Adamın karakteri onemli tabi ama kadınında başına bu devamlı geliyorsa çevresini ve kendini (beden dilini ,konuşma tarzını,ortamına göre giyinip giyindedigini...)sorgulamalı.
Bide bizim toplumumuzda biraz özgür takılan bir bayansanız bu istediğiyle beraber oluyordur,benlede olsun mantığı var
Hep sorguluyorum. İş nedeniyle ailemden ayrı bir şehire yerleştim. Yurdışında eğitim amaçlı bulundum. İçkim, sigaram yok, kısa etek giyerim,çok nadir ama öyle süper mini falan değil, öyle teşhirci giyinmiyorum, malum ülke şartları.
Mesela ilk iş yerimde peşimden koşan, sürekli beni arardı, çocuktan hoşlanıyordum ama kendisini görmeden sapık olduğu ve sekiz yıllık kız arkadaşı olduğu dedikodusunu işten ayrılan bir arkadaşımdan almıştım. Bu olayı bilmeyen şirkete yeni gelen arkadaşlar da aramızı yapamaya çalışıyordu. Bilmeseydim ben de oltaya gelecektim. Hatta kendisine sorduğumda da yok öyle bir şey demişti.
Bir diğer olay, kendi arkadaş çevremden biriydi. Uzunca bir süre ona o gözle bakmamıştım, ihtimal bile vermezdim. Birbirimizin evinde yemek yerdik, beğendiği kızlar olunca gider konuşurdum. Aramızda bir etkileşim oldu. Onunda bana karşı duyguları olduğunu düşündüm. Çok yakın olduğumuz içinde sevgilisi olsaydı söylerdi diye düşündüm. Hatta bir gün süphelenip sordum, vardı ama artık yok, puşt çıktı kız dedi (bir kız hakkında böyle konuşması ve benim ona inanmam, hataydı, kabul ediyorum. Oltaya geldim ya da tökezledim diyeyim. Mesajlarıma dönmediği bir hafta ortak arkadaşlarımız aracılığıyla kızın yanında olduğunu öğrendim.
Örneklerimden bir diğerini açtığım konuda belirttim.
Sonuncu da gene arkadaşım diyip güvendiğim biri. Tamamen arkadaşım, asla aramızda duygusal bir şey olmadı. Ya çocuğa çok güvenirdim. Meğer 10 yıllık sevgilisi varmış, nişanlanınca öğrendim. Bir de bana bekar arkadaşın varsa getir tanışalım diyordu. İnsan arkadaşından neden saklar? Aklıma tek bir şey geliyor, yarın bir gün ortam olursa bana yürüyecek. Yoksa neden bekar taklidi yapsın?