Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar merhaba ben iki haftalık bir tatilden sonra bugün döndüm herşey güzeldi umarım bol hamiş haberleri vardır geçmişi bir okuyayım bakalım umarım herkesler iyidir. opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

canım biliyorsun tüp bebek için 1 tane sperm bile yeter...ama nasip olmayınca olmuyor...
hayırlısı olsun çok üzülme...
maşşalh değerleriniz güzel artmış...
evet dr haklı bu değerlerle artık normal yoldan bebiş olabilir...bence yumurta takibi falan yaptır...
allah yardımcınız olsun...

hoşgeldin canımopuyorumnanaktanözledik seniŞeniz

hwlya canım benim çıkmam lazım....sonra da görüşürüz inşallahopuyorumnanaktan

EVET CANIM BUGÜN TEST GÜNÜ

kızlar ya banada hoşgeldin desin birisi

Hoşgeldin arkadaşım tam çıktığım arada gelmişsin:1hug:

:roflol: :roflol: :roflol:Yeterr aminn inşallahh ama ben tüp bebe yaptırmıyorumkiii kaliteli embriyo falan yazmışsınkaydirigubbakcemile3

TATLIM BıLıYORUM KIZ NEDEN ÖLE DıYORSUN BEN TÜP BEBE YADA DOĞAL HEPSıNE EMBıRYO DıYORUM KALıTELı KALıTELı ıNŞŞŞŞŞŞ YUMOŞUN EMBıRYON BEBBıŞıN HER ŞEYıN KALıTALı OLSUN BALUUUMM:lepi::lepi::lepi:ıNŞŞŞŞ ZAFER SENıN OLACAK

hoşgeldin canım tatilinin güzel geçmesine sevindimopuyorumnanaktan

kızlar ya banada hoşgeldin desin birisi

HOŞ GELDİN CANIM DÜN ZİYARETÇİ MESAJINI OKUDUM BEN SIK GİREMİYORUM AMA KIZLAR SENİNLE İLĞİLENİRLER BİZ BURADA BİR AİLEYİZ SONUÇLARINIZ HİÇTE KÖTÜ DEĞİL BENCEDE BİZİM SAYI 5 MİLYON İLERİ HAREKETLİ SORUNLU MORFOLOJİDEDE SORUN VAR AMA BEN MELEĞİMİN SÜPRİZ YAPACAĞINA İNANIYORUM İNŞŞŞ SENİN MELEĞİNDE SÜPRİZ YAPAR SANAN :Saruboceq::Saruboceq:

canım teyzem vardı burada ona geldim 4 gün oldu bu gün döneceğim kısmetse mersine dün istb gittim gezdim biraz güzel yerler ama sadece gezmek için ben yaşayamazdım böle bir şehirde herhalde

canlarım kedınıze ıyı bakın ben Çıkıyorum artık net cafeden gÖrÜŞmek Üzre ınŞŞŞŞŞŞŞŞ hamıŞlerle dolar burası mevlAm hepımızın dualarını kabul etsın en kısa zamanda bebıŞlerımıze kavuŞtursunkendınıze ıyı bakın topıĞın gÜzel hatunları

kızlar herkese merhaba..
tatılden gelenler hosgelmısler..
yenı gelen arkadaslarda hosgelmısler..
bende orucluyum bugun.borclarım var bırkacgun onları tutuyorum..
herkese hayırlı gunler arkadaslar..

hoşgeldin canımopuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile3 vereliniortak

canzi hoşgeldin canım..
oh iyi tatil yaptın..

hwlya sende hoşgeldin..
değerleriniz için üzülme bizlerden çok iyi..
normal yolla da şansınız var bu durumda..
hayırlısı olsun inş..

yetercim sana katılıyorum bende istanbul da yaşayamam herhalde..
gezmek için güzel yer ama..

fatıma zehra Allah kabul etsin canım..

esila-mısra nın da sonucu pozitif olur inş..

kızlar ben pek giremiyecem gibi..
yemekleri yaptım..
merdiven yıkayacam..
malum kayınvalde de burda.. mafoldumben

aman tüliny boşver yıka sonra kaynanan laf eder valla.benimkiler bize gelince evin her yeri inceleme altına alınıyor.hatta görümcem bi kez tuvalete gidicem dedi girmesiyle çıkması bir oldu.kontrol edildi o kadar.çiş miş bahane:roflol::roflol:

Gerçek Mucize
Merhaba,

1998 yılında evlendim, ilk yıl çocuk sahibi olmak istemedim. Bir yıl hiç korunmadan hamile kalınmazsa tedaviye başlandığını biliyordum, zaten 1999 Marmara depremi olmuştu düzenimizi kurmaya çalışıyorduk, bu dönemde doktora gitmedim böylece iki yıl geçti. Hamilelik olmayınca doktora gitmeye karar verdim. Gittiğim doktor bana iki yumurtalığımda da çikolata kistleri olduğunu, bu durumda hamileye kalamayacağımı hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Kistlerin çok büyük olduğunu yumurtalıklarımı sarmışsa temizlenemeyeceğini bu durumda yumurtalıklarımın da alınabileceğini söyledi.

Henüz 27 yaşındaydım ve çok üzüldüm, moralim bozuldu. Ancak çevremden başka doktorlara üniversite hastanelerine gitmemi önerdiler. Ben de bunun üzerine başka doktorlara gittim. Onlar beni rahatlattılar sadece kistlerin alınabileceğini söylediler böylece ıstanbul’da özel bir hastanede ameliyat oldum. Doktorum bana sol tarafımda yapışıklık olduğunu ama sağda herhangi bir sorun bulunmadığını hamile kalabileceğimi söyledi. Böylece bir yılda daha bekledim ama olmadı. Eşim sperm testi yaptırdı ve normalden düşük ve hareketi az çıktı. Sol yumurtalığında varikosel tespit edildi ve O da ameliyat oldu. Bu süreçte bir yılda geçti. Yine hamilelik olmayınca doktorum rahim filmi çektirdi iki tüpte açık çıktı bu arada prolaktin hormonum yüksek çıktı onunla ilgili tedavi gördüm. 2002 yılında bir kez aşılama denedim tutmadı. Bu arada sol yumurtalığımda tekrar küçük bir kist oluştu küçülmesi için doğum kontrol hapı kullandım. Sonra bir den sürekli doktora gitmekten sıkıldığımı fark ettim. ıki yıl tedaviyi bıraktım.

Devlet ilaçları karşılamaya başladığı dönemde 2005 yılında tüp bebek tedavisi için üniversite hastanesine başvurdum. Bana tekrar rahim filmi çektiler tüplerim yine açık çıktı. 2 kez daha aşılma yapmaya karar verdiler tutmazsa tüp bebek olur dediler. Ama sorun çıkarmaması için önce sol tarafımdaki kisti laparoskopi ameliyatı ile alınması gerekli denildi. 2005 Kasım ayında tekrar ameliyat oldum bu ameliyat sırasında tüplerin açık olup olmadığına tekrar bakılmış ve iki tüpte de geçiş bulunmadığı tespit edilmiş bu nedenle aşılama yapmaya gerek yok direkt tüp bebek tedavisi gerekli denildi.

2006 yılında kistlerin oluşmaması için 3 ay kadar tedavi gördükten sonra tüp bebek merkezlerini araştırmaya karar verdim. Çok fazla merkez ve farklı fiyatlar vardı. ıyi bir merkezde tedavi olmak istiyordum ekonomik olarak çok fazla deneme şansım yoktu. Uzun bir süre misafir olarak internet sitenizi ziyaret etmiştim. Daha sonra sitenize üye olmaya karar verdim. 2006 yılında ızmit’te düzenlediğiniz toplantıya katılarak bilgi almıştım Zaten uzun zamandan beri tüp bebek ile ilgili araştırmalar yapmaktaydım. Derken 2007 yılı Ocak ayında Derneğinizden telefon geldi ve üyelerinize indirimli tedavi olanağı anlatıldı. Bende kabul ederek Şubat ayının son günlerinde bana alınan randevuya eşimle beraber gittim. Önceki hormon tahlillerime bakıldı bu arada yaşım 35 oldu. Bana % 50 şansım olduğu hormon ve rahim durumumun çok iyi düzeyde olduğu söylendi. Ben de sevindim ve bana yazılan ilaçları almak için üniversite hastanesine gitmeye karar verdim.

Ancak bir mucize oldu ve Mart ayında kendiliğinden hamile kaldığımı öğrendim bir mucize de ultrasona girdiğimde oldu ikiz hamile kaldığım söylendi hayatımın en güzel günüydü. Ben, eşim, ailem, çevrem inanamadık. Allah’a şükürler olsun. 15 Kasım 2007’de doğdular. Hayatımın en güzel ikinci günüydü. itmek Şuan 8 aylık kızlarım var. Hamilelik döneminde hiç sorun yaşamadım. Normal zamanlarında doğdular biri 2900 diğeri 2800 olarak. Uzun yıllardan ve tedavilerden sonra kendiliğinden hamile kalanların hikayelerini çok duymuştum ama ikiz olanı hiç duymadım. Benim hikayem bu inanılır gibi değil ama gerçek. Doktorum bu duruma tüplerin o zaman kapalıydı ama demek ki açılmış diyebildi. Başka ne denir ki………..MUCıZE

Allah herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin.

Sevgiler

Benim umutlarım yeşerdi filiz verdi darısı bu umut uğruna mücadele edenlerin başına ınsallah
Merhaba,

Benim umutlarım yeşerdi filiz verdi darısı bu umut uğrunda mücadele edenlerin başına inşallah.

05.11.2002 senesinde eşimin sperm sayısının yetersiz olduğunu ve tedavisiz çocuk sahibi olamayacağımızı öğrendik.Eşimde bende ilk başta bundan etkilendik dersek yalan olur.Doktorumuza güveniyorduk ve ilk denemede olur sandık.Bütçemizi ayarlayıp bir hastanede 2003 senesi mart ayında tedavimize başladık.Dediğim gibi bu olay bizi etkilememişti bu yüzden büyük bir moralle ilk tedavimize başladık sonuç negatif oldu yine moralimizi bozmadık ikinci sefere olur inşallah dedik.Maalesef sonradan olacakları bilmeden doktorumuza da güveniyorduk.Bu arada tedaviye başladığımız zaman ben 35 yaşında olduğum için tedavi aralarını da kısa tuttuk.2003 Haziran ayında ikinci denememiz oldu yine sonuç negatifti.Bizi sonucun negatif oluşundan ziyade doktorumuza olan güvencimizin zedelenmeye başlaması bizi daha çok üzdü.Çünkü doktorumuzla sonuç negatif olduktan sonra görüşmeye gittiğimizde bana kullanmamı söylemedikleri ilaçları kesmemi söyleyince biz şok olduk maalesef kullanmam gereken bazı ilaçlar dosyama yazılmış ama nasıl bir ciddiyetsizlikse bize söylemeyi unutmuşlardı.Doktorumuza bunları kullanmadım ki deyince zaten pek etkisi yoktu bunların mühim değil diye geçiştirdi biz doktorumuza güvenimizi yitirmişte olsak üçüncü denemeyi de 2003 Ekim ayında bu doktorda devam ettik ve sonuç bu kez de maalesef negatifti.Ve bu kez baştan moralmen çöküntü içindeydim ve inanın hastaneye de transfere de ağlayarak gittim ve hastaneden eve dönüşte bile hala ağlamama engel olamıyordum çünkü bu kez ve ilk kez baştan umutsuzduk ama yine veren Allah diyerek belki demekten de kendimizi alamıyorduk amma sonuç her zamanki gibi negatif oldu.Doktor beyle görüşmeye gittiğimizde hayatımda ilk kez tamamen yıkıldım çünkü baştan beri her şey çok çok iyi diyen doktor şimdi karşıma geçmiş bana DONOR teklifinde bulunuyordu.

1 hafta kadar herşeye küstüm sonra BEN NE YAPIYORUM BENıM ÇOCUĞUM OLUP OLMAYACAĞINI KUL DEĞıL ALLAH BıLıR ONLAR BıR VESıLE SADECE deyip başka tüp bebek merkezlerine müracaat ettim doktorlarla görüştüm.Bir önceki doktordan biraz dosyamı zorlada olsa almıştım ve bu görüşmelerimde dosyamı da gösterdim ve inanır mısınız bana oldukça yüksek dozajda ve gereksiz biri ilaç yüklemesi yapıldığını öğrendim ve bunu tam 5 tüp bebek merkezi doktoru da söyledi bu vahim bir durumdu ben doktordan şikayetçi olmayı bile düşündüm .Beş tüp bebek merkezi doktorları da gerekir. BENıM GAYET SAĞLIKLI OLDUĞUMU BÜTÜN TAHLıL NETıCELERıNDE BÜTÜN HORMON SEVıYELERıNıN ıYı OLDUĞUNU VE denemeye devam edersem ANNE olmamam için bir sebep olmadığını söylediler.MUTLULUKTAN UÇUYORDU. SANKı HEMEN ANNE OLMUŞ HıSSıNE KAPILDIM ADETA.2004 senesi Mart ayında Memorial Hastanesinde Semra Kahraman eşliğinde Bizim hayatımızda çok büyük yer alacak olan doktorumuzla DR.GÜVENÇ KARLIKAYA ile tedaviye başladık.22.04.2004 VE BEN HAMıLEYDıM seviçten çıldırmıştık eşimde bende aldığımız haberden saatlerce ağladık mutluyduk herşey mükemmeldi taki aynı hastanede kontrollümü yapan ve Dr.Güvenç beyden sonra ailemizden biri olarak gördüğümüz değerli doktorumuz DR.ALTUĞ SEMıZ'in benden 3.5 aylık hamileyken istediği kan tahlili ile hayatımız allak bullak oldu.Sonuçlar normal değildi bebekte bir terslik vardı ve Dr.Altuğ bey Hocası Cihangir beyle beraber Bana Amniosentez yani diğer bu tedaviyle uğraşan kader arkadaşlarımın anlıyacağı üzere rahime girip bebeğin suyundan bir sıvı alınması olayını uyguladılar.Aradan bir ay 10 gün gibi bir zaman geçti.Karnım büyüyordu ben mutluydum çünkü olumsuz hiçbirşey aklıma gelmiyordu.Hamileliğimin 5 ayıydı.Tahlil neticesi hiç hoş değildi doktorumuz Altuğ bey bunu bana nasıl söyleyeceğini bilemediği için eşimi aramış sonra eşim,ailem hep beraber hastaneye gittik DOKTORUM dahil olmak üzere hepimiz ağlıyorduk inanın tahlil neticesi milyonda bir görülebilen T18 vakasıymış.Ben doğurmak için ısrar edince doktorum bana bebeğimin ölü doğma riskinin çok yüksek olduğunu,şans eseri sağ olarak doğsa bile en fazla 1-1,5 sene oda makineye bağımlı olarak yaşama şansı olduğunu bana bu kararımın hem bebeğimin acı çekmesine hem de benim nedenli üzüleceğimi açıkça anlattı ve BEBEĞıMı TAHLıYE ETMEK ıSTEDıKLERıNı SÖYLEDı. inanın bunları anlatırken Dr.Güvenç bey olsun Dr.Altuğ bey olsun kendi canlarına birşey olmuşcasına ağlıyorlardı.YIKILDIM inanın şu an bile bu satırları yazarken ağlıyorum.Neyse eve geldik eşim ve ailem bu süreci uzatmamam gerektiğini hemen hastaneye yatmamı istediler.Doktorumu aradım sabah geliyorum dedim o gece nasıl sabah oldu bilmiyorum.VE hastaneye gittik ben son kez bir umut işte muayene olmak istedim başta Dr. Semra hanım olmak üzere o bölümün bütün doktorları ilgilendi çünkü hastanede ilk böyle bir oluyormuş.Yatışım yapıldı suni sancı verildi ama ben bebeğimi vermemek için gerçekten direndim bu çok kötü bir duygu ALLAH KıMSEYE YAŞATMASIN. VE SABAH 06.00 DA HER ŞEY BıTTı.Ailem, doktorum hiç yalnız bırakmadılar kurban bayramı arifesi hastaneden çıktım 6 ay kendime gelemedim dersem yalan olmaz sonra bir sabah kalktım ve eşime ben hastaneye gidiyorum Dr.Güvenç bey'e tedaviye başlayacağım bu iş sonunda olacak dedim.Beraber Hastaneye gittik randevu bile almadan sağ olsun Doktorumuz ilgiyle karşıladı ve hemen tedaviye başladık.Tedavinin 4 ncü günü yeterli yumurtlama olmadığı için kendi isteğimle tedaviyi kestik sonra iki ay sonra tekrar denedik ve yine hamileydim fakat 2 hamilelik kan testinde yine bir anormallik vardı seviye artacağına düşmüştü.Doktorum ilacı kesmemi embriyonun sağlıklı tutunamadığından seviyenin düştüğünü söyledi onlara sonsuz güvendiğimden sözlerini dinledim.VE doktorumun yanından ayrılırken 2 ay sonra tedavi olacağımın kararını vermiştim.VE 2005 kasım ayında tekrar yani YEDıNCı KEZ TEDAVıYE BAŞLADIM.12 ARALIK 2005 VE HEMŞıRE ARKADAŞLAR MÜJDEYı VERDı HAMıLEYDıM.Vücudum sıvı toplamıştı daha bebeğin kalp atışını duymamışken ve yine kaybetme korkusu ama bu kez bunun korkulacak bir şey olmadığı muhtemelen çoğul gebelikten dolayı olduğunu söyledi doktorlarım.ve o ilk müthiş güne kadar istirahat etmemi söylediler.O BÜYÜK GÜN GELMıŞTı.BÜYÜK BıR HEYECANLA HASTANEYE GıTTıK.MUAYENEDE HEPıMıZ ŞOK OLMUŞTUK ÇÜNKÜ ÜÇÜZLERıM OLACAKTI.SEVıNCıMDEN NE YAPACAĞIMIZI BıLEMEDıK.Fakat sicilim bildiğiniz üzere pek iyi değildi bu nedenle 12 .ci hatada çoğul gebelik olduğu için CVS yani plesantadan parça alınması işlemi yapıldı.Bebeklerimin biri AYRI diğerleri ise TEK YUMURTA ıKıZLERı ıDı. Yaklaşık bir ay sonra tahlil neticesi geldi ayrı yumurtada olan bebekte down sendomu ve kromozom bozukluğu bulunduğunu söylediler zaten doktorumuz ultrason incelemelerinde tek olan bebekte problem olabileceğini ama tahlilsiz bir şey diyemeyeceğini söylemişti.Diğer ikisi sağlıklıydı ama inanın bu durum bile bizi yeterince üzmüştü.Sonra o bebeğimin bana ve diğer kardeşlerine zarar vermemesi için beni ve diğer bebeklerimin hayatını riske atmamak için maalesef istemeyerekte olsa KALBı DURDURULDU.DıĞER ıKı BEBEĞıM GAYET SAĞLIKLIYDI.ıLK GÜNDEN ıTıBAREN DÜŞÜK RıSKıM ÇOK YÜKSEKTı 32 HAFTA sadece doktor kontrol günleri hariç devamlı yattım.Fakat inanın elimde olsa her gün ultrosona girip bebeklerimi seyretmek istiyordum.MÜTHıŞ BıR DUYGU ALLAH HER ıSTEYENE TATTIRSIN.24.cü hafta düşük riskim ciddi tehdit etmeye başladı yarı hafta hastane yarı hafta ev derken 32 hafta 1 günlükken akşam saat 22.30 da hafif sancım oldu biz işi şansa bırakmayıp hastaneye gittik ev yolda giderken birden bire böbrek sancısıyla adeta feryad etmeye başladım hastaneye geldiğimizde hemen doktorumun odasına aldılar O GÜN BÜYÜK BıR ŞANSIMIZ VARMIŞ NÖBETÇı DOKTOR AıLEMıZıN BıR PARÇASI HALıNE GELMıŞ OLAN DR.ALTUĞ beydi.Hemen muayene etti ve doğumun başladığını 10 dk.içinde ameliyata alınacağımı söyledi VE GECE SAAT 02.30 GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDA Dr.Güvenç bey, Dr.Altuğ bey bana göz aydın verdiler bebeklerimin sağlık durumları iyiydi ama 32 haftalık aldıkları için emme ve yutma kasları gelişmemişti yoğun bakımda kalmaları gerekiyordu biri 1800 diğeri 1600 kg. dı.Doğumun gündüzü bebeklerimi görmeye yoğun bakım ünitesine çıktığımda adeta nefesim kesildi kalbimin duracağını zannettim.ALLAHIM BU NE MÜTHıŞ BıR DUYGUYDU BEBEKLERıM HARıKAYDILAR VE BENıM SESıME TEPKı VERıYORLARDI .Düşünebiliyor musunuz beni yani ANNELERıNı TANIYORLARDI.Ertesi gün rahatsızlandım bebeklerim süt bekliyordu ama ben veremiyordum birçok tetkikler yapıldı tedavilere başlandı.Bu çok kötü bir durumdu bebeklerimden birisi mamayı reddediyor ve ANNE SÜTÜ istiyormuş ve biz acilen bebeklerime süt verebilecek birilerini aradık ben yattığım yerden kalkamıyordum ailem eşim çırpınıyordu ve sonunda ALLAH BıNLERCE KERE RAZI OLSUN iki ayrı arkadaşımız süt verebileceklerini söylediler ve benim 1 hafta sonrada ben iyileştim benden 20 gün sonra YAVRULARIM NıHAYET VE SONUNDA EVLERıNE EVıMıZE GELDıLER.ŞıMDı ıKı TANE DÜNYA HARıKASI OĞULLARIM VAR VE HAYAT ANLARLA YENıDEN VAR OLDU BıZıM ıÇıN.SANA BıNLERCE KEZ ŞÜKÜRLER OLSUN ALLAHIM.ALLAH NE BıZE NEDE BAŞKALARINA EVLAT ACISI GÖSTERMESıN VE ıSTEYEN ÇABA GÖSTEREN HERKESE EVLAT NASıP ETSıN ıNŞALLAH.

NE OLUR ARKADAŞLAR VAZ GEÇMEYıN BEN VAZGEÇMEDıM VE SONUNDA MURADIMA ERDıM ÇOK ŞÜKÜR.ŞıMDı HER GÜNÜM BAYRAM BANA.DARISI BÜTÜN ANNE VE BABA OLMAK ıSTEYENLERıN BAŞINA.ıNANIN VE VAZGEÇMEYıN LÜTFEN!!!!!!!!!!!

BU ARADA MEMORIAL HASTANESı TÜP BEBEK VE KADIN DOĞUM BÖLÜMÜNDE ÇALIŞAN BÜTÜN DOKTOR VE HEMŞıRE ARKADAŞLARADA TEŞEKKÜRLERıMıZı BORÇ BıLıRıZ.ONLAR TEDAVıMıZ BıTMıŞ OLSADA HAYATIMIZIN EN ÖNEMLı PARÇALARI ARTIK.

Rumuz: ıdilaydın

Ah bu çocuğun olamaz diyenler!!
Sibel Hanım; Benim hikayem sağ yumurtalığımda bir kist görülmesiyle başladı. Yapılan tedaviye rağmen kist yokolmadı ve laporoskopi ile yumurtalığım temizlendi. Sonrasında yapılan tetkiklerde FSH ve TSH değerlerim yüksek çıktı. Bunun sonucunda bu konunun uzmanı bir profesör tarafından çocuğumun olmayacağı ve tüp bebek içinde çok ümitlenmemem gerektiği söylendi; fakat tam bu sırada hamile kaldım.

Ne yazık ki bu hamilelik 5 haftalıkken düşükle sonuçlandı. Sonrasında aşılama ve tüp bebek yöntemlerinin hepsini denedim. Tüp bebek tedavisine gittiğim zaman uzman doktor TSH değerlerimi yüksek bularak tiroid ilacına başlattı. Tüp bebekle ilgili kullandığım ilaçlara rağmen o dönemde uygulama için uygun tek yumurta oluşmuştu ve yaştan dolayı daha sonraki denemelerde çok başarılı olmayabilirdi. Başarısız deneme sonrasında tiroid konusunda uzman bir doktor ile görüşerek gerekli tetkikleri yaptırdım ve sürekli olarak ilaç kullanmam gerektiği ortaya çıktı. Tabii bebekle ilgili denemelerimizi de birkaç ay erteleyerek yeni bir tüp bebek denemesi yapacaktık ki beklenmedik şekilde hamile kaldım ve şu anda 4 aylık bebek sahibiyiz. Şu anda tedavi gören ve çocuk sahibi olmak isteyen herkese şunu öneriyorum öncelikle tiroid'le ilgili T3,T4 ve TSH değerlerini mutlaka kontrol ettirsinler ve değerler uygun değilse eğer konuyu Kadın Doğum Uzmanları ile değil; mutlaka ve mutlaka tiroid uzmanı bir doktor ile görüşmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca söylemek kolay yapmak zor ama biraz boş vermeye çalışılmalı...

ışte benim hikayem böyle ve ben mutlu sonuca ulaştım. Her isteyenin de mutlu sonuca ulaşması dileğiyle...

Ahsen E.

DEMEKKı RABBıMıN NEZDıNDE HERŞEYıN BıR ZAMANI VARMIŞ..
DEMEKKı RABBıMıN NEZDıNDE HERŞEYıN BıR ZAMANI VARMIŞ..

Yıl 2001 Ocak Ayı.Eşimle 6 ay çıktıktan sonra evlenmeye karar verdik,herikimizde hemen çocuk sahibi olmak istiyorduk.Tabiki hiç bir şey bizim istediğimiz gibi olmadı.Aradan 1 yıl geçti ve doktora gitmeye karar verdik,bize tavsiye edilen bir doktora gittik.Doktor ovuluasyon dönemimi tespit edemedi bir türlü ve bütün işleri SSK da yaptırıyoruz para vermiyoruz ama manen göçtük ama doktor bir türlü bulamıyordu.Tabi ki ben ovuluasyon dönemi follop testi bunları daha sonradan öğrendiğim için o zamanlar kendimde sürekli kuruntu yapıyordum. Sıkıntıdan 1 hafta içinde 5 kilo verdim.
Doktorum daha sonra da yüzüme karşı “Seninle çok işimiz var bizim uğraşamıycam” dedi..
Bendeki duygusal çöküntüyü tahmin edemezsiniz.Bunların arkasından 1 hafta boyunca ağladım…
Eşimle birlikte konuştuk ve çocuk işini biraz bırakalım dedik
2003'ün ortalarında bana başka bir doktor tavsiye ettiler, eşimle beraber ona gitmeye karar verdik . O da bize o günkü değerleriyle 1,500 YTL 'ye aşılama yaptı tabiki daha git gel masraflarını saymadık.Aşılama tutmadı direk tüp bebeğe geçelim dedi bize 7-8 milyar masraf çıkardı.Ona da tamam dedik.Ama maddi durumumuz onu kaldırmadı yaptıramadık malesef..
Allahım hem işyeri çok sıkıydı,her zaman izin alamıyorum.Patronlar car car tepemde bir taraftan parasızlık bir taraftan ..Amacıma bir türlü ulaşamıyordum.
Artık çocuklarıyla gezen hiç kimseyi görmek istemiyordum.Çocukları olan arkadaşlarımla görüşmek istemiyor,rüyalarımda bebekler görüyordum.Kafamı bu konuya fena halde takmıştım...En sonunda patronla anlaşamayıp işten ayrıldım.
ışten ayrılınca yine tavsiye üzerine başka bir doktora gittim doktor dediki miyomla kistlerin var onların alınması lazım ilk işimiz onlar ve 12 aralık 2005 te ilk kez ameliyat oldum.Yine SSK yla bütün herşeyimi yaptırdım.Hormon tahlilleri rahim filmi spermiyogram herşey yapıldı...ve eşimle nedeni açıklanamayan infertilite bölümüne girdik.En azından elimizde artık bişey vardı neden çocuğun olmuyor diye sorduklarında bizde nedeniaçıklanamayan infertiliteyiz diyebilirdik.Gittiğim 1.doktor beni ruhsal açıdan mahvetti.2.doktor beni kazıkladı.3.doktor bana en azından sonuç gösterdi.Onda da 500 ytl 'ye aşılama yaptırdık tabiki yine muayene ve ameliyat masraflarını saymıyorum..Oda olmadı..
Bu arada yeni işe başladım.Veee işe girdiğimde gördümki sınırsız bir internet var elimin altında
Tüp bebek için karar verdiğimde elimde kalında bir klasör vardı artık.Kimse bana elimdeki klasörün dışında bir şey söylese kabul etmezdim ,çünkü 2 ay boyunca gece gündüz demeden araştırdım,yazdımm yazdımmm iyice kafama yerleştirdim adeta beynime kazıdım herşeyi ilaçların fiyatına kadar dozajlarına kadar.Tüp bebeğin evrelerine kadar herşeyi ezbere biliyodum.ışte o sıralarda ÇıDER'le tanıştım..Gerçi çiderin çalışmalarına inancım baştan yoktu.para tuzağı diye düşünmüştüm.Ta ki Yeditepe Üniversitesinden indirim kazanana kadar..Hesap ettim kitap ettim,bütün hastanelerin fiyatını da biliyordum.Burası en uygunuydu.. Böylelikle Çider le de tanışıp üye oldum
Haziranın sonlarındaYeditepe Üniversitesine gittim.Dr.Cem Beyle tanıştım neler yapılacak onları konuştum (zaten neler yapılacak hepsini biliyorum),fiyatı da Çider’in dediği gibiydi..Temmuz ayı içindede krediye müraacat ettim.Kredi için bankadan onay aldım...
Ağustos ayına her şeyi ile hazırım..Tabi bu arada kendimi nasıl yorgun hissediyorum anlatamam.
Sürekli uykum var.Ayaklarım şişti kocaman oldular.Dahiliyeye gittim idrar yollarında iltihap var dedi.Bana ilaçlar verdi ben ilaçlarıbir iki kullandım, Daha sonraki günlerde midem bulanmaya başladı ilaçlardan.Tabi biz normal hayatımıza devam ediyorduk.ışlerde yoğunduve ben harıl harıl bir güzel temizlikte yaptım.Derken temmuzun 23 ü olduğunda ben hala regl olmadığımı fark ettim
Birgün servistede giderken başım dönmeye başladı ama ben hep yorgunluğa yordum...Evliliğim boyunca ilk defa gebelik testi almak içimden geldi.ılk önce banyoya attım bir yerlere tahll yapmak istemedim.Daha sonra iyiyse de kötüyse de yap dedim..Zaten belli bir zaman sonra kötü sonuçla karşılaşırsın dedim kendi kendime.Sonra testi aldım ve denedim.

Testi yapıp çift çizgi çıkınca inanın banyodadondum kaldım ne ileri ne geri gidebiliyordum.

Öylecedakikalarca ayakta kaldım ne yapacağımı şaşırdım. Heyecandan eşimin numarasını unuttum , ellerim o kadar terlemiş ki telefonunkapağını açıp eşime haber veremiyorum..Tir tir titriyorum.
Tabiki herkes çok sevindi en çok da eşimle ben.Emeğimizin karşılığını almıştık.
Artık becerip de bir çocuk bile yapamadınız diyenlere inatgöğsümü gere gere gezeceğim.Heeee kısırsın yani diyenlere inat...Demek ki Güzel Rabbim her şeyin bir zamanını veriyormuş. Demek ki onun nezdinde her şeyin bir zamanı varmış..Şimdi 6 haftalık hamileyim ve çok mutluyum.Güzel Allahım inşallah bu çocuğuma uzun ömürler verir,sağlıklar verir bende hayırlısı ile onu kucağıma alırım.Şu anda başka bişey istemiyorum.Allah herkese bu duyguyu nasip etsin bu duyguyu tattırsın.ısteyen kimseyi çocuksuz bırakmasın yüce Rabbim ,Allah herkesin yolunu açık etsin

Ayla Azizoğulları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…