ERKEK COCUK ANNELERİ YARDIMM:( :(

zeyno111

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
926
376
Tam tamina 2 yasinda oglum var.toplam 5-6 kelime konusuyo.ve surekli ciglik atiyo.sizin cocuklariniz kac yasinda konustu:KK43:(( erkek cocugu gec konusurmus kiz cocugu erken konusurmus dogrumu bu:KK43: konusmamasi normalmi.her soyledigimizi anliyo yap dedigimiz ne varsa yapiyo getirip goturuyo ama sadece konusmuyo

Facebookta bi sayfa var orada cok soruluyor bu sorular ve evet erkek cocuklari gec konusuyormus ancak ne olursa olsun bi dr.a gidip danismaniz daha saglikli olacaktir.

Facebook kullanmiyoruz burdan bilgi vermek ve yardimci olmak isteyen herkezden dusuncelerini cevaplarini bekliyorum.tesekkurler yardimci olmak istediginiz icin

Nasil buyutuyorsunuz? Konusuyor musunuz ve konusmasina izin veriyor musunuz?
Yapilan soyle bir hata var. Aileler cocuklari her ik-mik deyisinde, onun istedigini anlayip yerine getiriyorlar. Veya yanlis soyledigi seylere gulup, duzeltmek yerine o yanlislikla devam ediyorlar. Birakin cocuklari konussun, kelimeleri dogru ogrensin. Isteklerini ik-mik ederek degil, konusarak soylesin. 2 yasinda o kadar kelime bana normal gelmedi. Erkekler gec konusur diye bir teselliye inanmiyorum.

arkadasimin ogluda ayni sekilde konusmuyordu..ama 2,5 yasinda birden konusmaya basladi.
belki sizin oglunuzda birden konusmaya baslar,tabi siz yinede bir pedagogla gorusun.

işitmesinde bir sorun yoksa konuşur canım benim kızımda 5 yaşında konuşmaya başladı dok.konuşma tembelliği var her dediğini anlamayın yapmayın demişti

Benim oglum da konusmuyor sadece bozuk sekilde sarkilar soylemeye calisiyor anne baba diyor.
Konusma terapistine goturdum, dikkat eksikligi var gibi dedi, cocuk doktoruna goturecegim.
Gec konusan cok ama farkli arAZLAR VAR MI Ona dikkat etmek lazim

Tam tamina 2 yasinda oglum var.toplam 5-6 kelime konusuyo.ve surekli ciglik atiyo.sizin cocuklariniz kac yasinda konustu:KK43:(( erkek cocugu gec konusurmus kiz cocugu erken konusurmus dogrumu bu:KK43: konusmamasi normalmi.her soyledigimizi anliyo yap dedigimiz ne varsa yapiyo getirip goturuyo ama sadece konusmuyo
bende 3 yaşında konuşmuşum bence korkma her çocuk farklıdır kimi 9 yaşında konuşmaya yürümeye başlar kimi 5 yaşında. bir çocuk doktoruna götürün isterseniz

Once doktora gotur canim tv izliyorsa kapat fazla baktirma ve surekli konus masal anlat sarki soyle resimlerdekilerin ne oldugunu sor sen soyle sonra ona sor benim oglumda 25 aylik tv bakiyor ama cok degil yemek yerken yada ben namazdayken gun icinde devamli konusuyoruz gayet iyi konusuyor ben dogdugundan beri hep konusdum kimsem olmadigi icin simdilerde ona laf yetistirecem diye cenem agriyovalla istedigi seyi soylemeden yapma anlamadim de soyler belki her cocuk bir degil sıkma canini gec olsun guc olmasin

Nasil buyutuyorsunuz? Konusuyor musunuz ve konusmasina izin veriyor musunuz?
Yapilan soyle bir hata var. Aileler cocuklari her ik-mik deyisinde, onun istedigini anlayip yerine getiriyorlar. Veya yanlis soyledigi seylere gulup, duzeltmek yerine o yanlislikla devam ediyorlar. Birakin cocuklari konussun, kelimeleri dogru ogrensin. Isteklerini ik-mik ederek degil, konusarak soylesin. 2 yasinda o kadar kelime bana normal gelmedi. Erkekler gec konusur diye bir teselliye inanmiyorum.
Aslinda pek fazla ik mik da demiyo :KK43: ciglik atmasi isirmasi birde cimdiklemesi meshur.3 yasindaki komsumuzun ikizleriylede pek anlasamiyo.baba kelimesini sadece ba diyo yada memeye me diyo duzeltiyoruz oylr degil diye amma ayni hala

Once doktora gotur canim tv izliyorsa kapat fazla baktirma ve surekli konus masal anlat sarki soyle resimlerdekilerin ne oldugunu sor sen soyle sonra ona sor benim oglumda 25 aylik tv bakiyor ama cok degil yemek yerken yada ben namazdayken gun icinde devamli konusuyoruz gayet iyi konusuyor ben dogdugundan beri hep konusdum kimsem olmadigi icin simdilerde ona laf yetistirecem diye cenem agriyovalla istedigi seyi soylemeden yapma anlamadim de soyler belki her cocuk bir degil sıkma canini gec olsun guc olmasin
TElevizyon cook coook asiri cok izliyo gozunu hic almiyo.kapatinca agliyo.bazilari televizyon cok faydali kelimeleleri ogrenir daha cabuk konusur diyo bazilari ise asiri hiperaktif olur izletne diyo bende yapacagmida bilmiyorum.sadece cizgi film ve reklam izliyo.onlar yoksa agliyo :KK43:

benim oğlum da tam tersi herşeyi erken oldu konuşması yürümesi vs.ama biz 3 yaşına kdr hiç tv izletmedik hep kitap vs.okuduk çok ilgilendik.tv izleyen çocuklar genelde geç konuşur

Esra8484 Sizin cocugunuz kac yasinda konustu.bizimkininde dis cikarmasi yurumesi erkendi ama konusmasi gec gibi sanki:KK43:

arkadasimin ogluda ayni sekilde konusmuyordu..ama 2,5 yasinda birden konusmaya basladi.
belki sizin oglunuzda birden konusmaya baslar,tabi siz yinede bir pedagogla gorusun.
Arkadasinizin oglu 2 bucuk yasina kadar cat pat bikac kelime konusuyomuydu.birde arkadasiniz tv cok izletiyomu

Tesekjur ederim cevabiniz icin :) biraz fazla canimi sikiyorum galiba.bende konusuyorum amma surekli tv istiyo:KK43:

Tesekjur ederim cevabiniz icin :) biraz fazla canimi sikiyorum galiba.bende konusuyorum amma surekli tv istiyo:KK43:
Canim acikcasi bizim evde tv kapanmaz bitek mutfaga gidince kapanir kimsem olmadigi icin cok tv bakiyom ama arada oglum oyle reklama falan bakar ama yemek yemesi sorunlu oglumun onu oyle oyalayip yediriyorum pepeye falan bakiyor evet izlerken onlardan ogrendigi seylerde oldu sarkilari oyunlari falan ogrendi ama isde gunde toplasan iki saati bulmaz baktigi onun harici oyun oynarken tvye sirtini donup oyun oynatiyorum resim falan tvnin sesi cok olmuyor resim falan yapiyoruz boyuyoruz falan tvyi azaltman lazim zor ama dikkatini dagitacak seyler yap top oynat arabayla oynat sarki ac oynayin boyle boyle azalir belki canim

Konuşma yaşı çocuktan çocuğa değişir endişelenecek bir durum değil...çocuğu da bu konuda sıkmamanızı tavsiye ediyorum...ama çocuğunuzla sık sık sohbet edin,konuşun...siz ona birşeyler anlatın mesela ya da oyun oynarken sohbet ederek oynayın konuşması hızlanacaktır...

2 yas konumsuyor diye evhamlanmak için çok erken
4 yasa kadar zamaani var kulaklari duyyorsa

Arkadasinizin oglu 2 bucuk yasina kadar cat pat bikac kelime konusuyomuydu.birde arkadasiniz tv cok izletiyomu

yok kesinlikle tv yoktu zaten evlerinde de tv yok sadece cok nadir kendi sectigi animasyonlu bebek sarkilari dinletiyordu bilgisayradan.
bikac kelime soyluyordu ama oyle kendini ifade edemiyordu,ama denilen herseyi anliyordu

Aa oylemi tv olmadigi halde 2 bucuk yasinda tamamen konustu oylemi.insallah bizimkide 6 ay icinde konusur.ben televzyona bagliyodum konusmamasini.insallah televizyona bagli degildir konusmamasi

X