İlk vajinal muayenemi erkek doktora oldum. Gittim, biraz korkuyorum açıkçası, evleneli bir yıl oldu ama hiç vajinal muayene olmadım, şimdi bebek düşünüyoruz öncesinde kontrole gelmek istedim dedim. Hiç korkma sakin ol dedi. Önce karından baktı, kist görünce emin olmak için vajinal bakacağım ama hiç kasma kendini dedi. Aleti yerleştirirken konuştu hep, tamam çok az acıdı biliyorum özür dilerim diye diye neredeyse hiç acısız bitirdi. Her soruma da cevap verdi. Şimdi hamileyim hala ona gidiyorum. Mükemmel bir adam nazar değmesin. İnşallah ayrılmaz bu hastaneden.
Sonra ailemin yanına gidince büyük şehir diye bir de burada bakayım dedim. Kadın doktor denk geldi. Seçmem zaten. Yine çok ilgili ve sorularıma cevap veren biriydi ama o aleti bir soktu afedersiniz, hopladim yeminle. Bir de kültür alırken içi boş bir alet daha soktu, tövbeler olsun. Ama güzel baktı ilgilendi orası ayrı.
Demem o ki doktorun kadını erkeği yok. Doktorun eli hafif olanı eli ağır olani var. Tecrübeli ve tecrübesizi var. İlgilisi ve ilgisizi var. İnsan başta utaniyor ama sağlık bu, utanma olmaz. Kadın doktor ilgisizse hiç geç kalmadan erkek doktora gidin. Eşinize de deyin ki: "Adam günde yüz tane vajina görüyor, sence o gözle bakması artık mümkün mü?"