Erkek jinekolog fobimi nasil yenebilirim?

Evet olcum yapiyorlar sarkmalar icin rektosel sistosel ve rahim sarkmasi
Benimkini kadin terapistim yapti. Canim acimasin diye dua ettim o anda sadece.. temiz git kontrolune rahat olursun ve bi elbise giy uzerine uzun olsunki cibildak hissi olmasin. Haricinde doktorun suratina bakma o anda surekli:) bi bakmissin sag sola bakarken bitmisss:))

Benimkini kadin terapistim yapti. Canim acimasin diye dua ettim o anda sadece.. temiz git kontrolune rahat olursun ve bi elbise giy uzerine uzun olsunki cibildak hissi olmasin. Haricinde doktorun suratina bakma o anda surekli:) bi bakmissin sag sola bakarken bitmisss:))
Sagol.
Kadin yaparken bile rahatsiz oldum yani, hani 10 sn lik fln bisey olsa dert degil. Simdiden geriliyorum.

Bende tam tersi erkek doktorda daha rahat ediyorum.
İlk muaynemi kadın yapmıştı.
Çok ters bir bayandı ve nefret etmiştim ondan.
Erkek doktorlar daha bilgili gibi hissiyat oluştu(pskolojik olarak)
Sonrası ; yol geçen hanına döndüm bi ara 3 erkek doktor birden muayne masası başındaydı (dış gebeliğimi anlamaya çalışıyorlardı)
Sakinleştiri alıp girin en pratik çözüm.

İnanmayacaksınız belki ama ben kadın jinekologlardan hiç memnun kalamadım. Kaç tane değiştirdim ama işini seven güleryüzlüsünü bulamadım. En son içime sinen çook iyi bir doktor buldum erkek. Eşimde önyargılıydı şimdi benden daha çok seviyor. Yurt dışında nasıldır belki çok iyi kadın doktorlara gelende vardır ama ben doğrusunu bulana kadar çok moralimi bozdular. Yeterki işini iyi yapsın diyorsun bir süre sonra zaten

Butun dogumlarimda doktorum erkekti. Hic sikinti olmadi bana cok guvendigim sevdigim bir doktorum var ondan hic sasmadim. Tabi insan bi utanıyor biraz ama ne yapalim :)

Emin ol onlar artik gormekten biktigi icin senin ozel bolgen ona gayet normal ha kol ha bacak gibi geliyor.. ebe bir arkadasimdan biliyorum gunde 100 taneye yakin gordugunu ve artik gormeye tahammul edemedigini soylemisti :) git ve muayene ol rahatca. karsindaki profesyonel biri ve onun isi bu, tipki bir kasiyer gibi bir avukat gibi ya da. meslek..

selam dostlar
Ben bugune kadar hic erkek jinekologa muayene olmadim.
hayatimi tehdit etmeyen ama zorlastiran bazi problemlerden dolayi ameliyat olmam gerekiyor. Malum yurtdisindayim, devlet doktorlarina kendimizi teslim ettik, ve doktor secme gibi bi sansim da yok.
Bugune kadar hep kadin jinekologlara denk geldim sukur, son randevumda ise beni ameliyat edecek doktor vardi. Ve erkekmis malesef.
Ben kadin muayene ederken bile cok zorlandim cunku bayagi elle uzun bir muayene herseyi iptal mi etsem diyorum. (1.5 senedir testler ve ongorusmeler sonucu bu asamaya gelebildik ) ama sorunumun da giderilmesini istiyorum.
Son randevumda regl oldugumdan muayeneyi kabul etmedim ama haftaya gidersem kesin kabul etmem gerekecek.
Bu fobimi nasil asabilirim?
5 yillik evliyim vajinismus gecmisim var.vejinismusu erkek doktor sayesinde yendim.5 asilama 2 tup bebek tedavisi oldum.vajinal muayenenin dibine vurduk.rahim filmim sezeryanim dahil erkek doktorla oldu.arada devlet hastanesinde bir kere kadin denk geldi..aman allahim sanki hayatinin acisini benden cikardi.erkek dr lar hic incitmedi vaji gecmisim oldugunu belirtince...kadin sanki bilerek daha sert muayene etti.özet: Allah vicdan sahibi cikarsin karsimiza.cok gecmis olsun

İlk erkek jinekolog muayenemi ilk doğumumun oldugu gün oldum.
Hastaneye gittim, acilde erkek doktor vardı.
Kadından bir farkı yoktu benim için.
Sizin için de öyle olacaktır.
Nasılsanız her zamanki gibi gidin, doktor doktordur.
Aynı ben.. :)

Jinekologum hatta progtologum bile erkekti.Her iki tarafli :) Ilk muayenede tek dusundugum benden onceki hastaya da bakti,bana da bakicak,benden sonrakine de.Bu olagan,bu olagan bir sey diye diye telkin yontemiyle isi cozdum.Hatta fissur muayenesi icin sonraki muayenelerde cok rahat oldugumu hissetmistim.Tabi bu karsindaki doktora da bagli.Yaninda kadin hemsiresi olmadan asla muayene yapmiyor,isterseniz elini tutabilirsiniz diyor.Gecen mantar oldugumda da muayene sirasinda agri yasadigim icin hemsire yine elini uzatti.Yani bana iyileri denk geldi sanirim hep rahatlattilar.

selam dostlar
hayatimi tehdit etmeyen ama zorlastiran bazi problemlerden dolayi ameliyat olmam gerekiyor. Malum yurtdisindayim, devlet doktorlarina kendimizi teslim ettik, ve doktor secme gibi bi sansim da yok.
Bugune kadar hep kadin jinekologlara denk geldim sukur, son randevumda ise beni ameliyat edecek doktor vardi. Ve erkekmis malesef.
Ben kadin muayene ederken bile cok zorlandim cunku bayagi elle uzun bir muayene herseyi iptal mi etsem diyorum. (1.5 senedir testler ve ongorusmeler sonucu bu asamaya gelebildik ) ama sorunumun da giderilmesini istiyorum.
Son randevumda regl oldugumdan muayeneyi kabul etmedim ama haftaya gidersem kesin kabul etmem gerekecek.
emin kadın doktordan daha iyiler, ben her daim erkek tercih ederim.

Erkek jinekologlar hep iyi davrandı bana
Kadınlar ise çok kaba ve can acıtıcıydı biri hariç
O sırada erkek oldukları hiç aklıma gelmedi
Suratlarına bakmadım açıkçası, zaten kadın da olsa bakmam
İnsan ya da doktor gözüyle bakarsan kolay oluyor
Benimle konuşa konuşa yapmışlardı işlerini

Hele bir tanesinde rahim ağzı yaram vardı ona işlem yapılacaktı
Beni ellerimden ayaklarımdan muayene masasına bağladılar üstümde örtü bile yok
O halde beklerken bi de içeri anestezi uzmanı geldi
Benim her yer ortada :işsiz:
Ama adam bakmadı bile zaten
Konuşurken beni bayıltıverdi oldu bitti
Sıkma kendini lütfen ;)

selam dostlar
Erkekler daha gucluler ama doktor ve öğretmen de tercihim erkek olurdu sanırım daha nazik ve tatlı oluyorlar bence (3 doğumda da kadın doğum uzmanı erkekti ) :dua:

selam dostlar
2 dogum yaptim ilki bayan doktor 2.si erkek doktor.
Ben nedense erkek doktordan daha memnun kaldim kasmadim yani beni rahatlatmisti.

Ay canim jinekologum benden 3 yas buyuk bir deluganlu:) birlikte bir kurtaj bir hamileligimiz oldu, hamileligimdr kac defa alttan muayene etti bilmiyorum (rahim agzi yetmezligim vardi) dogumda da sondami bile o takti:) baslarda cok cekinmistim, ama sonra alistim ve iyi ki doktorum o diyorum. Hic kadin jinekologa denk gelmedim zaten hayatimda:) cekinecek birsey yok, bosuna gozunuzde buyutmeyin. Zaten cok dikkatliler uzerinize bir ortu seriyor ve muayeneyi sizin cekineceginizi bildiklerinden olabildigince dikkatli yapiyorlar.

ben gittim genelde erkek denk geldi. hatta bir kaç seçme şansım varsa erkek seçtim. taşlanmadan açıklayayım hemen. ben erkeklerin daha saygılı yaklaştığını düşünüyorum. onlarda farkında bayanların bu konuda hassas olduğunun daha efendi yaklaşıyorlar. jinekolog olarak değilde doktor olarak bakarsanız sizin için daha rahat olur.

Ben de yurtdışındayım, böbrek rahatsızlığı geçiriyorum. İlk operasyonda, emzirdiğim için anestezi almadan böbrek stenti takıldı. .Eğitim hastahanesi de olduğu için beş herif geldiler, benim her yer açık, konuşa konuşa stent taktık:halay:
Sağlık bu başka şeye benzemiyor. Alışmak lazım.
Geçmiş olsun.

Back
X