Doktorun tavsiyesine rağmen, yukarda bazı yorumlarda yazdığı gibi erkek çocuklarda fitil kullanılmamasını tavsiye edenleri de duymuş olmam sebebiyle gayet de endişe duyabilirim. Her doktorun dediğine inanmamamız gerektiğini ülke olarak çok iyi biliriz. Ayrıca evet, çocuk doktoru bulunmayan bir yerdeyim. Normal acil doktoru muayene etti. Keşke sizler gibi kuş uçan kervan geçen her an çocuk doktoru bulunabilecek yerlerde yaşayabilseydik ancak malum, acitasyon için tercih etmiyoruz
Doktorun düzenlediği reçeteye göre verdiyseniz sorun yok, ve evet keşke bunu belirtseydiniz.
Yazanlar oldu, ilacın etken maddesine göre çocukta zehirlenme olabilirdi.
Ve çocuğunuza bu şekilde bir şey olsa, evet malesef sizin ihmal ve cahilliginiz sonucu olurdu.
Ama zaten doktor verdiyse reçete buna göre düzenlenmiş, hangi ilacı nasıl kullanacağınız açıklanmıştır.
Yine de, bir başkasının evindeki ilacı kullanmayın derim, ne şekilde sakladığını, son kullanma tarihini vs bilemezsiniz.
Aynı ilaç nasılsa diye ortak kutuda birleştiren oluyor mesela

skt den habersiz oluyorsunuz. Yada ilacı atıyorum kombi dolabında tutuyor, sicaklik uygun olmuyor.
(Evet gördüm)
Vs.
Erkek kız meselesine gelince, zorunda kaldıysanız zaten mesele edilecek bir şey değil, çocuğu kendi haline birakamayacaginiza ve elinizdeki imkanlar bu olduguna gore, secim degil, zorunluluk olmuş. söylentilere kulak tıkayın.
Aklı eren cinsiyet farkı gozetmeksizin çocuğa fitil vermem. Kendi çocuklarında kullanmadım. Ama zorunda kalsaydım bu ayrım aklima gelmezdi. Tek seferlik verilen fitille cinsel egilimi degisirse, değişecegi varmis derim.