Erkek Evlat Ayrımı

Bence söylemeyin, bir şey de beklemeyin.
Benim ailemin evi, arabası ve yazlığı var. Evi büyük kardeşime, yazlığı ve arabayı da küçüğe bırakma planları var. Annem laf arasında söyleyince şaşırmıştım. Savunma olarak da senin kocanın ailesi de oğluna alsaydı ev ne yapalım demişti.
Edindikleri mallar kendi tasarruflarında, bugün her şeyi satıp biz dünyayı geziyoruz deseler ne denebilir? O yüzden çok takmayın.
Çok mantıksız, saçma. Resmen miras oluyor bu, size hiçbir şey verilmiyor mu? Koca ile ne alakası var ki, bugün kocanız ölse ya da ne bileyim bişey olsa ayrılsanız ne olacak o "kocası baksın" zihniyeti? Siz de onların evlatlarısınız sonuçta. Ben olsam ailem böyle davransa hayatımdan çıkarırdım onları. Gerçi benim çekirdek ailemde ne mal mülk var ne de erkek kardeş :) O konuda rahatım ama olsaydı benim ailem böyle bir ayrımcılık yapmazdı. İleride teyzem ev alırsa öldüğünde o evin bana ve kız kardeşime kalma ihtimali var mesela. Eminim ki mutlaka ben de pay alırım öyle bir durumda. Herhalde eşinin önceki evliliğinden olan 2 çocuğu, ben ve kardeşim arasında paylaştırılır diye düşünüyorum. Hiç anlamam gerçi böyle işlerden ama ailelerdeki o mantık bana garip geliyor, onu vurgulamak için örnek olarak söyledim.

Çok mantıksız, saçma. Resmen miras oluyor bu, size hiçbir şey verilmiyor mu? Koca ile ne alakası var ki, bugün kocanız ölse ya da ne bileyim bişey olsa ayrılsanız ne olacak o "kocası baksın" zihniyeti? Siz de onların evlatlarısınız sonuçta. Ben olsam ailem böyle davransa hayatımdan çıkarırdım onları. Gerçi benim çekirdek ailemde ne mal mülk var ne de erkek kardeş :) O konuda rahatım ama olsaydı benim ailem böyle bir ayrımcılık yapmazdı. İleride teyzem ev alırsa öldüğünde o evin bana ve kız kardeşime kalma ihtimali var mesela. Eminim ki mutlaka ben de pay alırım öyle bir durumda. Herhalde eşinin önceki evliliğinden olan 2 çocuğu, ben ve kardeşim arasında paylaştırılır diye düşünüyorum. Hiç anlamam gerçi böyle işlerden ama ailelerdeki o mantık bana garip geliyor, onu vurgulamak için örnek olarak söyledim.
Ama bizimkiler öldükten sonra demiyor ki onlar yaşarken vereceklermiş. Koz kardeşimin eğitimi in yazlık, erkek kardeşime de otursun diye ev işte. Ben nasıl olsa yolumu buldum kendimi kurtardım diye bakıyolar herhalde.

Merhaba bayanlar, ilk defa böyle bi konu açıyorum. Belki saçma gelecek düşüncem, aslında dert bile denemez ama iyi kötü yorum yaparsanız sevinirim.
Orta halli bir ailenin çocuğuyum, bir erkek kardeşim var, ciddi bir ilişkisi var muhtemelen yakında baş göz edilecek. Babam bize çok şükür yokluk göstermedi. Sağolsun epey tutumludur. Ben evliyim ve 10 yıllık evliliğimde eşimle çalışıp, 2+1 bir ev aldık şu an tek çocukla sığabiliyoruz ama geleceğe dair planlarımız da daha büyük bir eve çıkmak var. Aslında ilk evi alırken kimseden maddi yardım beklemedik, edende olmadı. Şimdi kardeşim evlenirse babam 2. evi olan 2+1 evini kardeşime de küçük gelir diye satıp geniş ev alma fikri var. Ve elinde mesleği olan kardeşim ya iş bulamazsa diye yıllar önce aldığı küçük arsasını satıp iş kurma fikirleri var. Benim bozulduğum nokta neden bu kadar tölerans tanınıyor her şey kucağına dökülüyor, hiç sorumluluk verilmiyor. Ben şimdi bu düşüncelerimi söylesem mal da gözü var olucam, bu durumdan rahatsızım ve zaman zaman da üzüldüğüm oldu. Erkek evlat neden bu kadar kayırılır. Bu rahatsızlığımı onları kırmadan nasıl belli edebilirim.
Tavrını koy satılmak istenen evde ve alınan arsada seninde payın var.

Mutlaka bir gun bu konu uzeri haftalar ya aylar ya yilar sonra bir ufak şikayetle olup acilacak . cunku insan oglu hep ister ve cok şikayetci oluruz . Sende mesala gurula gurula ben kocamla sırt sırta verip kendimiz herseyimizi yaptik, size ne oluyor diye bilirsin ozman belki anlarlar ,diye dusunuyorum :KK51:...... Akrep burcluyum bu yuzden bir kenara cekilir beklerim yilar gecsede ve cok pis laf sokarim:KK48::KK48:

Payın olduğunu düşünmüyorum..
Kardeşininde yok tabikii.
Rabbim uzun ömür versin, pay vefatten sonra peydah olur..
Bilmiyorum bizde de böyle işler..
Ben kayınpederimden ev araba gördüm.. Gelin de babamdan görecek..
Ha miras durumu başka.. O zaman herkes hakkını alır hoş benim durumum iyiyse bırakırım kardeşime sıkıntı olmaz..
Erkek düğünü ağır olur bizde.. Bu ev bağ muhabbetlerinden ötürü..

Allah ağız tadı versin ev almışsınız maşallah, keşke kayınpederinde olsaydı eşinde babasından görseydi. Kardeşin de babasından görsün nolcak boşver. :)

Bos verin takmayin kafaniza.

Ne guzel kendiniz almissiniz evinizi kimseye minnet etmeden.

Ev turk aile yapisinda oglana ev almak var ama ayni zamanda gelinden hizmet beklemekte var. O ev bize yakin olsun gelin yaslaninca bize bakar mantigida var.

Ama siz kendi aldiginiz evi kimseye minnet etmeden aldiginiz icin kimseye zorunlugunuz olmaz. Kafaniz rahat olur emin olun.

Çok sinir bozucu bu evlat ayırma durumları. Kızları okut sonra onu okuttum hayatını kurtardım de, oğlana herşeyi yap. Nasıl vicdanları rahat ediyor anlamam. Eski devirde kalsa keşke tüm şu düşünceler.

Hatta bugün alyazmalım filmi vardı tvde. Türkan şoray örgü örüyor hamile. Kocama erkek evlat vermeyi çok istedim beni çok sevsin diye gibi bir cümleydi. Anneler bile böyle düşünüyorsa nolacak bilmem..

Çok sinir bozucu bu evlat ayırma durumları. Kızları okut sonra onu okuttum hayatını kurtardım de, oğlana herşeyi yap. Nasıl vicdanları rahat ediyor anlamam. Eski devirde kalsa keşke tüm şu düşünceler.

Hatta bugün alyazmalım filmi vardı tvde. Türkan şoray örgü örüyor hamile. Kocama erkek evlat vermeyi çok istedim beni çok sevsin diye gibi bir cümleydi. Anneler bile böyle düşünüyorsa nolacak bilmem..
Kızları okut lafı bile o kadar saçma ki. Hani bazı aileler diyor ya biz seni okuttuk falan diye. Bu nasıl bir mantık? Kız erkek fark etmez, yapmayı bildiğin, doğurmayı bildiğin çocuğu da okut bi zahmet. Zahmet olmuş yani. Okutmayacaksan da yapma çoluk çocuk. Nasıl bir zihniyet anlamak imkansız.

Kızları okut lafı bile o kadar saçma ki. Hani bazı aileler diyor ya biz seni okuttuk falan diye. Bu nasıl bir mantık? Kız erkek fark etmez, yapmayı bildiğin, doğurmayı bildiğin çocuğu da okut bi zahmet. Zahmet olmuş yani. Okutmayacaksan da yapma çoluk çocuk. Nasıl bir zihniyet anlamak imkansız.
Belli yaşa getirip okuttuysak hayatını kendi devam ettirebilmeli, hatta çalışıp eve katkı sağlayabilmeli kızda olsa erkekte olsa. Ama iş mal kısmına gelince kıza kocası kayınpederi yapsın, baksın. Sen elalem baksın diye mi doğurdun o kızı. Acayip..

Belli yaşa getirip okuttuysak hayatını kendi devam ettirebilmeli, hatta çalışıp eve katkı sağlayabilmeli kızda olsa erkekte olsa. Ama iş mal kısmına gelince kıza kocası kayınpederi yapsın, baksın. Sen elalem baksın diye mi doğurdun o kızı. Acayip..
Belli bir yaştan sonra okumuş olsa da olmasa da zaten çalışıp kendi parasını kazanabilmeli, çünkü her insan bir bireydir ve kendi hayatını idame ettirmek zorunda bi şekilde. Mantıksız ve çok ciddiyim, benim ailemde öyle bişey olsa ben görüşmezdim ailemle. Hangi erkek evlat über hayırlıymış bu arada? Kim burada "benim oğlum çok çok hayırlı" diyebilir? Erkek evladın ne hayrı dokunuyor ailesine ben asıl bunu merak ediyorum. Madem erkek evlat bu kadar hayırlı, neden sürekli gelinler ve kaynanalar çatışıyor? Yaptıkları ayrım bişeye benzese de karşılığını alabilseler bari. Bir anne, elden ayaktan düşerse ona gelini mi bakar yoksa kendi kızı mı?

Bir şey yapamazsınız bizim toplum ç.ke tapar.
Şu yorumu görünce aklıma öyle bir laf geldi ki hem de İngilizce olarak ama çok terbiyesiz... :D Yorumu görür görmez dışımdan sesli bir şekilde söyleyerek yapıştırdım. Yazmadan geçmek istemedim, düşün bak bakış açısı bana neyi anımsattı, o kadar saçma bir görüş bizim toplumdaki.

Belli bir yaştan sonra okumuş olsa da olmasa da zaten çalışıp kendi parasını kazanabilmeli, çünkü her insan bir bireydir ve kendi hayatını idame ettirmek zorunda bi şekilde. Mantıksız ve çok ciddiyim, benim ailemde öyle bişey olsa ben görüşmezdim ailemle. Hangi erkek evlat über hayırlıymış bu arada? Kim burada "benim oğlum çok çok hayırlı" diyebilir? Erkek evladın ne hayrı dokunuyor ailesine ben asıl bunu merak ediyorum. Madem erkek evlat bu kadar hayırlı, neden sürekli gelinler ve kaynanalar çatışıyor? Yaptıkları ayrım bişeye benzese de karşılığını alabilseler bari. Bir anne, elden ayaktan düşerse ona gelini mi bakar yoksa kendi kızı mı?
Bu konuda ben çok örnek verebilirim. Yani erkek evlatta elbette annesine, babasına bakıyor. Hastane de çok gördüm annesinin altını bile alan erkek evlat. Yada kızı terk etmiş oğlu bakıyor. Mesele bu değil aslında. Yani kimin hayırlı kimin hayırsız olduğu değil. Bu çocukları yapmışsan doğurmuşsan eşit davranmak zorundasın. Anne babanın görevi bu. Ya hep ya hiç olmalı bana göre. Birine veriyorsan ötekinin gönlü kalır mı diye neden düşünülmez? Benim babannemde bu kafada. Oğullarına daire veriyor kızlarıma vermem diyor. Onların kocaları var diyor. Her kocası olanın maddi durumu sınırsız sanki. Ay sinir bozucu bir konu. Allah evlatlarımıza adil olmayı nasip etsin.

bence bu düşüncelerını dile getirme hem kıskanc hemde mal düşkünü gibi görünebilirsin..
anlatmak ıstedıgın seyı anladım,haklısında ama bazı yerlerde yada bazı düşüncelerde diyim,kız yuvadan uçunca artık kocasının görevidir onu gecındırmek ev alır araba alır artık ne yaparsa..erkek ailesının görevidir bu gibi..
bende kendı oglumdan sorumluyum gibi:)
yani mantık ararsan yok tabi ama eger öyle görmüş ve öyle büyümüşlerse maddı konularda kız erkek ayrımını yapıyorlar malesef
gerçekten dediğiniz çok doğru benim eşimde bi işe girmemiş kp dükkan açmış tüm birikimiyle. ben düşünüyorum onda görümcemlerin hakkı vardı nasıl ödüycez diye

Kardeşimin durumu kötü olsa eli ayağı tutmasa, çalışmaya bir engeli olsa bende bir şey demem hakkımı ederim zira hiçbir çaba ve özveri bulunmasına engel olarak ona sunmak saçma geliyor. 30 sene çalışmış edinmiş tüm emeğini ona veriyor. O bundan ders çıkarıp nasıl evlatlarına gelecek sunacak onu anlamıyorum. işte herkesin bakış açısı farklı.

Back
X