erkek ve cicek!!

Evrenim

Kocam oğlum ve bebiş
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
3.665
251
173
37
kizlar yardiminiza ihtiyacim var..

yaa bu sefer kocama cicek alacam ama hangi cicek olsun hic bi fikrim yok

ben dusundum boyle buket degilde yada sade bir cicek yerine ona saksi vereyim diyorum ve icinde sadece bir cicek istiyorum ama ne tur cicek olsun hic bilmiyorum --ciceklerdende hic anlamam.. soyle anlami yada adi guzel bi cicek bilen varsa soylesin yardim etsinnn ne olurrr....

bu arada cicek almamim nedenide: esime gore bi kadinda bi erkege cicek almali ama bana gore cicek bi kadina yakisiyo. halada sacma buluyorum esime cicek vermeyi ama esim her cicekcinin onunden gectigimiz an bunu dile getirmesi artik dedim tamam buna cicek almaliyim ve dedigim gibi buket almak istemiyorum. ben istiyorum ki cicegimi saksida buyutsun baksin su versin.
kizlar hadii yardiminizi bekliyorummm

hadii kizlar yaaa hic yardimci olmuyorsunuz

ben netten arastirdim biraz ve cicegimin mavi renkte olmasini istiyorum. boyle bir cicek ve kucuk dallari olsun birde anlami guzel olursa daha guzel olur.

hadii kizlar siz olmadan yapamam

kizlar bu cicegin adini bilen var mi????

yaa hadiii lutfen

Çok uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Her bahar diğer çiçekler gibi onlarda açıp güneşe merhaba derler.Fakat bir bahar bahar başlangıcı bu çiçeklerden biri diğerine; Biz diğer çiçekler gibi bu bahar açmayalım kışın ortasında herkesin soğuktan kaçtığı karlı günlerde açalım ki bütün doğa bize ait olsun der. Ve ikisi de o bahar açmamaya karar verirler.
Biri açmak için kışın gelmesini ve karın yağmasını beklerken, diğeri o yaz açar. O gün bugündür karda açan ve sevgilisini bekleyen çiçeğe Kardelen, sevgilisini yarı yolda bırakan çiçeğede Hercai denilir.
İşte bu yüzden hayırsız sevgiliye Hercai denilir....

netten alıntıdır

yaa hikayeye bayildim, cok tsk ederim.... hmmm ozaman ben bi kardelene bakayim baksana hercai ye hayirsiz diyorlar:26:

bu çiçeği babamın işyerine yollamıştım.. tam erkeklere göre bence :) adıda guzmania

Son düzenleme:

beni unutma çiçeği olabilir

ben lilyum çok severim.. sadakat anlamı taşır ama saksıda da o yetişmez ki..

Strelitzia Regina - Starliçe
Ülkemizde starliçe (Cennet kuşu çiçeği, turna gagası) adı ile tanınan ve en pahalı kesme çiçek olarak pazarlanan bitkidir. Çalı formunda, yaprakları uzun eliptiktir, bitki 1-1.5
metre boylanabilir. Her yıl kardeşlenme ile çoğalıp, tek bir bitkiden gruplar oluşur.
Tohumdan üretildiği zaman çiçek açması için en az dört yıl gerekir. Fazla dona dayanıklı
değildir ancak kısa süreli -4 ºC dereceye kadar dayanmaktadır.
Olağanüstü güzel kuş başını andıran çiçekleri, turuncu ve mavi renktedir. Bugün dünyanın Akdeniz iklimine sahip bölgelerinde (Kaliforniya, Güney Avustralya, Akdeniz ülkeleri) dış mekân süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Tropik ve subtropik iklim bölgelerine de uyum sağlayabilmektedir. Los Angeles kentinin amblem çiçeğidir.
Kesme çiçek olarak Kanarya Adalarında geniş alanlarda yetiştirilmekte ve önemli bir döviz kaynağı oluşturmaktadır. Ülkemizde az olarak Yalova, İzmir ve Antalya yörelerinde sera altında yetiştirilmektedir. Starliçenin sosyal bakımdan da önemi vardır. Erkeklere takdim edilen çiçek olarak bilinmektedir. Dünya spor yarışmalarında, genelde erkek sporculara verilirken gördüğümüz çiçektir.

Starliçenin erkeğe gittiğini duymuştum ama hiç göndermedim kendim :26:
Hatta geçenlerde ben de böyle bir konu açmıştım ama sonra çiçek değil de
kek buketi göndermeye karar verdim Amaaa aklımda halaaaa, kesin
göndercem birgün çiçek. Sonra da başına kakarım bi benim kadar olamadın diye

Doğuşun dünkü saksı cicek fiyaskosundan sonra pek parlak bir fikir değil bence :

canim senin konuyu okudum. yaa benim esim benden direk olarak cicek bekliyo bunu kac defada dile getirdi bende o yuzden tamam dedim sana alacam cicek ama istiyorumki ona alacagim cicegi buyutsun baksin su versin konussun yani boyle vazoda cicek istemiyorum onlar hemen oluyo yazdigin cicege baktim gercekten cok degisik bir cicek bunu daha once hic gormedim desem inan bunu bulabilirmiyim bilemiyorum. canim baska onerin varsa yazarsan cok sevinirim

bi kac resim ekliyorum aradigim cicek boyle bisi olabilir ama cicek olarak hangisi olsun hala karar veremedim..

bunlarda cok hos gercekten ama aklimdaki cicek boyle degil....

ben sanirim buldum cicegimi iste buuuuu
hem saksida sari olsun istiyorum meneksede mavi/mor boyle fb renkleri cokk hosuna gidecek eminim. kizlar yardimlariniz icin cok tsk ederim gercekten bana fikir verdiniz.. umarim bu cicegi cicekcide bulurum dua edin...

konuyu ilk okuduğum an aklıma menekşe gelmişti bulmana çok sevndm =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…