Erkek tarafına bohça hazırlamak zorundamıyım?

selam kızlar.inş nasipse bir aksilik çıkmazsa seneye evlenmeyi düşünüyorum.(babam sırun çıkarmazsa.konumu okuyanlar bilir)erkek arkadaşım 7 kardeşler.1 tane ablası var.diğerleri hepsi erkek.ve evliler.ben bütün 7 kardeşine eşlerine bohça hazırlamak zorundamıyım ya?yani konuştuk bu konuyu .ablana hazırlarım dedim.oda ozaman büyük yengem darılır dedi.eee ozaman diğerleride istiycek?yani birde öyle içli dışlıda deiller.maddi olarak hep benim erkek arkadaşımdan borç isterler.bekar olan tek benim arkadaşım aralarında.evlensek inanın hiçbiri elini cebine atmaz.zaten biz yaparız maddi durumu iyi zaten.ihtiyacımız olmaz.bohça işi nasıl olucak bi akıl verirmisiniz?

bence ufak tefek bişiler hazırlayın.çünkü kimseye güven olmaz.arkadanızdan konuşurlar,laf çakarlar.sizin canınız sıkılır.halletmeye çalışın bence

canım bizde o işlere bu kış girişicez nasip olursa. walla bnde hiç sevmiyorum oyle şeyleri annem olmaz yapılır deyip duruyo şimdiden ebesine nenesine diye yazma oyalatmaya bişey yapmaya basladı bile. bn şimdi bişey deemiyorum ailesi ne der nasil isterler bilmiyorum ama onlarda bu işlere cok takılmazlarsa bn sadece sözlüme annesine ve babasina hazirlayım onlarda bize aynısını yapsın dicem. bi konuşun ailesiyle size de masraf olmasın bizede diyin güzellikle anlaşmaya calişin. istememkte cok haklısınız düğün için bi sürü giderimiz olcak zaten bi zahmet kardesleri fln da anlayışlı olsunlar herkes bu yollardan gecti vaktinde

kolay gelsin sana canım:)evet konuşup orta bir yol bulmam lazım

Evlilik zamanında o kadar stres varken hala bohça beklemek nedir ya

Ben eşime söylemiştim. Bizde bohça adeti yok diye sizde yapmayın dedim. Annesine söyledi olmadı. Ama evlendikten sonra bir poşetin içinde havlu yazma patik verdim. Kayinvalideye ve 2 görümcemeye ( kv. Sever gönlü olsun diye)

Kızkardeşimde de nişan günü her gelen bohça getirdi. 10 bohça falan oldu. Onlarda adet öyleymiş bizde yok adet dedik. Kardeşim misafirliğe giderken benim gibi ufak bir iki birşey verecek.

Herkes kendine göre yapacak yani nasıl mutlu oluyorsun canım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet belki evlendikten sonra ufak tefek şeylet bende götürebilirim.saol canım

hazırlamak zorunda değilsiniz.hem ne saçma bir adet ,yeni evlenen çifte destek olunması gerekirken evlenecek olanlardan hediye bekleniyor.soran olursa bizde öyle adet yok dersiniz.konuşurlarsada konuşsunlar arkanızdan.görümcenizede hazırlamayın.evlendikten sonra evine giderken bir hediye alır gidersiniz bohça niyetine.

evet takmamayı düşünüorum söylenenleri zaten.onlarla uğraşmaktan insan kendi işlerini halledemio

Bohça yapılırken tüm aileye hediye olarak ufak bohçalar yapılır. İçine öyle ahım şahım şeyler koymanıza gerek yok yani damada anne babaya konulan gibi olmasına gerek yok ama her kardeşe aynı şeyleri koymak gerekir birine fazladan bir şey koymamak gerekir. Adet böyledir maddi durumunuz varmış zaten siz yapın da laf olmasın sonra ister çok görüşmüyor olsunlar ister cimri olsunlar siz görevinizi yapın.

yani bi karar veremedim.böyle yapın diyenlerde var sizin gibi.yapma diyenlerde.ne zor işmiş ya

Daha 1 ay öncesinde aynı yoldan geçmiş biri olarak derim ki yapacaksanız sadece birbirinize yapın gitsin, zaten göstermelik bişey, biz öyle yaptık ne anneye, ne babaya, ne ablaya. En makullerini almaya çalıştığım şeyler oldu, ona rağmen epey tutuyor. Bir de kalk abla ya, yengeye de yap. Mesela ben sadece valiz aldım, teyzem illa çeyiz sandığı da aldırmak istedi. İkisini de al falan dedi, kendi sandıklarını bir bir attılar üstelik :)

Ne yapacağım teyze diyorum? Seccadelerini koyarsın diyor, şimdi de biri onu çıkarmış. Evi mescit olarak kullanmayacağız ki, hadi olsun 3 tane- 5 tane seccade sırf onlar için sandık mı alınır dedim?
:1:

Biz masraftan kaçıyoruz, onlar gerekli gereksiz sırf adı bohça diye alınmasını istiyorlar. Allah' tan almaktan kurtuldum çok şükür. Çok boş şeyler çook..
:ssz:

evet aileler zaten birşeyler beklemese bence ilişkiler çokta güzel yürür giderdi:)

bizde eşimle anlaştık.
bir ona bir bana yapıldı.
o da azar azar şeyler.
onun annesinin çok hevesi vardı yıllarca hep biriktirmiş
birde eşim ilk çocuk 2 erkek kardeşler.
onun hevesi kırılmasın diye yaptık sırf formaliteden.
ama o kadarına gerek yok.
sadece ona ve sana yapın yeter.
bence de gereksiz...

hiç kardeşlere girme canım işin içinden çıkamazsın. Nişanlına kayınvalidene kayınpederine yap geç aslında onlara bile gerek yok da illa adet yerini bulacak. Benimde mayıs da oldu nişanım ve aynen böyle yaptım arkamdan konuşan varsa da konuşsun şu günlerimizde onlara takılıp da kendimizi sıkmaya gerek yok :21:

Sadece kv ve kp e yap bide damat bohcasi.. eger insanlarsa kizcagiz 7 tane bohcayi nasil yapsin yapmamakta hakli derler.. eger aksini soylerlerse de insan degiller salla gitsin... benim esimin iki kardesi vardi birde anne babaya hazirladim,annem kendi eliyle kurdale nakisindan seccadesi bohcasi takim yapti,kv ile gorumceme o sekil verdim sonuc: onlar cok hoslarina gitti diye 3 ay sonra dugunu olan gorumcemin kayinvalidesine damada o bohcalari verdiler icindekileri degil tabiiki ama benim annem.ozene bozene yapmis,pazardan 5 tl ye alip koyabilirdikde ama iste gorumcemin kayinvalidesinin hatiri benden cokmus... yani cokda kasmaya gerek yok,ben bunu anladim istemiyorsan yapma....

Adet yerini bulsun derseniz annenizle annesi konuşup anneye, babaya, gelin-damada yapalım sadece diye anlaşsınlar.
Biri laf söylemeye kalkarsa da biz en başından böyle anlaşmıştık der çıkarsın işin içinden.
Gerçi artık aileler anlaşıp hiç bohça işlerine de girmiyor artık..

hiç kardeşlere girme canım işin içinden çıkamazsın. Nişanlına kayınvalidene kayınpederine yap geç aslında onlara bile gerek yok da illa adet yerini bulacak. Benimde mayıs da oldu nişanım ve aynen böyle yaptım arkamdan konuşan varsa da konuşsun şu günlerimizde onlara takılıp da kendimizi sıkmaya gerek yok :21:

ever canım aynen.çok iyi yapmışssın sende

Sadece kv ve kp e yap bide damat bohcasi.. eger insanlarsa kizcagiz 7 tane bohcayi nasil yapsin yapmamakta hakli derler.. eger aksini soylerlerse de insan degiller salla gitsin... benim esimin iki kardesi vardi birde anne babaya hazirladim,annem kendi eliyle kurdale nakisindan seccadesi bohcasi takim yapti,kv ile gorumceme o sekil verdim sonuc: onlar cok hoslarina gitti diye 3 ay sonra dugunu olan gorumcemin kayinvalidesine damada o bohcalari verdiler icindekileri degil tabiiki ama benim annem.ozene bozene yapmis,pazardan 5 tl ye alip koyabilirdikde ama iste gorumcemin kayinvalidesinin hatiri benden cokmus... yani cokda kasmaya gerek yok,ben bunu anladim istemiyorsan yapma....

üzüldüm böyle kıymet bilmiolar işte:(hiçte hazırlamıycam kardeşlere .

Adet yerini bulsun derseniz annenizle annesi konuşup anneye, babaya, gelin-damada yapalım sadece diye anlaşsınlar.
Biri laf söylemeye kalkarsa da biz en başından böyle anlaşmıştık der çıkarsın işin içinden.
Gerçi artık aileler anlaşıp hiç bohça işlerine de girmiyor artık..

en güzeli böylesi zaten.adetler derken istemiyerek yaptığımız işlere döndü herşey.insanın içinden gelmeli böyle şeyler.zorunluluk olmamalı

nişandan önce ben direk kv mi arıyarak çok kısa zamanda bu nişan işine karar verdik biz ne takı bekliyoruz nede bohça illa adettir yapılacak derseniz çok fazlaya kaçmadan gücünüz yettiği kadar yapın demiştim o gün bugndür de söyler sen bizi hiç üzmedin hiçbirşey istemedin der karşı tarafla konuşup orta yolu bulabilirsiniz bence

nişandan önce ben direk kv mi arıyarak çok kısa zamanda bu nişan işine karar verdik biz ne takı bekliyoruz nede bohça illa adettir yapılacak derseniz çok fazlaya kaçmadan gücünüz yettiği kadar yapın demiştim o gün bugndür de söyler sen bizi hiç üzmedin hiçbirşey istemedin der karşı tarafla konuşup orta yolu bulabilirsiniz bence

onlar yapmasın zaten ben istemiorum.ama yapsalar yapmak zorunda kalıcam.bende konuşmayı düşünüyorum.başka türlü olmaz

Back
X