erkek faktörü nedeniyle tüp bebek/mikroenjeksiyon tedavisi olanlar

istanbul1977

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
25
0
36
İstanbul
Erkek faktörü nedeniyle (sperm azlığı, hareketsizlik...) tüp bebek denemelerinizi ve yaşadıklarımızı paylaşalım. Biz bu nedenle tüp bebeği ilk defa deneyeceğiz, doktor erkek faktöründe, tüp bebek başarı şansının yüksek olduğunu söyledi, yorum ve hikayelerini paylaşırmısınız lütfen...

canım bizimde erkek faktörü ben 2 denememde pozitif sonucu aldım.ilkindede herşey çok güzeldi aslında ama olmadı neyse şükür 2 denememde sonucumu aldım inşalah sende güzel haberlerini paylaşırsın.
eşinin muhakkak genetik testlerini yaptırın ihmal etmeyin.

merhaba tedavin hayirli olsun ,benim ucuncu de tuttu ama kaybettim kurtaj olmak zorunda kaldim ,,hareketlilik iyiydi ama sayi azdi bizde o yuzden microenjeksiyon denedik ,,,bir yerde sans aslinda ,.kiminin ilk denemede tutuyor ,kiminin defalarca denedikden sonra veya hic tutmuyor ,sans iste

bizimde hem sayı az hemde morfoloji kötüydü ilk deneme başarısız oldu ama yakında tekrar deneyeceğiz doktor erkek infertilitesinde daha başarılı sonuçlar aldıklarını banada söyledi üstelik benim kendi adıma 1 gün bile adetim gecikmez ve kilo problemimde yok şansımın çok yüksek olmasına rağmen kısmet olmayınca olmuyor işte umarım hepimiz başarılı olur istediğimiz sonucu alırız dualarım hepimize üzülmeyin yılmayın sadece dua edin arkadaşlar

Sorun bizde de aynı hem sayı hem morfoloji hem de hareketlilik sorunumuz var. Memorialde 2. tedavimizi olduk şu an transferde 9. günümüz bekliyoruz. Bize bu sefer ımsı tekniği uygulandı, yani spermler 6000 kat büyütülüyor ve içlerinden o şekilde seçiliyor. Bizim spermler büyütülünce birçoğunun baş kısmında hava kabarcığı olduğu görüldü, yani döllese bile devam edemez dedi doktor. Sağlıklılar seçilerek yumurtalarımız döllendi, bakalım sonuç ne olacak. Sana tavsiyem madem sorun erkek spermi kesinlikle ımsı tekniği kullanan bir merkez seçin.

Biz de memorial da deniyoruz ve dr. o yöntemin kullanılacağını söyledi. Dün yumurtalarım toplandı, 10 taneymiş, bugün aradım 7 tanesi döllenmiş, bu iyi birşey di mi? Pazar tekrar arayacağız, hepimiz için hayırlısı...

canım cok ıyı masallah.hadı ınsallah bebegınle donersın.

slm bizimde sorunumuz aynı martta tedaviye başlamayı düşünüyoruz bu dediginiz teknigi duymamıştım hiç rica etsem biraz bahsedermisiniz

slm bizimde sorunumuz aynı martta tedaviye başlamayı düşünüyoruz bu dediginiz teknigi duymamıştım hiç rica etsem biraz bahsedermisiniz

ımsı tekniğinde spermler 6000 kat büyütülüyorlar ve içlerinden en sağlıklıları seçiliyor. Bizim spermlerimiz normalde sağlıklı gözüküyordu ama bu şekilde baktıklarında birçoğunun başında hava kabarcığı olduğu söylendi (hatta resimlerini gösterdiler). Buda başarı şansını oldukça düşürüyor. Bu sefer bu teknik uygulandı sadece sağlıklı spermler seçildi, sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz şuan.

Maşallah çok iyi hemde. Benden 11 toplandı 7 si olgundu 5 döllendi. İnşaallah bebeğine kavuşursun. Doktorun kim? Bizim ki Güvenç beydi.

Canım senın esının spermlerındede DNA hasarı var sanırım.benım esımdede var.hemde bayagı ılerı derecede.bızdede IMSI ye gerek olacak bu yuzden.inşallah sonucun pozıtıf olur ve melegın senı hıc bırakmaz.hangı merkezde yaptrdın tedavını canım. hayırlı haberlerını beklıyorum

Dna hasarı ile ilgili bir test yaptırtmadık İnşallah gerek kalmaz. Tedavimiz memorıalde Güvenç Karlıkaya ile oldu. İnşallah meleğim benimledir, teşekkür ederim.

Dna hasarı ile ilgili bir test yaptırtmadık İnşallah gerek kalmaz. Tedavimiz memorıalde Güvenç Karlıkaya ile oldu. İnşallah meleğim benimledir, teşekkür ederim.

canım zaten spermlerı mıkroskopla buyuterek bas bolumunde su kabarcıkları var mı dıye bakıyorlar dna hasar testındede.basında su kabarcıgı bulunan spermlerde DNA hasarı var demekmıs.buna bazı ozel mıkroskoplarlada bakılabılıyr yada IMSI teknıgıyle buyuterekte.

ama inşallah bunlarla ugrasmak zorunda kalmayız daha fazla ve kavusuruz bebeklerımıze.bende mayıs hazıran gıbı baslıycam tedavıye.

Bugün 10. günüm dayanamadım gidip test yaptırdım. Değerim 125.7. İnşaallah artarak devam eder. Henüz sevinmek için erken biliyorum, geçen sefer 11. gün 11- 13. gün 5 ti değerim kimyasal gebelik oluşmuştu. İnşaallah bu sefer sağlıkla devam eder.

super bır deger buuuu:) cok sevındım demek dna hasarı yuksekse bıle hamıle kalınabılıyor.cok sevındım canım.degerın cok ıyı.Rabbim saglıkla kucagına almayıda nasıp etsın.
sayı ve morfolojı kactı sızde

Teşekkür ederim canım.Ağustos ayında sayımız 5000 morfoloji %5, hareketli %5 ti yani sağlam sandığımız 50 civarı spermimiz vardı (bunlarında çoğunun sorunlu olduğunu bu sefer 6000 kat büyütülünce anladık). 3.5 ay önce keçiboynuzu kürüne başlattım eşimi ve ardından solgar ın male multiple diye bir ilacını aldık ve ikisini birden kullandı. Bu denememizde sayımız 100.000 e çıkmıştı. Morfoloji ve hareket aynıydı ama rakam çoğalınca oranda direkman artıyor. İnşaallah bu sefer sağlıklı bir şekilde tutunur bebeğimiz ve öyle devam eder. Sizde sorun neydi?

canım esımde varıkosel vardı 8 ay once amelıyat oldu.amelıyat oncesı 9 mılyondu morf%2 idi.ve DNA hasarı % 42 idi ki sınır % 15.bızım spermlerdekı DNA hasarı ılerı derece.amelıyat sonrası 20 mılyon cıktı 1 mlde ve dna hasarı % 29 a dusmus .morfolojı hala % 2 (.ama 13 aydr korunmuyoruz ve bır kere bıle hamıle kalamadım

her ay full calısıyoruz ama daha sonuc yok.bende kesınlıkle IMSI kullanılan bır merkeze gıtmelıyım.bebegın saglıcakla gelsın canım.degerın de guzel.moralını yukesk tut bebısın senınle.
darısı da bıze olsun inşallah.

arkadaşlar bu IMSI tekniğini ankarada kullanan bir merkez yokmu acaba ben anatolyaya gitmeyi düşünüyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…