Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zaman zaman erkek kardeşimden şiddet görüyorum! Şu an bunları yazabilmek bana o kadar güç geliyor ki.. Kardeşim 20 yaşında, ben 24 yaşındayım. Uzun zamandır evde sürekli kavga ediyoruz. Benim fazla kilomla, işsizliğimle dalga geçiyor. Erkek arkadaşıma ağıza alınmayacak küfürler ediyor. Ben ona karşılık verdiğimde de koluma, omuzuma yumruk yiyorum. 1, 2 saat önce yine vurdu omuzuma.
Annem de yanımızda ona hiçbir şey söylemiyor. Sen nasıl ablana vurarsın, o senin büyüğün değil mi, diye çıkışmasını bekliyorum ama yok.
Onların cahilliklerinden utanıyorum! İşsiz kalışıma, bir sürü sağlık sorunum oluşuna da![]()
Sen inşallah eski sağlığına kavuşursun. Öemli olan sağlık. Kardeşine gelince babana söyle. Askerde adam ederler. Senin yemeklerini, kavgalarını özlüyecek.
Erkek anneleri... Hele bir de içsel olarak bir yanları zayıf kalmışsa.. Mesela babadan yeterli ilgiyi hiç görmemişse... ya da kocadan yana hiç şanslı olamadıysa... Şakülü kayan erkek anneleri... Neden içimizde bir yan böyle bilemiyorum.. Başlı başına bir tez konusu, onu biliyorum... Yazık ediyorlar erkek evladlarına bir de bunu biliyorum.. Hiç büyümeyen, sorunlu birini hediye ediveriyoruz işte hem hayata hem daha sonradan kimin başına kalacaksa ona... Resmen derdimi yandım sana yazmadan önce ama az evvel bir arkadaşımı uğurladım. Benzer bir konuda saatlerce dinledim onu. Şimdi bir de seni okuyunca içim bir tuhaf oldu...
Annen bir ihtimal konuya, erkek kardeşin ile "yüz göz" olmamak için ilişmiyordur. Zira o öfkeyle oğlu ona da bir şeyler söylerse yapabileceği hiçbir şey yok.. Kalkıp dövemez... Aralarında ki mesafe kalkarsa yaptırımı kalmaz.
Bir başka ihtimal, Annen bütün erkeklerin bu şekilde olduğu bir kültürden gelmiştir, oğlunun yaptıkları ona normal geliyordur...
Bir ihtimal daha var, Annen oğluna çok düşkündür, bu düşkünlük nedeniyle aranızda ki çekişmelerin herhangi bir şekilde tarafı olmak istemiyordur. Zira senden taraf olursa, oğlunun sevgisini kaybedeceğini ve oğlunu dışarıya kaptıracağını düşünüyordur.
Vs. vs.
Hangi ihtimal olursa olsun, kardeşin değil.. annen ve sen hatalısın.
=) Ben erkek tarafı değilim bu konuda, demek istediğimi şimdi açıklayacağım...
Kardeşinin sağlam bir tavıra ve görmezden gelinmeye ihtiyacı var. Eğer kardeşin dışarıda çok sosyal değilse ve ailesine aslında düşkün bir çocuk ise, özellikle anneye... Yapmanız gereken, bu tarz terbiyesizliklerinde annen ve senin, mümkünse babanın da ona karşı tavır almanızdır. Bunun için öncelikle annen ile konuşmanı salık verebilirim. "X'in bana karşı hareketlerini görüyorsun" (Eğer anne burada yukarıda ki üç ihtimalden 3. ihtimal dahilinde bir anneyse yüksek ihtimal şunu söyleyecektir "E sen de ona şunu yapıyorsun ama...." böyle bir durum olursa hemen kendisine "Elmalarla armutları karıştırmayalım.. X benden küçük.. Onun saygısızlıkları yüzünden ben de ona nasıl davranacağımı bilemediğim için tüm bunları yapıyorum. Saçmalamadan beni dinler misin lütfen" diyerek devam etmelisin. Bazen annelere ayar vermek lazım.. Eğer olgun konuşması yapacaksan) devam edelim;
"X bana bu şekilde davranabilir. Hatta senden kuvvet alarak senin yanında da bana bu şekilde davranmaya devam edebilir. Ben ablasıyım, idare ederim evden gideceğim güne kadar... Sen de etliye sütlüye karışmazsın, olur biter.. Ama bu hareketlerini dışarıda veya evlendiği zaman karısına yapmaya kalktığında, elin kızı senin beni sahipsiz bıraktığın gibi sahipsiz kalmayacaktır. Tatsızlık çıkacaktır, haberin olsun... Bu terbiyesizlikler bu evle sınırlı kalacak sanıyorsan yanılıyorsun. Anne/baba olarak acilen önlem düşünmelisiniz. Ben kardeşimin tahriklerine aldırış etmeyeceğim, tahammül edebileceğim zamana kadar.. Ancak bel altı vurduğu zaman mutlaka terbiyesizliğini yüzüne söyleyeceğim senin yanında.. ve sen de kendisine "bu şekilde davranmaya devam edersen özür dileyene kadar hiçbirimiz seninle konuşmayacağız" diyerek tavrını koyacaksın..." Bakalım anneniz ne diyecek... Umarım iyice düğüm olmuş bir konu değildir... Öyle bile olsa "organize olmuş bir tavır" herşeyi çözer...
Ben sizin yazmanızı bekleyeceğim bir daha yazmadan...
Selamlar,
Bizde öyle bir durum yok diyorsun da...Bir anne erkek çocuğuna hiçbirşey diyemiyorsa;bir daha ablana böyle davranma,beni çok üzüyorsun gibi gayet ''annece'' cümleler kurabilir.
Karşısına alıp,psikolojisini çözmeye çalışması,ona freud'un yaklaşımlarından bahsetmesine falan gerek yok.
Sadece kafanıza çıkmasına müsade etmeyeceksiniz anneniz ve siz.
Sizi sindirmenin yolunu kaba kuvvette bulmuş,siz onu öfkenize sahip çıkıp sözlerinizle utandırın.
Belki öğretmen gibi konuşmanız onu daha da deli edecek ama yanlış olduğunu görmesinin yolu bu bence,er ya da geç.
Hepsi ailenin suçu maalesef. Anneler, zaten ah o erkekleri yetiştiren o anneler, ayrım yapan o anneler suçlu hep. Annen ve baban gerekli terbiyeyi verse, güzelce azarlasalar, ablaya el kaldırılmayacağını söyleselerdi böyle davranamazdı... Sağlığın önemli, kendini düşün ve muhattap olma o eşek kardeşinle![]()
Hepsi ailenin suçu maalesef. Anneler, zaten ah o erkekleri yetiştiren o anneler, ayrım yapan o anneler suçlu hep. Annen ve baban gerekli terbiyeyi verse, güzelce azarlasalar, ablaya el kaldırılmayacağını söyleselerdi böyle davranamazdı... Sağlığın önemli, kendini düşün ve muhattap olma o eşek kardeşinle![]()
Normal bir zamanınızda hiç konuştunuz mu kardeşinizle ? Mutlaka tatlı dille anlatın sıkıntınızı.
Buna gücendiğinizi dile getirin. Konuşamıyorsanız mektup yazın sıkıntınızı anlatan.
Annenizin ses çıkarmamasının nedeni belkide karşısına almak istemiyor, baş edemeyeceğini düşünüyor.
Zaman zaman erkek kardeşimden şiddet görüyorum! Şu an bunları yazabilmek bana o kadar güç geliyor ki.. Kardeşim 20 yaşında, ben 24 yaşındayım. Uzun zamandır evde sürekli kavga ediyoruz. Benim fazla kilomla, işsizliğimle dalga geçiyor. Erkek arkadaşıma ağıza alınmayacak küfürler ediyor. Ben ona karşılık verdiğimde de koluma, omuzuma yumruk yiyorum. 1, 2 saat önce yine vurdu omuzuma.
Annem de yanımızda ona hiçbir şey söylemiyor. Sen nasıl ablana vurarsın, o senin büyüğün değil mi, diye çıkışmasını bekliyorum ama yok.
Onların cahilliklerinden utanıyorum! İşsiz kalışıma, bir sürü sağlık sorunum oluşuna da![]()