Erkek tarafına bir şeyler aldırmak

dodo84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
115
16
98
Herkese merhaba, benim danışmak istediğim bir konu var. Düğün hazırlığı içindeyim. Nişanlımın annesi yabancı uyruklu ama otuz senedir türkiye de yaşıyor. Şuan düğün hazırlığı yapılıyor. Ama annesi anneme gelip ya da arayıp ne yapıcaz bile demiyor. Sadece bir kere kim ne alacak şeklinde oturulup konuşuldu ama detaylara girilmedi. Adetlere uygun birşeyler olsun inadımız yok ama yinede bazı konular da kendi başlarına davranıyorlar. Şimdi annem nişanlımla konuşup bunları bunları bekliyoruz. Yapmanız gerekir dememi bekliyor. Nişanlıma her ağzımı açışımda zaten şu da var bu da var dedikçe ortam geriliyor. Ne yapacağımı nasıl söylemem gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

annen haklı bence..
üstlerine düşeni hatırlat güzellikle yapsınlar...
zaten bi evlenmeden önce yapıyolar onuda bi zahmet yapsınlar...

Herkese merhaba, benim danışmak istediğim bir konu var. Düğün hazırlığı içindeyim. Nişanlımın annesi yabancı uyruklu ama otuz senedir türkiye de yaşıyor. Şuan düğün hazırlığı yapılıyor. Ama annesi anneme gelip ya da arayıp ne yapıcaz bile demiyor. Sadece bir kere kim ne alacak şeklinde oturulup konuşuldu ama detaylara girilmedi. Adetlere uygun birşeyler olsun inadımız yok ama yinede bazı konular da kendi başlarına davranıyorlar. Şimdi annem nişanlımla konuşup bunları bunları bekliyoruz. Yapmanız gerekir dememi bekliyor. Nişanlıma her ağzımı açışımda zaten şu da var bu da var dedikçe ortam geriliyor. Ne yapacağımı nasıl söylemem gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Karşı tarafın maddi durumu nasıl? Sizin beklentileriniz neler? Bir de nişanlınıza söylediğinizde ortam neden geriliyor?

susarak elbetteki olmaz anneniz konusucak yada siz nisanliniza guzelce izah ediceksiniz. mesela eylulde dugunum var kv demiski ramazan bitsin kizimla gelin carsisina gidelim. sizde bu tip seyleri hatirlatin izah edin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet ya, ortam neden geriliyor bende onu anlamadım? :8:
Herkes üzerine ne düşüyorsa onu yapmalı bence ve bunda da kızıp gücenecek bir şey yok :32:
Arkadaşın da dediği gibi tüm bunlar evlenene kadar oluyor, evlendikten sonra istesen de kimse bir şey yapmaz :32:

O alınacak bu takılacak çok çirkin bence
bunu nişanlınızla konuşmak en doğrusu
ama maddi imkanlara göre istenir belkide bu yüzden ortam geriliyor :34:

bence nişanlının bozulmaması gerekiyor sonucta benim anladıgım türk geleneklerine o kdr da yabancı değiller az bucuk biliyolardıır çevrelerinde evlenenler olmuştır tatlı diller yavaş yavaş anlatırsın en gereklilerden başlayarak

benim en çok merak ettiğim nişanlının neden gerildiği bu konular açılınca

Şu almak vermek işlerine neden aileler karıştırılır ,sonrada yok kv. onu aldırmadı, onuma karıştı bunuma karıştı ..denir anlayamıyorum gerçekten
Gidin nişanlınız ile neler alınması gerekiyor ise alın dizin evinizi..Şahsen ben öyle yapmıştım. Neyimiz eksik ise yaptık listemizi el birliği ile aldık dizdik herşeyimizi ,Kayınvalidemde takacağı takısını aldı geldi. Mis gibii

Kızlar biz yurt dışından yeni döndük ve sadece iki aydır hazırlık yapabiliyoruz. Annesinin yanında Yardımcısı çalışıyor ev için yani. O daha yeni evlendirdi oğlunu. Mesela onun için çok şey aldı doldurdu evi diyor. Kız kendine bişi beğense alsa koycak yeri kalmadı diyor. Yani çeyiz anlamında kendisinin de en basitinden yorgan nevresim takımı yastık falan alması lazım. Ama en başta kız evi alır diye konuşuldu diye bunlar bişi almıyor. Birde mesela biz gelenek adet bilmeyiz. Bişi varsa siz söyleyinle başladı muhabbet. İşte bu yardımcı kadın onlarla bayadır çalışıyor yani aileden sayılır ama yinede ona şunu yapın bunu alın denmezki.

Nişanlımla ikimiz şuan çalışmıyoruz. Ama para biriktirip geldik. Babasının maddi durumunun çok iyi olmadığı söyleniyor hatta bir ara düğünü erteleyelim dendi zaten orda bir tartışma oldu. On yıldır birlikteyiz. Yurda dönüş tarihimiz ve hemen evlenmek istediğimiz biliniyordu. Bu arada nişanlımın ailesinin durumu iyi. Yaşadığımız şehrin en güzel otelinde yapıyoruz düğünü. Gördüğüm şu nişanlım ailesinin durumuna üzülüp bunu bana yansıtıyor. Bu yüzden şunu da alalım deyince ortam geriliyor. Ama ailesine baktığında kendileri için gayette güzel bir hayat yaşıyorlar. Yani herşeyi en lüksünden alıp gezip tozup bir yandan yazlıgı mı satsak diğer arabayı satsak falan seklinde şeyler bana kadar geliyor. Ve ben bu durumu nişanlıma anlatamıyorum.

cidden anlamadım...yardımcı kadınla konunun alakasını.....nişanlınızın babsının durumu ii değilmiş ama sonra en ii otelde düğün yapacaz diyorsunuz...düğünü sizmi yapıyorsunuz erkek tarafımı...neden araba yazlık söz konusu oluyor....

Nişanlımla ikimiz şuan çalışmıyoruz. Ama para biriktirip geldik. Babasının maddi durumunun çok iyi olmadığı söyleniyor hatta bir ara düğünü erteleyelim dendi zaten orda bir tartışma oldu. On yıldır birlikteyiz. Yurda dönüş tarihimiz ve hemen evlenmek istediğimiz biliniyordu. Bu arada nişanlımın ailesinin durumu iyi. Yaşadığımız şehrin en güzel otelinde yapıyoruz düğünü. Gördüğüm şu nişanlım ailesinin durumuna üzülüp bunu bana yansıtıyor. Bu yüzden şunu da alalım deyince ortam geriliyor. Ama ailesine baktığında kendileri için gayette güzel bir hayat yaşıyorlar. Yani herşeyi en lüksünden alıp gezip tozup bir yandan yazlıgı mı satsak diğer arabayı satsak falan seklinde şeyler bana kadar geliyor. Ve ben bu durumu nişanlıma anlatamıyorum.

Hmm varyemez tipler gibi geldi bana biraz. aşırıya kaçmadıktan sonra isteklerini nişanlına bizzat söylemelisin. düğün bu oldu bittiye mi gelsin? veya o kız evini doldurmuş diye sen de mi öyle yapacaksın. nişanlını al yanına tatlı dille anlat derdini. sıkışık olduğunuzun farkındayım ama bu şekilde benim de aileme çok yük oluyoruz. ya herşeyi ikimiz yapalım ya da ailen de biraz dahil olsun de. ortak yapılacak şeyler var baştan alınacak şeylerde bizi uyarın dediniz de. en önemlisi şu ki böyle bir durumda arada kaldığını ve onun desteğine muhtaç olduğunu vurgula. para mevzuları yüzünden gerilmek istemediğini bunların en güzel zamanlarınız olduğunu hatırlat.

Eşya Otel konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Sadece işte mesela takılacak takı konusunda bir iki konuşuldu ve ailesinin sözde geleneği varmış ananesi annesine takmış annesi de bana takacakmış. Annem de diyor onlar zaten sizin sana yeni modern takmaları lazım. Seni kuyumcuya götürmeleri lazım gibi.. Nişanlıma soruyorum o iş tamam diyor.. Annesi daha dekoratif şeyler alma konusunda hevesli.. Ama eminimki yorgandı yastıktı bir haber. İşte bu durumu nasıl anlatıcam.

Eşya Otel konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Sadece işte mesela takılacak takı konusunda bir iki konuşuldu ve ailesinin sözde geleneği varmış ananesi annesine takmış annesi de bana takacakmış. Annem de diyor onlar zaten sizin sana yeni modern takmaları lazım. Seni kuyumcuya götürmeleri lazım gibi.. Nişanlıma soruyorum o iş tamam diyor.. Annesi daha dekoratif şeyler alma konusunda hevesli.. Ama eminimki yorgandı yastıktı bir haber. İşte bu durumu nasıl anlatıcam.

Arkadaşım bu mu sorun yani. Yorgan, yastık, bohça mı? İkiniz de çalışmıyorsunuz, düğün tamam, eşya tamam, takı bile tamam ama sana takılacak burmalar mı dert oldu, verilecek yorgan yastık mı?

Ya canım benim için sorun değil. Biraz annemin şu da olması bu da olması lazım konusunda birşey yapamıyorum. Yani kendi başlarına karar veriyorlar diyor annem. Onlar bu düğün sizin deyip nişanlımla paylaşıyorlar herseyi. Sonra bana gösteriyorlar. Annem de diyor bizi muhatap almıyorlar. Falan filan... Annemde cok muhabbet edelim illa cok iyi anlaşalım demiyor zaten. Ama bunlar iyice uzaklar yani. Aman cok karışık konular ben bile bunaldım anlatırken :) :) cevaplar için sagolun kızlar.. İş başa düştü yine :)

İnsanlardan beklentilerinizi en aza indirirseniz daha mutlu olursunuz.

Ben bu işi hic anlamıyorum, bu alınacak olan şeyleri evlenecek olan çift kendisi halletmeli, eğer maddi olarak kız-erkek tarafı bir şeyler yapacaksa belli bir miktar para falan verilebilir belki yine evlenecek olan çift gider kendisi alır. Ki zaten bence iki taraftan para da talep edilmemeli, benim evlenmeme daha minimum 5 sene var ama hesap açtık bankada ve para biriktiriyoruz erkek arkadasımla, ileride lazım olacak cünkü ve bu tarz erkek tarafı aldı kız tarafı aldı vs. olaylarında cok sorun çıktıgını gözlemledim, sonradan başa kakmalar falan. Nişanlınız niye geriliyor bu konular açılınca onu da anlamadım valla. En rahat konuşabileceğiniz kişi o zaten. Bence nişanlınızla oturun acık acık konuşun bizim maddi durumumuz bu kadar şunları şunları alıyoruz, siz de şunları alın. Kaba bir tabir ama ne yapalım en iyisi çiftin kendi bütçeleriyle bir seyler almaları..

Son düzenleme:
Bende nisanliyim 6 ay sonra dugunumuz var ne nisanlimin ailesi nede bizimkiler kim ne alacak diye hic oturup konusmadilar. Genellikle kiz mutfak ve yatak odasini hallediyor bende tabagimi canagimi yastik yorganimi aldim. Kayinvalidemle hic konusmadik siz neleri alacaksiniz diye nisanlim iki tane nevresim almis bana verdi birer takim bardak tabak falan da alacakmis kisacasi kim ne yapabilirse yapiyor el birligi ile takilarda ise kuyumcuya gittik nisanlim 5 bilezik alacaz modelini sec dedi bi de set sectim ne ben ne de ailem şu kadar altin illa şundan olacak falan demedi zaten abileri de evli oldugu icin biliyorlar adetleri. Genelde bilezik falan dugunden sonra borçları odemek icin bozduruluyor zaten kendin secsen de olur secmesen de ama aile yadigari şeyler daha degerli ve hic bi zaman bozdurulmaz. Bide bu açıdan düşün.

Ya zaten ellerinden geleni en iyisini yapıyorlar. Bana yetiyor ben az cok tanıyorum ailesini. Ama onlar hakkında iyi yorum yapınca yani bunları anneme söyleyince onları koruyor oluyorum ve annem buna sinir oluyor. Yapacaklar erkek tarafı falan filana geliyor muhabbet. Asıl derdim annemi de kırmadan işin içinden çıkmak. Zaten bugun söylesem yarın alınır yastıktı yorgandı en basit şeyler. Belki de alacaklar ben bilmiyorum aceleci davranıyorum. Ya da şimdi almadılar daha da almazlar gibi de görülebiliyor bazen... Yorum dan yoruma fark var tabi..

Back
X