Erkekler çalışan ve özellikle öğretmen kız mı tercih ediyor?

Kızlar bu tablo içimi iyicene sıkmaya başladı.
Zaten işsizim evdeyim kimse görmüyor zaten kimsede çıkmaz karşıma bu durumda.
Çevremden duyduğum oğlan anaları kız çalışıyor mu memur mu atandı mı soruları oluyor
Yıllardır öğretmen gelin olsun diye bekleyen annen ve oğulları var
SİZCE EVLİLİK TİCARET HALİNE Mİ DÖNDÜ.Tamam hayat müşterek bu zamanda zor herşey tabi çalışılmalı.
İyi bir işin yoksa sevilmeye hakkın yok mu?Mutlu bir yuvaya hakkın yok mu?

evet evlilik ticaret haline döndü ögretmenini bilemem ama artık insanlar evlenirken karşıdakilerin maddi yönden geçimli olmasına daha çok dikkat ediyor. asgari ücret alan 1500 tl maaşlıyı, 1500 alan 3000 tl maaşlıyı istiyor. cümleten paracı olduk. erkek arkadaşım var desen aaaa evini geçindirecek mi maaşı ne kadar, evi arabası var mı? soruları geliyor. kız arkadaşım var desen, çalışıyormu sana destek olacak mı? soruları geliyor. kimse de demiyor ki 'hacı kafanız uyuşuyor mu?', demez çünkü kafa ayın 10una kadar uyar 15şinde kredii kartı son çekim tarihinde kafalar birbirine çarpmaya başlar. avmler dolu millet minibüsten inip avmye giriyor, ellerinde koca koca poşetlerle tekrar minibüse binip dönüyor. bizim anne baba zamanındaki gibi aman hanım bu elbiseye vereceğimiz 3-5 lirayı kenara atalım bi araç alalım yok,neden, çünkü ayselgiller geçen indirimden bi elbise almışlar çok güzelmiş, ondan. e bu geçimi sağlayacak koca - ya da bu geçime destek olacak hanım lazım. sonuçta işler artık böyle. yazık, ama maalesef böyle.

Geçen gün şahit olduğum bir konuşmayı aktarıyım size tam da bu konuyla ilgili. :)

Bir çay bahçesinde oturuyordum. Yan masaya yaşlı bir kadın, genç bir kız ve bir erkek geldi. 5-10 dk sonra da genç kız bir bayanı karşılamaya gitti.
Kız geldi oturdu masaya. Dikkatimi çekti kulak verdim biraz.

Kız diyor ki "Beni bulma yönteminiz o kadar garip ki size güvenemiyorum. Kırtasiyeye gidip bekar öğretmen var mı diye soruyorsunuz, o adam benim akrabam değil bir şeyim değil. Yani ben olsam sıradan bir öğretmen de olurdu."

Duyduklarıma çok şaşırdım. Saatlerce kızı ikna etmeye çalıştılar. Sonrası ne oldu bilmiyorum tabi. Artık anneler işlerini böyle hallediyor demek ki.

Bir arkadaşım da yıllardır hiç kimseyle çıkmamıştı. Hatta depresyona girdi bir dönem evde kaldım diye. Geçen yıl memur oldu. Şimdi kızı isteyen isteyene karar veremiyor. :)

Hayat koşullarından mı yoksa uyanık insanlar mı çoğaldı bilmem, artık kızlar evleneceği erkeğe evin araban var mı diye soracağına erkekler soruyor. Memur olsun da çamurdan olsun. :)

ZANNEDİYORLAR Kİ ÖĞRETMEN OLURSA 3 AY TATİLİ VAR FİLAN EVİYLE İLGİLENİR.... kadının içinde sorumluluk varsa dr olup tüm gün nöbete kalsa yine evini aksatmaz.....nsanın bahtı güzel olsun.. zaten ALLAH yazmamışsa dünyalar güzeli bir öğretmen olsa boş:) bazen çevreme bakıyorum.. bekar pırıl pırıl adamlar daha önce evlilik yapmış hanımlarla evlenebiliyorlar.. evet çok şaşırıyorum ama kader işte kadeeeerrrr...... çok daha iyi anladım ki evlilik konusu sadece kader... .... ALLAH hayırlı evlilikler versin...

ZANNEDİYORLAR Kİ ÖĞRETMEN OLURSA 3 AY TATİLİ VAR FİLAN EVİYLE İLGİLENİR.... kadının içinde sorumluluk varsa dr olup tüm gün nöbete kalsa yine evini aksatmaz.....nsanın bahtı güzel olsun.. zaten ALLAH yazmamışsa dünyalar güzeli bir öğretmen olsa boş:) bazen çevreme bakıyorum.. bekar pırıl pırıl adamlar daha önce evlilik yapmış hanımlarla evlenebiliyorlar.. evet çok şaşırıyorum ama kader işte kadeeeerrrr...... çok daha iyi anladım ki evlilik konusu sadece kader... .... ALLAH hayırlı evlilikler versin...

eskiden çok inanmazdım kadermiş, kısmetmiş.. insan kendi kaderini kendi yaratır kafasındaydım..
sonra kaderin değişim sınırlarını keşfettim büyüdükçe tak ediyor bir 'şeyler'. o kadar haklısınız ki ve tüm isteyenlere
konu sahibi arkadaşın içinde bulunduğu ruh halini tahmin ettiğimden Allah herkese her 'şeyin' hayırlısı nasip etsin..
evet benim çevremde de evlisi, nişanlısı her türlüsü var.. ama olay sadece evlenmek değil benim gibi düşünenlerin nazarında..
çok mu zorlaştı bu işler bana mı öyle geliyor :1:

Son düzenleme:
bende aynen sizin gibi düşünüyordum..çalışmıyorum herkes öğretmen arıyor falan filan...sonraa....
çalışmayan iyi niyetl, becerikli iyi aile kızı arayan bir doktora tavsiye etmişler ve görücü usulüyle evlendim..3 yaşında oğlum bile var şi,mdi ve inanılmaz mutluyuz...herşey KISMEEETT...oyüzden boşverin siz onları...:nazar:

Kız anneleri de bu şekilde arıyor kızlarda sonuçta.görücü usulü evliliklerde etiket iki tarafında verdiği bir önem
tek taraflı değil iki taraflı bir durum bu...

Evet maalesef öyle. Ben de bir öğretmenim ve daha görmeden talip olanlar çıkıyor. öğretmenliğin avantajını tatili çok olarak düşünüyorlar. yazın 2 ay oturur çocuğuna bakar diyorlar vs. bir bankacı gibi geç saatlere kdar çalışmamız, diğer memurlar gibi nöbete kalmamız gerekmez. komik olansa bir çok öğretmen ben doktor koca isterim ben mühendis koca isterim diyor:1: yani evet evlilik tam bir ticarethane.

Geçen gün şahit olduğum bir konuşmayı aktarıyım size tam da bu konuyla ilgili. :)

Bir çay bahçesinde oturuyordum. Yan masaya yaşlı bir kadın, genç bir kız ve bir erkek geldi. 5-10 dk sonra da genç kız bir bayanı karşılamaya gitti.
Kız geldi oturdu masaya. Dikkatimi çekti kulak verdim biraz.

Kız diyor ki "Beni bulma yönteminiz o kadar garip ki size güvenemiyorum. Kırtasiyeye gidip bekar öğretmen var mı diye soruyorsunuz, o adam benim akrabam değil bir şeyim değil. Yani ben olsam sıradan bir öğretmen de olurdu."

Duyduklarıma çok şaşırdım. Saatlerce kızı ikna etmeye çalıştılar. Sonrası ne oldu bilmiyorum tabi. Artık anneler işlerini böyle hallediyor demek ki.

Bir arkadaşım da yıllardır hiç kimseyle çıkmamıştı. Hatta depresyona girdi bir dönem evde kaldım diye. Geçen yıl memur oldu. Şimdi kızı isteyen isteyene karar veremiyor. :)

Hayat koşullarından mı yoksa uyanık insanlar mı çoğaldı bilmem, artık kızlar evleneceği erkeğe evin araban var mı diye soracağına erkekler soruyor. Memur olsun da çamurdan olsun. :)

Uyanıklar çoğaldı.

Back
X