• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
flash haberde gördüm kanalları zaplarken
bu kadar çarpıtma görmedim:olmaz:
adamlar farelerden alınan x ve y hücresinden sperm üretmişler insanlar üzerindede deneyeceklermiş
ama kanserli ve kısır hastalar için
ne alaka kanal yok erkekliğin sonu gelmiş bide röpörtaj yapmış
sinirlendim bende:oklava:
yani hiç spermi olmayan insanların çocuk sahibi olması için umut kaynağı
hadi bakalım herşeyin hayırlısı:Saruboceq:

benim iyice kafam karıştı....
kendi kendime dedimki acaba bu embriyo başka anlamlarada mı geliyor...
az önce nette ebriyonun anlamını araştırdım...

1.Yumurta ve sperm hücrelerinin birleşmesiyle oluşan zigot

2.cenin'den önceki hal,

3.organlar oluşmadan önceki hal.

4.yumurtanın döllenmesinden sonra olu$an canli taslagi.

5.zigotun gelişmesiyle oluşan genç organizma.

6.gelismenin 4-8. haftalarinda bulunan canliya denir.

galiba bu haberi yapanlarda bir sorun var....

benim iyice kafam karıştı....
kendi kendime dedimki acaba bu embriyo başka anlamlarada mı geliyor...
az önce nette ebriyonun anlamını araştırdım...

1.Yumurta ve sperm hücrelerinin birleşmesiyle oluşan zigot

2.cenin'den önceki hal,

3.organlar oluşmadan önceki hal.

4.yumurtanın döllenmesinden sonra olu$an canli taslagi.

5.zigotun gelişmesiyle oluşan genç organizma.

6.gelismenin 4-8. haftalarinda bulunan canliya denir.

galiba bu haberi yapanlarda bir sorun var....

bende anlamadım aman boşver fadikçimm nası ilbaşta tüp bebekiğide anlamamıştım ilk duyduğumda ve kafam karışmıştı bunuda zamanla anlarız inşallah:bbo:

fadik eğer aynı konuyu söylüyosak embiriyo değil
kök hücreden üretiliyo bu sperm :sinifsinif:

hayır arkadaşlar..
bence embriyodan ürettiler..
bu demek oluyor ki normal bir insandan da üretilebilir..
yani hiç spermi olmayan bir erkeğin kök hücresinden sperm üretebilecekler..
ilk önce embriyonun kök hücresiüzerinde denenmiş..
ve olumlu snuç alınmışş..
harika bir gelişme bence..

herhangi iki insandan olan embriyolardan kök hücre alıyorlar
her embriyo her organı parcayı olusturan ilk hücrelere sahip
oradan sperm olusumunu saglayan kçk hücreyi alıyorlar
mesela böbrek hastaları için kök hücreyi alıp böbrek içine yerlestirdiklerinde orada bie bebeginki gibi saglıklı böbrek hücreleri olusuyor
benim bildigim bu
bu yüzden embriyo katli oldugu için islam yol vermiyor bu uygulamaya

fadik eğer aynı konuyu söylüyosak embiriyo değil
kök hücreden üretiliyo bu sperm :sinifsinif:

evet canım embriyo olması imkansız...
kök hücre olabilir...
ama birde embriyodan alınan kök hücre diyorkafamçokkarıştı
bence haberi yapanlar karıştırmış...

10 yıl içindi kusursuz hale getirilmesi planlanan tedavi sayesinde kısırlık sorunu çeken erkekler, ciltlerinden çok küçük bir parça vererek kendi biyolojik çocuklarına sahip olabilecek. Çalışmanın başındaki biyolog Karim Nayernia, xy kromozomlu yani erkek deney faresi embriyosunu aldı. Herhangi bir hücre türüne dönüşme kapasitesine sahip olan embriyonun gelişmesini 5 gün bekledi ve daha sonra hazırladığı kimyasal karışım ve lazer kullanarak embriyonun sperm hücresine dönüşmesini sağladı. Kısırlığı yok edebilecek bu buluş için "Spermen" benzetmesi yapıldı.

Yeni hücreler mikropkoptan bakıldığında ayın spermde olduğu gibi baş ve kuyruğa sahip ayrıca normal bir şekilde yüzebiliyor.Nayernia, suni spermin yumurtayı dölleyerek bebek yaratmak için yeterli olduğunu savunuyor.

Bilim adamları, yıllar içinde kadınlardan alının kök hücrelerle yumurta yaratılabileceğini de öne sürüyor. Böylece bebekler artık tamamen yapay olarak elde edilebilir.Eğer deney fareleri üzerinde yürütülen çalışmalar insanlar için de uygulanabilirse, tek bir erkek embriyosu sınırsız bir sperm kaynağı olabilir. Bu da kadınların bebek sahibi olmak için artık erkeklere ihtiyaç duymamasını getirebilir. Nayernia, elde ettikleri spermin şimdiylik yüzde 100 mükemmel olmadığını ancak bunu zamanla geliştirebileceklerini söylüyor.

haber bu kızlar..

kök hücre,uygun ortam sağlandğında farklı hücre tipine dönüşebilen hücreler..
yani sperm oluşumu için ayrı kök hücre veya böbrek için ayrı kök hücre yok..
kök hücre ortamına göre ,verilen besi maddelerin göre farklılaşabiliyor..
embriyo kök hücresinin kullanılma sebebi de farklılaşmanın daha geniş,daha çok,daha çeşitli oluşu..
insan kök hücresi de farklılaşabliyor ama embriyo kök hücresi kadar değil..
insan kök hücresinin farklılaşması sınırlı..
fare embriyolarının kulanılma sebebi de hayvanlar arasında,kök hücre çalışmalarına en fazla cevabı veren türün fare embriyosu olması..
hatırlarsanız insan tarafından yapılan ilk yapay kulak da,bir fare vücudu üzerinde,onun kök hücresi kullanılarak üretilmişti..

saglam anne karnında olusmus embriyolar kullanılıyor
yani kürtaj gibi
caiz degil o yüzden
canım eğer böyleyse tabiki caiz olamaz...
birde başka insanların kök hücresinden yapılmış sperm yine o insanların sayılmazmı...

tülincim benim okuduğum haber aynı konuyu anlatıyordu...ama sanki hiç alakası yok..
bir haber bu kadarmı değiştirilir...

kızlar neyse boşverin..
kafa karıştırıcı bir olay..
henüz kesinlik kazanmamış zaten..
aklım almıyor farenin hücresi insanda..
hiç mi geçmez ondan birşey.. fisfisfis

Erkeklere bir iyi bir kötü haber
08 Temmuz 2009 Çarşamba 16:10Bilim adamları laboratuvar ortamında insan kök hücrelerinden sperm yaptılar. Durumun etik olup olmadığı tartışılıyorıNTERNETHABER/Dış Haberler

ıngiliz bilimadamları, kısırlık sorununa kesin çözüm buldular, insan kök hücresinden yapay sperm yaptılar. ıyi haber bu... Kötü habere gelince, bu durumda erkeklere üreme konusunda pek gerek kalmadı...

Laboratuvar ortamında erkek kök hücreleri kullanılarak yaratılan spermlerin, çocuk sahibi olmak isteyen ama kısır olan erkekler için bir devrim niteliğinde olduğu belirtildi. Çünkü eşlerinin yumurtalığına yerleştirilecek kendi spermleriyle, kendi çocuklarına sahip olabilecekler.

Newcastle Üniversitesi'nden biyoloji profesör Dr. Karim Nayernia, çeşitli kokteyler, vitaminler ve kimsayallar yardımıyla kişiden alınan kök hücreleri sperme dönüştürmeyi başardı.

Mikroskop altında incelenen yapay spermlerin, gerçek spermlerden hiç bir farklılığı olmadığı tespit edildi. Kök hücrelerden yaratılan bu spermi, bir erkeğin kolundan alınan deri hücreleriyle de yaratmayı umduklarını söyledi Profesör Karim Nayernia.

'YAPAY SPERM ETıK Mı?' SORUSU DA GÜNDEMDE
Beş yıl içinde tüm tüp bebek kliniklerinde kullanılması beklenen bu yöntem, milyonlarca erkek için umut oldu ama, etik tartışmaları da beraberinde getirdi.

Erkeklerin kök ya da deri hücrelerinden yaratılan spermlerle doğacak çocukların olması, akıllara kötü bir senaryo da getiriyor. Çünkü bu şekilde mezardaki ölü adamın bile çocuğu olma ihtimali ortaya çıkıyor.

YAPAY SPERMLE DÖLLENME SAĞLAMAK YASAL DEĞıL
Sağlık sorunları nedeniyle kendi DNA'larından bir çocuk sahibi olamayan erkekler için müthiş bir buluş olan yapay spermler, ıngiliz yasaları gereğince yasak.

Yapay döllenme ve tüp bebek klinikleriyle ilgili çeşitli yasalarda, laboratuvar ortamında yetiştirilmiş sperm veya yumurtalıkların asla kullanılamayacağına yer veriliyor. Ancak bilimadamları, bu buluşun bahsedilenlerden farklı bir noktada olduğunu ve bu nedenle de yasaların değiştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Özellikle son dönemlerde, erkeklerde sperm üretim bozukluklarına çok fazla rastlanıyor olması nedeniyle bu buluşun öz çocuklarına sahip olmak isteyen erkekler için ne derece önemli olduğunun anlaşılması konusunda ricada bulunuyor Profesör Karim Nayernia.

saglam anne karnında olusmus embriyolar kullanılıyor
yani kürtaj gibi
caiz degil o yüzden
hayır canım benim..
kürtaj olur mu hiç?
bu yapılan fareyle yapılan,onun embriyo kök hücresinin blastosist aşamasına kadar geliştirildikten sonra ondan sperm üretilmesi demek..
insan kök hücresi üzerinde denenmemiş daha..a.s

iyi tatiller canım..
bebişle dönersin inşallah..

iyi tatiller canım..
bol bol gez az az ye.. kaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan

canzı ıyı tatıller canım.bende pazar gunu gıdıyorum..
nıx hayırlı olsun canım.ınsallah pozıtıf sonuc alırsın.hıc belırtın varmı.

iyi tatiller canzi.............kaydirigubbakcemile4

hepinize çok çok teşekkür ederim dönüşümde inşallah hem kendimin hemde topikteki herkesin hayırlı haberlerini alırım hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın bol bol çalışın opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

kızlar neyse boşverin..
kafa karıştırıcı bir olay..
henüz kesinlik kazanmamış zaten..
aklım almıyor farenin hücresi insanda..
hiç mi geçmez ondan birşey.. fisfisfis

tülinim farenin hücresi insanda değil zaten..
öyle olsa tabii ki geçer..:jeyyar:
bu fare üzerinde denenmiş bir deney..
yani insanlar üzerinde de denenebileceğinin işaretini veriyor..

tülinim farenin hücresi insanda değil zaten..
öyle olsa tabii ki geçer..:jeyyar:
bu fare üzerinde denenmiş bir deney..
yani insanlar üzerinde de denenebileceğinin işaretini veriyor..

ay ay neyse kafam karıştı bu haberde benim..
her yerde farklı birşeyden bahsediyor..
hayırlısı olsun..
iyi şeyler yapsınlar inş..

Kızlar ilacımın bitmesine 2 gün kaldı tahminen nezaman adet olurum :bbo:
çok sıkıntı veriyo artık ya
kırkım çıktı mübarek olsun yani laelaelaelaelae
ilacım farlutal buarada
:delphin:

Fadikcim evet bazen mektup yollayarak bilgilendiriyorlar bazen telefonla
bu gun esime soyledim simdiye kadar gelmesi lazimdi diye yarin telefon edip sorucaz yoksa ne olucak haberimiz bile yok

Back
X