Erkekler ve geç olgunlaşma

Öğrenme ve gelişim psikolojisinde böyle bir şey yok. Başka farklılıklar var ama erkekler geç öğrenir diye bir şey yok.

Evet buna geç öğrenme denemez ama kızlar daha aceleci ve meraklı bu nedenle yapılan araştırmalarda aynı yaştaki kız ve erkek çocuklarında birçok konuda farklılık olduğu görülmüştür. Örneğin

Kız çocukları 6-7 yaş civarı sosyal gelişim açısından erkeklerden bir Adım ileridir, kız çocukları daha erken yürürler, kelime hazineleri yaşıtları erkek çocuklarına göre daha zengindir, Kızlar öğrenmeye daha meraklıdır, erkek çocuklarsa mesela öğreneceği şeyi önce inceler sonra öğrenilmesine kanaat getirirse öğrenir. Kızlar öğrenmede daha acelecidir. Erkek çocuklarında ise daha çok karşı koyma eğilimi gözlenir.
Buna erkek çocuğu geç öğrenir geridir denemez ama kızlar daha önce yaparlar birçok şeyi

Yaşıtım olan erkekler olgun değil,
kızlar erkeklerden daha erken olgunlaşır gibi bir düşünce var. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ne zaman olgunlaşır erkekler?
Armut mu bu ne zaman olgunlasacagini soyleyelim?
Siz 25 yasindasiniz ama siz de olgun degilsiniz bunu sordugunuza gore. Peki siz ne zaman olgunlasirsiniz? Var mi sizce bu sorunun bir cevabi? ;)

İlle bir erkek aramak,bulmak zorunda degilsiniz. Akisina birakin bazi seyleri.

Yaşıtım olan erkekler olgun değil,
kızlar erkeklerden daha erken olgunlaşır gibi bir düşünce var. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ne zaman olgunlaşır erkekler?
Ben olgunluğun yaşla bağlantısı olduğunu düşünmüyorum insanı olgunlaştıran karakterini şekillendiren ailesi ve çevresiyle birlikte yaşadıkları zaten karakterini sağlam oturtabilirse bir insan olgunluğa da erken erişiveriyor

Evet buna geç öğrenme denemez ama kızlar daha aceleci ve meraklı bu nedenle yapılan araştırmalarda aynı yaştaki kız ve erkek çocuklarında birçok konuda farklılık olduğu görülmüştür. Örneğin

Kız çocukları 6-7 yaş civarı sosyal gelişim açısından erkeklerden bir Adım ileridir, kız çocukları daha erken yürürler, kelime hazineleri yaşıtları erkek çocuklarına göre daha zengindir, Kızlar öğrenmeye daha meraklıdır, erkek çocuklarsa mesela öğreneceği şeyi önce inceler sonra öğrenilmesine kanaat getirirse öğrenir. Kızlar öğrenmede daha acelecidir. Erkek çocuklarında ise daha çok karşı koyma eğilimi gözlenir.
Buna erkek çocuğu geç öğrenir geridir denemez ama kızlar daha önce yaparlar birçok şeyi
Evet belli bir yaşa kadar var dediğiniz şeyler ama sonra ortak paydada buluşuyor bu. Direkt erkek geç öğrenmiyor yani. Başta yukarıdaki gibi yazsaydiniz daha anlaşılır olurdu.

Erkekler geç olgunlaşır diye bir şeye inanmıyorum. Bana göre bu düşünce, biraz büyüdü mü kendini hayatın sillesinden geçmiş sanıp, hemen evlilik de isterim, çocuk da isterim diyen kadınların ürünü. Erkeklerin çoğu bu kadar evlilik meraklısı değil, kendilerini ölçüp tartıp bekliyorlar diye olgunlaşmamış deniliyor. Yine bahsettiğim kadınlarca... Bence durum bundan ibaret. Olgunluğun cinsiyetle alakası yok.

Bu olgunluğu çok faktör etkiliyor. Tek çocuk mu, annesi babası nasıl insanlar, okulu ayrı bir ilde mi okumuş, empati yeteneği ne durumda, özsaygısı oluşmuş mu, beğeni ve sevgisini ifade etmekte zorluk yaşıyor mu vb. çok fazla soru var.

Eşim benden 4 yaş büyük ama ancak dengeledik birbirimizi. Tek çocuk olması biraz olgunlaşmasını geciktirmiş mesela ama başka bir insan için tam tersi de olabilirdi.

Bu konu hakkında yapabileceğim tek genelleme bayanların bir tık daha erken olgunlaştığı olabilir.

Kadinlar evleniyo bi darbe aliyo kp kv cocuk oluyo agir bi surec o da olgunlastiriyo..

Kadınların erkeklerden daha erken olgunlaştığı düşüncesi doğrudur çünkü kız çocukları ergenliğe erkeklerden yaklaşık 2 yıl erken girer, haliyle bu dönemi daha erken tamamlar. İnsanın bilişsel, fiziksel ve geri kalan bütün gelişimi ergenlikte tepe noktasını görür. Özellikle 10-25 yaş arası kadınların erkekleri daha çocuksu bulması normaldir.

Ama olgunluk sadece yaşla alakalı değil, ben sırf bu yaş konusu yüzünden hiçbir erkekten etkilenmesem de bir gün benden 4 ay küçük birine aşık oldum. Kendisi muhtemelen zor yaşantılarından dolayı yaşından beklenmeyen bir olgunluğa sahip. Dİşarıya karşı ağırbaşlı ancak yakınlarına karşı eğlenceli ve sıcak biri. Yani olay sadece yaş değil; kişinin aile hayatı, arkadaş çevresi, hayat görüşünü şekillendiren her şey çok önemli.

Istisnalar kaideleri bozmaz. Yaşıtlarin çok anlasabilecegini sanmiyorum. Erkek arkadasimla aramda 2,5 yas vardi ve kendisi beni cocukluklariyla cileden çıkardı. Şimdi en az 5 yas buyuk olsun der oldum. Bence de kadınlar daha olgun

Kadını, erkeği yok bence. Bir insanin başından ne kadar çok olay gectiyse, üstüne erken yaşta sorumluluk yuklendiyse, yaşanmışlıkları çoksa o kadar çabuk olgunlasir. Anne baba olsun çevre olsun onu el bebek gül bebek yetistirdiyse isterse 50 yasina gelsin olgunlaşması, kendi kararlarını veremez, kararlarinin sonuçlari arkasında duramaz. Kizlara daha 10 yaşında bulaşık yikatilir, temizlik yaptırılır vb. Ama erkek çocuğa çorabı bile kirli sepetine atması ogretilmez, sonuç bu.

Back
X