• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
DAıMA TANRISAL OLARAK KORUNUYOR VE YOL GÖSTERıLıYORSUNUZ...
Sibel hanım merhaba,

7 sene boyunca hep savaşı kazananlar bölümüne yazmayı bekledim ve şükürler olsun rabbim bu günleri gösterdi. 7 yıl boyunca hep savaşı kazananlar bölümünü okuyarak güç topladım, kendi kendime “bak işte oluyor, senin de olacak’ dedim. Onun icin savaşı kazananlar bölümüne yazmadan edemezdim.

21 yaşında ilk laparoskopimi universitede öğrenciyken oldum. Çift taraflı çikolata kisti ameliyatı…Nerden bilebilirdim çok zorlu bir savaşın başladığını. 29 yaşıma geldiğimde 2 laparoskopi ve 1 açık ameliyat geçirmiştim bile. Üstelik sayısız geçici menopoz iğneleri, doğum kontrol haplarıyla bedenimi cok ama cok yormustum. Özel hayatımı, iş hayatımı her yönden etkileyen bir hastalıktı, üstüne üstlük beni hayat konusunda negatif düşünen bir insan yapmayı başarmıştı.

Sayısız doktorlara gidip hepsinin bana doğum kontol hapı ya da iğne vermesinden bıkıp usanmıştım artık, bu hastalığın bir çaresi olmalıydı…

ışe internette yabancı kaynakları araştırıp okumakla başladım, kitaplar sipariş ettim ve 30 yaşıma geldiğimde endometriosis hakkında çoğu bilgiyi edinmiştim artık. Tabi bu arada 7 senelik evliydim ve iki kez tüp bebek denemiştik bile. Her seferinde 6 yumurta tek embryo transferi, maalesef negatif. Bu negatiflerden sonra vitamin desteklerine, bitkisel çaylara, ve homeopati ilaçlarına başladım Artık endometriosis hakkında çok bilgiliydim ama daha önceden oluşan bir kistim vardı. Eşimle karar verdik, artık iyi bir doktor bulup ıstanbulun en iyi merkezlerinden birtanesinde şansımızı deneyecektik. Randevu kapattım, gittik konustuk. Muayene sonucunda karar: tekrar laparaskopi. Yumurtalıklarımın artık 3. bir laparoskopiyi kaldırıp kaldırmayacağını bilmiyordum..Ama bu sefer doktoruma çok güvendim ve 3. laparoskopim sonucunda bana yumurta dokumun cok ama cok azaldığını söyledi. Hemen kısa protokolle 2 ay sonra tedaviye baslayacaktık. Bu arada endometriosiz odaklarım yok olmuş ve tamamen iyileşmiştim. AMA bu kez baska bir acı gerçekle karşı karşıyaydım:erken yumurta yetmezliği. Evet, ameliyatlardan yumurtalık dokum cok azalmıştı. Tedavi öncesi adetimin 3. günü hormon testi yaptığımda artık yolun sonuna geldiğimi hissetim. Acaba kendi yumurtamla anne olacabilecekmiydim? Test sonucu FSH: 21.8 E2: 28 . FSH değerimi görünce sanki başımdan kaynar sular döküldü. Evet daha önce de rezervim azdı ama hiçbir zaman 21 değildi, 9 civarındaydı. hedefleri

Doktoruma telefon ettim, çok yükselmiş ama bir kez sanşını deneyeceksin dedi. Evet doğru ben şansımı denemek istiyordum, özellikle artık bedenimi bu haliyle seviyorken, olumlu düşünme ve düşünce gücüyle tedavi, reiki ve yoga kitaplarının çoğunu okuyup uygulamışken…evet denemek istiyordum çünkü içimden bir ses “evet, dene zamanı geldi” diyordu. Son yumurtama kadar deneyecektim, ben kendi yumurtamla anne olmak olanlar istiyordum, kendi canım, kanım olsun istiyordum ve inanıyordum. Tedavi sonucunda tek yumurta oluştu, onu çok ama çok sevdim. Onu benden alıp döllediklerinde ona sevgimi gönderdim “annen seni çok seviyor ve seni iki gün sonra içine alacak ve orada seni büyütecek bitanem” diyordum. Transferden sonra uzun ama sakin bir bekleyiş vardı. Olmazsa tekrar, tekrar, tekrar deneyeceğim diyordum. Ta ki o bana gelene kadar..Ama gerek kalmadı ve bana bu tedavim sonucunda geldi meleğim. Evet, meleğim benimle, tek yumurtam, tek embriyom, oglum Sarp, şimdi iki aylık.

Herkese tek söylemek istediğim, lütfen gerçekten inanın ve isteyin. Ve şuna gerçekten inanın: DAıMA TANRISAL OLARAK KORUNUYOR VE YOL GÖSTERıLıYORSUNUZ...

Sevgiyle..

kızlar tpikten çıkmadan msn me gelen bu hikayeleri sizlerle paylaşmak istedim UMUTSUZLUK YOK YOLA DEVAMyolumuz açık olsum

kızla çok mutluyum tarfi edilemez bir mutluluk bu rabbim dualarımzı kabul etti inşalalh bi aksilk olmaz inşallah eltimin sonucunu aldık ama kanaması var lütfen sizlerde dua edin inşallah bişey olmaz çok mutluyum çok rabbim herkese nasip etsin

kızla çok mutluyum tarfi edilemez bir mutluluk bu rabbim dualarımzı kabul etti inşalalh bi aksilk olmaz inşallah eltimin sonucunu aldık ama kanaması var lütfen sizlerde dua edin inşallah bişey olmaz çok mutluyum çok rabbim herkese nasip etsin

canım çok sevindim. allahım sizlere bağışlasın. dualarımız seninle canım

canım eltinin adına çok mutlu oldum
Allah yardımcısı olsun inşallahalkisalkisalkis

maaşallah degeri çok iyi inşallah herşey yolunda gider bol bol dinlensin bazı hamilelerde kanama olabiliyor sitede okuduk daha önce rabbim yardımcısı olsun

inşallah canım değeri çok iyi umarım yerleşme kanamasıdır şuan da yatıyor dinleniyor inşallah herşey yolunda gider bebişimiz düşmez inşallah

iyi haftalar kıslarrrr umarım çok sağlıklı bol hamileli haftalar geçiririz.
size kötü haberle geldim şimdi yeterin alıntılarını okuyunca söleyeyim dedim . evet troıd hormonlarım birden yukselmiş ve bu şekilde tüp bebek tedavisine başlamamın mumkun olmadıgını söledi doktor. bayramıda atlattık yani 3-4 ay baslayamayacağım sanırım zaten ondan sonrada rahimdeki septum için ameliyat olucam ameliyat olmaya karar verdim yani bu senede çocuksuz bir hayat yasayacağım.herşeyin hayırlısı hepimiz için

kızlar herkese merhaba..
tatılden gelenler hosgelmısler..
yenı gelen arkadaslarda hosgelmısler..
bende orucluyum bugun.borclarım var bırkacgun onları tutuyorum..
herkese hayırlı gunler arkadaslar..
ALLAH kobul etsin canım yaa bakalım bu sene nasıl tutucaz sıcakta
arkadaşlar merhaba ben iki haftalık bir tatilden sonra bugün döndüm herşey güzeldi umarım bol hamiş haberleri vardır geçmişi bir okuyayım bakalım umarım herkesler iyidir. opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
hoşgeldin canım inşallah kilo almadın tatildeyken
Ah bu çocuğun olamaz diyenler!!
Sibel Hanım; Benim hikayem sağ yumurtalığımda bir kist görülmesiyle başladı. Yapılan tedaviye rağmen kist yokolmadı ve laporoskopi ile yumurtalığım temizlendi. Sonrasında yapılan tetkiklerde FSH ve TSH değerlerim yüksek çıktı. Bunun sonucunda bu konunun uzmanı bir profesör tarafından çocuğumun olmayacağı ve tüp bebek içinde çok ümitlenmemem gerektiği söylendi; fakat tam bu sırada hamile kaldım.

Ne yazık ki bu hamilelik 5 haftalıkken düşükle sonuçlandı. Sonrasında aşılama ve tüp bebek yöntemlerinin hepsini denedim. Tüp bebek tedavisine gittiğim zaman uzman doktor TSH değerlerimi yüksek bularak tiroid ilacına başlattı. Tüp bebekle ilgili kullandığım ilaçlara rağmen o dönemde uygulama için uygun tek yumurta oluşmuştu ve yaştan dolayı daha sonraki denemelerde çok başarılı olmayabilirdi. Başarısız deneme sonrasında tiroid konusunda uzman bir doktor ile görüşerek gerekli tetkikleri yaptırdım ve sürekli olarak ilaç kullanmam gerektiği ortaya çıktı. Tabii bebekle ilgili denemelerimizi de birkaç ay erteleyerek yeni bir tüp bebek denemesi yapacaktık ki beklenmedik şekilde hamile kaldım ve şu anda 4 aylık bebek sahibiyiz. Şu anda tedavi gören ve çocuk sahibi olmak isteyen herkese şunu öneriyorum öncelikle tiroid'le ilgili T3,T4 ve TSH değerlerini mutlaka kontrol ettirsinler ve değerler uygun değilse eğer konuyu Kadın Doğum Uzmanları ile değil; mutlaka ve mutlaka tiroid uzmanı bir doktor ile görüşmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca söylemek kolay yapmak zor ama biraz boş vermeye çalışılmalı...

İşte benim hikayem böyle ve ben mutlu sonuca ulaştım. Her isteyenin de mutlu sonuca ulaşması dileğiyle...

Ahsen E.
işte şimdi bende bu durumdayım hormonlarım yükselmiş doktor anlam veremedi nedden birden yukseldiğine
hayırlısı olsun canım Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin

slm kıslar nasılsınız?
aşk meleği eltinin adına çok sevindim canım inşallah yerleşme kanamasıdır
rabbim meleğini korusun inşallah

özlem çok geçmiş olsun canım sanada
her işte bir hayır vardır

özlemcim çok üzüldüm canım ama rabbimin bir bildiği vardır bence herşeyden önce sağlık sağlığını yoluna koyduktan sonra eminim bebişin gelicektir

teşekkrüler nurcum inşallah öyledir

kızlar bende gebelik takvimi yapmak istiyorum ama nasıl yapıldığını bilmiyorum ya
hamile olan arkadaşlar bilgi verirmisiniz:)

Back
X