Merhabalar arkadaşlar;
Eşimde çift taraflı inmemiş testis sorunu vardı. Azosperm nedeni bu. Bebek iken yapılması gereken ameliyat çocuk iken yapılmış. Hem geç kalınmış hemde doktor indirme işleminde başarısız olmuş. Aile ihmalimi desem, doktorların ihmalimi desem, taktiri ilahi desem bilmiyorum ama aynı durumda olup zamanında ameliyatları başarılı yapılan ve çocuk sahibi olan insanlar var! Sanırım en doğrusu tedbirde eksik kalınmış, Allah’ta bunu uygun görmüş.
30 yaşında eşime hem mikro tese hemde indirme ameliyatı yapıldı. Şükür indirildi ama şiddetli Azosperm yani germ hücresi dahi tesede bulunamadı. Doktorlar imkansız, uğraşmayın vs. dedi. Hatta 3.ameliyatı yapmam dedi. Çünki tese kendini yenileyen bir organ değil, aksine normal bir insanda bile yıllar geçtikçe eksilen bir organ. Daha sonra Celalettin hocayı duyduk. Tereddütlerim vardı ama kaybedecek birşeyimizde yoktu. Tedaviye başladık. 6 aydır tedavideyiz. Doktorların olumlu yada olumsuz söylediği hiç bir şeyi önemsemiyorum. Azosperm hastalığının kesin bir tedavisi yok ama olmayacak diyede bir şey yok. Celalettin bey, müfit bey, kaan bey vs. sadece deneyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Hastaneler ise hemen tese işlemine geçip maddi giriş sağlamaya çalışıyor. Çünki sperm testi ile en az germ yada spermotositi olmayan birine bile hemen tese deniyorsa aklıma bu geliyor birtek.
Azosperm hastalarının 3 seçenek hakkı var. 1-tese 2- prenglyn ve benzeri hormon iğneleri kullanmak 3-durumu kabullenip hiç bir şey yapmamak. 1.olanı denedik durum hüsran, şuan 2. seçenek hakkımızı kullanıyoruz. Olmazsa mecbur 3.seçenek… eşim küçükken alınması gereken tedbirlerin hepsini şimdi yapmaya çalışıyorum. Taktiri Allaha bıraktım. Ol derse olacak, olma derse olmayacak. Biz başladığımızda hücre dahi yoktu ve olması tıbben mümkün değildi!!!
İlk başladığımızda
İmmatür Germ Cell 0
Spermatosit 0
Spermatit 0
Tedaviye başladıktanm 3 ay sonra
İmmatür Germ Cell 506.000
Spermatosit 97%
Spermatit 3%
Tedaviye başladıktan 6 ay sonra
İmmatür Germ Cell 1.026.000
Spermatosit 89%
Spermatit 11%
Amatör olarak kullanmak için bir mikroskop almıştık ve ilerlemeyi kendimizde takip etmiştik. 3 ay gibi bir sürede %1 Spermatite kadar ulaştığımız için profesyonel bir mikroskop alarak takibe devam ettik. İlk baktığımızda menide siyah koyu lekeler yani lökosit harici hiç bir şey göremiyorduk. sonraki 3 ay içinde germ hücreler spermotatisleri görmeye başladık. 6 ay içinde spermatitleri görmeye başladık. Degerleri %11 e çıkmıştı.
En son Aralık ayının ortasında doktora gittikten sonra düzenli olarak iğneleri vurmadım. Kısa bir tatile çıktık :) Veeeeeee dönüşü kendimiz spermiograma baktığımızda şok oldum. Hareketli olmasada artık sperm vardı. Hatta inanamadım :) En kısa zamanda eşimi ikna edip Arif beyde spermiogram testi yaptırmak için ikna etmeye çalışıcam.
Diğer topiğe daha önce yazdıklarımı kopyalayarak bu yazıyı oluşturdum. Şuan içim umut dolu inşallah bende, sizlerde anne baba olmayı isteyen herkeste canlı ve sağlıklı spermler oluşup hayırlısıyla bir aile olmayı başarıp, bu savaşı kazanırız. Evde kendimiz baktığımız sperm örneğini sizlerde kendi gözünüzle görün diye paylaşıyorum :) Allahıma şükürler olsun, bu bile bir mucize...