Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Kızlar bu tablo içimi iyicene sıkmaya başladı.
Zaten işsizim evdeyim kimse görmüyor zaten kimsede çıkmaz karşıma bu durumda.
Çevremden duyduğum oğlan anaları kız çalışıyor mu memur mu atandı mı soruları oluyor
Yıllardır öğretmen gelin olsun diye bekleyen annen ve oğulları var
SİZCE EVLİLİK TİCARET HALİNE Mİ DÖNDÜ.Tamam hayat müşterek bu zamanda zor herşey tabi çalışılmalı.
İyi bir işin yoksa sevilmeye hakkın yok mu?Mutlu bir yuvaya hakkın yok mu?

Görücü usulü evlenenler ve oğullarına kız arayanlar eğer oğlunun da iyi bir mesleği varsa evet diplomalı devlete atanmış gelin arıyorlar kendilerine.

Çok duyar oldum ben de bunu çevremden, Hatta bana bile öyle niyetlenmişti birisi sırf o ara çalışıyorum diye.

Ama aşk evliliği yaparsan o başka :16:

Sen ne diyorsun kadrolu öğretmen kız için okul önlerinde nöbet tutan anneler var..
bizzat şahidim..
ve işin gerçeği atanmış öğretmen bu devirde kara borsa oldu ...

malesef çevremde böyle isteyen teyzelerin sayısı çoğaldı
işin ilginç yanı artık erkeklerde çalışan eş istiyor
eskiden asgari ücretle ev geçindirenleri kimse görmüyor
öğretmen kız dedin mi orada duracaksın bizzat yakınlarım var kız öğretmense hiç tipi,huyu,suyu önemli değil hemen isterler.

malesef çevremde böyle isteyen teyzelerin sayısı çoğaldı
işin ilginç yanı artık erkeklerde çalışan eş istiyor
eskiden asgari ücretle ev geçindirenleri kimse görmüyor
öğretmen kız dedin mi orada duracaksın bizzat yakınlarım var kız öğretmense hiç tipi,huyu,suyu önemli değil hemen isterler.

Benim en acilinden atanmam lazım o zaman :52:

Özelde çalışsam olmaz mı ?
:51:

Oğlunu öğretmen kzıdan başkasına vermeyen teyzeler var ya..Adam bilmem kaç yaşına gelmiş kurudu gitti adam..Erkek adam hertürlü evini geçindiriri ..Sevdikten ve büyük beklentiler içinde olmadıktan sonra tenceren kaynar ama bu duygular ölmüş gibi ..İşi olduğunu öğrenince bile farklı gözle bakmaya çalışıyorlar.

Bu gelin çalışsın,evde çalışsın,çoçuk doğursun,çoçuk baksın,kocasının gönlünü hoş etsin,misafir ağırlasın ..Yanlış anlaşılmasın çalışmaya karş ıdeğilim.Çalışmak iyidir tabiki ama beklenti bu yönden olunca zoruna gidiyo insanın ..Kızın işi olmadığını duyunca beğenselerde burun kıvırıyorlar ya..

ah canım bende öğretmenim ve eşimle üniverstede tanıştık eşimin okulu bitti atandı sonrasında benim okul devam ediyordu ben okulu bitirdim 1 yıl evlenmeyim çalışayım dedim,sözüde okul biter bitmez yapmak istemedim biraz kafamı dinleyim hem atamam ne olack nereye gidecem onlar rayına otursun dedik..okulu bitirdim kpss ye girdim.valla kpss sonuçları açıklandı millet aramaya başladı,senin kızın ataması oldumu olduysa birileri gelecek falan..ne demek ataması olduysa demi.....annemde artık bu işlerden bunaldı ve adını koyalım kızım bu böyle olmayacak ben insanlara laf anlatamıyorum dedi,onun üzerine apar topar söz yaptık ..
şimdi 8 yıllık evliyim ve okulların genel görünümü şöyle öğretmen odalarında tenefüslerde sık sık oğluna öğretmen kız arayan anneler mevcut:))çok komik geliyor bana bu durum pazara gelmiş sanki..
hatta birinde dersim boştu bir kadın gelmiş öğretmenler odasına beni süzüp duruyo bir yandan da oğlunu bana anlatıyor,işte oğlu avukatmış,evi arabası varmış,çok iyi kazanıyomuş falan,ben anladım tabi beni bakmaya geldiği öğretmen sandı bende hiç çaktırmadım dinledim,sonrasında bu işlerde ayıp olmaz sende benim bir kızımsın oğlumla bir görüş deyip oğlunun resmini gösterdi.ben koptum tabi teyze dedim ben evliyim 1 de çocuğum var sen yanlış geldin...teyzede yüz kalmamışki hıı öylemi o zaman ben zilin çalmasını bekleyim dedi.ve zil çaldı beklediği öğretmen geldi üşenmeden bana anlattıklarını kızada anlattı..ama yazık boşuna anlattı çünkü o arkadaşımında beraber olduğu biri vardı..
yani inanın heleki kış sezonu evde işini bitiren oğlan anneleri mesken tutuyor okulları..belki oğullarının bile haberi yoktur bu durumdan

Benim en acilinden atanmam lazım o zaman :52:

Özelde çalışsam olmaz mı ?
:51:

sorma benimde atanmam lazım ama ben öğretmen değilim o ayrı mesele,özel desen ona bile girmek zor oldu ne özelii:36:
ayrıyetten de ayy kaynana bizi beğenecekmiş
biz kaynanayı beğendik mi bakalım?
:1:

hahaha o zaman evde kalmış kızlara umut bu öğretmenlik haa:)))))))

telli baba devri bitiyorr gel vatandaş gell öğretmen ol evlen:))))

Evet ne acı ki sanırım olay buna dönmüş.Ben de öğretmenim,kısa süre önce 10 aylık beraberliğimi bitirdim bu maddi hesaplardan,doğum iznine ayrılmamam gerektiğinin çünkü benim maaşım olmadan geçinilmeyeceğinin imalarından ve daha yüzlerce sebepten geç öğrendiğim.Herkes böyle değildir muhakkak ama,artık çoğu erkek ve aileleri çirkin hesaplar içine girmişler.Hatta ayrıldıktan sonra öğrendim,benim için arkamdan --------'nın en büyük avı diyorlarmış,neden öğretmenmişim,yazıklar olsun bu zihniyete...

sorma benimde atanmam lazım ama ben öğretmen değilim o ayrı mesele,özel desen ona bile girmek zor oldu ne özelii:36:
ayrıyetten de ayy kaynana bizi beğenecekmiş
biz kaynanayı beğendik mi bakalım?
:1:

Ben özele girdim onda sıkıntı yok da işte.

Hahhaaayt ne keyiflendim yaa. :90:

Aynen katılıyorum sana.Bakalım biz beğendik mi kaynana hanımı. :97:

Allahtan doktor fln aramıyorlar yoksa çoğumuz evde kalırdık:52::52::52: çünkü nede olsa kaynanaların hepsi bir oxford bir cambridge mezunu:ssz::3:

ah canım bende öğretmenim ve eşimle üniverstede tanıştık eşimin okulu bitti atandı sonrasında benim okul devam ediyordu ben okulu bitirdim 1 yıl evlenmeyim çalışayım dedim,sözüde okul biter bitmez yapmak istemedim biraz kafamı dinleyim hem atamam ne olack nereye gidecem onlar rayına otursun dedik..okulu bitirdim kpss ye girdim.valla kpss sonuçları açıklandı millet aramaya başladı,senin kızın ataması oldumu olduysa birileri gelecek falan..ne demek ataması olduysa demi.....annemde artık bu işlerden bunaldı ve adını koyalım kızım bu böyle olmayacak ben insanlara laf anlatamıyorum dedi,onun üzerine apar topar söz yaptık ..
şimdi 8 yıllık evliyim ve okulların genel görünümü şöyle öğretmen odalarında tenefüslerde sık sık oğluna öğretmen kız arayan anneler mevcut:))çok komik geliyor bana bu durum pazara gelmiş sanki..
hatta birinde dersim boştu bir kadın gelmiş öğretmenler odasına beni süzüp duruyo bir yandan da oğlunu bana anlatıyor,işte oğlu avukatmış,evi arabası varmış,çok iyi kazanıyomuş falan,ben anladım tabi beni bakmaya geldiği öğretmen sandı bende hiç çaktırmadım dinledim,sonrasında bu işlerde ayıp olmaz sende benim bir kızımsın oğlumla bir görüş deyip oğlunun resmini gösterdi.ben koptum tabi teyze dedim ben evliyim 1 de çocuğum var sen yanlış geldin...teyzede yüz kalmamışki hıı öylemi o zaman ben zilin çalmasını bekleyim dedi.ve zil çaldı beklediği öğretmen geldi üşenmeden bana anlattıklarını kızada anlattı..ama yazık boşuna anlattı çünkü o arkadaşımında beraber olduğu biri vardı..
yani inanın heleki kış sezonu evde işini bitiren oğlan anneleri mesken tutuyor okulları..belki oğullarının bile haberi yoktur bu durumdan

İnanamıyorum..Şaka gibi ya..Hele de böyel evlenen erkek varsa vay vay ya da bu şekilde evliliği kabul eden bayan öğretmen varsa ..Çok üzücü

şunu da söylemeden geçemiycem adamın evlendiği kadın dişli bi kadınsa evin idaresini biliyorsa vs..
o kadın asgari ücretle ev geçindirir üstüne çocuklarını okutur üstüne ev alır
nasıl olur demeyin yapan yapıyor valla
çift maaş olup nasılsa maaşımız çok diye borçtan kurtulmayanda çok
önce insan olsun ........

atanmadan önce ücretli çalıştığım okulda bir öğrencimin teyzesi gelmişti bana kısmet olarak :27: üstelik 3 senelik nişanlıydım :27:

nişanlıyım ben deyince "ozaman sizin öğretmen bekar arkadaşlarınız vardır bir sorsanıza" demişti:27: gülsemmi ağlasammı bilememiştim :50:

mezun olduğum zamanda çoook uzaktan bir akrabamızın oğlu tutturmuş falanca teyzenin kızı mozzarellayı istiyorum ben diye, tabi çocuğun beni gördüğü bildiği yok:37: kendisi öğretmenmiş, bende öğretmenlikten mezun olduğum için çocuk diplomama vurulmuş napsın:27:

hep derler ya öğretmenlik tam bayan mesleği diye, " öğlene kadar okulda olur ,öğlen evine gelir evini temizler, yemeğini yapar, çocuğa bakar " zihniyeti taşıyıp , hem çalışan hem doğuran hem iş yapan makine olarak gören tipler mevcut malesef.

atanmadan önce ücretli çalıştığım okulda bir öğrencimin teyzesi gelmişti bana kısmet olarak :27: üstelik 3 senelik nişanlıydım :27:

nişanlıyım ben deyince "ozaman sizin öğretmen bekar arkadaşlarınız vardır bir sorsanıza" demişti:27: gülsemmi ağlasammı bilememiştim :50:

mezun olduğum zamanda çoook uzaktan bir akrabamızın oğlu tutturmuş falanca teyzenin kızı mozzarellayı istiyorum ben diye, tabi çocuğun beni gördüğü bildiği yok:37: kendisi öğretmenmiş, bende öğretmenlikten mezun olduğum için çocuk diplomama vurulmuş napsın:27:

hep derler ya öğretmenlik tam bayan mesleği diye, " öğlene kadar okulda olur ,öğlen evine gelir evini temizler, yemeğini yapar, çocuğa bakar " zihniyeti taşıyıp , hem çalışan hem doğuran hem iş yapan makine olarak gören tipler mevcut malesef.

diplomama vurulmuş lafına çok güldümm
:1::1::1::1::1:

cıddı mı ya? demk anneler okul önlerınde beklıyor ha:)
ay hıc gulecegım yoktu ya hu belki kızın huyu ıyı degıl olamaz mı yani belkı aıle yapısı uyusmaz tanımadan nasıl ıstıyorlar konusuyorlar hayret ettim :19:
direkt maaşla evlendırmek ıstıyorlar ogullarını aslında kız bahane

Back
X