Ezik her zaman eziktir canım ben de lisedeyken eğlenmek için takıldıklarım olmuştu mezun olduktan sonra karşılaştık yine aynı başı eğik yürüyodu değişmez bunlar söyle abine gitsin yanına ensesine iki yapıştırıp gelsin
Eğlenmek için ensesine yapıştırdıkların muhtemelen senden bir kaç level üst sevideydi, içinde yaşadığın eziklik duygularını tatmin etmeye çalışmışsın. Senin gibiler üremesin, dünyada ki kavgalar, cinayetler, sorunlar senin kafa yapındakiler yüzünden çıkıyor zaten. Ah bir olmasanız dünya cennet olacak zaten.
İnsanı, hayvanı, doğayı sevmeyi, saymayı, değer vermeyi, empati yapmayı öğrenerek büyütülen çocukların başının belası, akran zorbalığı yaparak, kocaman iri vücudunun arkasına saklanan korkak, bencil çocukların annesi siz ve sizin gibiler işte.
Oğlum yaşından önce okula başladı, okula başlama yaşı gecikmiş, oğlumdan 3 yaş büyük iri kıyım bir çocuğun akran zorbalığına maruz kaldı. Büyük yaşına rağmen 2.sınıfta dahi okuma yazmayı tam anlamıyla öğrenemeyen ama astığım astık kestiğim kestik bir çocuktu.
Oğlumun ciddi yaralanmaları oldu. Hatta çoğu olayı daha yeni yeni anlatıyor bana. O anlattıkça o anlarda da koruyamadığım için sinirden ağlıyorum. İlk başlarda karşı tarafında bir çocuk olduğunu düşünerek küçük uyarıların ötesine gidemedim. Gerçi yaptığım en büyük tepkide aileye, okul yönetimine ve rehber öğretmene şikayet olmuştu. Annesi desen asıl sorunun ailede olduğunu belirten hareketlerle, her uyarıya pişkinlikle ve sataşmalarla yaklaştı. Canını yaktığı başka bir çocuğun annesi şikayet etti olayın üstüne gitti diye, zorba çocuğun babası tarafından ufak çaplı şiddete maruz kaldığı bile oldu. Öğretmenimiz bile bıkmıştı, aile ve yönetimle konuşmak dahil her yöntemi denedi.
O kadar çok olay yaşadık ve sataşmalara maruz kaldık ki, karşı taraf tüm çirkefliği yapınca sinirlenmek ve çocuğunu kendi çabalarınla korumanın ötesine geçemiyorsun. Herkesin evladı kendine kıymetli ama başkasının evladını hiçe sayanda insan değil bence. Siz önce insani değerleri öğrenin, sonra karışın topluma. Külliyen zarar ve tehlikesiniz.