- 1 Haziran 2019
- 2.148
- 7.468
- 73
- 33
- Konu Sahibi iremelifdemirel
O kadar katılıyorum ki .. aynı anne babadan olmak sizi kardeş yapmaz yazmıştınız. Hele abla olmak hoc yapmaz . Benimde bir erkek kardeşim var ben gerekirse babamla ilişkimi keser kardeşimin yanında olurdum . Bambaşka bir ülkede yapayalnız kalmış çocuk. Sırf onlara göre "başarısız " diye ... Düşünemiyorum ne zor günlerdir.Git gelme dememek sizi suçsuz yapmaz kusura bakmayın siz kardeşinize destek olmak yerine karşı çıkmışsınız. Babanızın tavrına uyup iletişim kurmamamışsınız belkide babanızın sizede tavır almasını sizden de desteğini kesmesinden korkmuşsunuzdur. Yani kardeşinizin orada ne yaşadığını umursamamış babanızla aranızı bozmayı göze almamış bencillik yapmışsın. Ben sadece maddi destek için dememiştim. Maddi yönden eğitim hayatını üstlenmesende insan hiö mi arayıp sormaz bu çocuğa ne oldu diye. Siz çocuğu komple hayatınızdan çıkarmışsınız. Şimdi eline mesleğini almış statü sahibi kardeş fikri size cazip gelmiş ama kardeşiniz başaramasaydı orada başına bir iş gelseydi ya da cezaevinde olsaydı görüşmek istermiydiniz hiç sanmıyorum. Bakın siz şimdi hani yıllarca arayıp umursamadığınız kardeşinin hayatına bodoslama dalmaya çalışıyorsunuz ya gene bencillikle ediyorsunuz. Acaba o kardeş karısının yanında nasıl mahcubiyetler yaşadı sizin yokluğunuz ve destek olmamanız yüzünden. Adam sizi görmek istemiyor. Siz gene hayatına girmeye çalışıyorsunuz. O izin vermeden karısıya görüşüyor. Sırf ondan ayrılsın diye hayatınızdan çıkardığınız kardeşinizle barışmak için onu kullanmaya çalışıyorsunuz. Cidden hiç çekinmediniz mi o kızı ararken. Ama dua edin allah sahip çıkan bir aile vermemiş kardeşinize ama size karşı tavrından anladığım kadarı ile gayet aklı başında bir eş nasip etmiş. Lütfen cidden kardeşinizi seviyorsanız görüşmek istediğini bizzat kardeşinize bir defa söyleyin ama görüşmek istemezsede hayatına saygı duyup uzaklaşın belki sizin yüzünüzden geçmiş yaraları açılacak psikolojisi bozuşacak. Bunlarıda düşünün yaşadığı şeyler kolay şeyler değil çünkü.
Çok incindim bu konuda, şimdi iyi bir yerde olsa bile eminim yaraları hep bir yerlerde tazedir . Hiç kapanmaz ki .