5 yaşına girecek dünyalar tatlısı bir kız evlada sahibim...2.ci için eşim hariç çevrem,akrabalarım,ailem ve eşimin ailesi yapın vakit geçiyor diyor ve ben kendime güvenemediğim kısacası totom yemediği için yapmıyorum..
Tek çocukla kalacağım sanırım..
Sırf eşin istiyor diye yapma derim sen kaldırabilecek misin ? İşte en önemli soru bu bence
Annelik çocuk doğurmak değildir bunu anlamıyor bu toplum o çocuğa yetebilmektir muhim olan, kaliteli zaman geçirebilmektir..
Eşin için hava hoş evlatlarına bakan peşlerinde saçını süpürge etmiş bir karısı var nasılsa :)) 3'e de bakar 4'e de ona göre hava hoş..
Peki ya sen ?
eşimin sadece bebeğimiz olsun isteğinei inanırsam zaten bir dakika bile düşünmeyecek gibiyim bakarım ama bana göre 1 sene daha var küçük kızımında 1. sınıf macerasını atlatsaydım iyi olurdu...,
en korktuğum şey evlat ayırımı umarım bu durmu hiç yaşamam ve yaşatmam zaten adil olmadığı konularda eşime hep müdahale ederim çocukların yanında olmasa da mutlaka uyarırım en önem verdiğim konudur...
kız evlat bal bal ben çok seviyorum ikinci kızım olduğunda kızıma kız kardeş geliyor diye çok sevinmiştim tabi bana da cilveli bir maskot
Erkek çocuk olunca baş göğe ermiyor.
Allah göstermesin, oğlunuz sakat olsa-doğsa napacaktınız?
Hayırsız evlat olsa napacaksınız?
Herşeyin hayırlısı bu hayatta.
Cinsiyetle evlat ayrımının zamanı geçmedi mi? Bu nasıl bir zihniyet...
Size birşey diyeyim mi kayınvalidemin 8 tane evladı var (maşallah )
Bayram zamanları tatillerini deniz kenarlarında geçiriyorlar
Bir araya toplandı mı ben hiç cıvıl cıvıl bir ortam göremiyorum tek gördügüm sabahtan akşama kadar YEMEK,BULAŞIK,TEMİZLİK..
Hizmetçi gibisin..Ben sevmiyorum açıkçası
bedensel ve ruhsal olarak kendini hazır hissetmiyorsan hiç bulaşma derim. millet de ne derse desin ya.
o eşine de ki erkek çocuk olmuyorsa onun yüzünden. sonuçta bir kadında bulunan kromozom hep aynı cinsten yani x
ancak erkekten gelen kromozom cinsiyeti belirleyebilir.
o erkek çocuk bekleyen kocalar ve kaynanalar bir zahmet o koca kafalarına soksunlar bunu.
geçen gün 1 gün evde yoktum.oğullarım anne sen olmayınca olmuyor,ev çok sessiz diye bana kendilerince iltifat ettiler.
ama kardeşim de bekarken öyleydi.annemden ayrılmazdı.şimdi annem nasıl,ne yapıyor,nasıl geçiniyor diye merak bile etmiyor.biz kızlar sa her an arıyoruz,destek olmaya çalışıyoruz
Bir araya toplandı mı ben hiç cıvıl cıvıl bir ortam göremiyorum tek gördügüm sabahtan akşama kadar YEMEK,BULAŞIK,TEMİZLİK..
evet bende düşünmüyorken sadece eşim istiyor diye kabul ediyor gibiyim inan kadesa neler düşünüyorum bir yere gitsem 3 çocukla nasıl olur ki diye düşünmeden edemiyorum eşimin niyeti belli şimdiye kdar babasıyla bir paylaşımı olmamış kardeşinide biliyorsunuz belkide kendine bir yandaş arıyor elinden tutup cumaya gidebileceği bir oğlu olsun istiyor biliyorum ki ondaki sadece bunlardan ibaret ama ben bunu içimde kabul edemiyorum...
teşekkürler 1 sen senin düşüncelerine her zaman önem vermişimdir..Allah evlatlarınızı size bağışlasın.
Eğer kendinizi-hayatınızı bebeğe hazır hissediyorsanız eşinizin kafasındakini düşünmemeye çalışın.
Hayırlısı olsun.
Eğer maddi imkanınız el veriyor, çocuklarınızın hepsini refah içinde okutup yuva kurmalarını sağlayabileceksiniz neden olmasın?
Biz küçük bir aileyiz ve hep özenirim kalabalık ailelere.
O bayramlarda torun torba kuzen teyze dayı toplanmıyorlar mı ahhh ahhh....
Büyütürken fazla efor sarfetseniz de ileriyi bir düşünün, hepsi birer birer yuva kurunca mutluğunuz taçlanmaz mı?
Habire el öpmeye gelen torunlar, cıvıl cıvıl bir yuva, tatil telaşları...
Ben bile heyecanlandım şuan, bana ne oluyorsa.
hakkaten benim oğlum olacaktı mı demiş ama sizin erkekten farksız olmanız ayrı bir duygudur herhalde bir de erkek olsaydınız babanız iyiki olmamış demiştir:)toplumumuzun klasik , trajikomik sendromu bu erkek evlat meselesi zaten.
insanlar hayırlısına bakmaz erkek mi kız mi diye bakarlar.
ayrıca cocugun cinsiyeti bilindiği gibi babadan gelen kromozomla belli oluyor.
--
bir örnek de ben vereyim ; erkek mantığını ve onların arkasında bu psikolojiyi tetikleyen aileyi.
annem bana hamileyken erkek olcak demişler. neyse doğmusum kızbabama hastanede demişler kızınız oldu.. babam saskın sevincli tuhaf.. benim kızım olmucaktı ki erkek olcaktı demiş !!!!!!!!! düsünün bu olay 25-26 yıl önce. hala da aynı mantıkta olan insanlar var maalesef.
dr demiş niye erkek olcaktı dediniz o zaman
kardesim oldu o da kız.
rahmetli (ölü dünyaya gelen kardesim) o da kızmekanı cennet olsun.
önemli olan hayırlısı olsun. suan mı ; ben erkek evladı aratmıyorum babamayaka silker bunu der hep
O da doğru.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor sanırım.
Annem tek çocuk dolayısıyla ne teyze ne dayı yok.
Babam da halalarımla görüşmez, binde bir.
Bugüne kadar yüzünü hiç görmediğim bir kuzene sahibim, diğerleriyle de karşılaşsam binde bir 'selam, nasılsın', siz düşünün durumum vahamiyetini.
Bayramlarda hep 4 kişiyiz, bu oldukça üzüyor beni.
Ola ki ablamla bir plan yapıp bir yerlere gitmişsek özel günlerde daha da üzülüyorum, ailemi bir başına bıraktım diye içim içimi yiyiyor.
Kardeşleri olsaydı, onlar gelseydi, ya da biz evli olsaydık da torunlarını getirseydik diye çok iç geçiriyorum.
Ediyle büdü gibi bir başınalar, sanki daha çok çocuk ve kardeş bu yalnızlığı azaltır gibi gözümde.
sofra kurulmuyor mu toplanınca, çocuklar ayrı masada büyükler ayrı, tabak çanaklar yetmez, demlik ilk seferinde biter, sürekli bir uğultu ve cıvıltı, yatma vakti gelince daha da şenlenen bir ortam...
Bunu yaşamak bile yeter insana..
canım seni çok iyi anlıyorum..bak iyi düşün bunu,bir de evde çocuk denebilecek bir başka kişi daha var.yıpranan sen olma.eşin de haklı,birçok erkek oğlu olsun istiyor tıpkı birçok kadının kız çocuğu istediği gibi..ama bazı şeyler sadece istemekle olmuyor inan..bak aynı yaşta iki çocuk büyütüyorum ben ve hem bedenen hem ruhen çok yıpranıyorum.üstelik erkekler kız çocuğu gibi de değil.aşırı hareketli ve yaramaz oluyorlar..
kızı olmayan bir insan olarak çok üzülerek kabul ettiğim bir laf var o da şu;kız evlat öz evlat demişler... :)
sen biliyorsun durumu o konuyu burda dile getirmek istemedim çünkü konularım hemen o yöne dönüyor bunu da dile getirdim ama eşim nuh diyor peygamber demiyor derler ya bu konuda böyle daha başka hiç bir konuda böyle görmedim eşimi 2 senedir yenemedik birbirimizin inadını artık ben yoruldum pes etmeye başladım..son söz çok doğru kadesam keşke bir tanesi kız olsaymış senin
toplumumuzun klasik , trajikomik sendromu bu erkek evlat meselesi zaten.
insanlar hayırlısına bakmaz erkek mi kız mi diye bakarlar.
ayrıca cocugun cinsiyeti bilindiği gibi babadan gelen kromozomla belli oluyor.
--
bir örnek de ben vereyim ; erkek mantığını ve onların arkasında bu psikolojiyi tetikleyen aileyi.
annem bana hamileyken erkek olcak demişler. neyse doğmusum kızbabama hastanede demişler kızınız oldu.. babam saskın sevincli tuhaf.. benim kızım olmucaktı ki erkek olcaktı demiş !!!!!!!!! düsünün bu olay 25-26 yıl önce. hala da aynı mantıkta olan insanlar var maalesef.
dr demiş niye erkek olcaktı dediniz o zaman
kardesim oldu o da kız.
rahmetli (ölü dünyaya gelen kardesim) o da kızmekanı cennet olsun.
önemli olan hayırlısı olsun. suan mı ; ben erkek evladı aratmıyorum babamayaka silker bunu der hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?