunku az, koltuk altında fılan yok

Tuylenme ozel bolgesınde mı?Bıraz var cunku az, koltuk altında fılan yok

Özel bölgeden başlar tüylenme. Çok erken daha, geciktirmeden bir doktora götürün. Günümüz çocuklarının genel derdi malesef, hormonlu besinler dengelerini bozuyor.
Spor yapıyor mu? Yeğenimde de vardı aynı sorun doktor spora yönlendirmişti.

Özel bölgeden başlar tüylenme. Çok erken daha, geciktirmeden bir doktora götürün. Günümüz çocuklarının genel derdi malesef, hormonlu besinler dengelerini bozuyor.
Spor yapıyor mu? Yeğenimde de vardı aynı sorun doktor spora yönlendirmişti.
Evet yapıyor , çocuk doktorunamı götürmem lazım yoksa urologa mı acaba?
Hemn bu hafta gotureyım . Kuzenınde de erken ergenlik durumu var o kız, onda bıraz kılodan suphelendılerdı. Benımkı bayada zayıf aslında 29 kılo

Evet yapıyor , çocuk doktorunamı götürmem lazım yoksa urologa mı acaba?
Hemn bu hafta gotureyım . Kuzenınde de erken ergenlik durumu var o kız, onda bıraz kılodan suphelendılerdı. Benımkı bayada zayıf aslında 29 kılo

Çocuk üroloğu bulmanız gerekiyor. Üniversite hastanelerinde ya da sadece çocuk üzerine uzmanlaşmış hastanelerde rahat bulunur. Özel hastaneleri tavsiye etmem bu konuda. Biraz daha uğraştırır, git gel zor olur ama üniversite en iyi şekilde inceleyecektir durumu.

Çocuk üroloğu bulmanız gerekiyor. Üniversite hastanelerinde ya da sadece çocuk üzerine uzmanlaşmış hastanelerde rahat bulunur. Özel hastaneleri tavsiye etmem bu konuda. Biraz daha uğraştırır, git gel zor olur ama üniversite en iyi şekilde inceleyecektir durumu.
En ıyısı hemen randevu araştırmak. Oyle yapalım madem bızde cok teşekkür ederım

Çocuk doktoruna gidin üroloji veya endokrinolojiye yönlendirirler sizi.

9 yas erken. 12 yasindan sonra basliyor. Zaten tavirlari, sesi, boyu herseyi degisiyor.
Oyuna dalip tuvalete gitmiyordur. Pantolonunun aradina kaciriyor olabilir. Telas edilecek birsey yok.

abimin ilk sesi çatallaşmaya başlamisti yani bi ergen ses tonu olurya detoneli ne cocuk sesi ne buyuk adam sesi etrafimdaki insanlardada gordugum ilk belirti bu tabi fizyolojik belirtilerini bilemem

turkiyenin yaş ortalamasina bakildiginda erken daha.buyuk ihtimal kaciriyordur islanma olsa anlardi zaten.siz yine bi urologa goturun o daha iyi anlar

2 oglum var biri 12 biri 18 .
İstediginiz konuyu acikca konusun .12 yasindaki oğlum ne oĺmasi gerektiğini biliyor .Sizde anlatın sorun ne varki bunda .Oglum bu ne çişini mi kacirdin bak ergenlikte böyle biseyler olur diye anlatin .

2 oglum var biri 12 biri 18 .
İstediginiz konuyu acikca konusun .12 yasindaki oğlum ne oĺmasi gerektiğini biliyor .Sizde anlatın sorun ne varki bunda .Oglum bu ne çişini mi kacirdin bak ergenlikte böyle biseyler olur diye anlatin .
Sız nasıl anlattınız, ozelden yazabılır mısınız? Bu ergenlıge hıc hazır degılım ya :KK53:

Ben de değildim ama girdi:)))) 14 bitti bizim. Ne zaman hazır olurdum bilmiyorum:)))))
Ya ben bır keresınde yegenımden denk geldım , cocukgazı kendı kendıne olmuş . Nasıl ağlıyor benım cocugum olmayacak bana bısey oluyor dıye. Ne zor benımkının böyle degıl herhalde bızdekı baya ıslaklık oyle yapışkan bısı degıl. Sızınkı sızınle paylastımı?

Yaaa konu çok tatlı.kızlarda net ne oldugu da erkekler garip.benim biri daha kücük öbürü de yolda oldugu icin pek faydam dokunmaz.

Back
X