Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertiletesi-İnmemiş Testist Sorunu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba
benim eşimde de doğuştan inmemiş testis var aile farketmiyor liseye giderken kendisi farkediyor İstanbul'da yatılı okurken ameliyat oluyor Haydarpaşa numunede 3 ay sonra gel diyorlar bakıp tamam başarılı oldu deniyor.
Erzincanda çalışırken yıllık spermiyogram yaptırıyor 7-8 milyon çıkıyor 2006 da son testinde düşük sayıda çıkıyor bir şey olmaz tüp yaparsın deyip gönderiyorlar.
biz 2007de evlendik 2009da yaptırdığı testte sonuç sıfır
ama testislerim sanki daha önce bu kadar yukarıda değildi tekrar yukarı çıkmış gibi diyor
tekrar indirilir mi bilmem
biz Celalettin hocada tedavideyiz spermatosit ve spermatid var bakalım sonuç hayırlı olur inşallah

canım yeni topiğimiz hayırlı olsun benim eşimdede doğuştan inmemiş testis problemi varmış aile ihmalı yüzünden tedavi edimemiş 30 yaşında indirildi bir testisi alındı diğeride pek gelişmemiş 2011 de kaan aydosta tese olduk gelişmemiş sperm blundu şu an yaklaşık 1,5 yıldır celalettin beyin hastasıyız ocakta tahlilimiz var henüz çıkış olmadı rabbim yardımcımız olsun

Merhaba canım testist indirme ameliyatını nerde oldu
Demek sizinde bir testist alındı ha
Rabbim hayırlı güzel sonuçlar almak nasip etsin inşALLAH

merhaba
benim eşimde de doğuştan inmemiş testis var aile farketmiyor liseye giderken kendisi farkediyor İstanbul'da yatılı okurken ameliyat oluyor Haydarpaşa numunede 3 ay sonra gel diyorlar bakıp tamam başarılı oldu deniyor.
Erzincanda çalışırken yıllık spermiyogram yaptırıyor 7-8 milyon çıkıyor 2006 da son testinde düşük sayıda çıkıyor bir şey olmaz tüp yaparsın deyip gönderiyorlar.
biz 2007de evlendik 2009da yaptırdığı testte sonuç sıfır
ama testislerim sanki daha önce bu kadar yukarıda değildi tekrar yukarı çıkmış gibi diyor
tekrar indirilir mi bilmem
biz Celalettin hocada tedavideyiz spermatosit ve spermatid var bakalım sonuç hayırlı olur inşallah

Anladım canım bu konuda maalesef hem aile tarafından hemde dr lar tarafından çok ihmalkarlıklar oluyor
Kader mi diyelim nasip mi diyelim daha çözemedim
Ben ailen sana bakmamış dediğim de ailesine hiç laf kondurmuyor
Küçükken tedavi yada ameliyat olsaydı bu hale gelmezdi
Hemde şansımız çok azken
Hayırlısı diyelim o zaman

slm arkadaşlar benim eşimde de inmemiş testis var..
biri yerinde ama diğeri inmeyince çocukken ameliyat geçirmiş ve biraz geç kalınmış ve bize gittiğimiz dr un dediği testisi yerine getiricez derken daha da berbat etmişler
fakat Allah çook şükür eşimde sperm var 2006 yılında evlendik ilk bir yıl hamile kalamayınca eşim test yaptırdı ve sayılar 5 milyon civarıydı daha sonra 3 ay iğne ilaç tedavisi gördü sayı artmıştı ama canlı sayısı azalmış ölü sayısı artmıştı 3 ay sonra gittiğimz dr bize tüp bebekten başka çaremiz olmadığını söyledi :KK42:ve 5 kez tüp bebek denedik maalesef hiçbirinde gebelik oluşmadı bundan 3 yıl kadar önce tekrar test yaptırdı eşim ve sayılarda beklenmedik kadar artış vardı en son geçtiğimz temmuz ayında yine test yaptırdı ve dr normal yolla bile hamile kalabileceğimi söyledi ama olmadı ....bu sefer ki testte yine canlı sayımız ve morfolojimiz az ....ve tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında eşime ve bana bazı genetik testler yapıldı eşimde y kromozomu fazla cıktı işte bu yüzden tüp bebek tedavilerimiz olumsuz sonuçlanıyo 5 kez denedik hiç birinde kaliteli embriyo oluşmadı...
şimdi kaan aydostan randevu aldık yakın zamanda kaan hocaya gidicez kaan aydostan memnun kalanlar çok inş bizede vesile olur

slm arkadaşlar benim eşimde de inmemiş testis var..
biri yerinde ama diğeri inmeyince çocukken ameliyat geçirmiş ve biraz geç kalınmış ve bize gittiğimiz dr un dediği testisi yerine getiricez derken daha da berbat etmişler
fakat Allah çook şükür eşimde sperm var 2006 yılında evlendik ilk bir yıl hamile kalamayınca eşim test yaptırdı ve sayılar 5 milyon civarıydı daha sonra 3 ay iğne ilaç tedavisi gördü sayı artmıştı ama canlı sayısı azalmış ölü sayısı artmıştı 3 ay sonra gittiğimz dr bize tüp bebekten başka çaremiz olmadığını söyledi :KK42:ve 5 kez tüp bebek denedik maalesef hiçbirinde gebelik oluşmadı bundan 3 yıl kadar önce tekrar test yaptırdı eşim ve sayılarda beklenmedik kadar artış vardı en son geçtiğimz temmuz ayında yine test yaptırdı ve dr normal yolla bile hamile kalabileceğimi söyledi ama olmadı ....bu sefer ki testte yine canlı sayımız ve morfolojimiz az ....ve tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında eşime ve bana bazı genetik testler yapıldı eşimde y kromozomu fazla cıktı işte bu yüzden tüp bebek tedavilerimiz olumsuz sonuçlanıyo 5 kez denedik hiç birinde kaliteli embriyo oluşmadı...
şimdi kaan aydostan randevu aldık yakın zamanda kaan hocaya gidicez kaan aydostan memnun kalanlar çok inş bizede vesile olur

Merhaba canım çok geçmiş olsun
Sizler inmemiş testisin şanslı taraflarındasınız
Ama yine de olumsuzluklar peşinizi bırakmamış
Demekki sizdeki asıl sorun genetik miş
Peki tüp bebek de oluşan embriyolara pgt yapılmadı mı

Rabbim yardımcınız olsun inşALLAH
Umarım güzel sonuçlar elde edersiniz.

Merhaba canım çok geçmiş olsun
Sizler inmemiş testisin şanslı taraflarındasınız
Ama yine de olumsuzluklar peşinizi bırakmamış
Demekki sizdeki asıl sorun genetik miş
Peki tüp bebek de oluşan embriyolara pgt yapılmadı mı

Rabbim yardımcınız olsun inşALLAH
Umarım güzel sonuçlar elde edersiniz.
sağol canım...evet Allaha çok şükür ki şanslıyız ama işte bizde tüp bebek denemeleri olumsuz oldu hep ve bu konuda çok yıprandık maddi manevi...
Allah kimseleri bu yolda uğraştırmasın...evet bizim asıl sorunumuz kromozom ve bu sorun tüpbebek tedavilerimizin olumsuz olmasında en büyük etken...
pgt olacaktı ama olmadı maalesef çünkü her defasında oluşan embriyolar kalitesiz oldu hep ,,pgt için 5. güne giden kaliteli ve çok sayıda embriyo gerekli ama bizim hiç bi tedavimizde 5. güne giden embriyomuz oluşmadı...
ve öyle olunca pgt ye gidemedi aslında tedavilerimin herbirinde 20 civarı yumurtam oluşuyodu ama embriyolar kaliteli olmuyodu
Allah yardımcımız olsun....

Merhabalar arkadaşlar;

Eşimde çift taraflı inmemiş testis sorunu vardı. Azosperm nedeni bu. Bebek iken yapılması gereken ameliyat çocuk iken yapılmış. Hem geç kalınmış hemde doktor indirme işleminde başarısız olmuş. Aile ihmalimi desem, doktorların ihmalimi desem, taktiri ilahi desem bilmiyorum ama aynı durumda olup zamanında ameliyatları başarılı yapılan ve çocuk sahibi olan insanlar var! Sanırım en doğrusu tedbirde eksik kalınmış, Allah’ta bunu uygun görmüş.

30 yaşında eşime hem mikro tese hemde indirme ameliyatı yapıldı. Şükür indirildi ama şiddetli Azosperm yani germ hücresi dahi tesede bulunamadı. Doktorlar imkansız, uğraşmayın vs. dedi. Hatta 3.ameliyatı yapmam dedi. Çünki tese kendini yenileyen bir organ değil, aksine normal bir insanda bile yıllar geçtikçe eksilen bir organ. Daha sonra Celalettin hocayı duyduk. Tereddütlerim vardı ama kaybedecek birşeyimizde yoktu. Tedaviye başladık. 6 aydır tedavideyiz. Doktorların olumlu yada olumsuz söylediği hiç bir şeyi önemsemiyorum. Azosperm hastalığının kesin bir tedavisi yok ama olmayacak diyede bir şey yok. Celalettin bey, müfit bey, kaan bey vs. sadece deneyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Hastaneler ise hemen tese işlemine geçip maddi giriş sağlamaya çalışıyor. Çünki sperm testi ile en az germ yada spermotositi olmayan birine bile hemen tese deniyorsa aklıma bu geliyor birtek.

Azosperm hastalarının 3 seçenek hakkı var. 1-tese 2- prenglyn ve benzeri hormon iğneleri kullanmak 3-durumu kabullenip hiç bir şey yapmamak. 1.olanı denedik durum hüsran, şuan 2. seçenek hakkımızı kullanıyoruz. Olmazsa mecbur 3.seçenek… eşim küçükken alınması gereken tedbirlerin hepsini şimdi yapmaya çalışıyorum. Taktiri Allaha bıraktım. Ol derse olacak, olma derse olmayacak. Biz başladığımızda hücre dahi yoktu ve olması tıbben mümkün değildi!!!

İlk başladığımızda
İmmatür Germ Cell 0

Spermatosit 0

Spermatit 0

Tedaviye başladıktanm 3 ay sonra

İmmatür Germ Cell 506.000

Spermatosit 97%

Spermatit 3%

Tedaviye başladıktan 6 ay sonra
İmmatür Germ Cell 1.026.000

Spermatosit 89%

Spermatit 11%

Amatör olarak kullanmak için bir mikroskop almıştık ve ilerlemeyi kendimizde takip etmiştik. 3 ay gibi bir sürede %1 Spermatite kadar ulaştığımız için profesyonel bir mikroskop alarak takibe devam ettik. İlk baktığımızda menide siyah koyu lekeler yani lökosit harici hiç bir şey göremiyorduk. sonraki 3 ay içinde germ hücreler spermotatisleri görmeye başladık. 6 ay içinde spermatitleri görmeye başladık. Degerleri %11 e çıkmıştı.

En son Aralık ayının ortasında doktora gittikten sonra düzenli olarak iğneleri vurmadım. Kısa bir tatile çıktık :) Veeeeeee dönüşü kendimiz spermiograma baktığımızda şok oldum. Hareketli olmasada artık sperm vardı. Hatta inanamadım :) En kısa zamanda eşimi ikna edip Arif beyde spermiogram testi yaptırmak için ikna etmeye çalışıcam.

Diğer topiğe daha önce yazdıklarımı kopyalayarak bu yazıyı oluşturdum. Şuan içim umut dolu inşallah bende, sizlerde anne baba olmayı isteyen herkeste canlı ve sağlıklı spermler oluşup hayırlısıyla bir aile olmayı başarıp, bu savaşı kazanırız. Evde kendimiz baktığımız sperm örneğini sizlerde kendi gözünüzle görün diye paylaşıyorum :) Allahıma şükürler olsun, bu bile bir mucize...

Alınma ihtimali var malesef. Buna ameliyat esnasında karar veriyorlar. Bizdede o ihtimal vardı ama iyi durumda olduğu için indirildi. Hiç üzülme tek testisi alındı diye, olacaksa o tek testislede olur :) Allahım yeterki ol desin.

Hoşbulduk canım
Valla canım eşimin annesi çürümüş olduğu için alındığını söylüyor ama bakıyorum 30lu yaşlarda indirilenlerde bile çürüme olmuyor,geç yaşta çok indirilen var ama hiç çürüme duymadım,doktor hatası varmı bilemiyorum.
Tabiki eksik dilek dilememek lazım,Allah sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasib etsin,

Alınma ihtimali var malesef. Buna ameliyat esnasında karar veriyorlar. Bizdede o ihtimal vardı ama iyi durumda olduğu için indirildi. Hiç üzülme tek testisi alındı diye, olacaksa o tek testislede olur :) Allahım yeterki ol desin.
inşallah sizin yaşadığınız mutluluğu bizlerde yaşarız arkadaşım,Rabbim sizin spermlerinde biran önce canlanıp çoğalmasını nasib etsin

Aminnnn. Valla arkadaşım bellimi olur bir bakmışız sizdede canlı sperm çıkışı başlamış :) Şuan mutluyum ama yarına ne olacağı belli değil. umarım hepimiz hayırlısı ile muradımıza kavuşuruz.

inşallah sizin yaşadığınız mutluluğu bizlerde yaşarız arkadaşım,Rabbim sizin spermlerinde biran önce canlanıp çoğalmasını nasib etsin

Aminnnn. Valla arkadaşım bellimi olur bir bakmışız sizdede canlı sperm çıkışı başlamış :) Şuan mutluyum ama yarına ne olacağı belli değil. umarım hepimiz hayırlısı ile muradımıza kavuşuruz.
canım bızım sorunda sızınle aynı ne yaptınız bı gelısme varmı

Kızlar benim eşimde de inmemiş test is sorunu var, altı yaşında iki kere ameliyat olmuş, kanala girdi indirmeye gerek sadece görsel olarak kötü olmasın derseniz ameliyat edelim demiş doktor, ailesi de kabul etmemiş, iki hafta önce gittigimiz doktor kanser ihtimali yüzde kırk dedi, çocuktan falan geçtim nerdeyse, celaleddin hocaya gitmeyi düşünüyorum başka tavsiye edeceğiniz bir doktor var mi

Merhaba kizlar bayadir yazilmamis bende bir soru sormak istiyorum..

Benim esimde inmemiş oldugunu ortaokulda farketmisler.. hormon ilaclariyla indirmişler. Suan 28 yasinda bazen birinin kesed3 olmadigini soyluyor..

1 sene once sperm degerleri iyiydi. Ama suan bilmiyorum. Sperm degerleri iyi olup bu hastalik yuzunden hamilelik olusmamasi mumkunmu ? 4 senedir deniyoruz hicbir sorun yok deniliyor. Spermiyogramda sorun yok ama bu sorununu da yeni ogrendim esim onemsememiş indigi icin.

Yani kalitesini falan bozuyor olabilrmi.. bir urolaga gitmelimiyiz. Kafayi yicem artik 4 senedir olmuyor ve esimin bu hastaligindan dolayi olmuyorsa kendime cok kizicam

Arkadaşlar bizler AZOSPERMİ hastaları olarak yeni bir site kurduk sizleri oraya davet ediyoruz.
çok yeniyiz bizim gibi olan kader ortağı dostları bir arada dertleşmeye bilgi tecrübe paylaşmaya ve bizden sonra azospermi tanısı konulan insanlara faydalı olmaya çağırıyoruz. ,
sitemiz sizin destekleriniz ve katkılarınız ile daha da büyüyerek hakettiği yeri alacaktır.
saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X