Erkekler nafaka yüzünden evlenmiyorlarmışşş (!) 😅

Nafaka kalkarsa erkeklerden mehir istensin. Bu ülkenin %99 u müslümandır deniyor ya. Hem nafaka kalkacak, hem İslam hukukundaki mehir hükümleri uygulanmayacak.

Ne güzel ya.

Verin bu kadınların mehirlerini. Hem de peşin verin. Hadi bakalım. En Büyük KK
Bir nevi mehir yerine gecebilecek bir uygulama var kanunda zaten. Dugun altinlarinin tamami bedeli hesaplanarak kadina veriliyor zaten

Bakire kız arayanlara en güzel örnek benim arkadaşın eski nişanlısı oldu
Yok ben evliliğe hazır değilim yok evlilik insanı değilim diye kızın burnundan getirdi tüm hazırlıkları
Ayrıldılar
6 ay sonra baktık adam evleniyor
21 yaşında bakire kızla evlendiler ettiler
Kızın kendinin eski 2 erkek arkadaşıyla flörtleştiği ileriye gittiği kendisiyle nişanlıylen kuzeniyle yazıştığı falan ortaya döküldü
Buyur sana gözü açılmamış taze kız
Bu tür erkeklere bu tür kızların sürekli bulmasını tencere kapak olarak yuvarlanıp gitmeleri temennim
İlahi adaleti cok seviyorum 💜

Donuna kadar alsın 21 yaşındaki kız. Müstehak. Alırken iyiydi, şimdi bedelini de ödesin kerkenez. 😂
Evlilikleri ilginç bir şekilde devam ediyor
Bir ara magazin gibi 3 ayda bir skandalları patlıyordu
En iyisi evliliğe devam etmesi benim arkadaşıma bir iki yeltenecek oldu lafı yedi oturdu
Ama kız tam hayallerinin kadınıydı ortamlarda kız erkekten küçük olmalı cıvıl cıvıl olmalı kadınlar çabuk çöker kız dediğin hanım hanımcık olacak deyip duruyordu
😁

Bunu diyen arkadaşlarınız kaç yaşında merak ettim?Muhtemelen züğürtler yada maaşlı çalışanlar.
Çünkü parası olan adam zaten evlenmekten korkmaz.Acun gibi tipler için nafaka sorun olmadığından evlenmekte boşanmakta sorun olmuyor kaç kere evlendi boşandı hepsine çatır çatır ödüyor nafakalarını.Böyle düşünen tüm erkek arkadaşlara tavsiyem önce totolarına don alsınlar.Çünkü evlenmekte boşanmakta paralı adamların işi.

Valla çocuğu olmayıp nafaka alanları düşününce adamlarda haklı tabi ağır kusurları varsa çeksinler cezalarını demekli güven problemi var bunu diyeb şahıslarda.bende evlenmek istemiyorum herkesin farklı bir sebebi olabilir nafaka şart değil.

Off bir mağazaya gidip kendine don seçemeyecek adamların eş seçme kriteri saymasına çok gülüyordum, bir de bu nafakacılar çıkmış.

Çocuk yoksa kadının nafaka almasına karşıyım. Ama...
Bu ülkede her kız çocuğu okutuluyor mu?
Her kadın çalışma imkanı bulabiliyor mu? Birçoğu babasına, eşine tabi değil mi?
Bu erkeklerin çoğu "canım biz anlaşamıyoruz, bence ayrılalım" diye medenice ayrılmayı biliyor mu?

Kendi yarattıkları, yaratılmasını destekledikleri, donları yıkanıp çorapları toplandığı sürece ses etmedikleri ataerkil düzenin ucu kendilerine dokununca ağlamasınlar boşuna.

Bir de, sanki kadınlar sıraya girmiş de bunların cırtcırtlı cüzdanlarına göz dikmiş asdfghjh

Hadi hanımlar el ele, kol kola biz erkekleri, erkeklerde bizi vuralım yerden yere. Birbirlerimizin üstüne çıkıp tepinelim. Kozlarımızı paylaşalım, hıncımızı çıkaralım. Peki sonuç; ip atlar gibi olduğun yerde say.

Ben asıl Acun sendromlu arkadaşlarınıza sizin ne dediğinizi merak ettim. Fikirler ve düşünceler değişebilir sonuçta.

Bir gerçek var; her iki tarafı da al birine vur ötekine. Aynıyız. Birbirimizi yerden yere vuruyoruz. En acısı erkekler birbirinin ardını kollarken en büyük şiddeti yine biz kadınlar birbirimize uyguluyoruz. Sonra cinsiyet ayrımından dert yanıyoruz ama tam da belirttiğim sebeplerden cinsiyetçilik var oluyor.

Ben büyük ihtimalle o arkadaşlarıma, böyle düşünmelerinin sebeplerini sorardım.

Ben arkadaşlarıma şunu söyledim. Süresiz nafaka bazı, al ver ilişkisi evliliklerinde kötüye kullanılıyor olabilir ancak

Ya 25-30 yıl evine çocuğuna bakmış, kariyeri olmayan, eşinin isteğiyle ya da mecburen işini bırakmış, ya da okutulmamış evlendirilmiş, aile ekonomisine çocuk büyüterek, evin tüm işlerini sırtlanarak katkı sağlamış, 50-60 yaşına geldiğindeboşanmak istese, düzgün bir iş bulamayacak olan kadınlar ne olacak?

Bu kadın evde olmasa bakıcı tutulmayacak mı, temizliğe kadın çağırılmayacak mı? Her gün dışarıda mı yemek yenecekti? Bu kadın emekleri neden yok sayılıyor? Bunlar ev ekonomisine en az para kazanan eş kadar katkı sağlıyorlar? Bu kadın boşanamayıp, her şeye katlansın mı?

Süresiz nafaka kalkarsa bu kadınların mağduriyeti ne olacak?

Cocuk yoksa, nafakayi karsıyım diyen arkadaslarım var fikirlerine saygı duymakla birlikte, kendi fikrimi yazmak istedim.

Evleniyosun bin bir umutla, adam psikopat cıkıyor kufur hakaret, bi yere göndermeme aileni istememe aileni eve kabul etmeme, sacını toplamana karısma, yaptıgın yemegı fırlatıp atma, sısmansın dıyıp onurunu kırma, ailesine hızmetcı yapma calıstırmama vs dunya psikolojik baskıya ugruyor kadın. Belki Bı de dayakta yıyor. Belki reddettiği halde zorla Cınsel iliskiyle maruz kalıyor....

Ve Bıgun pes ediyor Bosanmak istiyor, cocugu yok...

Napsın alsın bavulunu gitsin mı?
Hayatını mahveden kısıye cıcek bahcesı sunar gibi?
Cocuk yoksa ama hayatını cehenneme cevırmisse adam sadece nafaka degıl, mumkun mertebe donlarına kadar almak farz.
İşte oyle adamlardan kurtulunca allaha sukredıp soy adını dahı gormek ıstemıosun anlaşmalı boşanıosun.Ama bence boyle ınsanlarla ılgılı bılgı verılmelı yenı eslerıne.Bak gecmıste bunu bunu yaptı dıye.

Yahu o nafakadan dolayi evlenemeyen erkekler unluler oluyor cogu bekar.hic evlenmeden ölen var. Cok yasini basini alip evlenen var. Cimrisi cok. Bunlar o lategoroye giriyor.senin benim icin gecerli degil.biz zaten sanssiz bedevi kadinlsirz.bak hepimizin burda konulari var neden dertliyiz. Kimimizin kocasi cimri kimimizinki culsuz kimiminziki faskakir bazilariniki anakuzusu bazilarininki mal gibi davraniyor bazilarida cok akilli kadini hizmetci yerine koymak icin bile bile evleniyor anasina babasina baktrmak icin.bunlar tabi bizlerler evlnir.bunlar dugunu bile borcla yapip bize geri odetiyolar bunlarin aklina nafakami gelicek allasen

Nafaka falan degil de
Dugun ivir zivirlari sebebiyle kiz tarafinin kendisini soymasindan korktugu icin evlenmek istemeyen tanidiklarim var. Ciddi boyutlarda zengin bunlar. Kiz arkadaslarinin kendilerini sponsor olarak gordugunu dusunuyorlar. Ben de hep mantiksiz secimler yaptiklari icin boyle olduklarini soyluyorum. Ha kismen haklilar mi evet,bazi noktalarda hak veriyorum.

Bunu diyen arkadaşlarınız kaç yaşında merak ettim?Muhtemelen züğürtler yada maaşlı çalışanlar.
Çünkü parası olan adam zaten evlenmekten korkmaz.Acun gibi tipler için nafaka sorun olmadığından evlenmekte boşanmakta sorun olmuyor kaç kere evlendi boşandı hepsine çatır çatır ödüyor nafakalarını.Böyle düşünen tüm erkek arkadaşlara tavsiyem önce totolarına don alsınlar.Çünkü evlenmekte boşanmakta paralı adamların işi.

23-30 arası değişiyor. Ama sadece benim arkadaşlarım değil, herkesin ağzında bir nafaka. İş WhatsApp grubu kuruldu, orada nafaka, sosyal medyada nafaka, TV de nafaka. Ne nafakaymış arkadaş ya?

Nafaka diyenin ağzına terlikle vurmak istiyorum artık.

İşte oyle adamlardan kurtulunca allaha sukredıp soy adını dahı gormek ıstemıosun anlaşmalı boşanıosun.Ama bence boyle ınsanlarla ılgılı bılgı verılmelı yenı eslerıne.Bak gecmıste bunu bunu yaptı dıye.
Aman kıskanıyor oluyorsun sonra
Boş verin
Bir zahmet kızlar boşanmış adamla evliliğe balıklama atlarken düşünsünler bu adam niye boşandı acaba diye

Nafaka falan degil de
Dugun ivir zivirlari sebebiyle kiz tarafinin kendisini soymasindan korktugu icin evlenmek istemeyen tanidiklarim var. Ciddi boyutlarda zengin bunlar. Kiz arkadaslarinin kendilerini sponsor olarak gordugunu dusunuyorlar. Ben de hep mantiksiz secimler yaptiklari icin boyle olduklarini soyluyorum. Ha kismen haklilar mi evet,bazi noktalarda hak veriyorum.

Ayrılsınlar, neden ayrılmıyorlar ki? Büyük ihtimalle genç, güzel, gösterişlidir kız arkadaşları.

Eğer böyleyse, bundan rahatsızlarsa ve bile bile ilişkiye devam ediyorlarsa sponsorluğa devam. Ticaret gibi bir durum.

Bir insan bu durumu farkedip neden ilişkiye nokta koymaz ki yoksa?

Ayrılsınlar, neden ayrılmıyorlar ki? Büyük ihtimalle genç, güzel, gösterişlidir kız arkadaşları.

Eğer böyleyse, bundan rahatsızlarsa ve bile bile ilişkiye devam ediyorlarsa sponsorluğa devam. Ticaret gibi bir durum.

Bir insan bu durumu farkedip neden ilişkiye nokta koymaz ki yoksa?
Ayriliyorlar hayatim zaten,e neden ayrildin niye evlenmiyorsun deyince de aha evlenmek
İstedim ama soyulduk sogana cevrildik diyorlar ;)
Aptal erkek olmak da zor. Yapacak bir sey yok,kafa calissa zaten kadin olurdu hepsi

23-30 arası değişiyor. Ama sadece benim arkadaşlarım değil, herkesin ağzında bir nafaka. İş WhatsApp grubu kuruldu, orada nafaka, sosyal medyada nafaka, TV de nafaka. Ne nafakaymış arkadaş ya?

Evlenmek yemiyor kendilerine kılıf bulmuşlar. Ne hayatlar var çevremizde ve buraya yazılan adam bırak kadına nafaka vermeyi çocuğunun bile yüzünü görmüyor.

Millete laf oldu artık
Acun ve futbolcular bunlar kadar takmıyor ödedikleri nafakayı
Kendilerine çok geliyorlar diğerlerine çerez parası
Evlenirken eş Seçimlerini ona göre yapsınlar o zaman

Evlenmek yemiyor kendilerine kılıf bulmuşlar. Ne hayatlar var çevremizde ve buraya yazılan adam bırak kadına nafaka vermeyi çocuğunun bile yüzünü görmüyor.

işte bu adamlar nafaka vermeğüzz diye ağlayanlar. Bunları tespit edip soylarını kurutmak lazım.

Evleneyim ama sıkıldığım an tüm sorumlulukları üzerimden bir çırpıda atıp, yeni aşklara yelken açayım adamları bunlar. Evlenmek bunların neyine!

Ben arkadaşlarıma şunu söyledim. Süresiz nafaka bazı, al ver ilişkisi evliliklerinde kötüye kullanılıyor olabilir ancak

Ya 25-30 yıl evine çocuğuna bakmış, kariyeri olmayan, eşinin isteğiyle ya da mecburen işini bırakmış, ya da okutulmamış evlendirilmiş, aile ekonomisine çocuk büyüterek, evin tüm işlerini sırtlanarak katkı sağlamış, 50-60 yaşına geldiğindeboşanmak istese, düzgün bir iş bulamayacak olan kadınlar ne olacak?

Bu kadın evde olmasa bakıcı tutulmayacak mı, temizliğe kadın çağırılmayacak mı? Her gün dışarıda mı yemek yenecekti? Bu kadın emekleri neden yok sayılıyor? Bunlar ev ekonomisine en az para kazanan eş kadar katkı sağlıyorlar? Bu kadın boşanamayıp, her şeye katlansın mı?

Süresiz nafaka kalkarsa bu kadınların mağduriyeti ne olacak?
Çok güzel söylemişsiniz ama bizim temel sorunumuz insan olmayı ve saygı duymayı öğrenememek.

Kızmasın buradaki kadınlar fakat sizin bu saydığınız şeyleri yapan kadınları aşağılayan, ezik gibi gören birçok kadın gördüm. Çocuklu veya çocuksuz kadın çalıştığı için aşağılayan; çocuklusuna evinde otur diyen çocuğuna annelik yap, çocuksuzuna kır dizini evinde otur diyen kadınlarla dolu etraf.

Konu keşke sadece nafaka olsa ama benim canımı erkeklerin bize attığından ziyade, bizim birbirimize attığımız taşlar acıtıyor. Biz millet olarak iflah olmayız.

Çok güzel söylemişsiniz ama bizim temel sorunumuz insan olmayı ve saygı duymayı öğrenememek.

Kızmasın buradaki kadınlar fakat sizin bu saydığınız şeyleri yapan kadınları aşağılayan, ezik gibi gören birçok kadın gördüm. Çocuklu veya çocuksuz kadın çalıştığı için aşağılayan; çocuklusuna evinde otur diyen çocuğuna annelik yap, çocuksuzuna kır dizini evinde otur diyen kadınlarla dolu etraf.

Konu keşke sadece nafaka olsa ama benim canımı erkeklerin bize attığından ziyade, bizim birbirimize attığımız taşlar acıtıyor. Biz millet olarak iflah olmayız.
Buna katılıyorum erkekler eşini aldatmış milyarderleri can hıraç savunuyorlar
Biz kadınlar ayda 300 lira nafaka alan kadına demediğinizi koymuyoruz
Bir çok konuda gördüm burada

Back
X