Erkek Kardeşimle Yıllardır Görüşmüyorum.

Herkese iyi geceler, olayı kısaca özet geçeceğim.

Biz 1 kız 2 erkek kardeşiz, en küçük kardeşim ilkokul, ortaokul ve lise dönemi olsun hayatında hiç başarılı olamamış birisiydi ama bir şekilde liseden mezun oldu ve görüştüğü bir kız arkadaşı vardı kız üniversite okumaya ailesi İngiltere'ye yollayacaktı kardeşimde o dönemlerde her ne kadar annem, babam kısacası tüm aile karşı çıktıysak bile başarılı olamadık ve oda gitti.

Gidiş o gidiş ve hiç birimiz bir daha görüşmedik aradık ama ondada başarılı olamadık yani eğitiminde yanında olamadık. İstanbul'da gördüm bugün bir avm'de gördüm peşinden gittiği kızla evlenmişler, birde kızları olmuş bugün yanına gideyim gitmeyeyim diye çok düşündüm ama cesaret edemedim hala daha İngiltere'de yaşıyorlar İnstagram vb. yerlerden takip ediyorum belki farkındalar ama görmemezlikten görüyorlar sanırım.

İletişime geçsem sizce nasıl bir tepki alırım bütün aile hala şoktayız diyebilirim. Görünce içim nasıl yandı anlatamam.
Kardeşin sizin maddi desteğiniz olmadan İngiltere ye nasıl gitti nasıl okudu orayı anlayamadım.Bu süreçte siz onunla bir şekilde görüşmeye çalışmadiysaniz haklı sizinle görüşmek istemeyebilir ama süreçte sende çocuksan benim ne günahım var diyip görüşme talep edebilirsin sanırım geri çevirmez yenge hanım karismazsa tabi

Malesef ben o zaman herşeyin bu kadar farkında değildim 6 7 aydır kafamda belirginleşmeye başladı bu düşünceler.
Malesef ben o zaman herşeyin bu kadar farkında değildim 6 7 aydır kafamda belirginleşmeye başladı bu düşünceler.
8 yil dile kolay- resmen koca 8 yil.
yahu bu cocuk babana ve size ne yaptida 8 yil kedi yavrusu gibi adilti?

ben burdan teyzenin elinden öpüyorum- benim eniste yegenimi atmaya kalksa (sebepsiz yere- sanki cocuk pavyonda solist olucam demis ) bende ayni sekilde sahip cikardim. yani hic olmasa 2 kelime ingilizce kapar gelirdi.

anneniz ne yapdi? el pence divan oturdumu- kocam bilir modusunda?? Abin, sen? hic kimse babaya kükremedimi? nasil bir aile baginiz var? millet katil cocuklarini bile hapisde görmeye gidiyor- siz KOCA 8 yil takmamissiniz...

sok oldum resmen.

cocuk basarmis, okumus, evlenmis, baba olmus- simdimi akliniza geldi? yani kirilmayin ama bu sorulari kardesinizde soracak size? siz birde evli barkli kadin olarak nasil sahip cikmadiniz?

bilmiyorum- yani arayin, konusun ama ben kardesinizin yerinde olsam ASLA görüsmem.
18 yasindaki yavruyu atan ceremesini ceker- vicdan azabi cekmeniz normal. o cocuk sizle barisip niye vicdaninizi rahatlatsin. o nasil aci cektiyse azcikta siz cekin.

Bende sizinle aynı yere takıldım, evli olduğunuzu söylüyorsunuz nasıl farkında değildiniz? Kaç yaşındaydınız gittiğinde?

Maddi yardımınız olmasa bile bağınızı neden kopardınız? Evliymişsiniz, iletişiminiz devam etse anneniz babanız nerden bilecekti ki ?

Artık sorumluluk almayacağın biri haline gelince mi ablalık damarın kabardı? Kan bağı bu zamana kadar bir şey ifade etmiyorken şimdi niye bu romantizm?
Bir de teyzem düşman etti diyorsun. Kusura bakma da sizin düşman edilmeye ihtiyacınız yok. Kendiniz onu gayet başarılı şekilde yerine getirmişsiniz.

Kardeşin sizin maddi desteğiniz olmadan İngiltere ye nasıl gitti nasıl okudu orayı anlayamadım.Bu süreçte siz onunla bir şekilde görüşmeye çalışmadiysaniz haklı sizinle görüşmek istemeyebilir ama süreçte sende çocuksan benim ne günahım var diyip görüşme talep edebilirsin sanırım geri çevirmez yenge hanım karismazsa tabi
Teyzeleri ön ayak olmuş sonra vefat etmiş kadın,, konu sahibi çocuk değilmiş yeni evliymiş.. Teyze düşman etti dedi bir de sen hiç arama sorma..

Annem ve babamla aralarında ki diyaloglar ile pek ilgim yok ama abime ve bana dendiği kadarıyla, ben sizi sildim sizde beni silin şeklinde ve buna benzeyen şeyler söylendi
Ben sizi sildim diyecek kadar ne yapıldı acaba, bir de evlat bu ya, sizi sildim deyince anne bana tamam mı der, bu kadar mı bağını koparır..
Hadi onlar kopardı, kardeşler neden cirpinmaz arayı düzeltmek için.
Baya bir eksiklik var konuda bence tam anlatmadiginiz..

Anneniz babanız silmiş olabilir ama siz kardeşsiniz giderken maddi olmasa manevi destek olmanız gerekıyordu sonuçta kardeş bu hiç birşeye benzemez.8 yıl cokk uZun bir zaman bunca yıl boyunca aramadınız mı siz hiç mi özlemediniz.ufakta değilmişsiniz evlendiğinize göre. Artık yuvasını kurmuş çocugu olmuş iş sahibi olmuş 8 yıldır aramayan bundan sonrada aramasın o pişman olsaydı çocugu oldugunda gelırdı kapınıza üzgünüm ama kardeşiniz silmiş sizi

Şimdi düşünüyorum benim kızım ya da oğlum bunu yapsa, ben onaylamadığım halde teyzesi destekleyip gitmesine yardımcı olsa tepki gösterirdim. Çünkü daha reşit bile değil. Ama şöyle bir fark var. Oğlum beni unutun da dese ben peşini bırakmazdım annesi olarak. Beni aramayın dese de gidersen benim senin gibi bir oğlum yok diyemezdim. Bilmiyorum, insanın oğlu ile arasındaki tek bağlantı teyze nasıl olur? O kadın öldükten sonra nasıl koptunuz? Ben ne yapar eder Peşinden giderdim çocuğumun. Çocuğumu reddedemem.
Kardeşinizden önce eşiyle bağlantı kurmanızı da doğru bulmadım. Kardeşinizin yerinde olsam, bundan çok rahatsız olurdum. Ailemi rahatsız etmeyin diye düşünürdüm. Kendimi onun yerine koyuyorum

Back
X