erkekler kadınları neden dövüyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Erkekler kadınları neden dövüyor?
Eskişehir’de düzenlenen bir toplantıda kadına yönelik şiddetin nedenleri ele alındı. erkeklerin kadınlara şiddet uygulama nedenlerini şöyle sıraladı:
“Kadınların yüzde 29.1’erkeğin sözlerine karşılık verme,
yüzde 27’si lüzumsuz para harcama,
yüzde 23.2’si çocukları ihmal etme,
yüzde 16.3’ü cinsel ilişkiye hayır deme ve
yüzde 5.8’i de yemeği yakma gibi nedenlerden şiddete maruz kalıyor.”

Saklı şiddetin ispatı yok

Seber şöyle devam etti: “Kadına uygulanan şiddet bir aile sorunudur, akıllı kadın dayak yemez gibi mantıklar devam etmektedir. Çok ilginçtir ki küçük piknik tüpüyle kadına şiddet uygulama çok büyük orandadır. Hukuk şiddeti uygulayan için mutlaka görünen şiddeti arıyor. Oysa saklı şiddet daha derin yaralar açmakta. Kadına yönelik şiddet hakaret, küfür, korkutma, çocukları göstermemekle tehdit etme gibi saklı ve ispatı olmayan şiddettir. Zaten görünen şiddetin ispatı da vardır. Kadını istemediği halde cinsel ilişkiye zorlama, çocuk yapmaya mecbur etme, fuhuşa zorlama şiddettir. Maalesef Başbakanımız da kadınlara en az 3 çocuk yapmayı önermiştir.”

Akıl erkeğe duygu kadına

aile içi şiddete tanık olan çocukların büyüdüklerinde bunu tekrar ettiğini söyledi: “Bu durum erkek çocuklarında çok fazla görülmekte. Kız çocukları bunu kader gibi görür. Öyle vakalar var ki annesini babası dövmesin diye şımarıklık yaparak babasının kendisini dövmesini sağlar. Sırf annesi şiddet görmesin diye. Şiddet gören kadınların yüzde 20’si intiharı dener. Şiddet uygulanan kadın nedeni bilinmeyen ağrılar çeker. Akıl erkeğe, duygu kadına verilmiştir denir. Yaşlı, çocuk bakımı kadına görev edindirilir.”

alıntı..

canım paylaşımın için teşekkur ederım..
ancak benım için tek bır neden vardır..
akıl sahıbı yerınde olmayan vicdanı olmayan kendısıne saygısı olmayan bir erkek ancak döver..

eksik olan erkek şiddet uygular bence

Bence bir erkegin dövme sebeplerinden birtanesi biz kadinlar cok güzel cvplar veririz ve onlarda o döven erkeklerde o akil olmadigindan söyliyecek cevap bulamazlar ve lafinin altinda kalamamak icinde kendi güclerini dövmekle sergilerler aslinda bilmezlerki daha cok kücüldüklerini ...

Dayak karşısındakini susturmak için en kestirme yoldur...

Çoğu erkek tartışmadan çıkarak olayı şiddete vardırır. Söze sözle karşı gelebilecek gücü yoktur. Onun kadında olmayan başka bir silahı vardır elinde

ve sözünün bittiği yerde bu gücünü hiç çekinmeden kullanır..

Eşine şiddet uygulayan erkeklerin büyük bir kısmı

Canı öyle istediği için eşini dövüyor...

Şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz.. Genellikle iletişim ve özgüven sorunu yaşayan erkeklerin yetersizliklerini gizlemek için uyguladıklarını düşünüyorum.. Ve bu insanlık dışı tavırları sergileyenleri kınıyorum!..

Paylaşım için teşekkürler...
Ama bunların hiç biri sebep olarak gösterilemez...
İbr insanın eğer kendine eşine ve ailesine saygısı varsa kadın ne yapmış olursa olsun el kaldırmaz...Eşini döven bir kişinin aklından şüphe ederim ben...Kendine özgüveni yoktur ve şiddet uyguluyarak bu eksiği kapatmaya çalışıyordur...
Allalh hepimizin yardımcısı olsun...
allah bu tarz kişileri ıslah etsin ve bizden uzak tutsun inşallah.

Ben yetistirme tarzinin cok büyük rol oynadigni düsünüyorum....:kahve:

Bir arastirmaya göre eslerini sürekli döven söven sanildigi gibi ilk okul mezunu egitimsiz erkekler degil, egitmili üniverste mezunu doktor bey avukat bey ögretmen beylerde vs. vs. (misal olarak söylüyorum) bolca mevcut....:delphin:

Anne babalara burda cok büyük görev düsüyor kanimca, bir erkek cocuk babasinin annesini nasil dövdügnü nasil asaladigni ve annesininde buna hic sesini cikarmadigni görür ve öyle büyürse büyük ihtimalle aynisini kendi esindede uygulayacak...:delphin:

Babasi ona sen erkeksin oglum sana hersey hakk asarsin keserin karida neymis der ve bu zihniyetle büyütürse daha cok cani yanan kadinlar olacak diye düsünüyorum...:kahve:

Allah evladlarimizi korusun vatana millete hayirli ugurlu olmalarini nasip etsin insallah.:Saruboceq:

bence kendilerini sözlerle ifade edemedikleri zaman kuvvete bas vuruyorlar. aslinda insanlar konusa konusa anlasir bunu yapabilen bir adam insan degil o zaman.

Erkekler kadınlarını dövüyor .

Çünkü;

Kaba kuvvetle herşeyi halledebilceklerini sanacak kadar kuş beyinliler :delphin:

arkadaşlar bence kendine güveni olmayan erkek eşini över.
her zamanda kaybeder.
kadınlar erkeklere allahın bir emanetidir değil dövmek üzmek bile hak katında caiz değil.
eşinin kıymetini bilmeyen erkek kaybetmeye her zaman mahkumdur.
aslında erkekde şiddet eğilimi çocuk yaşta başlar.
aile içinde şiddet görüyorsa veya gören varsa muhakkak bunu büyüdüğü zaman oda yapacaktır.
çok şükür benim çocuklarım ne şiddet nede kötü bir söz duyarak yetişmiyorlar.
dayak hak katında hayvana bile yapılmaması gereken bir durum iken malesef toplumda insana uygulandığına şahit oluyoruz.
artık çocuklarıma tv de ne seyrettireceğimi bilemez oldum.
allahtan korkmayan kuldan utanmayan her insan şiddet gibi bir çok kötülüğü yapar.

kadının asil ruhuna ,zekasına,duygularına ve vicdanına erişemedikleri,hazmedemedikleri için...bir kadının erkeklerden tek farkının bedensel gücü oldugunu bilerek kadının narin vücuduna zarar verme iç güdüsüyle hareket ederler..çünkü,tek üstünlük sağlayabilecek durum budur...

bende kadına uygulanan şiddetin tamamen karşısındayım ama biras gerçekçi olalım lütfen yazının başındada belirtilmş şiddet gören bayanlar neden bu duruma maruz kaldıklarını söylemişler ve bi çoğu erkeğe karşılık verdikleri için bu duruma gelmişler tamam bu durum çok acı ama insan her zaman yaptığının karşılığını görüyor bn daha 18 yaşındayım ve 1 senedir nişanlıyım hiç bi zaman ciddi bi tartışmamız olmadı çünkü bn karşılık vererek olayı büyütmem ve yarım saat geçmeden o yanıma gelir annem babam 23 senelik evliler babamda bu zamana kadr anneme hiç şiddet uygulamamş ve bunu sağlayan kişide annemin ta kendisi bana her zaman verdiği öğüt kesinlikle nişanlına cevap verme susmak ne olursa olsun en güzel cevaptır kadın bence geçimini gerektiği zaman susmakla sağlayabilir

erkekler ne yazık ki güçlerini böyle ifade ediyorlar eğitimli eğitimsiz fark etmiyor beklemediğin insanlar şiddet uyguluyor tv de de sıkça karşılaşıyoruz ünlülerin sevgililerinden veya eşlerinden şiddet gördüklerini bu erkeğin bir nevi kendine güvensizliğidir.
hakketen korkar oldum karşıma çıkacak insanlardan şüphe eder oldum işim icabı bu tür olayla da çok karşılaşıyorum Allah hiç bir kadının başına vermesin böyle bir durum hiç bir canlı haketmez bölye bir davranışı ki kadın aslaa

bende kadına uygulanan şiddetin tamamen karşısındayım ama biras gerçekçi olalım lütfen yazının başındada belirtilmş şiddet gören bayanlar neden bu duruma maruz kaldıklarını söylemişler ve bi çoğu erkeğe karşılık verdikleri için bu duruma gelmişler tamam bu durum çok acı ama insan her zaman yaptığının karşılığını görüyor bn daha 18 yaşındayım ve 1 senedir nişanlıyım hiç bi zaman ciddi bi tartışmamız olmadı çünkü bn karşılık vererek olayı büyütmem ve yarım saat geçmeden o yanıma gelir annem babam 23 senelik evliler babamda bu zamana kadr anneme hiç şiddet uygulamamş ve bunu sağlayan kişide annemin ta kendisi bana her zaman verdiği öğüt kesinlikle nişanlına cevap verme susmak ne olursa olsun en güzel cevaptır kadın bence geçimini gerektiği zaman susmakla sağlayabilir

Susmak dayak yememek icin cözüm olabilir lakin problemerin hall olmasina cözüm degildir hic birzaman...:delphin:

Tabiki kadindan gelen provoke edici laflar davranislar kavgaya ayri bir hiddet verebilir lakin bir erkek sinirini nasil belirtebiliyorsa bir kadininda buna hakki vardir diye düsünüyorum...:kahve:

9 yildir evliyim hicbir zaman siddet olaylari yasamadik evimizde cok sükür bu hem benden hem esimden kaynaklandi!!a.s
Bazen o bana bazen ben ona ama hep ikitarafinda uzlasarak anlasarak konusmasinla cözdük problemlerimizi...
Susmak sadece patlama anini geciktirir hepsi bu....:1closedeyes:

Siddet uygulayan ve uygulamayan erkeklerin arasindaki fark nedir biliyormusn

Uygulayanlar uygulamak icin illaki bir sebeb bulacaktir
Uygulamayanlarda uygulamamak icin....:kahve:

Sevgiylea.s.

bence tek ve aranmamsı gereken tek cevap şudur:sadece ve sadece psikolojisi bozuk olan ve kendini iyi niyetlerden tamemen arındırmış olan,ruhu bozuk ,ahlakı olmayan,aciz ve güçsüz,kendini hırpalamakla anlatabilen bir insan çeşidi olduğu için!

Gerçekten erkekleri kınıyorum böyle davranarak kendi acizliklerini kanıtlamış oluyorlar.

insanlıkdan nasibini alamadığı için..
aciz ve gücü o an o kadına yettiği için..
Allahdan korkusu olmadığı ve vicdanı olmadığı için..
erkekliğin kas gücünde olduğunu düşünecek kadar beyinsiz olduğu için..

Back
X