• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek evlat-kız evlat fark varmı?? varsa neler??

tinkiminki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
131
6
46
Diğer
Bayanlar,anneler,gelinler,görümceler,kızlar...
Soru açık...
Gelinmisiniz? Görümcemi? Eltimi? Annemi? Kayınvalidemi??
Herkes bakış açısını sunsun konuya dair..

Kendimle başlamak isterim.Ben gelin,kız evlat ve görümceyim..erkek kardeşim var..evli..anacığım bizleri pek sever..hiç ayırt etmez..hiiiççç..ama şunlar istisna;
Kardeşim evlenirken pek bi üzülmüştü bu kız güzel değil ahım şahım bi özelliği işi de yok diye (oğlumuzda bret pitt değil ama annem öyle sanıyor) ben evlenirken ise pek mutluydu nihayet evlendim diye sanırım :)Oysa ki benim eşimde yakışıklı değil, zengin değil :)

Sonraaaa; annem ben evlenirken kayınvalidemin bana kakalamak istediği kullanılmış halıları görünce " ne kadar ince bir davranış sakın iade edip gönüllerini kırma " yönünde HASSAS bir tavır sergilemişti ancak kardeşim evlenirken gelinimizin ailesinin getirdiği eşyalara bakıp "bu güzelim eve böyle eşyamı getirilir" yönünde bir HASSASİYET göstermişti..

Şimdilik bunlar geldi aklıma..
Katılan katılmayan,eklemek istediği olan......

annen tahminimce eşinin ailesiyle aran bozulmasın kayınvaliden yada eşinle halı yüzünden tartışıp sen kırılma diye öyle demiştir. seni düşünmüş bence. çok takma kafana eğer bunlar dışında başka problem yoksa :))

Öncelikle inş gelin olucam :27: ayrıca bir tek ablam var ve başkada kardeşim yok.
Ben şahsen böyle bir konu geçtiğinde o kadar çok sinirleniyorum ki anlatamam. EVLADIN KIZI ERKEĞİ OLMAZ.
Kızda olsa erkekte olsa 9 ay karnında taşıyorsun büyütüyorsun yediriyorsun içiriyorsun giydiriyorsun bakıyorsun okutuyorsun vs. vs.
Erkek olunca ne oluyor kız olunca ne oluyor haaa birde şu ailelerde ki erkek mevzusunada çok kılımdır.
Benim annemin çok sevdiği ve devamlı söylediği özlü bir söz var, şöyle ki" erkek olunca noluyor anlamıyorum sanki sırtında Kabe'ye mi götürüyor" der.
Benim 2 tane kızım var 2 tanede oğlum der( damatları kasteder).
Ve kendisi der ki "Allah biliyor ya hiç erkek evladım olsun istemedim hiç öyle diğerleri gibi merakım olmadı, ebru (ben) saolsun zaten erkek evlat gibiydi kavgası gürültüsü gelen şikayetler hiç eksik olmazdı" der (erkek evlatta merakım olmadı derken,bazı aileleri biliyoruz kızlar onları kastediyor).
Lafı çok uzattım ama diyeceğim o ki, erkek kız farketmez Allah evladın hayırlısını versin....

Bence evladin kizi erkegi önemli degil
önemli olan cocugun islam üzere yetistirilmesi ,güzel ahlak ile terbiyeli edilmesi
ve cocugun hakkina riayet edilmesi ki o da annesine babasina insanlara faydali bir birey olsun

Annen muhtemelen kayinvalidenle aranda bir sorun çikmasin diye oyle demistir. Iliski nasil baslarsa oyle gider,belliki seni olumsuz etkileyebilecegini dusundugu bir hadiseyi kazasiz belasiz atlatmaniz için oyle bir yorum yapti :1: Diger bir ihtimal annen halilari gerçekten begendigi için oyle bir ifade kullandi :86: Kardesinin hanimini ne kadarda sevse, ne kadar da kizimdan ayirmiyorum desede evladinin yerini asla ve kata tutmaz.

Kiz ve erkek diye ayirim yapmanin zaten mantigi yok. Nedir yani erkek daha vefali, daha hayirli oluyorda bizim mi haberimiz yok? Insani duygularin yolui cinsiyetten mi geçiyor? Anne ve baba hangi evlatlari kendilerine daha saygili ve hurmetliyse onu daha baska seviyorlar, kizsa kizi, erkekse erkegi. Cogundan bunu duydum valla...

bence erkek ve kız evlat ayrımı yok ama kıymetli evlat ayrımı var.ben çevremdeki birçok kişiyide gözlemleyerek şunu öğrendim.her ailenin üstüne çok düştüğü,her konuda önceliği olan, sıkıntı çekmesi istenmeyen ve sürekli maddi yardım yaptığı kıymetli bir evladı var.bu kıymetli evlatlarda ailesini genelde üzen ve düşünmeyen evlatlar oluyor.

Sonraaaa; annem ben evlenirken kayınvalidemin bana kakalamak istediği kullanılmış halıları görünce " ne kadar ince bir davranış sakın iade edip gönüllerini kırma " yönünde HASSAS bir tavır sergilemişti ancak kardeşim evlenirken gelinimizin ailesinin getirdiği eşyalara bakıp "bu güzelim eve böyle eşyamı getirilir" yönünde bir HASSASİYET göstermişti..

bende evlenirken annemin kullanımış halılarından birini almıştım (birinide ablam aldı) çünkü o halıları annem genç kızken kendi elleriyle dokumuş benim için çok değerli bir hediye oldu. ve halıyı severek kullanıyorum. belki o halılar da öyleydi kayınvalideniz için.

neyse ki benim annem öyle değil ancak erkek evlada ayrımcılık yapan çok anne var. berbat bir şey.. aman aman neyseki benden uzak böyle aile tiplemeleri.:19: ayrımcılık yapan anne babalardan nefret ediyorum.:19:

bence erkek ve kız evlat ayrımı yok ama kıymetli evlat ayrımı var.ben çevremdeki birçok kişiyide gözlemleyerek şunu öğrendim.her ailenin üstüne çok düştüğü,her konuda önceliği olan, sıkıntı çekmesi istenmeyen ve sürekli maddi yardım yaptığı kıymetli bir evladı var.bu kıymetli evlatlarda ailesini genelde üzen ve düşünmeyen evlatlar oluyor.

aynen biraz gözlem sonucu ben de gördüm bunu. ve bu çocuklar genelde erkek evlat oluyor. gezer, tozar, içer, söver, sayar, ama bir poh pohlamalar... kız çocuğu ise zavallım evde habire, temizlik yapar kahve getirir vs vs. ama habire azar işitir. ben bu kızların yerinde olsam sevemezdim ki annemi babamı.

3 kızım var başımın tacı üçüde :69:onları çok seviyorum:69: ama kimi eski kafalıların erkek merakını çözemiyorum.beni her gördüklerinde 1 erkek yap yok duası var diyeti var hocası hacısı var diyenler oluyor deliriyorum resmen:47:ben istemiyorum diye defalarca söylediğim kişiler bunu tekrarlıyorlar sadece beni sinir etmek için galiba:23: birgün birilerini tersliyeceğim diye korkuyorum.nedir yani bu erkek çocuk merakı olsa ne elimize geçecek:97:allahtan hayırlısını istemek varken böyle saçma düşüncelere ne gerek var.allah kimseyi cahil etmesin:31:

benimde , kayinvaldemden gelen eski bir kilimim var, esim icin cok kiymetli ve manevi degeri olan bir kilim. bende yikayip severek kullaniyorum yatakodamda:)

Ailemin erkek takıntısı yoktur Allah onlara bir kız bir erkek vermiş.Annem çok şanlıyım der hep. Kız-Erkek ayrımı yok deselerde ben kıskanç oldugumdan mıdır nedir sürekli bir bit yenigi arıyorum her şeyin içinde.Şimdi üniversite kazandı abim ee herşey onun için.Her istedigini alcaklar gözünün içine bakıyorlar.Bir de yakın yer düştü şansına değmeyin keyiflerine.Ben uzak yer istiyorum Ankara filan.Şimdi biliyorlar ya hemen diyorlar "Bak bilmemkimin kızı Ankara'yı kazandı napcak orada kızcağız yazık günah filan filan" Amaç ne çözemedim :53:

3 kızım var başımın tacı üçüde :69:onları çok seviyorum:69: ama kimi eski kafalıların erkek merakını çözemiyorum.beni her gördüklerinde 1 erkek yap yok duası var diyeti var hocası hacısı var diyenler oluyor deliriyorum resmen:47:ben istemiyorum diye defalarca söylediğim kişiler bunu tekrarlıyorlar sadece beni sinir etmek için galiba:23: birgün birilerini tersliyeceğim diye korkuyorum.nedir yani bu erkek çocuk merakı olsa ne elimize geçecek:97:allahtan hayırlısını istemek varken böyle saçma düşüncelere ne gerek var.allah kimseyi cahil etmesin:31:

Tabiki hayirli evlat olsun cinsiyet muhim degil. Sadece su var insan her ikisininde tadini yasamak isteyebilir. Mesela benim üç oglum olsa hatta bir oglum olsa kizim da olsun isterdim. Kizlarim olsa oglan da isterdim. Bunun birine digerinden daha fazla anlam yukleyip, sevmekle alakasi yok. Sana oglun olsun diyenler de bunu dusunerek diyorlardir. En azindan bir kismi :1:

Biz 4 kardeşiz 3 kız 1 erkek annemiz abime o kadar çok düşkündür ki abim kapıdan girince dünya durur.
Sürekli bizi abime ezdirmeye onun gözünde küçük düşürmeye çalıştı. Ama olmadı abimle aram o kadar iyi ki maşallah...
Abim evlendi ilk başlarda iyiydi gelinle araları hatta yengemi bile bizden çok sevmişti eminim yani.
Para biriktirmiştik kızkardeşimle cep telefonu almak için o parayı aldı bizden yengeme telefon aldı. Sürekli yengemin yaptığı işleri övüp bizi aşağılıyordu.
7 yıl olucak ama şimdi yengem sanki annemin kuması gibi annem çok kıskanıyor yengemi her hareketine bir kulp takıyor mutlaka.

Şimdi erkek evlat ayrımını bıraktı en küçüğümüze takıntı başladı küçük dediysem 21 yaşında genç kız öyle bir kıymetli ki anlatamam.
Biz annemize of desek 10 gün konuşmaz kardeşim gözümün önünde haksız yere anneme kes sesini sen kimsin karışamazsın dedi ve 2 dk. sonra annem o kadar laf yemesine rağmen kardeşimden özür diledi. Benim annem maalesef hep bir evlat ayrımcılığı yaptı. Ve bunu bize sonuna kadar hissettirdi...

Tabiki hayirli evlat olsun cinsiyet muhim degil. Sadece su var insan her ikisininde tadini yasamak isteyebilir. Mesela benim üç oglum olsa hatta bir oglum olsa kizim da olsun isterdim. Kizlarim olsa oglan da isterdim. Bunun birine digerinden daha fazla anlam yukleyip, sevmekle alakasi yok. Sana oglun olsun diyenler de bunu dusunerek diyorlardir. En azindan bir kismi :1:

bende oğlumun olmasını isterdim ama benim elimde olan birşey değil ki bu canım Allah kızlarımı layık gördü bize verdi.şimdi ben oğlum olsun diye 5-6 tane doğuramam ki doğum hamilelik bebek bakmak kolay değil ki canım
ve inan bana bunları söyleyen kişilerin çoğu erkek düşkünü oldukları için bunu söylüyorlar iyi niyetli olduklarını sanmıyorum.iyi niyetli bile olsalar ben ısrarla istemiyorum diyorsam sürekli bunu dile getirmelerinin ne anlamı var ki:19:

Back
X