Erkekler nafaka yüzünden evlenmiyorlarmışşş (!) 😅

Çok güzel söylemişsiniz ama bizim temel sorunumuz insan olmayı ve saygı duymayı öğrenememek.

Kızmasın buradaki kadınlar fakat sizin bu saydığınız şeyleri yapan kadınları aşağılayan, ezik gibi gören birçok kadın gördüm. Çocuklu veya çocuksuz kadın çalıştığı için aşağılayan; çocuklusuna evinde otur diyen çocuğuna annelik yap, çocuksuzuna kır dizini evinde otur diyen kadınlarla dolu etraf.

Konu keşke sadece nafaka olsa ama benim canımı erkeklerin bize attığından ziyade, bizim birbirimize attığımız taşlar acıtıyor. Biz millet olarak iflah olmayız.

Bizlerin nafakanın kalkması konusundaki en büyük endişesi ev ekonomisine katkı sağlayan bu kadınlar olmalı. Yeni şeymacıklar için bu kadar yırtınmıyoruz.

Süresiz nafakanın kalkması ile bir kesim memnun olurken, diğer kesimin mağdur edileceği apaçık ortada.

Kanuni düzenlemeler de buna göre yapılmalı. Tüm kadınlar da buna destek olmalı bence.

Buna katılıyorum erkekler eşini aldatmış milyarderleri can hıraç savunuyorlar
Biz kadınlar ayda 300 lira nafaka alan kadına demediğinizi koymuyoruz
Bir çok konuda gördüm burada
Fikirler, düşünceler değişirde ben burada da normal yaşantımda da ironik şekilde insanların birbirine zıt düşünceleri farklı zamanlarda savunduklarını gördüm. Benzer bir mesele bir ay önce başka, bir ay sonra başka bir şey söylüyor insanlar. 300 lira nafaka alanı bugün taşlar, yarın savunur. İnsanlar ironik.

Bizlerin nafakanın kalkması konusundaki en büyük endişesi ev ekonomisine katkı sağlayan bu kadınlar olmalı. Yeni şeymacıklar için bu kadar yırtınmıyoruz.

Süresiz nafakanın kalkması ile bir kesim memnun olurken, diğer kesimin mağdur edileceği apaçık ortada.

Kanuni düzenlemeler de buna göre yapılmalı. Tüm kadınlar da buna destek olmalı bence.
Biz daha toplum olarak ne istediğimizi bilmiyoruz ki, destek olalım. Hepimizin kafası karışık.

Fikirler, düşünceler değişirde ben burada da normal yaşantımda da ironik şekilde insanların birbirine zıt düşünceleri farklı zamanlarda savunduklarını gördüm. Benzer bir mesele bir ay önce başka, bir ay sonra başka bir şey söylüyor insanlar. 300 lira nafaka alanı bugün taşlar, yarın savunur. İnsanlar ironik.

Çünkü empati yeteneğine sahip değiliz.Çoğu zaman kendi başımıza gelene kadar bir olayın o insana verdiği zararı yada ciddiyetini anlayamıyoruz.Oysa ki bazı durumlar çok yönlü bakış açısı gerektirir.Aynı bu nafaka konusunda olduğu gibi.

Es degil de sağmal inek arayan çalışmak degil de kendisinin derdini çekecek aptal arayan adamlar evlenmiyorlar.fakat boş da kalmıyorlar türlerine göre kadın buluyorlar.resmi nikahsiz

Mesela bugün okuduğum şu giriyi birlikte inceleyelim.

Eki Görüntüle 2548899

Adam diyor ki, ben aslında bakire isterim.Ama bakireler çok kezban. Benden düğün ister, kına ister, altın ister, pahalıya patlar.

Yani ben hem bakire isterim, hem de masraf çıkarmasın isterim. Kadın benim için bir et parçası. Bu yüzden evlenemiyorum. Hem eline erkek eli değmemiş hem de masraf çıkarmayacak birini bulsam hemen evlenirim.

Ama bu kızlar da Acun gibiler dururken neden benle evlenmek istesin. Yani işin özü evlenemiyorum.

Böyle adamlar zaten evlenmesin. Yok olup gidsinler zamanla

Evet konunun gidişatına göre gidiyorlar genelde
Oysa ya tamamen karşısındır ya değilsindir
Duruma göre ancak sırf nafaka için yapılmış evliliklerde değişir oda yüzde bir bile değildir

Bir ara yazdığımı hatırlıyorum konularda nafakasi bebek bezine yetmeyen kadınlara ivana muamelesi yapıyorsunuz hanımlar diye

Şahsen nafaka meselesini duruma göre değerlendirmek lazim. 3 aylık ve 30 yillik evlilik aynı değil bana göre. Ama böyle bir gerçek de var: bosanmakta manevi açıdan daha büyük zararı kadın görüyor. Adam yüzünden bitiyorsa ödesin o zaman nafakasini. Son zamanlarda cevremde şu aldatma olaylarını o kadar cok duyuyorum ki. Madem karını aldatıyorsun o zaman eşek gibi de ödesin. Hic acımam

Nafaka olsun olmasın o mesele değil de, sırf bu yüzden evlenmek istemediğini söyleyen tipler bana, ilk fırsatta topuklayacak, güvenilmez adamlar gibi geliyor.

'He canım he, herkesin gözü senin üç kuruş maaşında, onun için evlenmiyorsun' demek geliyor içimden.😏
Orası ö
Korkmayin korkmayin. Cocuklara odenen nafakalar cok komik oldugu icin kadinlar nafaka aliyordur. Kadinlara odenen de oyle. Nafaka insani zengin etmez. Cocugun bir ayakkabi parasi sadece.
Tabiki öyle ödenen rakamların çok komik olduğunu biliyorum. Ama yine de hiç çocukları olmadan boşanan çiftlerde bu nafaka olayı kalkmalı. Çocuk yoksa boşandığın kişinin yoldan geçen birinden farkı yoktur artık onları bağlayan hiç bir şey yokken para ödemek niye

Hadi türkiyede nafaka yüzünden desek yurtdışındada pekçok yerde evlilik düşünen yok artık 80'lerde filan yaşamıyoruz bazı şeyler tabu olmaktan çıkmış durumda.
Sosyal medya da var şimdi bakıyoruz herkes sanalda ne yapıyor görüyoruz,eh şimdi kadın vaya erkek bunları görünce evlilikten soğumaları normal ilişkiler eskisi gibi değil artık,çok çabuk tüketiliyor ve artık çok gözönünde yaşanıyor.
Ekonomik sıkıntılar da var insanlar artık bırakın evli bir çift olarak geçinmeyi bekar olarak bile geçinmekte zorlanıyor,iş bulmak çok zor ve pekçok sektor iflasını veriyor işçi çıkarıyor,pekçok yer kapanıyor vs bu durumda korkmaları normal.
Bi nedende artık eskisi gibi evlenince insanlar birbirine pek katlanamıyor sudan sebeplerle ayrılıklar yaşanabiliyor.

Merhabalar, bugün sosyal medyada da görünce size fikrinizi sormak istedim.

Geçenlerde kadın erkek karışık, hepsi bekar olan bir arkadaş grubumla buluştuk. Erkek olanlardan kimisinin ilişkisi var, kimisinin yok. Konu döndü dolaştı neden evlenmiyorsunuza geldi. Bu arkadaşlardan ilişkisi olanlar evlenmek istediklerini, şartların olgunlaşmasını beklediklerini söylediler ama ilişkisi bile olmayanlar, nafaka ödemekten korktukları için evlenmek istemediklerinden bahsettiler. (Tüm kadınları Şeyma Subaşı, kendilerini de Acun sanma sendromu). Nafaka tartışması başladı tabi.

Bu konuşmadan sonra şunu düşündüm. Daha evlenmeden, boşanınca ödeyeceği nafakayı düşünen erkekler; sorumluk almayı sevmeyen, ilişki yürütemeyecek, ilişkide karşılıklı anlayışlı olmak yerine, ilk tartışmada ya terk edecek, ya da eşini aldatacak, bu yüzden de evliliğinin bir gün biteceğine emin adamlar olabilir mi diye düşündüm.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Flörtlerimize nafaka hakkında düşüncelerini sorarak kişilik analizi yapıp, eleyebilir ve doğru çıkarım elde edebilir miyiz?

Acun sendromuna yakanlanmış tanıdıklarınız var mı?
valla acun sendromu dıye bırsey olmamalı
o acun kendı ettı kendı buldu . vermek zorunda da degıl cocugun velayetı kendısınde zaten parası cok demek kı
o korkanlar da acun olmadıgına gore :D erkeklerın sımdıkı bahanesı de bu demek kı

valla yanlıs evlılık yapacaklarına evlenmesınler zaten . evlılık dogru kısıyle olursa guzel. bırde erkeklerın maddı cıkar gozeterek evlenmelerı sonucu hep husran. kadın duygusal varlık ve doguran bedene sahıp omrunun sonuna kadar 7-24 calısamayabılır erkeklere yuksek beklentıyı bırazda kadınlar verdı
evde kostur ıste kostur cocuga kostur kocaya kostur aılelere kostur yemektır utudur temızlıktır derken erkegın gorevlerınıde kadınlar yapar oldu . erkekler tembellıge okadar alıstı hazır gelen paraya okadar alıstı kı . en ıyısı en mukemmelı en mevkı sahıbı en bırsey ıstemeyenı olacaksa olsun yoksa olmasın demeye basladılar.

belkı de nısan soz zamanı erkek tarafından ne koparsam kar dusuncesınde olan kadınlar yuzunden de korkmaya baslamıs olabılırler bılmıyorum tek bıldıgım zaman eskı zaman degıl ınsanlar sımdı kotu. kotuye yogurulmaya meyıllıler boylelerının rengının bellı olması da guzel kızlarda akıllı olsunlar degecek kısılerle evlensınler

Şahsen nafaka meselesini duruma göre değerlendirmek lazim. 3 aylık ve 30 yillik evlilik aynı değil bana göre. Ama böyle bir gerçek de var: bosanmakta manevi açıdan daha büyük zararı kadın görüyor. Adam yüzünden bitiyorsa ödesin o zaman nafakasini. Son zamanlarda cevremde şu aldatma olaylarını o kadar cok duyuyorum ki. Madem karını aldatıyorsun o zaman eşek gibi de ödesin. Hic acımam
katılıyorum hatta soyle dusunuyorum bence nafaka artsın komık rakamlar cunku 200 - 300 tl nafaka zaten nedır kı
adamlar ıcın cok kolay oldu evlenmek bosanmak. nafaka olunca bak nasıl korkuyorlar . evlılıgın gercekten sorumlulugunu alıp devam ettırebılecekler evlensın bu sayede . en cok yıpranan kadın bu dunyanın heryerınde boyle. erkege hıc bırsey olmuyor . kadın cocuguyla kalıyor veya ıhanete sıddete ugruyor. yapıyorsa hata ödesın bedelını cektırdıklerını. o kayınvalıdeler kaynanalık yaparken koca karısını ezdırırken kadın fedakarlık yaparken dusunecek ozaman adam :)

o zaman işsiz kadınlarla evlenmesinler nafaka vermek zorunda kalmazlar.

aman ben kadınları da çok akılsız buluyorum kurun hayatınızı kariyerinizi yapın paranızı kazanın böyle küçük akıllı beylerin ego kasmasına izin vermeyin 3 kuruş para kazanıyorum diye.

benzer bi şeyi mühendis bir erkek arkadaşım garson sevgilisine yapıyor resmen kıza üzülüyorum ki kız benim arkadaşım değil. böyle bi iki kez kariyerine odaklan falan dedim ama ne kadar anladı bilmiyorum.

küçük narsistcikler ya sanki kendileri mükemmel de herşeye bir kulp bulurlar.

Yalnız şu da var.
Boşanmış adam ve boşanmış kadın aynı kefeye konmuyor ülkemizde.oyüzden kadına yıpranma payı adı altında nafaka veriliyor.
Süresiz olmamalı bencede.
Ama eğer bu yaptırımlar olmasa erkek zaten rahat varlıklar , iyice salarlar.
Aman boşarım nasılsa para cebinde kalcak misali.
Aslında bütün bunlar evlilik birliğini ve kadını mümkün oldugunca korumak için.
Nafaka doğru ama kadının çocuklu çocuksuz çalışan çalışmayan ailesi varlıklı varlıksız durumuna göre sınırlandırılmalı.

kadınlara nafaka konusu tartışmalı. Benim takıldığım mesele böyle bir sebepten dolayı evlenmiyoruz gibi bir basitliğin ortaya çıkması. İşin ucunda kadınları aşağılamak olsun mantıklı mantıksız herşeyin üstüne atlıyorlar. Evlilik sözleşmesi yap olsun bitsin bu neyin havası.
hepimiz insanız nafaka yüzünden zor duruma düşürülmüş haksızlığa uğramış erkek var mı. Tabiki vardır. Onların hertürlü hukuksal olarak mücadele vererek haklarını almalarını istiyorum. Sorun bu değil. Bu insanların oranı ne Kadar. Gerçekten bu konuyla ilgili şikayet eden her erkek mağdur mu.
Ben size söyleyim büyük oranda mağdur yine kadınlar . Herzamanki gibi.
Birsürü kişi ne kadına ne çocuğa hiçbişey ödemiyor. Bazıları çocuğa sadece. Zaten çok az paralar ayarlanmış bu ödemeler çocuğun hiçbir ihtiyacına yetmiyor.
Mesela konumuz ekonomi değil mi . Nafaka dediğimizde. Alın size ekonomi.
Kadınlar toplumda ev işi çocuk bakımı gibi konulardan sorumlu tutuluyor. Bazı kocalar yardım ediyor. ( sadece yardım ortaklaşa değil ) bazı kocalar hiç elini sürmüyor. Çok az koca ortak bu konuda.
Zaten ev işi ve çocuk bakımı ikisi ayrı birer iş nasıl olacak biryandan çalışacak. Çalışanlarda zaten çok zorlanıyor. Böyle bir durumun bir insanın kariyerini nasıl yok edeceğini anlayabiliyor musunuz. Çalışıyor olanında başarısını ilerlemesini etkiliyor.
bu sadece mağduriyetlerden biri. Say say bitmez . Kadının asıl evlenmekten vazgeçmesi lazım. O havaları kadının Atması lazım.

Korkmalarına gerek yok, bunu bahane edenlerin hıcbırı bı acun degıl.
G. Tlerıne don alsınlar once, sonra acunculuk oynasınlar.
Saçmalamak için ücret alıyorsunuz sanırım :/ yoksa bedavaya bu kadar boş konuşulmaz. Ama kariyerinizde çok başarılı olduğunuz aşikar. tebrik ederim.
Üslubunuzda şahane..
Yalnız şu ulvi tespitinizde bir hata gördüm. İzninizle açıklayayım.
Bu bahsettiğiniz donsuzlar neden acunu taklit edip nafakadan kaçsınlarki? Şimdi acun dediğimiz vatandaşın tuzu kuru. Nafakadan niye korksun? Acunun milyonlarca donu vardır muhtemelen :) o nafaka ona koymaz.
ama şu sizin bahsettiğiniz g*tü donsuz tayfa sahip olduğu tek donunun yarısını eski karısına vermek zorunda kalmamak için nafakadan kaçıyordur belki?!
Sevgiler :)

Saçmalamak için ücret alıyorsunuz sanırım :/ yoksa bedavaya bu kadar boş konuşulmaz. Ama kariyerinizde çok başarılı olduğunuz aşikar. tebrik ederim.
Üslubunuzda şahane..
Yalnız şu ulvi tespitinizde bir hata gördüm. İzninizle açıklayayım.
Bu bahsettiğiniz donsuzlar neden acunu taklit edip nafakadan kaçsınlarki? Şimdi acun dediğimiz vatandaşın tuzu kuru. Nafakadan niye korksun? Acunun milyonlarca donu vardır muhtemelen :) o nafaka ona koymaz.
ama şu sizin bahsettiğiniz g*tü donsuz tayfa sahip olduğu tek donunun yarısını eski karısına vermek zorunda kalmamak için nafakadan kaçıyordur belki?!
Sevgiler :)
Iyyy

Back
X