Erkek ne kadar özgür olmalı

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
Bu konuda cok bocaliyorum.mesela kırılma noktası var gibi.bazi arkadaşlarımın eşi çok serbest isyemiyorum esimle ayrı ayrı takilmak .ama bazende bu bir haksızlık mi diyorum.maalesef yaşadığımız yer ve cevre beraber çok fazla aktiviteye izin vermiyor.esim evde olmadığında çok mutsuz hissediyorum acaba bunu bir bağımlılık halinemi getirdim bunun ölçüsü nedir? Siz neler yapıyor ve düşünüyorsunuz bu konuda

beraber gezmek, vakit geçirmek elbette doğal hakkınız..
nekadar eşizde olsa sizin dışında da bir çevresi ve arkadaşları var..

bana göre evlenince cogu sey beraber yapilmali.
yani yüzde 70 beraber yüzde 30 da herkesin bi özel alani olmali.
atiyorum sen bigün is cikisi arkadaslarinla bulusursun o da öyle yapar.
gibi gibi.
bazi erkekler bu isi abartiyor - özgür olmak istiyorlar - fakat özgür olmak isteyen bekar kalsin.
evli olduklarini bilmeliler.
öyle evi otel gibi kullanamazlar.
sonra iki bisey söyleyince iste cok baski yapiyorsun beni SIKIYOsun diyorlar bu tamamen bahane.
bazilarina evlilik fazla geliyor.

Bu konuda cok bocaliyorum.mesela kırılma noktası var gibi.bazi arkadaşlarımın eşi çok serbest isyemiyorum esimle ayrı ayrı takilmak .ama bazende bu bir haksızlık mi diyorum.maalesef yaşadığımız yer ve cevre beraber çok fazla aktiviteye izin vermiyor.esim evde olmadığında çok mutsuz hissediyorum acaba bunu bir bağımlılık halinemi getirdim bunun ölçüsü nedir? Siz neler yapıyor ve düşünüyorsunuz bu konuda

aslında çok güzel bir şey ayrılmaz ikili gibi takılmak ama artık hayat öyle bir hal aldı ki sürekli sevgi pıtırcığı gibi gezmeler yorabiliyor
biraz özlem şart..eşinizin sevgisinden şüphe etmiyorsanız kasmayın

Benim ölçüm güvenmektir.

Başka nedenlerle boşandım ama eski eşim arkadaşları ile Victoria's Secret modellerinin olduğu partiye gitmek isteseydi hiç bir şey demezdim. Bilirim çünkü beni aldatmayacağını. Hatta kur yapmaya bile çalışmayacağını. Gözü benden başkasını görmezdi, beni dünyanın en güzel kadını gibi hissettirirdi. Arkadaşlarının sözü ile evliliğini tehlikeye atmayacağını bilirdim.
Sekse aç olmadığını bilirdim.

Çiftlerin her şeyi yapışık ikiz gibi yapmasına karşıyım. Ama bekarmış gibi takılmalarına da karşıyım. Ortası bulunması lazım.

Eşim belirli periyotta dışarı çıkardı arkadaşları ile tabi ki ben de çıkardım.şindi bebekten dolayı pek ayrı çıkamıyoruz.ben arada kendi kafamı dinlemek için bile çıksın istiyorum.bazen yalnız kalmayı özlüyorum.bebek yokken ben de çıkar gezerdim çok iyi gelirdi bana.
Hep dipdibe olmak ilişkiyi yıpratıyor bence.

Herkesin nefes alacak bir alanı, yaşayacak özel hayatı olmalı. Haftasonu bir gün beraber dışarı çıkarsın, bir gün biri evde kalır, arkadaşlarıyla çıkar, kuaföe gider, alışverişe gider vs. vs. Tuvalete bile beraber giden tipler var, sonra akşam yemek masasına oturunca bön bön birbirlerine bakıyorlar, sıkıntıdan kavga ediyorlar, ya da sevgisiz kalıyorlar. Neden, çünkü birbirlerine anlatacak bir şeyleri, gelişen kişilikleri yok.
Diğer yandan da large bir şekilde tamamen ayrı hayat, bekar arkadaş ortamları, her gece geç gelmeler saçma. Evlilikğin bir dozu var bence, iki kişi ortak hayat yaratır, kesişen kümeler gibi. Ortak bir alan, ayrı alanlar.. Bu ayrı alanlar da evlilik bilincinde kullanılmalı..
O evde yokken mutsuz hissetmemelisin, er gün evde yoksa o ayrı ama ara sıra yoksa normaldir. Sen de dışarıda olabilirsin o evdeyken, ikiniz ayrı ayrı dışarıda olabilirsiniz vs.

Benim bir sikayetim yok oda bisey demiyor ama sanırım birazda ayrı biseyler yapmak istiyor.bense haksız olduğumu bildigim halde kendime laf geciremiyorum biyere gideveginde bana afakanlar basıyor sanırım kendimi biraz zorlmam lazım yoksa

Benim bir sikayetim yok oda bisey demiyor ama sanırım birazda ayrı biseyler yapmak istiyor.bense haksız olduğumu bildigim halde kendime laf geciremiyorum biyere gideveginde bana afakanlar basıyor sanırım kendimi biraz zorlmam lazım yoksa

Çalışıyor musunuz?
Boş zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? Hobileriniz, ilgi alanlarınız var mı?

istedigi bir cok seyi yapip, ne yaptigini kontrol etmeme izin verecek kadar ozgur olmali.

şimdiden onsuz mutsuz oluyorsanız ilerde ayrı kalmak durumunda kaldıgında napıcaksınız
tek başınıza güçlü olabilmeniz lazım

Herseyin bir sonu var ozgurlugun de oldugu gibi
Esin hak ettigi kadar ozgur olabilir
Hak etmek derken sana ne kadar ozgurluk kaliyor mesela?onun ozgurluk adina istedigi seyleri sen de yapabiliyor musun?
Evlilik hayati ortak paylasimlar oldugu surece vardir evet ama etrafimda gordugum kadariyla ne kadinlar bunun olcusunu bulabiliyor ne de erkekler
Herkes birbirinin girtlagini skmak pesinde

Bende senin tepkinin ayniyim
eşim ayrı bir yere gitsin istemiyorum
mesela haftada 3 gün spora gitmek istedi ben istemiyorum hep beraber olalım istiyorum

Yalnız benim esimde yalan söyleme durumu var o yüzden güveniyorum açıkçası spora diyip gezmeye de gidebilir
sorunumuz kaynağı bu aslında ve cözemiyorum :KK43:

"erkek ne kadar özgür olmalı" başlığı çok irrite edici bence. Erkek olduğu için özgür olmaz ki bence şu anlattıklarının adı özgürlük değildir. Gerçi dilimiz esnek her yere çekilebilir. Senin de dışarıda yapabileceğin hiç bir şey yok mu? En kapalı şehirler bile değişti artık. Eskiden köy diye gittiğim yerler( gerçek manada) şimdi kadınları askılı elbiselerle gördüğüm yerlere dönüşmüş durumda. Bence bu kadar çaresiz olamazsın. Sen kendin eve tıkılıp kalmayı tercih ediyorsun sanki. Eşin de ata erkil bir toplumun nimetlerini fazlasıyla kullanıyorsa kötü. Sen evdeyken haftada kaç kere dışarı çıkıyor mesela?

Bende senin tepkinin ayniyim
eşim ayrı bir yere gitsin istemiyorum
mesela haftada 3 gün spora gitmek istedi ben istemiyorum hep beraber olalım istiyorum

Yalnız benim esimde yalan söyleme durumu var o yüzden güveniyorum açıkçası spora diyip gezmeye de gidebilir
sorunumuz kaynağı bu aslında ve cözemiyorum :KK43:
çok ilginç..
Gezmeye de gidecekse neden sana söylemiyor ya da birlikte gitmiyorsunuz?
Ne kadar güvebilirsin bu karaktere?

O ölçüyü bende bir türlü ayarlayamadım nedense.. Evlenince herşeyimiz oymuş onsuz hareket edemezmiş gibi davranıyoruz ama bu da boğuyo insanı her çift nefes almalı..

bende eşimde arkadaşlarımızla görüşürüz...evlilik demek kıstlanmak demek deil..

balık tutmaya gitmek gibi masum şeylere gitcekse tamam
bekar arkadaşlarıyla geç saatlere dek takılcaksa cıkkks

X