Erkek ismi(ikinci isim)

1Libby

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2022
387
402
18
31
Merhabalar bebeğimiz erkek ve kayınbabamın adını vermek istiyor eşim ikinci isimde kararsız kaldık. Kayınbabamın adı hadi
Eymen Hadi
Buğra Hadi diye düşündüm
Var mı yanına yakıştırdığınız isim

Merhabalar bebeğimiz erkek ve kayınbabamın adını vermek istiyor eşim ikinci isimde kararsız kaldık. Kayınbabamın adı hadi
Eymen Hadi
Buğra Hadi diye düşündüm

Her ne kadar yumuşatma işaretlerinin kaldırılmadığı söylense de ; kullanımda "Hâdî" ismi "Hadi" olarak yazılacak bu da ismin anlam kaybı yaşamasına ve alay edilmesine yol açacaktır.

"Hâdî" ismini, göbek adı olarak düşünüp; inancınıza uygunsa bebeğinizin kulağına okutsanız ; kimliğe de ilk isim olarak ne istiyorsanız sadece o ismi yazdırsanız daha iyi olur.

Her ne kadar yumuşatma işaretlerinin kaldırılmadığı söylense de ; kullanımda "Hâdî" ismi "Hadi" olarak yazılacak bu da ismin anlam kaybı yaşamasına ve alay edilmesine yol açacaktır.

"Hâdî" ismini, göbek adı olarak düşünüp; inancınıza uygunsa bebeğinizin kulağına okutsanız ; kimliğe de ilk isim olarak ne istiyorsanız sadece o ismi yazdırsanız daha iyi olur.
Haklısınız zaten ismi Abdülhadi. Ama ismi kısaltıp söylüyorlar. Ve eşim de kısaltıp vermek istiyor. Aslında ben istemiyorum tek isim olsun istiyorum da, kendi çok istiyor. Bana da ilk ismin yanına yakışması ve güzel anlamlı isim bulmak kaldı

Haklısınız zaten ismi Abdülhadi. Ama ismi kısaltıp söylüyorlar. Ve eşim de kısaltıp vermek istiyor. Aslında ben istemiyorum tek isim olsun istiyorum da, kendi çok istiyor. Bana da ilk ismin yanına yakışması ve güzel anlamlı isim bulmak kaldı

Eşinize "Hâdî" ismi şapkalı harflerle yazılmadığındaki olası sorunları anlatabilirsiniz.

Eğer illa hâdî yi koyacaksanız

Buğra Hâdî daha iyiii bencee
Ama ilerde çok sorun yaşayabilir oğlunuzz eşiniz biraz daha düşünsünn yeni nesil dalga geçme potansiyeli çok yüksek direk Hadi diye okunacak çünkü

Sağlıkla kucağınıza alın🙏🏻

Eğer illa hâdî yi koyacaksanız

Buğra Hâdî daha iyiii bencee
Ama ilerde çok sorun yaşayabilir oğlunuzz eşiniz biraz daha düşünsünn yeni nesil dalga geçme potansiyeli çok yüksek direk Hadi diye okunacak çünkü

Sağlıkla kucağınıza alın🙏🏻
Çok teşekkür ederim. İkna edemedim. Maalesef. Ben tek isimtaraftarıyım yoksa..

Hadiyi lütfen koymayın bakın gerçekten tüm içtenligimle söylüyorum, Buğra tek başına çok güzel.

Eymen Hadi
Buğra Hadi diye düşündüm
Bence birinci ismi bi düşünün derim bebeklere böyle isimler koyulması beni çok üzüyo

Banada babannemin ismini vermişler isim komik bi isim annem ikinci bi isim eklemiş ama yıllarca okullarda dalga geçtiler öğretmenler kızınca o ismimle seslendi sınavda sınıflar karışınca ismim okununca herkes bana bakardı okadar utanırdımki birde annem ikinci isim koyduğu halde baba tarafın annelerinin ismini söylüyo ısrarla istemeye geldiler koca tarafım normal ismimi söylüyo babam diğer isimle sesleniyo yani siz ikinci ismi belirlesenizde o koca tarafınızda bir hadi olacak malesef kimse sizin seçtiğinşz ismi söylemyecek: bir de eşinizi ikna edememek nedir ben böyle bi konuda asla geri adım atmazdım kızımın adınıda ben koydum okadar sıkıntı çekiyoruz hakkımız bu

Hâdi hidayete erdiren demek. Allahin esması. AbdulHâdi olarak kullanıldığında uygun. Hâdi olan Allahın kulu demek. Ama tek başına Hâdi hidayete erdiren demek. Esmaların tek başına verilmesi uygun degildir. Başına Abdil -ul gibi ek gerekir.

Kaldi ki dalga geçilmeye çok müsait. Göbek adı AbdulHâdi olabilir. Kimlik ismi başka olabilir. Illa modern bir isim gerekmez. Yeter ki dalga geçilmeye müsait olunmasın. Isim onemli bir haktir. Güzel bir isim koyun ki yarın sizden davacı olmasın.

Eymen Hadi
Buğra Hadi diye düşündüm
Hadi Allah in ismiymis tek koymayın Eymen Hadi güzel bence

Yaaaaa berbat ismi olan insanların utanmadan o ismi torununa vermek istemesi terbiyesizlik değil mi?
Çocuğuna dünyanın en güzel adını da versen diğer ismi hadi olduğu için ona yazık etmiş olursun. Çünkü iğrenç bir isim.
Devamli dalga konusu olacaktır. "Hadi hadi,acele et" diye .
Çocuğunu seviyorsan şu bencil insanların saçma kararından koru onu. İnşallah daha cikarmamissindir kimliğini

Back
X