• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek is arkadasim uzerime yurudu hakaret etti

Bana da. Hatta is arkadasim üzerime yürüdü olayinin kafamdaki canlandirmasi bile aklima geldi o derece 🤣 ama uye adini hic hatırlamıyordum yazilmis gerçi

Mobbing ispatlanmasi gereken bir sey yani elinizde kanit olmadan acarsaniz dava dusebilir yazili belgeler ve özellikle sahitlerle ispatlanması gerekiyor. Hatta bir yerde okumus ya da duymuştum (emin degilim) memur direkt mobbing davasi açamıyor haksiz da olsa bir soruşturma geçirmesi gerekiyormuş. Sonra o sorusturmaya itiraz edip mobbing davasi açabilirmis

Iste psikolojiniz bozulmuş. Yani bir uzmana gorusmekten neden kaciyorsunuz? Ileride dava acsaniz psikologa anlattiklariniz da birer kanit niteliginde olmaz mi? Uzman olarak gorus bildirir, sizin ne kadar etkilendiğinizi anlatabilir.

Siz müdürle gercekten bu söylediklerinizi konusacak mısınız? Adam demez mi "sen nasıl benim işimi ne sekilde yapacağımı soylersin" diye ? Gerçekten şu sozler onun adina isi planlamak olur ki hos degil

Yorumlariniza bakarak keskin önyargı ve kodlamalariniz oldugunu düşündüm. Eski personel genelde ben bilirim modunda olabilir ona katilirim.ama siz bilgi ve tecrübenizle onu susturabilirsiniz.
Simdiki is yerimde ilk geldigimde kendisine sorduğum şeyleri arkadaş simdi bana soruyor nasil yapiyorduk sen benden daha tecrübelisin diye. Işi birlikte öğrendiğimiz kişi de bana sorar, siz daha bilgilisiniz diyerek. Halbuki o benden daha cok yapiyor o isi. Yani demek istedigim yeni olmak değil sorun, isi bilmek ve bildiğini göstermek.
Yasca büyük olanlara da saygi duydugunuzu hissettirip onlardan daha üst konumda olduğunuzu hissettirebilirsiniz yani demem o ki yas veya tecrübe elbette etkilidir ama kesin onlar ayri havada buralar benim havasına girer denemez.
Hepimiz sorunlar yasiyoruz, ben 2 sene önceki ben degilim. Burada cok sey öğrendim mesela ve cok da sorun yasadim, hala yasadigim.durumlar var. Ama bunun caresi baskalarini suclamak değil, suclamak kolay olandir ama çözüm kendiliğinden gelmez. Ben ne yapabilirim, çözümü nedir diye düşünüp icraate gecmek lazim. Siz herseyi planlayıp herkes adına kafa yoruyorsunuz ama çözümün kendinizde olduğunu atlıyorsunuz.
Ve adam uzerime yurudu.

Cimere yazan bir arkadaşın tayini çıktı.silsile bozduğu icin
Peki tayin istemiyorsunuz ayni zamanda durumlar da duzelsin istiyorsunuz ama bu mümkün görünmüyor maalesef yani ne istiyorsunuz ve nasil bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz?
Bir de cimerden önceki yolları yazdim silsile bozulmadan dilekce yazacaksınız
Ne güzel işte sizinde tayin çıkar uzaklaşırsınız o ortamdan daha ne istiyorsunuz. Ben müdürü cimere yazdım müfettiş geldi. Adam gıcıklığına görevlendirme ile zor bir kuruma gönderdi. Dava açacağım hem mobbing hemde tazminat
Sendikadan avukat talep ettim. Sizn sendikanız yokmu
Siz icraate gecmissiniz konu sahibi bunu yapmiyor
Konu sahibi, siz dilekçede ne yazmayi planlıyorsunuz? Birini sikayet etmek yerine şu yerde calismak sagligimi etkiliyor diyerek baska konulari bahane ederek de size uygun ortamin saglanmasini isteyebilirsiniz. Sonuçta sagliginizi bozacak yere raporunuz olmasina ragmen verilmeniz de bir mobbing ve siz de hastalığı bahane ederek yol alabilirsiniz.
Eski is yerinde de müdürü sikayet etmeniz sizi zora sokmuş illa ki sebepleriniz vardir ama herseyin yolu birilerini sikayetten gecmez ki
Hep böyle yaparak siz sorunlu gorunursunuz haliyle

Açıkçası söylediğiniz bana pek mümkün gelmiyor. Koca koca insanlar, ilkokul çocuğu gibi biri küstü diye birleşip sizi dışlamazlar.
Aslinda hizmetlinin isini yaparak diğer personelin gözünde de degerini düşürmüş, dolayısıyla diger insanlar da ona kotu davranma hakkını buluyor.
Ben de eski is yerinde bazen mutfağa gider çayımı alirdim hatta oda arkadasima da getirirdim (onlar da bana getirirdi tabii), bazen de çayı yardimci hanımdan isterdim (hizmetlimiz yoktu). Yani kendi değerini baskalari gözünde küçültmemek gerekiyor.

Başkalarının ağzıyla konuşmayı sevmem ama çoğunluk aynı şeyi söylüyorsa doğruluğu olabilir mi der düşünürüm
Genellikle iletşim sorununuzu olduğunu söylemişler
Olabilir
Bu size yapılanı haklı göstermez soğukta çalıştırılmak,üzerinize yürünmesi,aşağılanmak,dışlanmak gibi davranışlar da çok yanlış
Madem sizin uyumsuz olduğunuzu düşünüyor müdürleriniz son çare açsınlar hakkınızda soruşturmayı göndersinler psikoloğa hukuk bunu gerektirir
Sonuç size yapılan muamele haksız ve hukuksuz
Gelelim işin diğer yönüne bu kadar insan bişey söylüyorsa bende hata olabilir mi diye düşünün
Ve muhakkak size yaşam koçluğu da yapıp kolay iletişim yollarını öğrenmenizde yardımcı olabilecek hem de sizi ruhsal olarak rahatlacak bir terapiste gidin muhakkak
İnanın hayatta herşeyin bir ilmi var
Ben de gençken öyle sivri dilliydim öyle alıngandım öyle diktim ki
İnsan yaş aldıkça ve araştırdıkça değişip gelişebiliyor
İnanın sizin çaresizliğiniz beni üzdü
umarım bir gün burda ben artık daha mutluyum diye konular da açarsınız

Bence biraz paranızı biriktirip başka iş arayın

Elimle kahve yaptığım hizmetli kiz bana sırtını döndü.hicbir sebebi yok.mudur başlattı ve herkes tavır aldi
Bakın sebeplerden biri bu. Belli ki siz insanlarla mesafenizi ayarlayamıyorsunuz, sosyal ilişkilerinizde sorun var. Hizmetliye kahve yapmak neden? Herkes için cepte elenmansınız belli ki. Büyük konuşmak istemiyorum ama şahsınıza bu kadar kötü davranışın sergilenmesine izin verdiğiniz için daha da dozu artıyor bu olayların. Bu kaçıncı konunuz. Yukarda arkadaşın biri çok güzel açıklamış nasıl şikayet edebileceğinizi. Siz çok pasifsiniz o yüzden böyle yapıyor bu insanlar.

Açıkçası söylediğiniz bana pek mümkün gelmiyor. Koca koca insanlar, ilkokul çocuğu gibi biri küstü diye birleşip sizi dışlamazlar.is hayatı

Bakın sebeplerden biri bu. Belli ki siz insanlarla mesafenizi ayarlayamıyorsunuz, sosyal ilişkilerinizde sorun var. Hizmetliye kahve yapmak neden? Herkes için cepte elenmansınız belli ki. Büyük konuşmak istemiyorum ama şahsınıza bu kadar kötü davranışın sergilenmesine izin verdiğiniz için daha da dozu artıyor bu olayların. Bu kaçıncı konunuz. Yukarda arkadaşın biri çok güzel açıklamış nasıl şikayet edebileceğinizi. Siz çok pasifsiniz o yüzden böyle yapıyor bu insanlar.
Hizmetçiyi arkadaş olarak gördüğüm için

Hizmetçiyi arkadaş olarak gördüğüm için
Hizmetliden arkadas olur elbette benim de bulunduğum yerde hizmetli arkadasla.oturup sohbet ederiz ki benden gençtir ve kendisi erkek, tabii kiz kıza muhabbet gibi olmasa da ortak noktalar bulabiliyoruz. Ya da diğer kurumlarla ic iceyiz oradaki hizmetli ablalarla da konuşuruz ama bizde cay servisi yok, ha yeri gelir copumuz dolduysa biz de is çıkışı atariz muhendis de yapar bunu cok takilmayiz al desek alir ya da ertesi gün temizlik yaparken de alir bizde lafi olmaz. Elbette insanlari hizmetli diye küçük görmek gerekmiyor ama görevini de yapsın bir zahmet. Aradaki ince cizgiyi korumak gerekiyor. Baktiniz saygi sınırı aşıldı o zaman tavrınızı koyun.

Bir adamın bir kadının üzerine yürümesi kabul edilemez bir davranış, bu konuda haklısınız ancak;
Sizi kırmak için yazmıyorum ama cidden alıngansınız ve kendinizi hep haklı görüyorsunuz, eski işyerinizde de çalışma arkadaşlarınız ve amiriniz ile sorunlar yaşamıştınız.
Her söylenilen sözü size yapılan bir ima olarak algılayıp tartışıyorsunuz insanlarla.
Siz nereye giderseniz gidin bu alınganlıktan vazgeçmediğiniz sürece sıkıntı yaşayacaksınız, becayişte yapsanız yine aynı şeyler yaşanacak.
Bu alınganlığın altında özgüven eksikliği, kendini sevmeme ve kabul görmeme kaygısı olduğunu düşünüyorum.
Gerçekten psikolojik destek almadan aşamazsınız bu durumu, hayatınız boyunca mutsuz ve sorunlu biri olarak tanınırsınız.
Kendiniz ve çocuğunuz için mutlu huzurlu bir hayat istiyorsanız değişmek için adım atmakta geç kalmayın.

Son düzenleme:
Biz hep tek taraflı dinliyoruz sizi. Ama sürekli sorun yaşamanız da normal değil. Herşeyi de hemen müdürü yetistiriyorsunuz çok itici.

Biz hep tek taraflı dinliyoruz sizi. Ama sürekli sorun yaşamanız da normal değil. Herşeyi de hemen müdürü yetistiriyorsunuz çok itici.
Evet bu bir sorun gerçekten
Mesela ben de is yerinde bir arkadasla sorun yasadim ve sorun cidden karsi taraftaydi
Mecburen müdüre söyledim hani arada kaldim size yansitmak istemezdim ama durum budur diye olabildigince suclamadan anlattim o da size karsi tavri yanlis olmus sen ara ben söylerim is icin iletisim kurmak zorundasınız dedi tatliya bagladik ama normalde müdüre cogu seyi yansitmam, dogru da bulmam ayrica müdür suclu bile olsa hemen sikayet etmemek gerekiyor bazi seylerde politik olmak gerekiyor is yerinde
Müdüre de hatalisin demek yerine tatli dille yanlisini gormesini saglamak bazen daha etkili oluyor
Ben ki dumduz bir insanim ama is yerinde bunu öğrendim :) tatli sert olmak her zaman ise yarıyor
Konu sahibesi hep eziliyor ve tavırları da pasif agresif tarzda
Bu da onu hakliyken haksiz gösteriyor

Back
X