• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek is arkadasim uzerime yurudu hakaret etti

Mobbing olduğunu elindeki delillerle ispat ederek güzelce anlatirsan açar soruşturma müdürüne, acmasa bile uyarır ciddi sekilde ya da gidip şifai olarak bağlı bulunduğun il müdürlüğü ya da bölge müdürlüğü ile konuş bir şekilde yerini degistirsinler. Anlattığın şeyler çok ciddi şeyler sen dedikleri gibi sorunlu biri olsan bile kimse kimseye bu şekilde davranamaz.
Müdürlüğe dilekçe yazıyım mi

Mobbing olduğunu elindeki delillerle ispat ederek güzelce anlatirsan açar soruşturma müdürüne, acmasa bile uyarır ciddi sekilde ya da gidip şifai olarak bağlı bulunduğun il müdürlüğü ya da bölge müdürlüğü ile konuş bir şekilde yerini degistirsinler. Anlattığın şeyler çok ciddi şeyler sen dedikleri gibi sorunlu biri olsan bile kimse kimseye bu şekilde davranamaz.
Yer değiştirmek kolay mi.duzenim var

Müdürlüğe hitaben mi yazacam dilekceyi
Siz de sistem nasıl işler bilmiyorum. Söylediğim olaya müdürünüzü karıştırmayın. Bunları bana müdürüm yaptırıyor falan derseniz size delirmiş komple teorisyeni muamelesi yaparlar. Olayı, karşınızdaki insanın size ettiği hakareti anlatın sadece.

Siz de sistem nasıl işler bilmiyorum. Söylediğim olaya müdürünüzü karıştırmayın. Bunları bana müdürüm yaptırıyor falan derseniz size delirmiş komple teorisyeni muamelesi yaparlar. Olayı, karşınızdaki insanın size ettiği hakareti anlatın sadece.
Ki aslında mudur on ayak oluyor.

Müdürlüğe dilekçe yazıyım mi
Müdürünü ya da birilerini şikayet etmek kolay bir şey değil. Bir şey çıkmayınca ya da bı şekilde üstü kapatilinca şikayet eden suçlu durumuna düşürülüyor ve sorunlu personel olarak görülüyor o iş çevresinde. Ama senin durumun sırf gıcıklık olsun ya da zorluk çıkarmak için yapılmış bir şey değil, anlattıkların çok ciddi şeyler altı boş da değil delillerin de var. Ben senin yerinde olsam durumu il müdürlüğüne anlatıp tayin isterdim. Onlar da seyirci kalırsa iş ne kadar büyürse büyüsün şikayet ederdim. Konuya dahil insanların tutumunu, kaymakam ya da il müdürlüğündeki kişilerin bu gibi olaylardaki yaklaşımlarıni tahmin edemiyorum tanımadığım için. O yüzden burdan ne söylesek biraz afaki kalıyor ama içinde bulunduğun durumda artık son noktaya gelmişsin zaten birkaç seçenek var.

Tamam da onlar ön kişi ben tek.sonucta adam mudur ve tutulur.ben tek başıma bunlarla mücadeleyi şimdilik güçsüzün
Müdür bana ayrı oda vereceğini söyledi.klimali ve petekli.su an müdürlük içinde cozmeye calısıcam.olmadi yukarı giderim ama şu an değil.fevri hareket etmek istemiyorum. Genelde cinsel taciz veya yüz kızartıcı bisi olmadıkça müdürü tutarlar yukarda.boyle düşünüyorum.eger bu şekilde giderse dayanamayacağım noktada kaymakam beye giderim.ama o noktada tüm gemileri yakarım.
Cimere yazmayı düşündünüzmü.mobbinge uğradığınızı belirtip müfettiş talep edin

Cimere yazan bir arkadaşın tayini çıktı.silsile bozduğu icin
Ne güzel işte sizinde tayin çıkar uzaklaşırsınız o ortamdan daha ne istiyorsunuz. Ben müdürü cimere yazdım müfettiş geldi. Adam gıcıklığına görevlendirme ile zor bir kuruma gönderdi. Dava açacağım hem mobbing hemde tazminat
Sendikadan avukat talep ettim. Sizn sendikanız yokmu

Ne güzel işte sizinde tayin çıkar uzaklaşırsınız o ortamdan daha ne istiyorsunuz. Ben müdürü cimere yazdım müfettiş geldi. Adam gıcıklığına görevlendirme ile zor bir kuruma gönderdi. Dava açacağım hem mobbing hemde tazminat
Sendikadan avukat talep ettim. Sizn sendikanız yokmu
Sizin tayininiz mi cikti

Yaşadığıniz sorunlar gercekten yıpratıcı
Ama.bunun yolu ya sikayet etmek (önce sözlü sonra yazili) ya da dayanamiyorsaniz tayin alip gitmek
Neden diretiyorsunuz ki?
Isitici ile ilgili faturayı da atmadiniz umarim, kendim.aldim demissiniz ileride onu da biz verdik demesinler elinizde her türlü kanit olsun (hepsi yazılı belge olmali tabii).

Müdürlüğe mi kaymakamlığa mi yazacam.olayin olduğun yerde kamera yok.kamera sadece benim olduğum ortamda var.mudurluge yazacaksam mudur personelin tarafinda
Önce müdürlüğe yazacaksiniz, varsa kamera kaydi bunu da ekleyin
Eger olumsuz sonuc çıkarsa kaymakamliga atfen bir dilekçe yazın
Mevki atlamayin biraz uzun surse de önce en yakin amirden baslamak üzere sirayla gidin. Ret gelse bile siz silsile yolunu takip edin ki elinizde hem kanit olsun hem de hukuka aykırı size karsi kullanilacak koz olmasin kimsenin elinde

Tayın alsanız bile gittiğiniz yerde yine sorun yaşayabilirsiniz. Onun için şimdiden bir uzmanla görüşmeye başlayın. Bir de tayini büyükşehre aldırın. Çok çalışanı olan bir yere yani.

Memur musunuz? Yazım tarzınız bana eski bir üyeyi hatırlattı da.
Bana da. Hatta is arkadasim üzerime yürüdü olayinin kafamdaki canlandirmasi bile aklima geldi o derece 🤣 ama uye adini hic hatırlamıyordum yazilmis gerçi
Mobbing öyle bir şeydir ki siz hiç bir şey yapmazsanız dahi herkes birlikte hareket eder ve siz istifa edene kadar sürer bu durum bir çok madur var bu konuda bende mobbing gördüm dava açtım hatta geçmiş yıllarda ... mobbing ispatlamak zorunda degil hatta diye biliyorum dava açılabilir ..
Mobbing ispatlanmasi gereken bir sey yani elinizde kanit olmadan acarsaniz dava dusebilir yazili belgeler ve özellikle sahitlerle ispatlanması gerekiyor. Hatta bir yerde okumus ya da duymuştum (emin degilim) memur direkt mobbing davasi açamıyor haksiz da olsa bir soruşturma geçirmesi gerekiyormuş. Sonra o sorusturmaya itiraz edip mobbing davasi açabilirmis
Bisi yapmadım.sorun da bu.bisi yapsam haksızlığa uğramış olmam ve uyurdum.ama şu an o adamı her gün görecek olmaktan bile nefret ediyorum.hasta oldum resmen
Iste psikolojiniz bozulmuş. Yani bir uzmana gorusmekten neden kaciyorsunuz? Ileride dava acsaniz psikologa anlattiklariniz da birer kanit niteliginde olmaz mi? Uzman olarak gorus bildirir, sizin ne kadar etkilendiğinizi anlatabilir.
Pazartesi planımı hazirlicam.benim o dengesiz adamla konuşacak bir konum olamaz. Toplumda da konuşmayacağım.mudurle birebir konusu cam.
Eğer çözüm bulmakta samimi isen o zaman bu işin bir yaptırımı olmalı.bu adamın yerini ve görevini değiştir ki bir daha yapamasın.eger samimi isen.yaptirimi olmayacak hicbir konuşmayı kabul etmiyorum dicem.
Siz müdürle gercekten bu söylediklerinizi konusacak mısınız? Adam demez mi "sen nasıl benim işimi ne sekilde yapacağımı soylersin" diye ? Gerçekten şu sozler onun adina isi planlamak olur ki hos degil
Eski personel var.burasi bizim havasindalar
Yorumlariniza bakarak keskin önyargı ve kodlamalariniz oldugunu düşündüm. Eski personel genelde ben bilirim modunda olabilir ona katilirim.ama siz bilgi ve tecrübenizle onu susturabilirsiniz.
Simdiki is yerimde ilk geldigimde kendisine sorduğum şeyleri arkadaş simdi bana soruyor nasil yapiyorduk sen benden daha tecrübelisin diye. Işi birlikte öğrendiğimiz kişi de bana sorar, siz daha bilgilisiniz diyerek. Halbuki o benden daha cok yapiyor o isi. Yani demek istedigim yeni olmak değil sorun, isi bilmek ve bildiğini göstermek.
Yasca büyük olanlara da saygi duydugunuzu hissettirip onlardan daha üst konumda olduğunuzu gosterebilirsiniz yani demem o ki yas veya tecrübe elbette etkilidir ama kesin onlar ayri havada buralar benim havasına girer denemez.
Hepimiz sorunlar yasiyoruz, ben 2 sene önceki ben degilim. Bu is yerinde cok sey öğrendim ve cok da sorun yasadim, hala yasadigim.durumlar var. Ama bunun caresi baskalarini suclamak değil, suclamak kolay olandir ama çözüm kendiliğinden gelmez. Ben ne yapabilirim, çözümü nedir diye düşünüp icraate gecmek lazim. Siz herseyi planlayıp herkes adına kafa yoruyorsunuz ama çözümün kendinizde olduğunu atlıyorsunuz.
Edit: yazim.yanlisi

Back
X